Polycystické vaječníky. Zkušenosti, rady, jak otěhotnět?
Ahoj holky...tak po 4 mesicich bez prirozene MS a dvou vyvolavackach, mi doktor zjistil polycysticke vajecniky. V loni v srpnu jsem vysadila antikoncepci s tim, ze se telo procisti a letos v lete se zacneme snazit. Tak nam to plany trosku znicilo 😐 byla bych moc vdecna za zkusenosti a rady, ktera z vas i s timto problemem otehotnela (pokud mozno prirozenou cestou)...
@andyskarsgard po hormonech se pribira hrozne rado a lehce...a proto bych se chtela pokusit se tomu nejak vyhnout a hormony brat jako tu posledni varientu...cemuz se stejne asi nevyhnu...
Holky kouknete na tohle..https://www.fertilup.cz/objednavka-fertilup/fer...
je to drahy jako prase ale me to zaujalo...hodne...po 2mesicnim rozhodovani sem to koupila zatim jen na mesic...je to neco jako fertiprona,fertilitiblend atd...tak uvidime...na Inositol sem taky slysela samou chvalu...premyslim o necm a jeste o maliniku...ale zas nechci bejt prekombinovana vseho moc skodi🙂
pcos, to je věc.... Otěhotněla jsem po pěti letech snažení, s pomocí. Nejdřív jsem podstoupila 2x IVF, vždycky přestimulovaná, s hyperstimulačním syndromem, hospitalizovaná a na kapačkách. V prvním cyklu žádné vajíčko, ve druhém jsem jich měla 40, oplodnili jich 25 a šestidenní kultivaci zvládlo jedno jediné, to mi transferovali za čtvrt roku, když jsem byla v pořádku, a nic z toho nebylo. Pak jsem změnila centrum a v tom novém mi doktor řekl, když viděl všechny moje výsledky krve, všech vyšetření, jak si proboha mohli dovolit mě vůbec stimulovat k IVF, že mě mohli zabít. Jsem se trošku orosila, když mi tohle řekl... On na to šel úplně jinak, protože kromě pcos mám anovulační cykly, takže bylo potřeba ze mě nějak vymámit vajíčko - ale jinou cestou, než píchanými hormony. Dostala jsem Femaru, k tomu léky co se dávají na cukrovku, protože pcos má co dělat s metabolismem, Vigantol protože mi chyběl vitamín D, a Nosifol Forte. První cyklus nic, druhý už jsem měla dva folikuly - a k tomu mírný hyperstimulační syndrom. No a malá se povedla nakonec přirozeně z jednoho z těch dvou folikulů doma v posteli 🙂
Já jsem vůbec ale exemplář, protože jsme měli darované embryo, perfektně mě připravili, sliznice vysoká, dokonce jsem dvě hodiny před transferem dostala kapačku na potlačení imunity...... A nic. Ale takhle lepší, protože dcerka je opravdu naše 🙂
@katkatomaskova vzdycky kdyz ctu takovehle pribehy,uplne me mrazi...me na cukrovku zatim nikdo vysetreni neudelal...
Teeeda holky, ja koukam jak blazen. Od puberty jsem mela doktorku gynekolozku, nic takovyho mi nikdy netekla, snazili jsme se skoro rok o mimco, o ktere jsme bohuzel prisli..zmenila jsem doktorku, rikala mi o polycystickych vajecnicich ale vubec to jako neuvedla jako nejaky problem...druhe mimco se zadarilo asi po pul rocea vse v poradku. Koukam, ze sem mela asi velke stesti nebo ta moje varianta nebude tak "agresivni"?
Drzim vsem moc peste, at se dockaji 🍀
@xmele004 asi existuje vic druhu...taky sem v tom nevidela nakej extra problem...a je pravda ze ja sem typ co vsechno studuje na internetu,sbiram info,rady,zkusenosti...a pak sem z toho nestastna a zoufala...mrzi me ze si o miminko prisla z tohohle ja mam nocni mury...drzim palce at ti taky vsechno dobre dopadne...
@nagojka V podstatě jde o to, že inzulinová rezistence, která nemusí být odhalena jako cukrovka (buňky odmítají přijímat inzulín) má co dělat s androgeny a LH, a ty právě ovlivňují ovulaci. Když pak hladina inzulínu při léčbě Metforminem klesne, sníží se i androgeny a odblokuje se ovulace 🙂
@xmele004 U mě první taková hláška padla ještě na střední, když jsem měnila gynekoložku a byla jsem u ní na celkové prohlídce. Dělala mi ultrazvuk a celá udivená řekla, že mám vaječníky plné vajíček, ale ani slovem se nezmínila, že by mohl být v budoucnu problém (říkejte to 16ti leté holce, že)

@lenka997 teda tak to je hodne vysoko...to ja mam v hormonalnim profilu 9,11 ale uz i to je docela problem...a co teprv ta takovouhle hodnotou...ja sem z toho normalne nestastna...nikdy bych neverila ze budu muset resit takovehle veci..je mi 28 a myslela sem si naivne ze musim mit jeste vsechno v cajku...ten hormon asi snizit nejakym zpusobem nejde coz?😢doufam ze se nam vsem co maji s timhle problemy jedno splni ten sen stat se maminkou..