Recept: Bezlepková bublanina
Rychlá bezlepková bublanina, do které můžete zužitkovat sezonní ovoce.
Ingredience
| 100 gr | máslo nebo rostlinný tuk |
| 125 ml | mléko |
| 3 ks | vejce |
| 100 gr | moučkový cukr |
| 200 gr | kukuřičný škrob Gustin |
| 50 gr | bezlepková mouka |
| 1/2 | kypřící prášek |
Postup přípravy
- Tuk rozpustíme v mléce, sundáme z ohně a vmícháme tři žloutky.
- Postupně přidáváme cukr, Gustin, mouku smíchanou s kypřícím práškem a sníh ze tří bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe ovocem.
- Pečte 30 minut na 180°C.
Čas tepelné úpravy
Pečeme 30 minut, ale záleží na druhu Vaší trouby.
Počet porcí
36kousků 5x5 cm
TIP
- Těsto s ovocem můžeme také posypat drobenkou.
- Můžeme také upéct jen samotný korpus a použít na základ dortu.
Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz
- Album uživatelky hailliejade Moje bezlepkové
Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovou bublaninou
Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovou bublaninou?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost