icon

Je výměna zámku po nastěhování nutností?

18. črc 2026

Nastěhovali jsme se do nájmu a začala jsem přemýšlet, kolik lidí asi může mít klíče od bytu. Před námi tam bydleli jiní nájemníci a nevím, jestli se zámek někdy měnil.

Nechci být zbytečně podezřívavá, ale úplně klidná z toho nejsem. Nevím, jestli je normální chtít po majiteli výměnu zámku, nebo si ji zaplatit sama.

Řešili jste to po nastěhování?

kokoska29
•
19. črc 2026

@anonym_autor vyměň si to sama a starý si nech a až se budeš stěhovat tak ho můžeš vrátit zpátky.

Já bych si zámek určitě vyměnila.

kakba
•
19. črc 2026

Zamek si vymen sama, pri odstehovani ho musis vratit zpet.

zvalentova
•
19. črc 2026

Neexistuje aby si nájemník vyměnil zámek bez mého souhlasu. Já držím počet klíčů, zároveň ve smlouvě je uvedeno, že master klíč od všeho mám já, abych tam v případě nouze mohla vstoupit. Byť nepředpokládám, že toto kdy využiji.

zuzkasim
•
19. črc 2026

V předávacím protokolu je přece uveden počet a druh klíčů, který nájemník obdržel a ve smlouvě o pronájmu i věta o tom, že pronajímatel může v určitých případech (nouze) do bytu vstoupit. Nemůžeš si sama měnit zámek v nemovitosti, která ti nepatří.

kolibricek36
•
23. črc 2026

Jestli je to byt města, tak bych vyměnila, jinak jak píše
@zvalentova a
@zuzkasim

hojda
•
23. črc 2026
@zvalentova

Neexistuje aby si nájemník vyměnil zámek bez mého souhlasu. Já držím počet klíčů, zároveň ve smlouvě je uvedeno, že master klíč od všeho mám já, abych tam v případě nouze mohla vstoupit. Byť nepředpokládám, že toto kdy využiji.

@zvalentova To mám také, ale třeba poslední nájemníci si ho vyměnili a dali mi ten nový klíč, abych se tam v případě nouze dostala, tak v tom problém nevidím.

elesse
•
23. črc 2026

Vzdycky jsme zamek menili, i ted v novem byte od developera. Chci mit jistotu, ze klice mame opravdu jen my. Najemci si bud nechavali zamky puvodni nebo menili s tim, ze jsme meli nahradni novy klic v zalepene obalce s jejich podpisem. Ale nikdy bych si nedovolila nekomu do najmu lezt, ostatne je to i trestne, mimo mimoradne udalosti

davidpraha
•
Odpověď byla odstraněná
•