antymania666
28. čer 2013

Můj hrozivý porod - císař

Tak je na čase, abych i já popsala svůj porod.

Termín naše malá měla mít 27.6.2013, týden před ním jsem ráno byla na kontrole a zkusla sinechat udělat Hamiltona. Večer přijel manžel z práce, tak jsme jel na obří povýplatní nákup do Kauflandu. Tak si tak nakupujeme a uprostřed regálů se sýry mi praskla voda.Bylo 17:45hod. Kouknu na muže a říkám mu to....děláš si prej srandu ne, když viděl že voda mi teče po nohou,tak mu došlo, že je to tady. Kupodivu jsme se řehtali jak blázni, ještě, že hned vedle měli vložky, tak jsme si je tam mezi lidmi narvala a sli jsme zaplatit.

Doma jsme vyndali nákup a vzali tašky do porodky. Dorazili jsme tam a natočili mi monitor,čekali jsme na doktorku. Ve 20:00 jsem už byla na pokoji.

Cca o hodinu později ve 21:00 mi začaly bolesti,nejdřív po 10 minutách a hdně rychle se to kracovalo az na minuty 2. Takhle jsem měla bolesti až do 03:00 do rána (mezitím jsme se několikrát z kontrakcí poblila). Pak jsem unavou na hodinu usnula. Bohužel po probuzení to tu bylo znova,ale cca po 7 minutách.

Pak se to zase stupnovalo. V 05:00 hodin jsem měla vodu na vložce totálně zelenou bahnitou, hned jsem to řekla doktorkám.

Neustále mě chodili ty sadistky kontrolovat jak moc jsem otevřená. já nevím jak ostatní holky,ale mě to teda neskutečně bolelo,až jsme u toho brečela a to si nedělám srandu. No jak jinak jsme se neotvírala, stále jen na 2 prsty. 

Kolem 11:00 hod. mi řekli at jdu na porodní sál se připravit a zavolám manžela. Dostala jsem klistýr - čekalajsem že to bude horší, i mi to šlo lehce udržet. Mezitím přijel Ondra. a šlo se zase na monitor. Neskutečně dlouhý monitor. Dostala jsem kapačku na vyvolání kontrakcí a na uvolnění svalstva. Najednou hdnoty malé na monitoru začaly přibírat a houkalo na nás číslo 200!!! my se báli,ale vždy přišel někdo z personálu, zmáčkl na monitoru jen tlačítko a to bylo vše, přišlo nám to divné,ale říkáte si, že doktoři vědí co dělají. Najednou přišli s tím, že mi musí dát jinou kapačku na uklidnění a tlumení kontrakcí, tak mi jí šoupli a bolesti pryč,naprosto!! Po další hodině mi zase dal tu hnusnou na vyvolávání a bolesti se vrátily. Trvali vzdy tak 2 minuty a 1 minutu klid a i na tu minutu jsem vždy vyčerpáním usnula. Už bylo asi 17:00 hdin a já stále otevřená max na 3-4 prsty. Chtělo se mi neustále a hodně čůrat,ale oni mě nechtěli nechat jít, že prej mě nebudou odpojovat a že se mám vyčůraz do nějaké mísy,kteru pode mě dali... fakt jako neumím čůrat v leže,prostě mi to nešlo,jen pár kapek co bylo na kraji už. Pak viděli muj nasrany výraz,tak mě teda na záchd pustili, tak jsem seděla snad hodinu a pořád jen čůrala jak jsem byla plna. Pak mě opět dali na monitor. 

Kolem 18:30 hod. mi doktor říká, že se neotvírám a jestli chci zkusit epidural a rodit ( jako i přez to ze jsme zavrena - nechápala jsem). neboo jestli císaře. Tak jsme se ho ptali, co by dělal on. A doktor praví, že by to mělo tak 20% šanci.... tak proč mi to sakra vůbec nabízí...už jsem si tam připadala jak Alenka v říši divů. 

Šlo se na císaře......

Malá se narodila v 19:35 s mírami 4110 gr a 51 cm. 

Bohužel dostala nějakou infekci a sama nedýchala - ani se nedivým po tom všem cirkusu. Druhý den ráno jí museli převézt do nemocnice Ke Karlovu na speciálku na JIP. Stav kritický.....ALE....každý den je lepší a lepší a statečně bojuje...

A závěr???

Krč opravdu nedoporučuji a druhé dítě nechci.....

omlovam se za chyby hehe

28. čer 2013

ahojky, na jedno nadechnutí jsem přečetla tvůj článek. Měla jsem i slzy v očích. Musela sis projít svým ale hlavně, že to dobře dopadlo a ste v pořádku. A na tohle snad brzy zapomeneš nebo se vzpomínky časem trochu zapomenou...
Hrozně se porodu bojím ale radši na to ještě nemyslim, říkám si, že se nechci stresovat.
Tak ať už je jen líp 🙂

28. čer 2013

Mam kamaradku,ktera me s Krci uplne stejnou zkusenost...tak at vse dobre dopadne a jste brzy spolu

28. čer 2013

Bohužel jsem na tom byla stejně..Do Krče už NIKDY !!!!Držím palečky at jste holky obě brzo v pořádku ...🙂

28. čer 2013

máš můj obdiv ... jsi holka statečná a malá je taky. 🙂 Sama jsem měla podobné problémy s otvíráním a skončilo to také stejně.. brrrr

28. čer 2013

Můj malý měl také poporodní sepsi, naštěstí jsem rodila v porodnici s JIRP a nedonošeneckým odd. takže jsem mohla být s ním. Ale vše dopadlo dobře a je v pořádku! Držte se!

28. čer 2013

Ahojky, čučím jak divá, tohle je na stěžování si na ředitelství nemocnice...držíme malé pěstičky ať je brzy vpořádku a můžeš ji mít u sebe a tobě ať co nejdříve zapomeneš na ten hrozný zážite....opatrujte se

28. čer 2013

chuďátko, moc mě to mrzí ☹ doufám, že malá bude v pořádku a brzy bude s tebou doma! moc držím palce a myslím na vás!!!!

28. čer 2013

:-O to snad ani není možné!!! Je mi líto čím jsi si prošla, ať je brzy líp a hlavně ať máš maličkou brzy u sebe. A na žalobu to myslím fakt je... Moje teta (zdravotní sestra) nám neustále říká, že si máme uvědomit, že doby, kdy vystudovaný doktor byl opravdu doktor jsou dávno pryč... Dnes jsou to dětičky bohatých rodičů, kteří sponzorují školy a mladí doktůrci ví o medicíně prd ☹

28. čer 2013

vážně děkuji bohu za můj 6 hodinový porod. držte se

28. čer 2013

@luca.s drsné tvrzení...všichni určitě takový nebudou,ikdyž je pravdou,že by to zdravotnictví mělo být lepší,ale občas mě to tak nepříjde.

28. čer 2013

Po přečtení Vašeho článku jsem upřímně docela v šoku, působí to na mě, jako by doktoři jen tak zkoušeli, co se stane...(???) moc mě mrzí, že máte takovou zkušenost a ještě víc, že malinká teď musí takto bojovat. Ale ona to zvládne, určitě!!!!! Moc na Vás myslíme!!!!!!! Srdíčko na rozdávání nemám, tak aspoň takto <3

28. čer 2013

@petamaskova Tak jako všude - ne všichni samozřejmě 😉

28. čer 2013

co to tam je za doktory? Ještě, že to dobře dopadlo, maličká bude jistě v pořádku 😉

28. čer 2013

tak to je příšerné!! hrozná porodnice ☹ malá bude v pořádku...

28. čer 2013

asi bych si taky přinejmenším stěžovala, jak Tě mohli nechat se zelenou bahnitou plodovkou? Nechápu... Ať jste obě s maličkou v pořádku, můj porod byl taky peklíčko, ale kdyby někdy měl být sourozenec, tak jedině plánovanou sekcí...o porod bych se po těch zkušenostech nikdy nepokoušela!

28. čer 2013

Hlavně at jste obě v pořádku a máš ji brzo u sebe! To je hrozný co se děje, přitom to má být ten nejkrásnější zážitek. Mrzí mě, žes narazila na takové kretény nezodpovědne.

28. čer 2013

a proto za me jedine Apolinar!Preju at je mala brzy v poradku!

28. čer 2013

No pane jo. Jak mohli nechat zelenou plodovku tak dlouho? Co je tohle za doktory, jak si to můžou vůbec vzít na triko?
Moc držím palečky, aby byla malinká brzy v pořádku, je nádherná! 😵

28. čer 2013

Víte proč nabízí cokoli jiného než císaře? Protože mají nařízeno udělat co nejméně císařských řezů a podporovat přirozený porod. To je strašný...
Můj prostřední syn měl 4150g a taky jsem potřebovala 11 let, abych na tu hrůzu zapomněla. Z porodu má následky, nedotočil se a šel napříč. Původně byl do poslední chvíle koncem pánevním a MUDr. magor povídá: Takových rodilo!
Už u toho magora nejsem :( a mám třetí dítko...

28. čer 2013

@kkristal taky dobrej pribeh ty jo

28. čer 2013

To je hrozné... ☹ Ať je už líp a hlavně ať je malá v pořádku 🙂

28. čer 2013

Berusko to je mi moc lito,zes to mela takhle osklive a silene narocne. Vubec si to po tom nasem fofru neumim predstavit. Jsi ale statecna sikulka a malicka taky. 🙂 mas muj obdiv.

29. čer 2013

ajaj nepříjemná zkušenost ☹ to mě mrzí..ale věř že na to časem zapomeneš!!!!malá ti to vynahradí drž se

29. čer 2013

I přes tyhle negativní případy je pořád naše porodnictví na výborné úrovni, např. co se týče úmrtnosti matky a dítěte při porodu, jsme na tom nejlépe v celosvětovém měřítku. Když jsem v těhotenství řešila, kam jít rodit, tak jsem strávila spoustu hodin čtením recenzí na různé porodnice a u každé se našel nějaký podobný, nebo horší příběh, je to o lidech, o štěstí, člověk nemá u žádné nemocnice záruku, že se mu nic podobnéh nestane. A na žalobu to myslím není, oni si vždy obhájí, proč to a ono udělali. Přeju ať jste oba brzy v pořádku, až budeš mít mimíse doma na všechno zlé rychle zapomeneš.

30. čer 2013

@lrg ja zalovat nikoho nechci, mam svych starosti dost a soudit se s nemocnici je nesmysl...

30. čer 2013

Ono si nevyberes. Me 2 kamaradky rodlily stejnym zpusobem v Podolí... ja mam s Krci zkušenosti pozitivni 🙂

30. čer 2013

Hodně mi to připomíná můj porod. Shodou okolností taky v Krči. Moje malá se narodila od odtoku plodové vody po 42 hodinách s váhou 4000g a 51 cm. Naštěstí to dopadlo dobře a narodila se přirozenou cestou a bez následků. Nicméně jsem nechápala, proč mě nechali trápit se 42 hodin. Na sál jsem šla otevřená na špičku a to jen proto, že jsem si to vydupala, protože malé začaly padat ozvy a plodovka už byla zkažená ☹
I přesto bych v Krči rodila zase, pokud se nám jednou poštěstí 🙂 tobě i Tvé malé přeji hodně sil a zdravíčka 🙂

30. čer 2013

Ahoj, ja som mala na poporodnom v Krci peklo - hrozne spomienky. Nadstandardne zaplateny uplne katastrofalny pristup.

1. črc 2013

Ahoj, je mi moc líto, co sis zažila ☹ Přeji ať na všechno zlé brzy zapomeneš a jednou třeba sourozence pořídíte 🙂 Taky jsem rodila v Krči, 2x. Přesto, že po prvním porodu jsem byla přesvědčená že půjdu jinam (samotný porod byl ok, ale malá dostala infekci a 14 denní pobyt v porodnici se změnil na horor jen díky dětské doktorce..). Po 3 letech jsem ale šla znovu do Krče právě proto, že nějaký hrůzostrašný příběh jako máš ty jsem slyšela na každou pražskou porodnici ☹. Všechno je to o lidech, a to na obou stranách a ti nespokojení jsou bohužel vždycky slyšet víc, než ti spokojení, což je smutné. Já jsem nakonec podruhé byla v Krči spokojená moc a potřetí bych tam šla znovu 🙂. Přeji tobě i malinké už jen to dobré.

2. črc 2013

Tak jsem si přečetla tvůj porod a měla jsem ho sem tam podobný....teda naštěstí mě nechali se trápit jen 4h, měla jsem kapačku na vyvolání a to byl masakr jako blázen takové bolesti jako prase....a to vyšetřování?? Také jsem brečela bolestí,prosila jsem o pomoc, tak jsem byla bolavá, pořád samé vyšetřování od sester, doktorek, zasekla jsem se na 7cm, malý měl zakloněnou hlavu a dál to nešlo, ještě jsem zažila cévkování, jelikož mi nešlo čůrat, také mazec!!! V tu chvíli jsem si říkala, že odejdu a druhé nechci, ale po operaci, když jsem malého slyšela, tak si pamatuji, jak mi bylo báječně a těším se na druhé mimi🙂 Ale abych řekla pravdu z toho porodu mám takové jakoby trauma....dlouho mi asi bude trvat, než zapomenu...sem tam se mi to vrací ve snech☹ Držím palečky, aby bylo brzy dobře a vše bolestivé zapomenuto 🙂

2. črc 2013

Tak to me moc mrzi ze jsi takhle trpela a ze mala na tom byla tak jak byla ja osobne si na krč stezovat nemohu ale ja rodila po druhe to uz je take o necem jinem me to zacalo kolem 15h kdyz mi praskla voda kolem 18.30h zacaly kontrakce a ve 21.50h byla mala venku a to ty bolesti nebyly takove mela jsem suprovou porodni asistentku ktera se mnou hodne mluvila a poloha na bokl do posledni chvile si myslim sestoupeni miminka hodne napomohla nebylo to tak bolestive jako na zadech a pak uz to bylo jen chvilinka nez mala vylezla 🙂 Takze za me ja si nestezuji a klidne bych tam sla zas. Ale tys trpela to me mrzi tak tobe preji brzke zahojeni a zapomenuti a male brzke uzdraveni at vam dela samou radost 🙂 Gratuluji k male 🙂

2. črc 2013
4. led 2015

Hrozny, cos zažila, ale ten tvůj popis je na Nobelovku. :-,

2. únor 2016

Já jsem byla v porodnici měsíc a půl, abychom malou aspoň trochu dopekli. Když už u mě v bříšku opravdu strádala, rozhodlo se o vyvolávání porodu. Vyvolávání trvalo dlouuuhé 4 dny a nic se nedělo, jen obrovské bolesti, voda nepraskla, neotevírala jsem se... Nakonec jsem si vydupala císaře. Bohužel kvůli epilepsii jsem musela mít celkovou narkózu, muž u porodu být nemohl. Dceru jsem poprvé viděla v 18 hodin den porodu a potom až další den po poledni, kdy mě převezli na poporodní. 2 den po porodu skončila dcera na kapačkách, nefungovala jí správně játra. Byla tak malinká, ale neskutečně statečná. Zažila jsem si s ní svoje, ale nikdy bych neměnila. Teď už bude mít 3 roky a dělá mi jen samou radost. Chtěla jsem k ní sourozence, bohužel místo souhlasu dr. s otěhotněním jsem byla odeslána na přerušení vejcovodů, kvůli problémům s dělohou. Jsem rok po sterilizaci a každé setkání s těhulí obrečím...

2. únor 2016

@cajanka0712 musíme si vazit toho co máme. Díky bohu ze jsou v pořádku

2. únor 2016

Začni psát komentář...

Odešli