Myslela jsem si, že v devíti měsících už bude Mariánek jíst a já nebudu muset odstříkávat mlíčko pro případ, že se nestihnu vrátit domů k hladovému děťátku. Všechno je jinak, je plně kojený, roste, je spokojený, je úžasný a já se nebojím, že mu něco chybí. Nechávám to na něm. Už tolikrát mi ukázal, jak je důležité mu důvěřovat a nepropadat tabulkovým teoriím. Jen to trochu komplikuje moji práci. Což může být jeden pohled a ten druhý je, že mi vesmír dává jasně najevo, že mám být ještě pořád hlavně naminka a nevrhat se do svých aktivit po hlavě.

    Odstříkávání mlíčka u starších kojenců, kdy je laktace ustálená je trochu obtížnější, protože mléko už netryská proudem, ale tvoří se podle potřeby. Napadlo mě sdílet tip, jak odstříkat více mléka najednou pro případ, že si potřebujete někam odskočit jako já.

    Celé dopoledne hodně pijte a kojte jen z jednoho prsu, z toho druhého po obědě odsajte. Nejlépe hned po kojení, kdy jsou prsa nastimulovaná a pokračujte následně i z toho, ze kterého jste kojily. Pak se vraťte zase k tomu prvnímu.

    A to je všechno. Přeju vám, aby se vám i s dětmi dařilo mít čas na sebe a na to, co vás baví.