icon

Kočárek vhodný na běhání, napište své zkušenosti

pernicek1
12. pro 2014

Ahoj,
začínáme vybírat kočárek 🙂 Vzhledem k tomu, že aktivně sportujeme, pokukujeme po kočárku, který bude vhodný na běhání, tedy co největší, ideálně sešikmená kola, nízká váha a ideálně aby byl v trojkombinaci. Zásadním požadavkem je, aby na kočár šla nasadit i hluboká korba, abychom mohli běhat ještě před tím, než začne mládě sedět.

Budu ráda, když mi napíšete své zkušenosti s běháním s jednotlivými typy kočárků a který kočárek byste doporučily. Jde mi o kočárek, ne takové to vozítko za kolo.

Předem všem děkuji za reakce 😉

blanka.k
•
12. pro 2014

@pernicek1 Ahoj, chce to , aby přední kola šla zaaretovat.... já jsem měla 3kolku Quinny Freestyle a stačilo třeba jen běžet s kopce na tramvaj a ta kolečka "vibrovala" do stran, pokud to nebylo zaaretované 😉 To stejné u "inlajnů". Ještě jsem hrozně moc využila otočnou sportovní část proti směru jízdy. Sice jsem měla i korbičku, ale syn z ní ve 3,5měs.vyrostl (byla mu malá na šířku), tak šel do sporťáku, kde byl do 10m (než pořádně seděl) v úplným lehu a čelem ke mě. Kdybych to věděla, ani korbičku nekupuju (taky byl v květnu).
Ještě teda ten můj měl trochu větší šířku než jiné (takže jsem se občas nevlezla do dveří, mezi pokladny v Lidlu atd.), ale zas stabilita super. 😉 jen se teda loni přestal vyrábět 😅 Byla to těžká celokovová 17kg "kráva" ( já tehdy asi 55kg), ale fakt vydržel Beskydy, jeseníky,.... seskákat několik desítek schodů do metra, když nebyl po ruce pomocník atd. 😀

blanka.k
•
12. pro 2014

@pernicek1 jo a ještě ideálně ruční brzdu na zadní kolečka... sousedka se málem přizabila na bruslích, potřebovala okamžitě zabrdit a jak její měl brzdu na přední, tak kočárek i s ní letěl dopředu....

ev.ka
•
12. pro 2014

http://www.baby.jogger.cz/8-city-fit-baby-jogger má to běhání už i v názvu 😉

blanka.k
•
12. pro 2014

@ev.ka ten se mi taky líbí, nebo ještě tento: https://www.malvik.cz/Kocarky/sportovni-kocarky...

pernicek1
autor
•
12. pro 2014

@blanka.k Jojo, brzdu už beru tak nějak jako samozřejmost 😅 Moc díky za tip, s tou aretací by mě to vůbec nenapadlo. Nějak nemůžu vygooglit, jestli BOB Ironman má tu aretaci nebo ne.

@ev.ka to je jeden z adeptů, na který koukáme 😀 Ale BOB Ironman zatím tak nějak vede. Jediný, co nám na BOBovi vadí je to, že se na děj dá koupit jen černá korba. ...teda předpokládám. Moc informací o něm totiž v e-shopech není. Ale je nutný koupit k němu adaptéry a na ty se pak přidělá korba Hard Carrycot. Nevíte jestli by se dala na tyto adaptéry přidělat i jiná korba? Nechceme totiž černou korbičku :(

Red Castle mi přijde že má dost malinká kolečka, ale těžko se to posuzuje z těch fotek 😅 Ale váhově je cca stejně těžký, jako BOB, což je super.

blanka.k
•
12. pro 2014

@pernicek1 ironamana neznám, ten taky vypadá dobře 🙂 Jen u mě by byl nepoužitelný, chodila jsem denně s kočárkem cca 10km (někdy 3km, někdy 20 :D), neřídím, nemám hlídání, takže všechny nákupy atd. s dítětem v kočárku skoro 3 roky a ta "manipulovatelnost" s otočným předním kolečkem je v MHD, obchodě atd. prostě za cenu zlata...
pokud je Ironaman toto.... https://www.google.cz/search?q=BOB+Ironman&es_s...
tak ten má to přední kolečko pevné, takže vibrovat sice nebude, ale při běžném chození ho budeš muset při každé změně směru vzadu nadzvedávat

pernicek1
autor
•
12. pro 2014

@blanka.k počkej, nerozumím, proč by pro Tebe byl BOB nepoužitelný, protože je robustnější? Já jsem měla tu čest chvíli v něm vozit neteř a musím říct, že byl perfektně ovladatelný. Je teda pravda, že na české poměry bude asi trochu robustnější, uvědomuju si, že jsem s ním tehdy nikdy nezkoušela vjet do obchodu, mezi regály apod. Ale jinak jsem měla pocit, že se ty kolečka točí tak nějak samy, přesně tam, kam je potřebuješ 😀 Ale je to už pár let, říká se, že člověk to negativní zapomene, že? 😀

A ano, je to ten, který je na obrázcích ;)

Asi jsem natvrdlá 😅 Prosímtě, proč bych ho měla při změně směru nadzvedávat? Jakože když chci zatočit doprava, tak budu muset zvednout zadek kočárku a otočit ho ručně? Chápu to správně?

hojda
•
12. pro 2014

Zeptej se na www.spuntik.cz tam ti pan majitel řekne, že na sport (běhání, brusle atd.) jsou speciální vozíky, kočárky nejsou bezpečné, měl vlastní zkušenost, kdy mu dítě vylétlo z kočárku. U většiny kočárků je to i uvedené. Lidi si myslím, že trojkolky s brzdou jsou na sport, ale není to tak.

blanka.k
•
12. pro 2014

@pernicek1 pokud nemá kočárek to přední otočné kolečko, tak prostě na místě se v pohodě neotočí, musí se trochu odlehčit předek (když vidím třeba ty klas.houpací 4 kolky, jak se s něma maminy furt nadzvedávají...)... já jsem takto měla půjčený Xlander, takový ten sporťák co má taky zadní kola sešikmená) a právě přední měl "napevno" neotočné a já se u toho vztekala a to jsem ho měla asi jen 2 hod. (s cizím dítětem 😀 na hlídání)... Ale fakt nevím, jak to má ten Ironman, co jsem jen koukla na tu jednu fotku, tak vypadal "na pevno"

blanka.k
•
12. pro 2014

@pernicek1 A můžu říct, že co jsme měli vybrané kočárky (teda manžel vybíral , já 6 měsíců zvracela a byla celou dobu na PN), tak ve skutečnosti jsem asi 70% hned v obchodě vyšrktli, jen jsem ho trochu odzkoušeli 😔
Ten Red Catle bude mít si myslím 30cm kolečka, jak většina , toho jsem si zkoušela u kamarádky a taky to vypadá na bytelný kočár 😉

mysonek
•
12. pro 2014

@pernicek1 ahoj, máme kočárek Newbuddy Claudia, není sice nejlehčí, ale běhat se s ním dalo pěkně. Teď už malá nechce být v kočárku a navíc má 11 kilo, tak už s ní neběhám, ale dokud byla v hluboké korbě tak jsem běhala dost. A i v kopcích, protože bydlím na Šumavě a rovinu tu nemáme 🙂 Občas jsem běžela i vozíkem Croozer, ale tam je potřeba aby nebylo moc zatáček, protože je těžký na otáčení. Ale taková trasa Kvilda - Prameny Vltavy se s ním dá běhat v pohodě.

ev.ka
•
12. pro 2014

Odpovídala jsem na otázku, ale jinak taky osobně hlasuji pro vozík, máme chariot s velkým kolečkem i s otočnými a miminko bylo v závěsném lůžku a spokojenost! prostě když se něco semele, tak tam mimčo vysí jak kosmonaut, klidně i hlavou dolu, ale je ok, všude okolo něj konstrukce (hlavně i nad hlavou!) a nikam nevypadne 😉

frantiska85
•
13. pro 2014

Běhám dva roky s trojkolkou Peg Perego GT3. Naprostá spokojenost. První ligu jsem udržela 🙂

frantiska85
•
13. pro 2014

@hojda Připoutané dítěte by nevylétlo.

hojda
•
13. pro 2014

@frantiska85 V hluboké korbičce dítě nepřipoutáš, aspoň já jsem takovou nikdy neviděla.

veruska007
•
13. pro 2014

Kamarádka má trojkolku jané a tam se dítě připoutat dá, každopádně s tímto kočárkem se moc bezpečně běhat nedá ☹.
Myslím, že běhat se dá s každým kočárkem, ale ne s každým je to bezpečné a ne s každým kočárkem se dá běhat po každém terénu. Taky už jsem běžela i s golfkama 😀.... a hodila s nimi suprové salto 😕
Osobně nepovažuji trojkolky za bezpečné pro běhání a na inliny, stačí mi, jak je to vachrlaté a kolikrát se kočárek div nepřevrátí, když s ním maminky nastupují do tramvaje.
Těžkého kočárku bych se na běhání taky bála, sice má lepší stabilitu, ale musí se běhat po rovině nebo z mírného kopce - stačí maličko do kopečka a člověk se strašně nadře.
Osobně čekat první dítě, tak si na sport koupím kočárek zvlášť a na běžný provoz jiný... ale záleží, odkud jste. Já jsem hodně ovlivněná každodenním používáním MHD, kde potřebuji lehký kočárek, se kterým snadno manipuluji jednou rukou - ale pak na běhání optimální není.

sara84
•
13. pro 2014

Jane slalom! Nej kocar na svete,manipulace,stabilita,brzda a i vydrz!

kris01
•
13. pro 2014

Já mám BOB revolution PRO viz odkaz: http://www.bobgear.com/strollers/revolution-pro a je naprosto parádní jak na běh, tak na použití ve městě, v terénu, nakupování atd. Je robustnější ale naprosto perfektně ovladatelný. Měla jsem Joolz hluboký a teď jsem koupila Valco snap a při porovnání těchto kočárků je BOB absolutně nejlepší po všech stránkách. Dříve jsem běhala s Croozerem (vozík za kolo), ale je to náročnější. Myslím si, že ten BOB ironman je trošku zbytečný a využitelný opravdu jen na běh. Pevné přední kolo dělá kočár obtížně manipulovatelným. Ještě bych byla pro Baby Joger Summit X3, při porovnání v obchodě mi přišli s BOBem hodně podobné (hold americké kočárky).

xcere100
•
13. pro 2014

Ahoj,
tak toto jsme řešili před třemi lety. A přiznám se, že jsme nechtěli žádný s nýtovanou kostrukcí (pouze s dotahovatelnými šroubky), a aby neměl plastovou konstrukci. Byl to tedy boj. Samozřejmě nás od takového kočárku všude zrazovali, že bude těžký atd. Nicméně v té době jsme našli kočárek TFK Joggster III. V té době v ČR neměl zastoupení, tak jsme si udělali cestu vyjeli pro něj do Německa. Kočárek je super. Dokoupili jsme k němu větší kola, dále pak přední otočná kola. Takže dle toho, kam jedeme měníme🙂 Super!!
Nyní máme druhé mimi, kočárek vypadá jako nový a upozorňuji, že jsme jej nešetřili. Obden běh, popř. brusle nebo jejich mamaboard.
Pouze nyní přemýšlíme, že na zimu ho nově obujeme🙂
Jo a je opravdu prostorný, i pro čtyřleté dítě na vyspání super🙂 A lze na něj nasadi hlubokou korbičku, takže lze začít běhat brzy;)
Nikdy se nám nepřevrátil a to jsme sjížděli hory i pořádali sněhové tůry🙂

lilibeth
•
13. pro 2014

Mám Per Perego GT3 a na běhání i brusle (mimo hromady jiného) super.

karolakmn
•
21. čer 2016

Nebudete nekdo prodavat kicarek na beh?

jirinka1989
•
26. črc 2016

@karolakmn ahoj, TFK Joggster? Zatím tedy uvažujeme....máme ještě jeden starý a goflky a visí mi v něm dost penízků (nejsem maniak a nekupovala jsem k němu různé doplňky takže je "oholený" ale zas bych za něj určitě nechtěla majlant)

lenulacek
•
19. pro 2021