icon

Jak probíhá vracení tašek a čerstvost potravin na Rohlík.cz?

11. bře 2026

Ahoj, zvažuju, že začnu objednávat nákupy přes Rohlík, protože mě už nebaví tahat se s taškama z obchodu a trávit tam soboty. Jak je to u nich s čerstvostí zeleniny a masa? Nerada bych dostala nějaké nahnilé kusy, co by v obchodě nikdo nevzal. A taky mě zajímá, jak funguje to vracení těch jejich papírových tašek, fakt si je kurýr vezme zpátky při dalším nákupu?

lis6
11. bře 2026

Nenakupuju na rohlíku moc často (k nám nejezdí), ale když nakupuju tak hlavně kvuli čerstvé zelenině a ovoci. To co mi vozí muž tady z Billy se s tím fakt nedá srovnat

tarien
11. bře 2026

V aplikaci si můžeš zvolit vratné tašky, jsou za zálohu 250,-. Když už nebudeš chtít objednávat v budoucnu, 250,- ti vrátí. Takže žádné papírové tašky (nebo občas 2-3, když mají málo těch vratných). Využívám. Ovoce a zelenina z 99% vždy ok. Jedno procento - reklamovaka jsem jen jednou švestky, vypadaly ok, ale chuťově - nedaly se jíst...měkké přezrálé. Když něco reklamujes, vrací hned peníze ve formě kreditů, za ten rok a půl jsem reklamovaka asi 5-6x. Většinou poškozené zboží. Maso bylo vždy ok. Jen je o dost dražší než v obchodě.

klokanka31
11. bře 2026

@anonym_autor A co tesco?

lv
11. bře 2026

Rohlík jen kvalitou nejvyšší, za mě. I za mírně vyšší cenu ho považuju za nejlepší, čerstvost, široká nabídka kurýři. Billa byla taky dobrá, ale už nevozí. Beru sem tam i Košík. Tesco když začínali, teď už tam neberu. Miluju tu službu 🤣

drep
11. bře 2026

Používáme vratné tašky, čili při dalším nákupu si je kurýr odveze. Co se týče čerstvosti, snad nikdy jsem se nezklamala, ovoce a zelenina super, stejně jako maso, ale i třeba jejich privátní značky uzenin. Nákup vyjde asi o trochu dráž, ale za tu úsporu času mi to stojí, vynechám tím každotýdenní nákup v globusu (který je u nás taky nejčerstvější a taky nejdražší) a jeden nějaký menší nákup v týdnu, vlastně jen tak dvakrát do měsíce dokoupím pečivo a občas nějakou momentální nutnost na něco, na co mám chuť.
Jediné, co mi vadí, je, že zelenina jezdí v igeliťáku, na nákupy jsem si brala svoje látkový sáčky.

drep
11. bře 2026

A nakupujeme asi dva roky, reklamovala jsem asi 3x protržený jogurt/tvaroh atd, ovoce ani zeleninu nikdy. Peníze vrací bez keců bez formě kreditu.

lauriak
11. bře 2026

Nakupuji asi posledniho pul roku - predtim u nas nejezdili. Za mne parada. Sice maji vyssi ceny ale zase se vyhnu emocionalnomu nakupovani v obchode kde neco zbadam a koupim to bez rozmyslu. Maso vzdy prislo cerstve i s rezervou ve spotrebe, zelenina a ovoce taky ☺️

ukki
11. bře 2026

Nakupujeme každý týden, velký nákup, ovoce, zelenina, běžné věci, drogerie, lékárna (maso bereme u řezníka) už sedm let. Jsem s nimi spokojená, k reklamacím někdy dochází, nikdo není neomylný, ale vždy obratem bez problémů uznají. Papírové i vratné tašky se dají vrátit kurýrovi při dalším nákupu

jajulin
11. bře 2026
@lis6

Nenakupuju na rohlíku moc často (k nám nejezdí), ale když nakupuju tak hlavně kvuli čerstvé zelenině a ovoci. To co mi vozí muž tady z Billy se s tím fakt nedá srovnat

Rohlík i Košík nevozí nic vyloženě škaredého nebo dokonce nahnilého, případné reklamace fungují dobře. Ale je pravda, že hlavně u banánů se mi stalo, že byly menší a zelenější a v obchodě bych si takové nekoupila. A u Rohlíku mi vyloženě vadilo, že se většina ovozele kupuje na počet, ne na kg. Je nás doma 6, nekupujeme na kusy, ale na kila.
@lis6 vidíš a já to mám přesně naopak. Před pár měsíci u nás otevřeli Billu a jsem nadšená. Od té doby jsem online nákup potravin neudělala ani jednou. Ovoce a zelenina v naprosté většině skvělá, nikde jinde jsem zatím neviděla takový poměr ceny a kvality. A když se mi něco na pohled nelíbí, tak to prostě nekoupím. Ano, je lepší tam jít nakoupit během dne, večer už často mají prázdné regály nebo tam zůstanou horší kousky.

marketa1218
11. bře 2026

Také nakupuji na rohliku a maximální spokojenost, jsou ochotní a jídlo je kvalitní. Tašky vracím při každém dalším nákupu kurýrovi.

dejvitka
12. bře 2026

@anonym_autor ja nakupuju dlouhodobe, Rohlik i Kosik, vic jsem spokojena s Rohlikem. Jednou jsem mela zkazene maso, protrhly jogurt a jednou fakt osklive popraskane brambory. Reklamace na jeden klik, nezjistuji zadne detaily, hned vraci ve forme kreditu zpet. Tasky pouzivam vratne, berou si je s dalsim nakupem. Vracim jim i papirove, i kdyz uz do obehu nejdou, protoze kdyz maji vratnych malo, prijde nakup klidne v 10 papirovych a co s tim doma. Jak tu nekdo zminoval banany, taky mam tu zkusenost, jsou casto nedozrale a bez chuti. Jinak ja jsem spokojena, cena vyjde draz nez diskont urcite, ale ve finale mi to vyjde levneji, nez male nakupy a obzvlast s detmi. Takhle online lip naplanuju co vse budu varit, doplnim presne zasoby, nekupuju blbiny, mam cas projit si slozeni. Akce se jim meni, casto tak zkousime jine potraviny, bio farmarske produkty za fajn akcni cenu. Uspora casu a sil s tahanim nakupu k nezaplaceni. Ja jsem hodne spokojena.

moudivlacek
12. bře 2026

S Rohlíkem jsem max. spokojená. Ovo/zel vždy perfektní. Za celý ty roky se mi stalo asi 4x, že jednou jedna věc chyběla, jedním klikem označíš, že nepřišlo/bylo zkažené/rozbité co já vím a okamžitě máš na Rohlík účtu peníze zpět, nikdo to nezkoumá, nedohaduje se (pokud toho někdo nezneužívá). Jednou, byť to bylo v trvanlivosti, jsem měla zkaženou buratu, opět, klik a peníze ihned na účtu. A jednou přišel naťuklý meloun. Jinak vždy vše super, kurýři ochotní, slušní (alespoň u nás). Ta úspora času a nervů pro někoho, kdo nesnáší nakupování, je k nezaplacení. Oblíbené produkty si osrdíčkuješ, kliknu na Oblíbené a de fakto 75% naklikám zde (otázka pár minut). Co se cen týče, já to nevnímám jako dražší, to, co běžně kupujeme, stojí stejně jako jinde (bez akce). Ano nebude zde akce 10+10 zdarma jako v supermarketech, ale potřebuje to člověk ...

krisstina93
13. bře 2026

Ja tam nakupuju často, jsou dražší, ale kvalita super, treba proti tescu, kde mi nikdy nedovezli vse nebo to bylo hnusne. Maji tam veci od lokálních prodejců, často v bio kvalitě a ani když objednám neco, čemu dochází doba spotřeby, tak to neni hnusne. Tasky si proste vezmou při dalším nákupu, ale ja je moc nevracím, nechávám si je na odpadky.