Plněné papriky jedině s rýží, ale tam mi ta rajská chutná trošku jinak. Klasická rajská s hovězím masem a buď knedlík, nebo těstoviny, podle stupně lenosti 😁 Koule z mletého masa dělám jen dceři, pak k tomu kolínka, ale nemám to moc ráda, já potřebuju pro dobrou rajskou hovězí vývar, takže to maso k tomu mám vždy.
U manžela vede knedlík, s dětmi to tak nějak střídáme - těstoviny/knedlík. S rýží se u nás nikdy rajská nevařila. 😊 Nejčastěji máme s kuličkami z mletého, méně často s hovězím masem. Papriku jíme jen my s manželem, takže synovi buď sundám, nebo udělám oboje (kuličky i plněné papriky).
Mne osobne je to uplne jedno. Plnene papriky mam rada, samotne mlete (v jakemkoli tvaru) znam jen ze skolni jidelny a nevadi mi to, platek hoveziho ok, tchyne dela dokonce veprove a taky to jde snist 😁 Prilohu mam nejradsi... ryzi k paprikam a jinak testoviny, knedlik uplne k zivotu nepotrebuju, ale moje maminka dela kynute bez housky a ty jsou jednou za rok mňamina 😉
K rajský jediné knedlík :D a pak je rozdíl jestli rajská s hovězím,plněný papriky a nebo cufty v rajské šťávě. K plněným a pečeným paprikám zvládám ještě brambor. Ale s rýží mi rajčata/jakákoliv rajčatová omáčka prostě někde dohromady.
@pindrusice 👍 Tak brambor mě nenapadl. 😀👍 Ale jak je výše vidět, zrovna u tohoto jídla je rozmanitost jak u příloh tak u masa. 👌 Každopádně, já si dnes pochutnala 😁
Nejčastěji dělám rajskou s koulema a těstovinama. Ale dělám i s knedlíkem, v tom případě maso na plátky. A občas mě přítel "donutí" udělat plněné papriky, k těm testovinu nebo knedlík,je mi to fuk. S rýží jsem teda nikdy neměla 😲😁🤔.
Každopádně sladká rajská se skořicí je mé oblíbené jídlo 🤩❤️👍
@1lenuska1 Já osobně třeba nerada jím z červeneho. Moje babička i mamka mají talíře s červenými prvky a mě to vadí. Když můžu, vyberu si jiný talíř. 😆 Ale já celkově červenou nemám ráda. A jak se říká, že třeba modrá ničí apetit, tak já mám dezertní talíře modré a jsou mi s jídlem příjemné. 🤷🏻♀️
Se vším🤣
@monikastelinka Ale ne na jednom talíři 😂😂😂
@88petule akorát že není....sedím u telefonu sama, popíjím vínko, manžel mi odpadl a já mám konečně chvilku pro sebe, kterou mi už asi za chvíli zhatí má rok a 4 měsíce stará dceeeera, že bude chtít krmit, ráno vstávat v půl 6 odvést staršího do školy.....no a já teď mysl m na ten flak masa a nemám hooooo......
@88petule Našlas, co to je? Tarhoňa jsou takové těstovinové "kuličky", vaří se nejčastěji v Maďarsku, pokud se nepletu. Já ji dělám tak 5 let, právě od doby, co ji rodiče přivezli z dovolené v Maďarsku, jinak se dá koupit v Lidlu (půlkilový pytlík za 10 Kč 🙂). Před vařením se opraží nasucho dorůžova a pak se dusí např. jako rýže, nebo se dá použít třeba i jako zavářka do polévky. Děti ji milují (celkově tu kombinaci rajská, masové kuličky, tarhoňa).
Zkusila jsem googlit, jestli nenajdu recept a našla jsem jich několik v podstatě stejných. Např. https://www.mamincinyrecepty.cz/testoviny-1/slo...
Ještě dodám, že do ní dávám trošku cibule, ale cibuli přidávám později, až začíná tarhoňa trochu růžovět, jinak by se spálila.
Jen pozor, to pražení je trochu ošidné, dlouho to vypadá, že se nic neděje, a potom to začne jít docela rychle.
@bekinka
Suroviny
4 plátky toustového chleba (nakrájím na kostičky)
1 hrnek (250 ml) polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vajíčka
4 snítky hladkolisté petrželky nebo dávám bazalku
1 větší špetka soli
½ balíčku prášku do pečiva
4 lžičky rostlinného oleje
Do mikrovlnky dávám na 7 minut. Někdy je potřeba více a plním do 4 hrnků. Půl hrnků těsta.

s knedlíkem nebo těstovinami, někdy hovězí, někdy koule z mletého a někdy plněné papriky