hancazivocich
16. čer 2021
550 

Mám to v paži....

Před týdnem a kousek jsem se odhodlala i já. V podstatě jsem vůbec proti očkování nebyla, ale měla jsem strach z reakce. Covid a postcovid mě sejmul. Jak fyzicky, tak neskutečně psychicky. 

Jsem zdravotník

Jsem obéza

Jsem matka.......

Jenže...pokud chce člověk zůstat v nemocnici, ač na necovidu, dřív, nebo později..se z horečkujícího pacienta vyklube ,,covid", nebo kontakt s covidem..a ten strach už nechci zažít. 

Někdy mám pocit, že mi TO odpálilo půlku mozku..Neuvěřitelně zapomínám, nemůžu si občas vzpomenout na konkrétní věc..ztráta čichu a chuti přetrvává...Ne sice ve stopro...Ale tak 85 procent stále. Pozitivní test 7.října..

Únava též stále, prostě tělo si řekne a já spím....Návaly a pocení...též....bolesti - po kortikoidech už nejsou takové, že si podkládám části těla polštářem .....už nemám pocit, že jsem zakopla a přejela mě terénní čtyřkolka...opakovaně....Hlavně přes pánev, stehna....kotníky, nárty...pod koleny...hlavu ve svěráku a světloplachost mívám.....

A chut si přilepit malíčky k prstečníčkům, aby se nehýbaly a nebolely...občas taky..

Bývala jsem ranní ptáče, ted vysvětluji psovi, že mě má chodit budit dřív, že si pak venku míní protrhnout močák...a já vypadám jak přežranej zombík....jak po třech propitejch nocích..přijdeme z vycházky, já spím, vyvenčím, spím.....v práci funguji, ale přijdu domů a prostě spím...Připadám si jako blázen, lempl....muži jsem řekla, at dá na kávu a vzbudila jsem se o čtyři hodiny později - po noční, ale....že...

Naštěstí je pes v tomhle vzornej a spí, když spím já..Muž prý takové štěstí nemá.....

Včera jsme mu předvedli, jak fungujem...Myslím, že dostal záchvateček. 

Nechci hádky a negativní komentáře .....Tohle bylo mé rozhodnutí, proč to udělám já...Nechci to znovu....Nechci......

Úplně chápu. V pondělí mi pichli 1.davku - duvod = uz to znovu nechci, malicko i kolektivni imunita k zabraneni šíření. Tchán s ním v prosinci zemřel, muž doteď špatně slyší na 1 ucho a já - po letech rozjeta lupenka, boli telo (stehna, cely nohy, zada - budí me denne bolesti), a nejhorší ta paměť, koncentrace, výkonnost - to mi strašně vadí, že si prijdu tak BLBA

16. čer 2021

To mě mrzí děvčata. Snad vakcína bude pro vás OK, dokonce jsem v diskuzích četla, že některým pomáhá i na ten longcovid, co popisujete, že se jim obtíže po očkování zlepšily. Já se chystám po šestinedělí.

16. čer 2021

Holky když to čtu, tak se jen utvrzuji v rozhodnutí očkovat, respektive nelituji že jsem se nechala očkovat. Zítra druhá dávka.
Přesně tomu, a ještě horšímu, jsem chtěla předejít. Snad se vás ty obtíže brzy pustí. 🍀

16. čer 2021

@vendulin asi nebudeš kojit, že? Mě bylo řečeno od dětské přestat kojit a pak očkovat. Tak já nevím.

16. čer 2021

Rozumím a chápu. V práci jsme se nechali naočkovat úplně všichni, nikdo neměl mírný průběh, všechny covid skolil. Každý z nás má po covidu nějaké zdravotní problémy, exém, bolesti hlavy, únava, poruchy spaní, mně se nevrátil čich ani po 7 měsících. Začali jsme v prosinci chodit 10km denně za každého počasí, začátky nebyly lehké, rovina se u nás nenajde, únava byla příšerná. Musím říct, že i když jsem nezhubla, v takové formě jsem ještě nebyla. Lépe se mi dýchá, alergie mě vážně nerozhodí. Moc jsem tomu nedávala, ale být venku za každého počasí, nám všem vážně pomohlo. Ano, je to žrout času, ale já si ten čas každý den najdu.

16. čer 2021

@kolibricek36 kojím, snad to rozjedeme. Máme trochu problémy, chce jen jedno prso... naopak jsou studie na to, že z mléka dostane mimi nějaké protilátky, tak to mi příjde jako výhoda.

16. čer 2021

@vendulin neboj to zvládnete u nás jsme s kojením bojovali 6 týdnů a kojí se do teď.
Studie asi naše pediatra nečte. Já bych taky radši byla naockovana ještě jsme to neměli. Ségra měla a je teď po zavedení katetru do srdce.
Můžeš mi poslat odkaz na ty studie?

16. čer 2021

Mám úplně to samé s hlavou....covid mi způsobil embolii... Měsíc po covidu jsem začala pozorovat, že nemůžu lehce jako dřív vyřešit účetní oříšek, projevilo se zapomínání v půli věty, zapomínání celkově jmen a názvů z minulosti, chtěla jsem např. sůl a nemohla si vzpomenout, co jsem chtěla..... pak se to cca po dvou měsících zlepšilo ....a po měsíci znovu ten samý stav..... už si říkám, jestli mi to nerozjelo alzheimera nebo co...

16. čer 2021

Me zemrel na kovid mladej, zdravej strejda...My meli doma bud bezpriznak, nebo jen fakt lehky prubeh, ale treba ja mam od te doby totalne na hovno MS, mam ji treba 14 dni, potim se, v zivote jsem se nepotila a obcas musim vstat a dodechnout nebo jak to napsat...A to jsem mela prubeh vlastne nijakej....

16. čer 2021

@tridetiaja mé kamarádce zemřela 10 týdenní holčička, rodila jí covid + a jestli to byl přímo covid nebo PIMS, se doposud neví, byl to první případ takhle malého dítěte a sami doktoři nevědí, proč měla takový průběh.
Prostě není vůbec namístě si hrát na hrdiny a podceňovat to. Sami víme, že to umí vzít mladé a zdravé lidi 😞 Očkování je aspoň to málo, co proti tomu udělat.
A ty dlouhodobé následky, to je mazec.
@rosalline snad ne 🙏🍀, ale je to hrozný kam až zasahuje.

16. čer 2021

@kolibricek36 tady je to popsané: https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/v...
Jsou tam i odkazy dole. Studii jsem nečetla, to je nad mé možnosti. Ale sleduji Iniciativu Sníh. Připadně pana Hela, či na youtube Dr. John Campbell.

20. čer 2021

@vendulin dík podívám se na to. A posílám ❤️

20. čer 2021

Začni psát komentář...

Odešli