icon

Pocit zklamání z neplánované změny víkendových plánů

27. únor 2026

Mám celkem náročnou práci a teď mám poprvé za tři měsíce volný víkend tak, aby byl doma i přítel. Těšila jsem se, že něco podnikneme. Bohužel mi bylo sděleno, že přítelova ex jde na diskotéku, a přiveze nám tedy dítě dříve.
​Sice u nás mělo být až od neděle večer, ale maminka hvízdla a máme ho doma už teď. Mně to nevadí, mám ho ráda, ale těšila jsem se, že budeme s přítelem sami a něco podnikneme. Doma jsem mu řekla, že mi to vadí, a on mi odpověděl, že je to můj problém. Teď si tu připadám jako páté kolo u vozu a nejraději bych odešla. Není to totiž poprvé a nevím jestli musím pořád být ta která se podřídí.

Strana
z3
autor
27. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor Tohle by se mi teda nelíbilo, to zní jako by jsi mu byla ukradená 🥺

@klokanka31
@klokanka31 Taky mě to zamrzelo. Přemýšlím, co dál. Nevšímat si ho?

klokanka31
27. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31
@klokanka31 Taky mě to zamrzelo. Přemýšlím, co dál. Nevšímat si ho?

@anonym_autor To ti nepomůže. Spíš až budete sami tak si o tom promluvit, že se cítíš odstrčená, a uvidíš jeho reakci. Pokud bude mít řeči typu "to je tvůj problém", pak je to už jen na tobě, jestli chceš s takovým chlapem žít 🤔

autor
28. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor To ti nepomůže. Spíš až budete sami tak si o tom promluvit, že se cítíš odstrčená, a uvidíš jeho reakci. Pokud bude mít řeči typu "to je tvůj problém", pak je to už jen na tobě, jestli chceš s takovým chlapem žít 🤔

@klokanka31 Myslím, že diskuzí už bylo dost a chci si užít volný víkend, takže pojedu někam sama. Sedět doma a čekat, že s ním bude rozumná řeč, nemá cenu – alespoň teď ne. V pondělí mě čeká zase záhul v práci a víkend bude opět pracovní, takže potřebuju trochu relax.
Krásný víkend☀️

barmil
28. únor 2026

@anonym_autor hele mne tohle dělal dospělý chlap s dospělým synem. Synacek se na poslední chvíli ohlásil a ode mě se ocekavalo, ze bude full servis a cely den budu sedět doma a poslouchat jejich plky. Kdyz jsem řekla, ať si partner uvaří sám nebo jdou do hospody, byl oheň na střeše, co tomu syn řekne, ze ho nepohostíme, ze pak jede k babičce a ta se bude ptát, co jedl a ze jako kde budu ja. Vydělávala jsem 3x tolik co on a poslední co jsem chtěla dělat o víkendu byla služka. Mohli jsme jít na brunch, ale to bych samozřejmě platila já, když nechci vařit. Čekala se polívka, hlavní a zákusek. Děkuji, ne.
Už jsem rok sama a mám klid, nebudu ve volném čase dělat otroka. Preferovala bych vztah, kde má každý svou domácnost a pokud se chtějí vidět, ok, klidně i s dětmi, ale pak hezky každý do svého a za své se stará o své. Chlapi jsou vyčuraní a čekají full servis pro sebe i děti.

autor
28. únor 2026
@barmil

@anonym_autor hele mne tohle dělal dospělý chlap s dospělým synem. Synacek se na poslední chvíli ohlásil a ode mě se ocekavalo, ze bude full servis a cely den budu sedět doma a poslouchat jejich plky. Kdyz jsem řekla, ať si partner uvaří sám nebo jdou do hospody, byl oheň na střeše, co tomu syn řekne, ze ho nepohostíme, ze pak jede k babičce a ta se bude ptát, co jedl a ze jako kde budu ja. Vydělávala jsem 3x tolik co on a poslední co jsem chtěla dělat o víkendu byla služka. Mohli jsme jít na brunch, ale to bych samozřejmě platila já, když nechci vařit. Čekala se polívka, hlavní a zákusek. Děkuji, ne.
Už jsem rok sama a mám klid, nebudu ve volném čase dělat otroka. Preferovala bych vztah, kde má každý svou domácnost a pokud se chtějí vidět, ok, klidně i s dětmi, ale pak hezky každý do svého a za své se stará o své. Chlapi jsou vyčuraní a čekají full servis pro sebe i děti.

@barmil Tak úplně bych neházela všechny do jednoho pytle. Brácha se sám staral o dvě děti po rozvodu , a když si našel přítelkyni, tak na ni péči o své děti nehází. Ona vlastně uvaří jen oběd, zapne pračku, popřípadě uklidí kuchyň. Jinak v péči o děti vůbec nic nedělá.

zuzkasim
28. únor 2026

Pobavilo mě, že nějaká žena "jen uvaří oběd, zapne pračku a uklidí kuchyň"😁 Jinak v péčí o děti nic nedělá... Takže prádlo nepověsí, neposkládá, koupelnu a WC neumyje? Mě už toho přijde dost... Ale k hlavnímu problému. Udělala bych si víkend s klidným svědomím podle sebe. Vlastní děti budou vždy na prvním místě, vidím to i u nás a nejspíš to dělám stejně. Nebo můžete vzít to dítko tam, kam jste chtěli. Společná večeře, bazén, výlet, to vše jde i s ním...

autor
28. únor 2026
@zuzkasim

Pobavilo mě, že nějaká žena "jen uvaří oběd, zapne pračku a uklidí kuchyň"😁 Jinak v péčí o děti nic nedělá... Takže prádlo nepověsí, neposkládá, koupelnu a WC neumyje? Mě už toho přijde dost... Ale k hlavnímu problému. Udělala bych si víkend s klidným svědomím podle sebe. Vlastní děti budou vždy na prvním místě, vidím to i u nás a nejspíš to dělám stejně. Nebo můžete vzít to dítko tam, kam jste chtěli. Společná večeře, bazén, výlet, to vše jde i s ním...

@zuzkasim No, ona opravdu ne. Prádlo nevěsí, mají sušičku, a kdykoli tam přijdu, sedí a kouká do mobilu. Co se týče péče, myslím, že děti ze školy nevyzvedává atd. a že všechno řeší on sám.

autor
28. únor 2026
@zuzkasim

@zuzkasim Viz výše, společný výlet nechce. Dítko hraje na PC. V podstatě ani on sám s ním nic nedělá. Jelikož je celý den je. U PC.

autor
28. únor 2026
@zuzkasim

@zuzkasim Já mám také dítě, ale určitě bych nerušila společný program s partnerem jen proto, že ex chce jít pařit. 😂 Buď by jelo dítě bez řečí s námi, nebo bych to vyřešila jinak.

anonym_aa9b71
28. únor 2026
@anonym_autor

@zuzkasim Já mám také dítě, ale určitě bych nerušila společný program s partnerem jen proto, že ex chce jít pařit. 😂 Buď by jelo dítě bez řečí s námi, nebo bych to vyřešila jinak.

@anonym_autor a jak dlouho jste spolu? Stávají se tyhle situace často?

autor
28. únor 2026
@anonym_aa9b71

@anonym_autor a jak dlouho jste spolu? Stávají se tyhle situace často?

@anonym_aa9b71 Jj, 9 let spolu žijeme.
Ano jeho ex , toto dělá pořád. Viz výše jak sem psala.

anonym_aa9b71
28. únor 2026
@anonym_autor

@anonym_aa9b71 Jj, 9 let spolu žijeme.
Ano jeho ex , toto dělá pořád. Viz výše jak sem psala.

@anonym_autor no a v tom bude ten problem. Proč si se proti tomu neohradila od začátku? Chtit aby se po tak dlouhé době parner "chytil za nos" a uvědomil si, že to neni dobré je prostě naivni. Sama jsi mu dovolila aby se takhle choval.

autor
28. únor 2026
@anonym_aa9b71

@anonym_autor no a v tom bude ten problem. Proč si se proti tomu neohradila od začátku? Chtit aby se po tak dlouhé době parner "chytil za nos" a uvědomil si, že to neni dobré je prostě naivni. Sama jsi mu dovolila aby se takhle choval.

@anonym_aa9b71 A kdo řekl, že jsem to s ním x-krát neřešila? Nikdy mě to ovšem neštvalo jako teď, když máme já i on konečně po dlouhé době volno nastejno. Jak jsem psala, dnes jsem si udělala svůj program a zítra mám hlídat dítko, jelikož on jede do práce. 🫣

anonym_aa9b71
28. únor 2026
@anonym_autor

@anonym_aa9b71 A kdo řekl, že jsem to s ním x-krát neřešila? Nikdy mě to ovšem neštvalo jako teď, když máme já i on konečně po dlouhé době volno nastejno. Jak jsem psala, dnes jsem si udělala svůj program a zítra mám hlídat dítko, jelikož on jede do práce. 🫣

@anonym_autor tak ja osobně kdybych byla s parnetem tak dlouho a něco by mi vadilo tak moc a viděla bych, že jemu je to jedno tak bych s nim uz dávno nebyla.

autor
28. únor 2026
@anonym_aa9b71

@anonym_autor tak ja osobně kdybych byla s parnetem tak dlouho a něco by mi vadilo tak moc a viděla bych, že jemu je to jedno tak bych s nim uz dávno nebyla.

@anonym_aa9b71 Jak jsem psala, teď mi to moc vadí. Protože jsem měla jasný plán a on s ním souhlasil, ale pak ho zrušil. Nikdy předtím se mě to takhle nedotklo.

nimomo
Autor odpověď smazal
nimomo
28. únor 2026

Chvili to už tady čtu a nedá mi to. Budeš se s tím muset smířit a nebo se s partnerem rozejit. On tu situaci řešit evidentně nechce.

anonym_aa9b71
28. únor 2026
@anonym_autor

@anonym_aa9b71 Jak jsem psala, teď mi to moc vadí. Protože jsem měla jasný plán a on s ním souhlasil, ale pak ho zrušil. Nikdy předtím se mě to takhle nedotklo.

@anonym_autor ale dít se to bude dál a je jen na tobě jak se k tomu postavíš.

autor
28. únor 2026
@nimomo

Chvili to už tady čtu a nedá mi to. Budeš se s tím muset smířit a nebo se s partnerem rozejit. On tu situaci řešit evidentně nechce.

@nimomo jj, viděla jsem že si i x svých komentářů smazal/a. Ano to vím😊

nimomo
28. únor 2026
@anonym_autor

@nimomo jj, viděla jsem že si i x svých komentářů smazal/a. Ano to vím😊

@anonym_autor nechtěla jsem se do toho plést 😂

autor
28. únor 2026
@nimomo

@anonym_autor nechtěla jsem se do toho plést 😂

@nimomo Chápu, nicméně jsem založila příspěvek, takže v pohodě. Dneska je fakt krásně. Koupila jsem si něco pro radost, zašla na dortík 🫣 a teď pojedu domů. Dám si nožky nahoru a nehodlám nic dělat. Musím se zregenerovat do pondělí. 😡 Práce s lidmi je něco strašného. V příštím životě chci dělat u zvířat. 😂😂

cherie24
28. únor 2026
@anonym_autor

@jana_zofie Má střídavou péči. Oficiálně má být dítě 14 dnů u nás a 14 dnů u ní, ale realita je taková, že je 20 dnů u nás a zbytek u ní. 🫣

@anonym_autor ale to že má střídavou péči přeci vůbec nevyvrací to, že stojí o kontakt nad rámec dohodnutého styku. Může být rád za 2 dny navíc i přesto, že má střídavou péči. A že máte soudem něco dané, to má každý, ale málokdo to v reálném dodržuje. Většinou se ten styk mění podle domluvy mezi rodiči nebo podle přání dětí. Nic zvláštního.

autor
28. únor 2026
@cherie24

@anonym_autor ale to že má střídavou péči přeci vůbec nevyvrací to, že stojí o kontakt nad rámec dohodnutého styku. Může být rád za 2 dny navíc i přesto, že má střídavou péči. A že máte soudem něco dané, to má každý, ale málokdo to v reálném dodržuje. Většinou se ten styk mění podle domluvy mezi rodiči nebo podle přání dětí. Nic zvláštního.

@cherie24 Ono kdyby bys znala veškeré skutečnosti, např. kdo co dítěti platí atd., tak bys mluvila jinak. Ale to tady řešit nebudu a ani neřeším jeho ex. Řeším to, že když se na něčem domluvíme, tak počítám s tím, že to platí i za cenu toho, že vezmu dítko s sebou. Upřímně, chtít dítě o dva dny déle, jak píšeš, nemá moc význam, pokud je dítko celý den u PC a já jdu jeden z těch dnů do práce, takže vaření a péči má můj partner. Chce to brát celkově, a ne jen: ‚Já něco chci‘.

martinka_33
1. bře 2026

Muj ex tohle dělá taky a deti si beru když můžu, neni to protože chci delat ustupky jemu ale protože jsem s dětmi ráda. Nevezmu si je když mám konkrétní plán typu "jdeme s mužem do kina, na večeři / cokoliv kde deti nechci". Pokud ale máme neurcity plán "víkend spolu", pak si deti vezmu. Raději jsem totiž s nimi než jen tak sama s mužem.

autor
1. bře 2026
@martinka_33

Muj ex tohle dělá taky a deti si beru když můžu, neni to protože chci delat ustupky jemu ale protože jsem s dětmi ráda. Nevezmu si je když mám konkrétní plán typu "jdeme s mužem do kina, na večeři / cokoliv kde deti nechci". Pokud ale máme neurcity plán "víkend spolu", pak si deti vezmu. Raději jsem totiž s nimi než jen tak sama s mužem.

@martinka_33 No, jak říkám, to bych pochopila ve chvíli, kdyby nešlo o dlouho domluvený plán. A hlavně ve chvíli, kdy dítě sedí celý den u počítače, takže ho v podstatě vůbec nevidí. Navíc je dnes v práci a přijde až v noci, takže péče je na mně a ani já nikam odjet nemohu.

martinka_33
1. bře 2026
@anonym_autor

@martinka_33 No, jak říkám, to bych pochopila ve chvíli, kdyby nešlo o dlouho domluvený plán. A hlavně ve chvíli, kdy dítě sedí celý den u počítače, takže ho v podstatě vůbec nevidí. Navíc je dnes v práci a přijde až v noci, takže péče je na mně a ani já nikam odjet nemohu.

@anonym_autor asi zkus být příště pripravenejsi a rovnou kup vstupenky do kina/welness/na koncert, samozřejmě po předchozí domluvě s partnerem ale driv než si ex neco vymyslí. Cokoliv co zaplatíš nebo neja závazně zamluviss a už to nepujde vrátit. Aspoň na mě tohle funguje 😅 Když máme jem plán jít nekam posedět, to si pak řeknu že to muzem i jindy a det8 si veznu ale když je neci předplacené, tak deti odmítnu 😉 To zase leda by bylo neco hodně urgentního, ale to se nestává.

autor
1. bře 2026
@martinka_33

@anonym_autor asi zkus být příště pripravenejsi a rovnou kup vstupenky do kina/welness/na koncert, samozřejmě po předchozí domluvě s partnerem ale driv než si ex neco vymyslí. Cokoliv co zaplatíš nebo neja závazně zamluviss a už to nepujde vrátit. Aspoň na mě tohle funguje 😅 Když máme jem plán jít nekam posedět, to si pak řeknu že to muzem i jindy a det8 si veznu ale když je neci předplacené, tak deti odmítnu 😉 To zase leda by bylo neco hodně urgentního, ale to se nestává.

@martinka_33 Tak to se pleteš. Nešel by ani tak. To už sem zažila.

anonym_aa9b71
1. bře 2026
@anonym_autor

@martinka_33 Tak to se pleteš. Nešel by ani tak. To už sem zažila.

@anonym_autor promin, ale proč s nim jsi, když víš že je takový a ty s nim nehneš, ani kdyby ses zblaznila.

autor
1. bře 2026
@anonym_aa9b71

@anonym_autor promin, ale proč s nim jsi, když víš že je takový a ty s nim nehneš, ani kdyby ses zblaznila.

@anonym_aa9b71 Protože každý máme nějaké výrobní vady. 😂😂😂 Ale vážně – vadí mi to dost, ale zase zahodit vztah jen kvůli tomuhle? Já jsem si včera užila den sama a dnes doma uklízím, jelikož počasí není nic moc. Hold sem poučená a příště si rovnou zařídím program sama bez něj.

anonym_aa9b71
1. bře 2026
@anonym_autor

@anonym_aa9b71 Protože každý máme nějaké výrobní vady. 😂😂😂 Ale vážně – vadí mi to dost, ale zase zahodit vztah jen kvůli tomuhle? Já jsem si včera užila den sama a dnes doma uklízím, jelikož počasí není nic moc. Hold sem poučená a příště si rovnou zařídím program sama bez něj.

@anonym_autor no mě přišlo, že tě to dost vytočilo, ale evidentně jsi už vychladla a už to nevidíš tak černě😉

Strana
z3