dana91
    21. čer 2017    Čtené 1323x

    Tipy, jak si okořenit nudný sex

    Po x letech vztahu nebo jen k nějaké speciální příležitosti je fajn si sexuální chvilky lehce zpestřit. Víte, jaké jsou v téhle oblasti novinky a co mají nejraději dnešní páry? Poohlédli jsme se ve světě a zjistili jsme tipy od odborníků i od našich milovaných mužů.

    Oslavy lásky a erotiky možná sexuální náboj spíš ničí

    S oslavami Valentýnu, 1. máje, mezinárodních dnů polibků apod. se poslední dobou roztrhl pytel. Místo čekání na tyhle dny, které často nevyjdou podle představ, je lepší si sex užít podle svého. Chvilky vášně ještě zpříjemní nejrůžnější hračky pro dospělé, erotické prádlo nebo změna polohy.

    Žhavé novinky mezi pomůckami

    Oblíbené zůstávají v podstatě stále ty stejné typy pomůcek. Co se mění, jsou hlavně materiály a vzhled. Právě tahle oblast totiž představuje jednu z možností uplatnění odvážných designérů. Vedle praktických silikonových pomůcek se tak objevují třeba i dřevěné nebo voděodolné. Vibrátor z přírodních materiálů, jako jsou sklo nebo dřevo dlouho vydrží a nemusíte se ho bát ani pokud trpíte na alergie nebo máte citlivou kůži. Skvěle zase vypadá kombinace gelového vnitřku s průhledným obalem, ten si můžete v ložnici klidně i vystavit.

    Sexy prádlo podle trendů nebo osobních preferencí

    Tipů na erotické prádlo je plno v lifestylových magazínech, na internetu i v samotných obchodech. Někdy ale otázka nezní, které vybrat, ale spíš jak ho použít. Při koupi se řiďte hlavně tím, co vám sluší a co má rád partner. Letos je trendy například růžová, stále se nosí sexy body i smyslné korzety. Jestli ale máte doma konzervativce, radši volte černou klasiku, maximálně v kombinaci s červenými detaily. Pak už jen zbývá najít vhodný okamžik. Počkejte na partnera než přijde z práce a přijďte mu v nové soupravičce otevřít nebo mu v ní jen tak bez varování naservírujte snídani do postele. Příště zase partnera překvapte, až to bude nejmíň čekat, třeba ve sprše.

    Rozdílné potřeby partnerů

    Po porodu nebo po mnoha letech vztahu se sexuální touhy často vytrácejí. Někdy ale naopak rostou, většinou bohužel jen u jednoho z partnerů. Co s tím, když máte každý jiné potřeby? Základem je si o tom promluvit, abyste se dozvěděli, co se za změnou skrývá. Tím spíš, když partner změní sexuální chování ze dne na den. Můžou za tím být hormony, spokojenost či nespokojenost v pracovních nebo jiných záležitostech, ale také nevěra.

    Někdy jde prostě jen o různé naladění každého z partnerů, jak píše jedna z uživatelek:

    "Zkoušeli jsme to oživit ale vydrželo to 3 měsíce a pomalu to opět opadá, pouze z mé strany tedy... A pro přítele je to dosti podstatná věc mít v sexu vášen, touhu, chtíč, prožívat ho a být aktivní." 

    Nové situace

    Kromě nových poloh nebo zakázaných míst může být zajímavou změnou třeba  i těhotenství partnerky . Ženy v tomhle období, hlavně v pokročilejším stádiu gravidity, mívají zvýšené sexuální touhy, nebojte se o dojmy a postřehy podělit s ostatními uživatelkami, např. tady. Mnoho mužů zase těhotenství nějakým způsobem vzrušuje. Navíc je super, že nemusíte řešit antikoncepci. A potom si zase budete nadšeně užívat polohy, které v průběhu těhotenství nepřicházely v úvahu.

    dana91
    21. čer 2017    Čtené 952x

    Sporty pro děti (i dospělé)

    Máte doma malého nadšeného sportovce nebo naopak knihomola, který se fyzické aktivitě vyhýbá, jak může? Pro každého z nich se určitě najde vhodný sport i ohledem na to, kolik mu je, co ho baví a v čem je dobrý. V každém případě se české děti hýbou málo a dvě hodiny tělocviku ve škole jim rozhodně nestačí. Dbát by se mělo na různorodost a bezpečí, aby děti rovnoměrně zatěžovaly svaly a nehrozilo jim nebezpečí úrazu.

    Malí profesionálové

    Pokud vaše dítě touží po profesionální sportovní kariéře, v některých oblastech musí začít už od opravdu útlého věku. Malé fotbalisty nebo hokejisty sdružují sportovní kluby už od zhruba 5 let. S baletem, gymnastikou či tancem se doporučuje začít dokonce už od 3 let.

    via GIPHY

    Společné zážitky s rodinou

    Rekreačních sportů se dnes pro děti nabízí nepřeberné množství. Pro všechny zdravé děti jsou vhodné procházky, běhání, cyklistika nebo jízda na inlinech. Zkrátka veškeré aktivity, které můžou provozovat na čerstvém vzduchu. Určitě se vyplatí je naučit také zimní sporty. Že umí na lyžích, snowboardu či zimních bruslích ocení nejen, až budou moct jezdit na dovolené do hor. 

    V kolika letech začít a jestli skutečně platí pravidlo nejdřív sjezdovky, potom běžky, se dozvíte například tady. Dále tu maminky řeší, jestli pro dětské lyže jít do půjčovny nebo do bazaru: "My jsme taky mysleli, že malé půjčíme lyže (vloni) jenže nakonec se ukázalo, že se vyplatí je koupit použité."

    Záleží samozřejmě, jak často na hory jezdíte, ale pokud to není jen jednou za rok, určitě se vyplatí, aby děti měli vlastní.

    via GIPHY

    Samostatnou kapitolou je plavání, opět zdraví velice prospěšná aktivita. Plavat můžou i kojenci a batolata. Větší děti potom mají děti plavání povinné v mateřské i základní škole. Nic ale nezkazíte, když s nimi budete chodit plavat i sami. V zimě se nabízí spojení s oblíbenou saunou a welness, které navíc posilují imunitu.Vířivka a sauna je vhodná i pro předškolní děti, ale vždy jen v doprovodu dospělých. V létě zase není nic lepšího než dopřát celé rodině alespoň 10 dní u moře.

    via GIPHY

    Aktivity s vrstevníky

    Vaše dítka by určitě měla mít dostatek vyžití se svými spolužáky a kamarády. Hlavně těm starším zařiďte i kroužky a pohybové aktivity, které absolvují bez vás. Užijí si tak dostatek zábavy a vy budete mít chvilku času pro sebe navíc. Při kolektivních sportech (fotbalu, volejbalu, streetbalu, florbalu apod.) si pak snáze najdou kamarády a naučí se týmové spolupráci. Tu výborně využijí ve škole a později nejspíš i v práci. 

    A do jakého sportovního oddílu děti přihlásit? Podle průzkumů se stále rozhodujeme hlavně podle ceny. Srovnání si můžeme udělat odborně sportovním analytikem, na internetu nebo přímo ve sportovních klubech.  Mezi nejdražší sporty patří tenis (10 000 Kč ročně), k nejlevnějším naopak volejbal nebo kanoistika (4500 Kč ročně). Se všemi těmito aktivitami můžou děti začít už v mateřské škole. Pokud ale neplánují patřit k nejlepším na světě, můžou si je klidně vyzkoušet později.

    via GIPHY

    Rodinné a dětské běhy

    S běžeckými závody se v poslední době doslova roztrhl pytel. A platí to i pro dětské a skupinové rodinné běhy. Kromě toho, že s celou rodinou strávíte příjemné odpoledne v přírodě, na děti čeká spousta překvapení, výher a hlavně nezapomenutelných zážitků. Běhání je velmi levný sport a ani cena startovného na menších závodech nebývá vysoká. Se stále vzrůstající popularitou se navíc závody konají ve všech regionech, takže nemusíte jezdit daleko. Jediné, do čeho investujte raději víc, jsou boty na běhání.

    via GIPHY

    Bezpečnost na prvním místě

    Kromě sportů vyloženě nevhodných pro děti, jako jsou nepřiměřené posilování nebo adrenalinové aktivity, je i u ostatních pohybových aktivit nutné dbát na bezpečnost, všestrannost a přiměřenou zátěž. Vyplatí se také kvalitní vybavení a oblečení.

    dana91
    30. kvě 2017    Čtené 1129x

    15 tipů, jak v domácnosti zaručeně ušetřit

    Místo obecných rad a nápadů jsme se tentokrát zaměřili na domácnost a rodinný rozpočet. Možná by vás ani nenapadlo, na čem všem se dá ušetřit a že některé náklady můžete eliminovat úplně. Stačí se jen naučit plánovat a spořit na správných místech. 

    Příjmy a výdaje

    Bydlíte s partnerem? Sama? Nebo i s dětmi? V každém případě je vhodné si nastavit rozpočet, přemýšlet alespoň několik měsíců dopředu a šetřit si na mimořádné výdaje nebo na dovolené. Standardně se doporučuje mít v domácnosti rezervu alespoň na 3 měsíce, a to na základní výdaje - jídlo, nájem, doprava. Pokud vám to ale aktuální ekonomická situace dovoluje, odkládejte si raději víc. Pro užitečné rady můžete chodit třeba do této skupiny, užitečné příspěvky najdete i v různých fórech. Často se v nich uživatelky dělí o cenné zkušenosti a praktické rady.

    Elektřina

    Nejprve si zkontrolujte, jestli máte nejlevnějších dodavatele a jeho nejlevnější tarif. Potom můžete začít přemýšlet o úspornějších spotřebičích (notebook místo desktopu, nová lednička apod.) nebo žárovkách. Pokud na elektřině vaříte, případně s ní topíte, myslete na úspory i tam. Nenechávejte spotřebiče zbytečně zapnuté. Nevytápějte byt na 25 stupňů.

    Teplo

    Jak už bylo řečeno, není potřeba přetápět. Nezáleží, jestli topíte elektřinou, plynem, uhlím nebo moderními obnovitelných zdroji. Vždy je možné najít výhodnější variantu právě pro vás. Dále může pomoct i výměna oken nebo efektivnější větrání. I panelové nebo bytové domy si pak v současnosti pořizují vlastní kotel. Zkuste tento nápad na společenství vlastníků prosadit i u vás.

    Voda

    V domku můžete popřemýšlet nad vlastní studnou. V bytě zase nad častější sprchou místo vany. 

    Jídlo

    Samozřejmě je lepší jíst doma než v restauraci. Často ale zapomínáme na drobnosti, které nás měsíčně stojí mnohem víc než občasná večeře mimo domov. Co třeba ta každodenní káva s sebou nebo jedno točené? V součtu jste na tisících korun. Případně není od věci z většiny nahradit balenou vodu tou z kohoutku.

    Vaření

    Navařit si můžete na více dní, ale myslete na to, že celý týden vám jídlo nevydrží, ani vám nebude chutnat. Zkuste se zaměřit na levnější a přitom hodnotné suroviny. Většinou se vyplatí ty sezónní. V létě a na podzim tedy využijte ovoce a zeleninu z lokálních zdrojů. Tip: Pěstovat bylinky a zeleninu můžete i na balkoně ve městě, dnes je to navíc oblíbená volnočasová činnost. Při plení a zalévání si krásně vyčistíte hlavu a určite vám i něco vyroste.

    Nákupy

    Ať už jde o potraviny, nebo jiné společné nakupování, pište si seznam. Nekupujete vše, co je ve slevě, ale jen to potřebné. Pro jídlo navíc nechoďte hladoví. 

    Půjčování

    Spousta věcí se dala půjčovat vždy, třeba knihy nebo auta. Dnes si ale bez problému přes internet půjčíte i kolo nebo nářadí. Je jen na vás spočítat si, jestli danou věc potřebujete tak často, abyste si ji museli kupovat. Když to není každý den, nebojte se požádat o pomoc známé nebo sousedy.

    Doprava

    Auto není levná záležitost. Jestli chcete ušetřit, jezděte MHD. Na delší vzdálenosti se zase můžou vyplatit rodinné vlakové jízdenky.

    Hypotéka

    Levněji než nájemní bydlení rozhodně v dlouhodobém horizontu vyjde hypotéka. Jen je potřeba si propočítat sazby, domluvit se s partnerem apod.

    Zábava

    Většina z nás je stále online, proto si nemusí nic kupovat ani stahovat. On-line můžete sledovat filmy, poslouchat hudbu i hrát hry.

    Oblékání dětí

    Vaše ratolesti ze všeho rychle vyrostou a ti nejmenší asi značky příliš neocení. Raději stáhněte po příjemných materiálech pokud možno přírodního původu, tedy po bavlně, bavlněném úpletu, lnu apod., než po hypermoderních designových kouscích. Skvělou alternativu představují v tomto případě bazary a secondhandy, dnes i ty internetové.

    Mazlíčci

    Váš pes ocení kromě dostatku pozornosti i pamlsky, ty mu občas dopřejte. Pozor ale na přílišné vykrmování, pak by mohl mít zbytečné zdravotní problémy. A vy byste se kromě krmiva nedoplatili ještě za veterinu. Obojky a oblečky taky postačí jen obyčejné. Větší psi pak zimu bez problému vydrží se svou srstí.

    Výhoda hotovosti

    I když dnes existuje nepřeberné množství finančních mobilních aplikací, úbytek fyzicky existujících hotových peněz vás stále bude bolet víc. I podle průzkumů bank lidé zvyklí na hotovost utratí méně, než ti platící kartami.

    dana91
    30. kvě 2017    Čtené 493x

    Jak vyzrát na alergie bez léků

    Většina projevů nejrůznějších alergií se dá zmírnit přírodní cestou. Díky vhodné stravě, bylinkám nebo homeopatii nás pak můžou alergické rýmy či vyrážky úplně přestat trápit.

    Jaro je sice označováno za nejkrásnější období v roce, pro alergiky se ale mnohdy stává naopak tím nejméně oblíbeným. Zejména pro ty, které trápí pylové alergie, senná rýma, alergie na roztoče apod. A co dělat, abyste s sebou nemuseli na každou procházku nosit maxi balení kapesníků a plato tabletek?

    Přírodní a homeopatická léčba

    Existují přírodní prostředky, které si s alergiemi dokáží poradit lépe než si myslíte. Podrážděné nosní sliznici uleví sprej s mořskou vodou z lékárny, případně domácí varianta z jedlé sody. Tu připravíte smícháním jedné sklenky jedlé sody a třech skleniček teplé vody, tedy asi z 200 na 600 ml. 

    Na kožní problémy pak pomáhá například mast s bezem, stejně jako bylinné koupele či tinktury. Do koupele můžete přidat tea tree, eukalyptus, lopuch, devětsil či už zmiňovaný bez. Na tinkturu je nejvhodnější echinacea.

    Na další metodu proti alergiím – akupunkturu se vědci sice stále dívají skepticky, ale jsou lidé, kterým pomáhá.  Než ji vyzkoušíte, určitě se poraďte s lékařem.

    Zdravá strava a kosmetika bez chemie

    Dostatek ovoce a zeleniny a by měl být základem zdravého jídelníčku. Vitamíny fungují hlavně jako prevence. Je dokázáno, že děti, které pravidelně konzumují čerstvou zeleninu, nejsou k alergiím tak náchylné.

    Kromě toho se doporučuje vypít dostatek tekutin, a to hlavně vody. Většině alergiků ale prospívají také teplé čaje nebo polévky a některé necitrusové džusy, například ten z černého rybízu.

    Dále se doporučuje vyměnit chemické prací prostředky, mýdla atd. za bio varianty. Oblečení z venku, na kterém ulpívá prach a pyl bychom totiž měli častěji prát, a tak ideálně co ne šetrnějšími prostředky. To samé platí i o mytí rukou, pečlivě a pravidelně, ale jen jemnými tuhými mýdly.

    Moře nebo hory

    Ne každý si může dovolit bydlet u moře nebo na horách, kde se vyskytuje méně vegetace, tedy i méně alergenů a celkově je tam zdravější ovzduší.  Lépe se ale budete cítit i díky pravidelným víkendovým pobytům v horské chatě. Alespoň jednu dovolenou u moře ročně byste pak sobě i svým dětem měli také dopřát. Alergické projevy vašich ratolestí se tím určitě zmírní.

    dana91
    8. kvě 2017    Čtené 1070x

    Jak oblékat děti (letos) na jaře

    Už naše babičky říkaly, že jaro je zrádné. Venku konečně svítí sluníčko a my si tohle nejkrásnější roční období chceme i s našimi ratolestmi užít venkovními aktivitami. Ale jak říkaly už naše babičky, jaro je zrádné. Sluneční střídají přeháňky a teplota kolísá klidně od 5 do 25 stupňů. Co tedy dětem obléknout, aby se cítily pohodlně a navíc byly trendy?

    Vrstvení je základ i v jarním období

    Hlavně kvůli zmiňovaným prudkým změnám teplot je na jaře víc než kdy jindy potřeba vrstvit. Když tričko, mikina a bunda nestačí, poslouží ještě trička s dlouhými rukávy, vesty a svetříky. Do města stačí klasické bavlněné oblečení, ale na outdoorové a sportovní vyžití budou lepší ty funkční. Dnes je seženete v každém módním řetězci i ve sportovních obchodech.

    Prodyšné a nepromokavé materiály

    Po odložení nejteplejší zimní bundy přicházejí na řadu slabší prodyšnější varianty. I ty by ale měly být nepromokavé, opět neuděláme chybu s funkčními materiály, softshellem apod. Do města ji malým parádnicím ale určitě nenuťme, tam klidně můžou obléknout kabátek podobného střihu, jako má jejich maminka.

    Praktické Čepice, čepičky i kapuce

    Ani na jaře by děti neměly chodit ven bez čepice. Během teplejších dnů alespoň ráno a večer. Kromě zimy ochrání jejich hlavičku i před slunečním zářením a lehkým deštíkem. Praktické jsou také bundy s kapucí, jiné bychom dětem ani pořizovat neměly.

    Univerzální denim

    Džíny a další kousky z denimu jsou nesmrtelné a měly by mít místo i v dětském šatníku. Ať už kvůli pohodlí, snadné kobminovatelnosti nebo univerzálnímu využití. Ve prospěch denimových kousků mluví i to, že dětskému oblečení by měla dominovat bavlna, ideálně v bio kvalitě.

    Tohle jaro se nosí volány, výšivky, retro i tropické vzory

    Sladká růžová trička s volány můžou letos na jaře obléknout maminky i dcery, tak proč se nesladit? Stejně tak se malým slečnám budou líbit výšivky, nejen ty romantické květinové. Kluci i holky se pak vyřádí na retro doplňcích, například na slunečních brýlích, kloboučcích nebo vestičkách, které jsou navíc praktické. Všem budou slušet i tropické vzory, holčičkám barevně laděné spíš do červena, klukům do modra a zelena.

    Co radí maminky k oblékání miminka najdete v diskuzi Oblékání 3 měsíčního miminka na jaře. Další tipy čtěte i ve fóru Jak oblékat miminko? Na spaní, doma, ven.

    Víte, jak naučit dítě se oblékat?