redakce
26. dub 2018
36461 

Když muž ženě sděluje, že je těhotná aneb originální způsoby, jak oznámit těhotenství

 "Miláčku, jsem ve čtvrtém týdnu, na testu mám dvě čárky, půjdu si ještě nechat udělat test hCG, jestli je to doopravdy." Za minutu jí pípla SMS s odpovědí: "Vůbec nerozumím, co to píšeš. Jsi nemocná? Zkus to ještě jednou a česky, prosím."

I takto vtipně mohou někdy dopadnout pokusy oznámit těhotenství partnerovi. Hlavně, pokud použijete, mužům neznámou, terminologii, kterou chcete poukázat na vaše snažení. Přinášíme vám pár rad a nápadů z Modrého koníka, které vás můžou inspirovat, jak vaše těhotenství oznámit budoucímu tatínkovi. Nebo on vám. Říkáte si, co to plácáme? Jak může chlap oznámit těhotenství ženě? Tak čtěte dál.

"O miminko jsme se snažili poměrně dlouho, skoro 2 roky. Každý test, který jsem si dělala, byl už jen rutinou. Abych nakrmila ty vnitřní zvědavé hlasy, které se dožadovaly důkazu, že zase nic. A tak jsem očůrala těhotenský test. Manžela jsem už ani neupozorňovala. Zjistil to vždy sám. Podle mého výrazu v obličeji. Tak to bylo i tenkrát. Ten kousek plastu jsem vyhodila do koše. Zaspala jsem nešťastná ze svého osudu na gauči. Najednou mě budí manžel se slovy: 'Vstávej, maminko!' Myslím si, to mě budí jen proto, abych si udělala další test? A v rukou jeden drží. Říkám mu: 'Už jsem ho dělala. Zas nic, je v koši.' A on na to: 'Já vím, všiml jsem si ho tam a viděl jsem tam druhou čárku. To je on.' Vytrhla jsem mu test z rukou a fakt tam byla. Takový slabý nádech. Ale byl tam! Můj první nádech druhé čárky na testu v životě. Dnes má už 5 let," vzpomíná Zuzka, matka předškolačky.

Radši vysvětlujte polopatě

Pokud patříte mezi trpělivé osoby, které vydrží, dokud nepodstoupí první ultrazvukové vyšetření, tak můžete tatínkovi darovat fotku z prvního sona. Chtělo by to nějaké slovní vysvětlení, protože z prvního sona je opravdu velmi těžké odhadnout, co chtěl básník říct. A u méně chápavých tatínků by to mohlo dopadnout tak, jako v úvodu tohoto článku.

Milým dárečkem i krásnou vzpomínkou do budoucna bude nějaká drobnost, kterou tatínkovi věnujete. Dudlík, dupačky, ponožky či body s vtipným textem.

Taky můžete jednoduše položit těhotenský test na místo, kde ho tatínek objeví, nebo mu ho darovat zabalený.

"Když jsem čekala dceru, udělala jsem to takhle. Občas jsme si dávali s mou polovičkou dárečky, klidně i jen čokoládu. A tak jsem koupila malé ponožky a dudlík, zabalila jsem je do malé krabičky a když přišel domů, koukali jsme na televizi, večeřeli a tak, jakoby nic. Potom jsem mu řekla, že pro něj mám dárek a dala jsem mu tu krabičku. Když ji rozbalil, usmál se a pochopil," vypráví maminka ve fóru.

Maminka catrina_s si také připravila pro svého manžela toto úžasné překvapení, které mu nechala na nočním stolku. "Já jsem nevydržela a vzbudila ho se slovy: 'Vstávej Adame, máš tu překvapení.' Adam vstal jako střela, všiml si krabičky a rychle ji otvíral. Jak spatřil test, s obrovskými jiskřičkami v očích mě jen silně objal a pusinkoval. Hned se vyptával, ve kterém jsem týdnu a jak dlouho o tom vím."

Takto to oznámila manželovi lucka211

Stačí i náznak

Čím dál častěji dostanou budoucí tatínkové od svých partnerek takto důležitou zprávu jako SMS. Maminka se tak ale ošidí o možnost vidět, jak tatínek zareaguje, a ten moment překvapení za to stojí.

"Když jsem zjistila, že jsem těhotná poprvé, byl to šok (byla jsem už v 9. týdnu). Jediné, na co jsem se zmohla, bylo, že jsem manželovi napsala SMSku, která zněla: Zlatíčko, dnes zůstaň v práci déle, peníze navíc se budou hodit, protože budeme kupovat kočárek. Podruhé jsem se to dozvěděla na Valentýna. Manželovi jsem nic nekoupila a nepřipravila. Říkal mi, že jsem zapomněla, že je Valentýn. Tak jsem mu odpověděla, že jsem opravdu nezapomněla, protože jeho Valentýnku mám v bříšku a má asi 1 mm," prozrazuje svůj způsob oznámení jedna z maminek.              

Občas stačí tak málo - položit ruku na bříško a oslovit tatínka. Nebo podobně jako to udělala tato maminka, která se svěřuje ve fóru: "Zašeptala jsem mu při usínání do ucha 'Milujeme tě'. Manželovi to hned došlo a se slzami v očích odpověděl, že i on nás miluje. A od té doby to jinak neřekl."

V některých případech stojí partner při mamince doslova od začátku, už při vykonávání testu. A tak není na nějaké velké překvapení prostor. O to krásnější je pocit, když se spolu dozvědí, že se jejich sen stal skutečností.

"Vždy jsem si představovala, jak manželovi oznámím, že čekáme miminko. Chtěla jsem si tajně udělat test a potom přichystat nějaké super překvapení. Ale nakonec to dopadlo úplně jinak. Byla jsem celá bez sebe a nervózní z toho, že si jdu udělat test, až jsem mu to musela hned vykecat. Spolu jsme potom stáli nad testem a čekali, co se stane. Když se objevily dvě čárky, manžel začal radostí plakat. Ještě nikdy do té doby jsem u něho neviděla opravdové slzy. Plakali a smáli jsme se potom ještě celý večer," píše snehulienka0905 na svém blogu.

Jak jste svoje těhotenství oznámily partnerovi vy? Podělte se se svými zkušenostmi.

Ja jsem prvni tehotenstvi zjistila ve dve hodiny rano,kdyz jsem nemohla dospat a sla jsem si udelat test. Vzbudila jsem manzela s rikam mu-milacku,jsou tam dve carky!!! A on celej rozespalej-tos mi nemohla rict az rano??😂😂🤣 no uz jsme nespali.celou noc jsme si povidali a planovali a byla to jedna z nejkrasnejsich noci 😉

26. dub 2018

Hm. Odkdy muz zene sdeluje?...😂😂😂😂😂
Ze by byli tehotni muzi🙈

26. dub 2018

jak jako když muž ženě sděluje..??? :D jako nepochopila jsem nějakej vtip, nebo neumíte napsat ani nadpis článku dobře?:D

26. dub 2018

@kolibricek36 mě jednou přítel řekl "Jsem rád že lidem můžu říkat, že jsem těhotný - teda že jsme těhotný - teda ty si těhotná" 😂

26. dub 2018

@ivuse20 proč ne, máme tady tu "rovnoprávnost":D
slyšel jsem, že snad v anglii se nebude moct říkat těhotná žena, ale těhotný člověk, aby to nbylo moc diskriminující. doufám, že to byla kachna. jinak fakt nevim, jak tem svět spěje...

26. dub 2018

@ivuse20 no, vtipne to je coz o to, ale nelogicke😂😂😂😂

26. dub 2018

@ivuse20 tys ho asi vydesila, ne?😂😂😂

26. dub 2018
26. dub 2018

Dvojčata mám po IVF a test jsem si dělala 10 den po zavedení. Manžel šel na ranní, já se v koupelně zdržela a ještě než nasedl do auta, tak jsem na něj v půl šesté ráno křičela přes zahradu, že je to pozitivní. Takže jsem informovala i sousedy. 😀

26. dub 2018

@normalnimatka @kolibricek36 Článek je o originálních způsobech, jak oznámit těhotenství. A když si ho přečtete, tak v jednom případě opravdu oznamoval budoucí otec budoucí mamince, že je těhotná.Taky jsem si článek otevírala s tím, že jsem si říkala, co je to za hloupost... Autoři to podle mě mysleli tak, že to byl ten vůbec nejoriginálnější způsob ze všech zmíněných. Pokud chtěli nadpisem upoutat a přilákat čtenáře, tak se jim to myslím docela povedlo. 😉

26. dub 2018

@pratensis nj, ale většina se vztahuje k opačnýmu sdělování..tak to vyznívá trochu zvláštně...

26. dub 2018

@normalnimatka Proč? Nás ve škole ve slohu učili, že novinový článek má mít zajímavý titulek, aby upoutal. Ten nadpis nemusí přesně beze zbytku popsat, co v článku je.

26. dub 2018

@pratensis no. Tak meli dat i takove priklady co odpovidaji ne pouze jeden - je to zavadejici

26. dub 2018

@pratensis ale jo... asi jo🙂 směrodatný je to za tím "aneb", což sedí.

26. dub 2018
Komentář byl odstraněný

@normalnimatka Přesně tak jsem to myslela. První část nadpisu má být ta senzační upoutávka, která vzbudí zvědavost. A až ve druhé části se říká, o čem článek je... Za sebe si nejsem jistá, jestli bych volila zrovna tenhle nadpis nebo že bych ho chtěla do krve obhajovat... Ale říkám si, že vlastně proč ne, že účel to splnilo. Nejen že se to čte, ale už se tu o tom i diskutuje.

26. dub 2018

@pratensis ta to necetla, jen ted pritroubly nadpis

26. dub 2018

@kolibricek36 to mi řekl asi v 5 měsící :D

26. dub 2018

@ivuse20 😂😂😂 hezky ale nevykladej ze jsi tech 5 mesicu to pred mim tajila 😂😂😂

26. dub 2018

@kolibricek36 Tak to by mě nenapadlo a ani by mi to nevyšlo :D On byl malej neplánovaný takže jsem mu to ještě s troškou šoku sdělila ve 4 ráno :D

26. dub 2018

@kolibricek36 ten nápis je naprosto v pořádku, přece žena test zahodila a nevěděla, že tam jsou dvě čárky a že je těhotná, jako první to viděl její manžel a šel jí to oznámit, že je těhotná. co je na tom nepochopitelného? :D

26. dub 2018

Já to manželovi oznámila tak, že když mi sahal na prsa, tak mu říkám- nesahej mi na ne.. A on mi říká, že může, že jsou jeho.. A já mu odpověděla, že už ne a ukázala pozitivní test.. 😀

26. dub 2018

Jelikož jsem měla předchozí zkušenosti,že pozitivní test ještě neznamená stát se matkou,samotný test ve mně pouhou radost nevyvolával, měla jsem zase obavy a tak žádné promyšlené oznamování nechystala,abychom nebyli oba zklamáni.

26. dub 2018

@janiczka_plzen pouze a jen jeden priklad -kdyz uz o necem pisu pripravim se poradne - toto je odfliknute poradne

26. dub 2018

Mě Teda muž nesděloval že jsem těhotná, není věštec. Spíš já jemu ne?😅 jemu se cyklus asi nezpozdí😂

26. dub 2018

@kaculka2014 nahodou, ten muj mi to, ze jsem tehotna, oznamoval docela casto....nez si zvyknul na me stravovaci navyky 😂

26. dub 2018

Taky mi příjde divný, že jeden případ je vypíchnutý v nadpise, ale je fakt, že nadpis zaujal. I když pak má člověk z článku spíš negativní pocit.
Ale u druhé dcery mi těhotenství opravdu sděloval muž, pořád chtěl, ať si udělám test, že jsem těhotná a já tvrdila, že nejsem.

26. dub 2018

Nezapomenu na prvni oznameni aneb PRVNÍ ranni moč je prevít : 5:30 - "budeme mit miminko - hele.... 2 carky!!!!" -" co? Prosim te, nech me spat". 7:30 - po dvou probulenych hodinach na zachode : "cos to po me chtela?" -"budeme mit miminko" -"aaaaaa- no to je skvelyyy!!!!! Skvely ,skvely!!!! " a pusinky.... a tak 🤣🤣🤣

26. dub 2018

Nevím, jsem jediná, komu přijde poněkud nechutné dávat dárkově zabalený počůraný kousek plastu?

26. dub 2018

@vendes nejen davat, ja si tukam na celo i u toho milionu prispevku "taky vidite ducha?" tady na koni :D

26. dub 2018

@vendes hm, to nejsi sama....

26. dub 2018

@vendes ja teda tohohle zastance taky nejsem... nedejboze co jsem viděla vlepeny mamatest v albu...
Na druhou stranu jsem manželovi ten test taky ukazovala (nebalila a nedarovala, jen potvrzovala svoje slova).. Ale měla jsem aspoň ten, kde ta pocurana část je kryta...
Já nejsem obecne ani zastánce toho dávat to rodicovstvi jako dárek už proto, že ten chlap je snad stejnej rodič jako já..

27. dub 2018

@viki999 Tak já bych mu ho také ukázala, kdyby nebyl 150 km daleko,... Ale že bych ho balila a schovávala,... Letěl do koše.

27. dub 2018

@vendes já vyhodila všechny 4 pozitivní testy hned do koše. Nějak mě nenapadlo že bych si ho mohla schovat. A to byly 4. Během dvou dnů

27. dub 2018

Začni psát komentář...

Odešli