Srůsty v děloze 3 roky po revizi

ely14
17. čer 2017

Ahoj holky.Nemáte někdo zkušenost se srůsty?po revizi?
Já mám 3 roky po revizi,před ní rok přirozený porod a 2015 SP v 5tt a teď se skoro rok snažíme otěhotnět.
Podle dr.jsem v pořádku ale na utz srůsty vidět nejsou.Ms mám pravidelnou celkem.
Dr říkal,že bych nemenstruovala nebo hodně slabě, kdyby byli srůsty ale četla jsem i příběhy kdy ženy normálně menstruovali a měli je.moje ms je že 2dny špiním než se rozjede a pak tak 2dny silná a pak slábne další 2dny..no pila jsem kontryhel a pak jsem měla o hodně silnější s kusy sliznice takže ta mi krásně dorůstá.
Kdyby někdo věděl dejte vědět...no jinak bych po létě šla k M.Márovi k Apolináři na laparoskopické vyšetření.Nechci už dál čekat..

ely14
autor
17. čer 2017

Jo a trpím hodně na záněty močových cest ☹

j.a.n.i
17. čer 2017

@ely14 Ano, po revizi klidně srůsty mohou být ☹ on každý varuje, jak může být rizikový potrat s ohledem na možnost dalšího otěhotnění, ale to, že revize je v tomhle ohledu vlastně úplně to samý, o tom už se moc nemluví a posílá se na ní (mnohdy zbytečně) jak na běžícím pásu.

luuucatko
20. srp 2017

@ely14 Ahojky, můžu se zeptat jestli jsi nakonec srůsty měla? Jak jsi to vyřešila? 🙂 U mě je také podezření na srůsty jelikož se už 1,5 roku snažíme, prodělala jsem v 10ti letech zánět a prasknutí slepého střeva, což by ty srůsty opravdu mohli být, tak že jdu v říjnu na laparoskopii.

legelata
20. srp 2017

@ely14 Ahoj. Jsem po revizi pred 14 dny, na kontrole mi rekli, ze tam zustala rezidua a rekli mi, ze jsou tri moznosti. Bud dalsi kyretaz hned nebo hysteroskopie za nesic nebo to nechat. A pry srusty hrozi nejvice prave, kdyz tam zbyde nejake reziduum. Takze urcite muzou byt srusty i po revizi, kdyz se to nevycisti vse...nechala bych se radeji dukladne vysetrit.

Drzim palce 🙏

ely14
autor
1. zář 2017

@luuucatko ahoj 🙂 no řešila jsem to s Márou z Prahy nejlepší na laparoskopický vyštření,zákroky,že bych je neměla mít,že bych jinak měla slabý ms nebo žádný.A to jsem neměla-měla jsem v pohodě ms.
No ale objednal si mě,pro můj klid jestli je opravdu vše ok,my jeli na dovolenou a když jsem měla za ním za tyden jed,tak jsem byla v tom :D 🙂 tak to nakonec vyšlo.No někdy to chce jen čas ale u nas to bylo půl roku.Tak snad to budeš mít v pořádku :-*držím palce.A když bys tam něco měla tak si nech hlavně dát,ten gel protisrůstový.🙂 aby se tam už nic znovu neudělalo.

luuucatko
1. zář 2017

@ely14 Ahojky, děkuji za odpověď. Je fakt že také slabou ms nemám. Zrovna dneska mi přišly výsledky u CARu.. a byl mi doporučen Medrol 4mg denně a příteli astenoospermie, což by měly být zpomalené spermie, ale asi né tolik jelikož mu napsali "u pacienta bez imunointerv. léčby", tak nevím. Příští týden jdu na konzultaci ohledně laparo, tak uvidím co mi řekne.. už jseme z toho oba špatní :( O tom protisrůstovým gelu mi už hlásil přítel, že to četl a že bychom ho když tak koupili 🙂

uwe
9. lis 2017

holky, ahojte, byly jste některá na té laparoskopii? Jak se ty srůsty poznají?
Mám 1 dítě císařem, potom ZT s revizí a pak další 2 ZT bez revize. Já i manžel jsme v pořádku. Ještě tedy čekám znova na krevní testy....ale už mě cpou na operaci, že to budou leda srůsty....Zbytečně do sebe šťourat nenechám. Dají se srůsty poznat ještě nějak, krom slabé MS, tu slabou teda nemám....ba naopak, od revize je s velkými sraženinami :(