icon

Jak funguje vrácení zboží do 14 dnů u Alzy, když je krabice otevřená?

19. kvě 2026

Ahoj, koupila jsem si u Alzy tyčový vysavač Dyson V8 Absolute a po pár dnech zjišťuji, že mi úplně nevyhovuje. Krabici jsem normálně otevřela a vysavač vyzkoušela, jinak je ale jako nový. Chci ho vrátit ve 14denní lhůtě, ale nejsem si jistá jestli mi vrátí plnou částku nebo něco strhnou. Četla jsem různé zkušenosti... Jak to proběhlo u vás? Díky za sdílení.

anonym_cec2c8
19. kvě 2026

Vždyť to mají v podmínkách napsané, číst umíš. Plnou částku vrátí za nepoužité zboží, ty jsi vysavač použila. Už ho nemůžou prodat jako nový, ale za sníženou cenu.

kakba
19. kvě 2026

Vysavala si s nim? Ano. Uvnitr uz bude spinavej. Lidi zkousi cokoliv, aby dostali penize zpet, je na reklamacnim oddeleni, aby to zamitli.

zuzkasim
19. kvě 2026

Zboží musí být na plné vrácení nepoužité. Někdy je lepší najít si prodejnu, kde ho mají fyzicky, zajet se tam podívat a vyzkoušet v prodejně, tak jsme to udělali my. Není to úplně malá částka na investování, dá se tak předejít zklamání. Byli jsme si takhle vyzkoušet dva typy, mezi kterými jsme váhali.

anonym_d35e08
19. kvě 2026

Je rozdíl mezi ověřením funkčnosti a několikadenním používáním zakoupeného zboží. Takže ano, počítej s tím, že pokud ho vrátíš, bude ti cena adekvátně snížena. Ostatně máš to i v podmínkách.