Hypotéka - rozpočet na kuchyň
Zdravím... potřebovala bych od vas radu. Dnes jsem s finanční poradkyni řešila nějaké věci ohledně rozpočtu a překvapila mě otázka, kolik budeme investovat do nové kuchyně v zatím nedostavenem domě. Do této doby jsme bydleli v pronájmu s vybavenim a nic takového jsme neřešili, takže nemám představu, kolik kuchyně na míru a vybavení do ní asi přibližně stojí. Máte s tím některá v současné době zkušenost? Kolik to přibližně stálo? Předem diky.
@katherinka33 nasi kupovali kuchyn v IKEA, vcetne spotrebicu a obkladu je to vyslo na cca 90 tisic.
My máme z Oresi a i se spotřebiči nás vyšla na 181.000,-. Obklad jsme kupovali v Polsku, ale už nevím kolik stál😉
mame 4 roky starou kuchyn, je do U priblizne 10m delky lakovana dvirka, hodne kvalitni pojezdy a vysla u stolare na necelych 100 000, spotrebice kolem 60 000 a 25 000 tvrzene sklo za linku.
Podle mě je minimum 100 tisíc. Záleží hodně na lokalitě, odkud jsi, spotřebiče jsou plus mínus stejný, cenově, ale práce truhláře se bude lišit. A ceny materiálu. My třeba máme kuchyň z Ikea, cena včetně spotřebičů 130 tisíc, máme ale desku z masivu, to hodně zvedlo cenu a kuchyň je více ze dřeva, takže zase cenově výš.
@barulina @sudylichozrout Děkuji, stačí mi i tahle informace. Aspoň orientačně a že nejsem úplně mimo. Sama jsem ji řekla, že počítáme asi 90 nebo 100 tisíc a ona se mi skoro vysmála. Tak mě to rozhodlo.
@katherinka33 Kuchyně na míru vč. spotřebičů 200 tis. a víc. Záleží na tom, co chcete za materiály, spotřebiče, vnitřní vybavení a výsuvy. Obvykle je to těch 200 tis., kdo nechce luxus.
@katherinka33 tak 90 tis. Je hodně malo pokud nemyslíš bez spotřebičů dřezu úchytek... My zrovna řešíme uz se mam vyrábí a kuchyň 120000 plus 3000 dřez a 50000 cca spotřebiče takže ranec no...
Truhlář mi říkal ať počítám cca 12 tis za metr kuchyně (v případě lesku nebo barvy, nebo 10 tis v případě bílého matu). Spotřebiče jsou pak různý no. U nás to bylo 100 tis kuchyně do U + 2 skříně na skladování potravin a 40 tis spotřebiče

To je tezko. Je to podle materialu, velikosti, spoteebicu. Nekoho vyjde kuchyn bez sporeebicu na 50 tis nekoho na 150 ris