Kočárek vhodný na běhání, napište své zkušenosti

pernicek1
12. pro 2014

Ahoj,
začínáme vybírat kočárek 🙂 Vzhledem k tomu, že aktivně sportujeme, pokukujeme po kočárku, který bude vhodný na běhání, tedy co největší, ideálně sešikmená kola, nízká váha a ideálně aby byl v trojkombinaci. Zásadním požadavkem je, aby na kočár šla nasadit i hluboká korba, abychom mohli běhat ještě před tím, než začne mládě sedět.

Budu ráda, když mi napíšete své zkušenosti s běháním s jednotlivými typy kočárků a který kočárek byste doporučily. Jde mi o kočárek, ne takové to vozítko za kolo.

Předem všem děkuji za reakce 😉

blanka.k
12. pro 2014

@pernicek1 Ahoj, chce to , aby přední kola šla zaaretovat.... já jsem měla 3kolku Quinny Freestyle a stačilo třeba jen běžet s kopce na tramvaj a ta kolečka "vibrovala" do stran, pokud to nebylo zaaretované 😉 To stejné u "inlajnů". Ještě jsem hrozně moc využila otočnou sportovní část proti směru jízdy. Sice jsem měla i korbičku, ale syn z ní ve 3,5měs.vyrostl (byla mu malá na šířku), tak šel do sporťáku, kde byl do 10m (než pořádně seděl) v úplným lehu a čelem ke mě. Kdybych to věděla, ani korbičku nekupuju (taky byl v květnu).
Ještě teda ten můj měl trochu větší šířku než jiné (takže jsem se občas nevlezla do dveří, mezi pokladny v Lidlu atd.), ale zas stabilita super. 😉 jen se teda loni přestal vyrábět 😅 Byla to těžká celokovová 17kg "kráva" ( já tehdy asi 55kg), ale fakt vydržel Beskydy, jeseníky,.... seskákat několik desítek schodů do metra, když nebyl po ruce pomocník atd. 😀

blanka.k
12. pro 2014

@pernicek1 jo a ještě ideálně ruční brzdu na zadní kolečka... sousedka se málem přizabila na bruslích, potřebovala okamžitě zabrdit a jak její měl brzdu na přední, tak kočárek i s ní letěl dopředu....

ev.ka
12. pro 2014

http://www.baby.jogger.cz/8-city-fit-baby-jogger má to běhání už i v názvu 😉

blanka.k
12. pro 2014

@ev.ka ten se mi taky líbí, nebo ještě tento: https://www.malvik.cz/Kocarky/sportovni-kocarky...

pernicek1
autor
12. pro 2014

@blanka.k Jojo, brzdu už beru tak nějak jako samozřejmost 😅 Moc díky za tip, s tou aretací by mě to vůbec nenapadlo. Nějak nemůžu vygooglit, jestli BOB Ironman má tu aretaci nebo ne.

@ev.ka to je jeden z adeptů, na který koukáme 😀 Ale BOB Ironman zatím tak nějak vede. Jediný, co nám na BOBovi vadí je to, že se na děj dá koupit jen černá korba. ...teda předpokládám. Moc informací o něm totiž v e-shopech není. Ale je nutný koupit k němu adaptéry a na ty se pak přidělá korba Hard Carrycot. Nevíte jestli by se dala na tyto adaptéry přidělat i jiná korba? Nechceme totiž černou korbičku :(

Red Castle mi přijde že má dost malinká kolečka, ale těžko se to posuzuje z těch fotek 😅 Ale váhově je cca stejně těžký, jako BOB, což je super.

blanka.k
12. pro 2014

@pernicek1 ironamana neznám, ten taky vypadá dobře 🙂 Jen u mě by byl nepoužitelný, chodila jsem denně s kočárkem cca 10km (někdy 3km, někdy 20 :D), neřídím, nemám hlídání, takže všechny nákupy atd. s dítětem v kočárku skoro 3 roky a ta "manipulovatelnost" s otočným předním kolečkem je v MHD, obchodě atd. prostě za cenu zlata...
pokud je Ironaman toto.... https://www.google.cz/search?q=BOB+Ironman&es_s...
tak ten má to přední kolečko pevné, takže vibrovat sice nebude, ale při běžném chození ho budeš muset při každé změně směru vzadu nadzvedávat

pernicek1
autor
12. pro 2014

@blanka.k počkej, nerozumím, proč by pro Tebe byl BOB nepoužitelný, protože je robustnější? Já jsem měla tu čest chvíli v něm vozit neteř a musím říct, že byl perfektně ovladatelný. Je teda pravda, že na české poměry bude asi trochu robustnější, uvědomuju si, že jsem s ním tehdy nikdy nezkoušela vjet do obchodu, mezi regály apod. Ale jinak jsem měla pocit, že se ty kolečka točí tak nějak samy, přesně tam, kam je potřebuješ 😀 Ale je to už pár let, říká se, že člověk to negativní zapomene, že? 😀

A ano, je to ten, který je na obrázcích ;)

Asi jsem natvrdlá 😅 Prosímtě, proč bych ho měla při změně směru nadzvedávat? Jakože když chci zatočit doprava, tak budu muset zvednout zadek kočárku a otočit ho ručně? Chápu to správně?

hojda
12. pro 2014

Zeptej se na www.spuntik.cz tam ti pan majitel řekne, že na sport (běhání, brusle atd.) jsou speciální vozíky, kočárky nejsou bezpečné, měl vlastní zkušenost, kdy mu dítě vylétlo z kočárku. U většiny kočárků je to i uvedené. Lidi si myslím, že trojkolky s brzdou jsou na sport, ale není to tak.

blanka.k
12. pro 2014

@pernicek1 pokud nemá kočárek to přední otočné kolečko, tak prostě na místě se v pohodě neotočí, musí se trochu odlehčit předek (když vidím třeba ty klas.houpací 4 kolky, jak se s něma maminy furt nadzvedávají...)... já jsem takto měla půjčený Xlander, takový ten sporťák co má taky zadní kola sešikmená) a právě přední měl "napevno" neotočné a já se u toho vztekala a to jsem ho měla asi jen 2 hod. (s cizím dítětem 😀 na hlídání)... Ale fakt nevím, jak to má ten Ironman, co jsem jen koukla na tu jednu fotku, tak vypadal "na pevno"

blanka.k
12. pro 2014

@pernicek1 A můžu říct, že co jsme měli vybrané kočárky (teda manžel vybíral , já 6 měsíců zvracela a byla celou dobu na PN), tak ve skutečnosti jsem asi 70% hned v obchodě vyšrktli, jen jsem ho trochu odzkoušeli 😔
Ten Red Catle bude mít si myslím 30cm kolečka, jak většina , toho jsem si zkoušela u kamarádky a taky to vypadá na bytelný kočár 😉

mysonek
12. pro 2014

@pernicek1 ahoj, máme kočárek Newbuddy Claudia, není sice nejlehčí, ale běhat se s ním dalo pěkně. Teď už malá nechce být v kočárku a navíc má 11 kilo, tak už s ní neběhám, ale dokud byla v hluboké korbě tak jsem běhala dost. A i v kopcích, protože bydlím na Šumavě a rovinu tu nemáme 🙂 Občas jsem běžela i vozíkem Croozer, ale tam je potřeba aby nebylo moc zatáček, protože je těžký na otáčení. Ale taková trasa Kvilda - Prameny Vltavy se s ním dá běhat v pohodě.

ev.ka
12. pro 2014

Odpovídala jsem na otázku, ale jinak taky osobně hlasuji pro vozík, máme chariot s velkým kolečkem i s otočnými a miminko bylo v závěsném lůžku a spokojenost! prostě když se něco semele, tak tam mimčo vysí jak kosmonaut, klidně i hlavou dolu, ale je ok, všude okolo něj konstrukce (hlavně i nad hlavou!) a nikam nevypadne 😉

frantiska85
13. pro 2014

Běhám dva roky s trojkolkou Peg Perego GT3. Naprostá spokojenost. První ligu jsem udržela 🙂

frantiska85
13. pro 2014

@hojda Připoutané dítěte by nevylétlo.

hojda
13. pro 2014

@frantiska85 V hluboké korbičce dítě nepřipoutáš, aspoň já jsem takovou nikdy neviděla.

veruska007
13. pro 2014

Kamarádka má trojkolku jané a tam se dítě připoutat dá, každopádně s tímto kočárkem se moc bezpečně běhat nedá ☹.
Myslím, že běhat se dá s každým kočárkem, ale ne s každým je to bezpečné a ne s každým kočárkem se dá běhat po každém terénu. Taky už jsem běžela i s golfkama 😀.... a hodila s nimi suprové salto 😕
Osobně nepovažuji trojkolky za bezpečné pro běhání a na inliny, stačí mi, jak je to vachrlaté a kolikrát se kočárek div nepřevrátí, když s ním maminky nastupují do tramvaje.
Těžkého kočárku bych se na běhání taky bála, sice má lepší stabilitu, ale musí se běhat po rovině nebo z mírného kopce - stačí maličko do kopečka a člověk se strašně nadře.
Osobně čekat první dítě, tak si na sport koupím kočárek zvlášť a na běžný provoz jiný... ale záleží, odkud jste. Já jsem hodně ovlivněná každodenním používáním MHD, kde potřebuji lehký kočárek, se kterým snadno manipuluji jednou rukou - ale pak na běhání optimální není.

sara84
13. pro 2014

Jane slalom! Nej kocar na svete,manipulace,stabilita,brzda a i vydrz!

kris01
13. pro 2014

Já mám BOB revolution PRO viz odkaz: http://www.bobgear.com/strollers/revolution-pro a je naprosto parádní jak na běh, tak na použití ve městě, v terénu, nakupování atd. Je robustnější ale naprosto perfektně ovladatelný. Měla jsem Joolz hluboký a teď jsem koupila Valco snap a při porovnání těchto kočárků je BOB absolutně nejlepší po všech stránkách. Dříve jsem běhala s Croozerem (vozík za kolo), ale je to náročnější. Myslím si, že ten BOB ironman je trošku zbytečný a využitelný opravdu jen na běh. Pevné přední kolo dělá kočár obtížně manipulovatelným. Ještě bych byla pro Baby Joger Summit X3, při porovnání v obchodě mi přišli s BOBem hodně podobné (hold americké kočárky).

xcere100
13. pro 2014

Ahoj,
tak toto jsme řešili před třemi lety. A přiznám se, že jsme nechtěli žádný s nýtovanou kostrukcí (pouze s dotahovatelnými šroubky), a aby neměl plastovou konstrukci. Byl to tedy boj. Samozřejmě nás od takového kočárku všude zrazovali, že bude těžký atd. Nicméně v té době jsme našli kočárek TFK Joggster III. V té době v ČR neměl zastoupení, tak jsme si udělali cestu vyjeli pro něj do Německa. Kočárek je super. Dokoupili jsme k němu větší kola, dále pak přední otočná kola. Takže dle toho, kam jedeme měníme🙂 Super!!
Nyní máme druhé mimi, kočárek vypadá jako nový a upozorňuji, že jsme jej nešetřili. Obden běh, popř. brusle nebo jejich mamaboard.
Pouze nyní přemýšlíme, že na zimu ho nově obujeme🙂
Jo a je opravdu prostorný, i pro čtyřleté dítě na vyspání super🙂 A lze na něj nasadi hlubokou korbičku, takže lze začít běhat brzy;)
Nikdy se nám nepřevrátil a to jsme sjížděli hory i pořádali sněhové tůry🙂

lilibeth
13. pro 2014

Mám Per Perego GT3 a na běhání i brusle (mimo hromady jiného) super.

karolakmn
21. čer 2016

Nebudete nekdo prodavat kicarek na beh?

jirinka1989
26. črc 2016

@karolakmn ahoj, TFK Joggster? Zatím tedy uvažujeme....máme ještě jeden starý a goflky a visí mi v něm dost penízků (nejsem maniak a nekupovala jsem k němu různé doplňky takže je "oholený" ale zas bych za něj určitě nechtěla majlant)