1 / 1
    Komentář byl odstraněný

    A je nutne ji budit? Ja holky v noci kojila az kdyz se vzbudily samy..

    21. únor 2019

    @vubecnetusim prave kvuli tomu aby probírala musim podle pediatricky kazde 3 h, takze mam budik a budim

    21. únor 2019

    Pokud spí nebudila bych

    21. únor 2019

    Podle mě to děláš i tak moc brzy... a já bych asi taky nebudila... Já to měla takhle: na malého jsem sice nebyla sama, ale starala jsem se sama - hlavně v noci a přes den jsem chodila s nim spát... on se narodil a měl 3 kg, takže nevím jaké to je, když má takto nízkou váhu, ale já bych asi taky nebudila...

    21. únor 2019

    V noci bych ji nebudila

    21. únor 2019

    Ahojky nenastavovala jsem žádný režim,řídila jsem se dítětem..první tři měsíce spal celou noc na jídlo jsem nebudila... Vy musíte budit aby přibírala protože měla tak malou váhu? Co třeba ji zkusit budit min na to jídlo? Jenom v případě že vám bude normálně přibírat ?! Hlídat si váhu aby nějak moc nezhubla a zkusit to intuitivne? Ale já měla velke mimi a byl jedlík..ale přes tu noc prostě spal a nechala jsem ho..😉 třeba vám nějaká maminka poradi😉držím palce

    21. únor 2019

    @kkacenkkast zkus kojit podle toho, jak se malá vzbudí sama, tohle je vyčerpávající pro tebe i malou.

    21. únor 2019

    Bojim se ale, ze kdyz to tak neudelam jak rikaji lekari ze nebude pribirat

    21. únor 2019

    @kkacenkkast Myslis budit, aby pribirala? Vubec bych se tim neridila. Kdyz bude mit mala hlad, tak si v noci rekne. Nebudila bych ji. A memej strach, ze nepribere. Pokud bude prepapana, tak to stejne " vrati". A co se tyka rezimu- tak ten holka nenastavis. Ono ani neni dobre predelavat miminko k nasemu " vysnenemu rezimu", pak je zbytecne plno " nestastnych" maminek. Rezim uzpusob male a nic nelamej pres koleno. Ulehci ti to mnoho stresu a zoufani. Vzdy, kdyz mala usne i behem dne- snaz se taky odpocivat, alespon ze zacatku pokud nemas nikoho k ruce- ja to taky zazila. Preji hodne nacerpanych sil i kdyz treba jen v malych chvilkach a vez, ze tvoje mlicko je to nejlepsi co ji davas 💞🌹

    21. únor 2019

    Já nevím mě se malá narodila 2260g a v noci jsem jí nebudila nechala jsem jí spát třeba i 6hodin. Samozřejmě doktor říkal budit, ale malá krásně přibrala tak jsem neviděla důvod. Ano přes den jsem jí budila ale v noci ne. Jsem sama s 3 dětma starší chodí do skoly a já musím být aspoň trochu vyspala.

    21. únor 2019

    Zkus nabudit,miminko ví samo,kdy je jeho čas.A hlavně buď v pohodě a odpočívej,spokojená maminka =spokojené miminko 😘

    21. únor 2019

    Nebudila bych ji

    21. únor 2019

    @kkacenkkast To vis, ze bude pribirat. Mala si sama rekne, az bude mit hlad. Doktori radi porovnavaji prirustky vahy podle tabulek, ale to vubec neni smerodatne. Me mala ze zacatku pribirala jak nejvetsi zrout a nakonec mela v roce jen 8,5 kg, je to proste hubena zizala. Nase doktorka to neresi, jen rekla, ze to ma po me a po manzelovi, oba jsme hubeni..
    Zkus to hodit za hlavu a ridit se potrebami male. Budete pak spokojenejsi obe. Kdyz bude mala aktivni a vesela, tak to neres.

    21. únor 2019

    Dobre zkusim se tento tyden se ridit podle male jak si rekne a uvidim jak to bude přispívat za tyden u pediatra

    21. únor 2019

    @kkacenkkast zkuste nebudit. Je to záhul i pro malou. Když to zkusíte podle ní, na jídlo se vzbudí, plná síly, vyspaná, hladová a zbaští možná i více, než když ji budíte třeba i ve chvíli, kdy až takový hlad nemá. Jak je vidět, přibírá, takže věřím, že bude přibírat i přesto, že budit nebudete.

    21. únor 2019

    většina radí, nebudit, ale pozor, malé miminka se chovají jinak. Není pravda, že se dítě vzbudí hlady, já si takhle vyhladověla mladší dceru a to jsem měla jedno odkojený dítě za sebou. Taky jsem byla unavená, doma 2letý batole a byla jsem ráda, že mi v noci spí. Až na kontrole u dr jsem zjistila, že vůbec nepřibírá, vážením, že skoro nic nevypije a já téměř přišla o mlíko. Nakonec mě stálo hodně úsilí se znovu rozkojit.
    Já bych natáhla intervaly v noci na 4 h a hlídala vážením třeba obden, jestli přibírá, pak případně natáhla ten noční interval. Vem si malou do postele, ať nemusíš "uspávat", budete usínat spolu, odpočívej i přes den. Ono se to ustálí, začátek je náročný.

    21. únor 2019

    @kkacenkkast to je super nápad, dejte si spolu týden podle malé a uvidíš, jak to bude vypadat 🙂

    21. únor 2019

    Máš malou v postýlce nebo u sebe? Pokud je totiž u tebe, hlad nezaspí, ty zareaguješ na první zavrtění. Pokud v postýlce, je bohužel ditko schopné (zvlášť maličké) hlad přespat. Tím nechci říct, nacpi si ji do postele, každý to máme jinak 🙂 ale jestli spí sama, tak bych prodloužila intervaly, tohle je masakr i pro malou a ve stresu se stejně nenapucne, jak by chtěla.

    21. únor 2019

    Držím palce, určitě bude vše v pořádku a bude dál hezky přibirat. Nech to intuici. Určitě jsi úžasná maminka, přestože jsi už určitě hodně unavená. Snaž se hodně jíst, ať máš dost mléka a odpočívej co to jen jde. 🍀

    21. únor 2019

    Některé děti režim nemají nikdy 😉.Ale třeba sestinedeli je krátká doba,to je fakt kolotoč neustálého kojení a prebalovani.
    Přes den bych kojila co dvě hodiny a v noci pokud bude spat nechala ctyrhodinovou pauzu a pak určitě budila po třech hodinách. Je fakt malička a ani neumi tak vydatně sat,tak to chce čas. A pribirat musí.

    21. únor 2019

    Určitě malou nebuď. Ona se sama probudí, až jí bude trápit hlad. Uvidíš sama 🙂

    21. únor 2019

    Ja po zkusenostech s mymi detmi bych nebudila. Duvodu mam vice...kdyz tak napis zpravu.

    21. únor 2019

    pokud dr není spokojená s váhou, tak bych budila. Ať přibere a máte klid. Naopak vás pak bude tlačit do příkrmů a to je začátek konce.
    Šestinedělí je jen o kojení a přebalování, pak se to zlepší, držte se.

    21. únor 2019

    Pujdu tady proti proudu, ale ja bych budila dokud apson nedosahne vahy 3 kg. Pokud bude i nadale pribirat, ridila bych se pak uz miminkem a jeho potrebami.
    Prvni dceru jsem budila asi do 3 m, syna narozeneho pred terminem jsem budila asi jen tyden, on je jak hodinky a budi se sam co 3 hodky. Ale ted si v noci nove sam dela 5 h spaci pauzu, tak nebudim, pribira krasne a jsou mu uz 3 m. Ale u 2,5 kg miminka bych proste radsi budila.

    21. únor 2019

    Já dodržela radu z porodnice-nebudit když spí a měli jsme z toho průser.V 6 týdnech jsme skončili v nemocnici,protože zhubnul pod porodní váhu.Do té doby byly kontroly ok,ale mezi tím 4-6 týdnem se to posralo.Nebudil se prý v noci,protože byl už tím hladem vysílenej.Takže já mám naopak jinou zkušenost než vy a u druhého dítka aspoň v rámci šestinedělí budit budu,ať se dobře rozjede kojení.Syn byl dráždivé miminko,co řvalo od rána do večera,ať se s ním dělalo cokoliv.Takže by mě nenapadlo,že je to hlady a že nemám mlíko.Pak jsem14 dní spala celkově 2 hodiny v noci,protože jsem nakojila,malej usnul,já odsávala,abych zachránila kojení..20 -30 minut spánek a nanovo.Takže rozhodni se podle sebe.Klidně nebuď po 3 hodinách,ale po 4,aby ses aspoň trošku prospala.

    21. únor 2019

    Ja take nebudila 🙂

    21. únor 2019
    21. únor 2019

    Já malou v noci budila jen asi 14 dní, protože byla extrémně spavá a na jídlo se sama nevzbudila ani třeba po 6,7 hodinách a to ani přes den. Když už jsem pak věděla, že se sama vzbudí, tak jsem to nechala na ní. A režim si vlastně udělala sama - přes den má hlad tak po 3,4 hodinách a v noci spí těch 5,6 hodin.

    21. únor 2019

    Určitě bych nebudila🙂 Kdybych poslechla naši doktorku tak už zřejmě nekojím. Oni to nemyslí zle. Mají to prostě takhle naučené 😲🙄

    21. únor 2019

    Dala jsem na radu z porodnice, budila jsem dceru každé 3 hodiny, pak uspavala odsavala a nanovo. Určitě už se pristě touhle radou řídit nebudu.. Malá pribirala normálně, já jsem byla zničená a můžu říct, že dcera se po 3 hodinách budí dodnes a to jí byly 2 roky.. Sice ne na jídlo, ale stejně se vzbudí řve, chce čaj a dudlík.. Jsem zvědavá kdy ji tenhle zvyk přejde.

    21. únor 2019

    Děláte to krásně, jste báječná! Je jasný, že máte obavu, aby bylo vše v pořádku. Zkuste nechat malou v noci spinkat, já s myslím, že se vzbudí po cca 5-6 h a pak po nakojení zase usne, ale i když to bude jinak, neznamená to, že je to špatně 🙂 Malá je ještě moc malá na nějaký režim, řiďte se dál svojí intuicí. ❤

    21. únor 2019

    @kkacenkkast určitě nebuď, mala si sama řekne 😉pak dej vedet jak to dopadlo ten zmeneny režim😉
    @xnikax1 za sebe ti muzu rict ze odbourej dudlik a bude lepe. Taky jsme to tak měli, uz jsem brecela ze se vzivote nevyspim a to jsem cekala uz druhou dceru. Pak jsem vzali dudlik a najednou spi mnohem lépe. Nerikam ze se nebudi yale rozhodne ne tak často a spi daleko klidneji.

    21. únor 2019

    Jeste otazka- uz jsi ji nekdy nechala v noci spát? Jak dlouho spinka?

    21. únor 2019

    Krásně přibírá, nebudila bych ji ani v noci ani přes den.

    21. únor 2019

    Maly teda pribira az moc, ale take radim nebudit... aspon se vyspis ty 😊 my kazdy vecer kolem 18h koupeme, predtim ho nakojim, po koupani je tak 2 hodinky vzhuru a usina. Budi se po cca 3 hodinach sam, jsou mu 2m a uz vydrzel spat i 5h v kuse. Kdyz se probudi a napucne se, opet usina, nekdy si jen cucne a spi dal. Neresim to, kdyz ma hlad, dokaze vycucnout obe naraz 🙂 ridila bych se podle ditete. Pres den to samozrejme ty muzes sledovat a v noci klidne spi... 👍 protoze jinak to doouhodobe nedas a kdyz nemas podporu v partnerovi, byla by skoda zacit se nejak psychicky srazet, ze to nedavas unavou.....

    21. únor 2019

    Jeste tedy zalezi, jestli nema zloutenku?

    21. únor 2019

    Ahoj, malý se narodil a měl 2280g a nebudila jsem. A malý krásné rostl..🤷🏼‍♀️🙂

    21. únor 2019

    V 1a ve 3, ale není po třech hodinách, to se okradas o spánek. Malá taky nepribirala, tak jsem na začátku budila, když začala váha stoupat, přestala jsem...

    21. únor 2019

    Mám nedonosene dvojčátka a první jsem interval 3 hodin dodržovala, kluci byli malinci tak to potřebovali, ale tak po měsíci doktorka řekla ať je nebudim😉.

    21. únor 2019

    Přidám se k davu 🙂 Když si sama neřekne, v noci nebudit. Starší dcerka se budila jak budík co cca 2-3h. Mladší od 5 týdnů spí celou noc. Nikdo nikdy neřešil, že přibírá málo, že moc ... Kojila jsem na požádání a ne podle času. Spolehněte se sama na sebe a na svoje miminko. Pokud má počůrané plenky, nestrádá a nehubne, nechala bych ji spát.
    Ona není univerzální rada. Řiďte se sebou 🙂

    21. únor 2019

    Přibírá krásně...pokud spí, nebudila bych...malej třeba ze začátku přibíral pomalu, ale kojila jsem, až když se budil...

    21. únor 2019

    Já taky malého nebudila 😊😊 nás pousteli když malý měl 2180g (porodní váha 1800) a já nebudila vždy až se vzbudil sám a teď má krásných 4680g 😘❤️

    21. únor 2019

    Mne na zacatku mala taky krasne spala, potom zhubla na 3060gr, coz si myslim, ze jako teda neni tak hrozny..mela jsem budik co 3 hodiny - mala ne vzdy chtela pit, usinala mi u toho nebo se vzbudila uplne pak zase v jiny cas..nebo se napila a najednou zjistila, ze zabava muze zacit-tj.neusla mi, jen se nechavala nosit, jinak se vztekala :( ja jsem nespala, ona nespala, atd. A ja ne vzdy potom dokazala hned zase usnout :(
    Jo a mala se pak hrozne budila uz sama od sebe ze zvyku, hrozny..takze za sebe rikam nebudit..a pokud teda ano, tak urcite ne po 3 hodinach, zkus 4,5..

    21. únor 2019

    Nebudila bych🙂pribira hezky a aspon si odpocnes i ty i ona🙂ona si rekne,to se neboj🙂

    21. únor 2019

    @kkacenkkast malá se narodila s 2.380, když jsme šli z porodnice ještě zhubla. Budit jsem vydržela přesně 3 dny, byly jsme z toho ko obě. Takže za mne taky nebudit. Navíc při kojení se přibírá skokove, takže třeba týden nic a pak během par dnů x g.

    21. únor 2019

    JA teda kojila obe deti klidne i po hodine,a to byli velci. (4kg a vic porodni váha).ale oni se budili sami. Ja bych ji urcite nechala,alespoň jednou,abych videla,po jake dobe se vzbudi,ale nenechala bych ji dele nez 4h. Ona je jeste fakt malinka.

    21. únor 2019

    Mně moje doktorka radila budit přes den co dvě hodiny na kojení a v noci max po 5h. Ale mě se malá stejně vždycky přes den po těch dvou hodinách vzbudila sama a v noci po 3

    21. únor 2019

    Rozhodně bych nebudila.. Malá měla 1100g porodní váhu a byly jsme v nemocnici měsíc a půl.. a i v nemocnici jsem ji nebudila.. pokud přibírá tak nebudit.. rekli mi to i doktorky

    21. únor 2019

    Určitě bych ji nebudila. Viktorka měla 2,4kg a nikdy sem ji v noci nebudila. Vlastně ani přes den. Prostě až se vzbudila, tak papala. Sílí a přibírá i spánkem 🙂

    21. únor 2019

    Ani já bych nebudila. Však ona se vzbudí, až bude mít hlad 😉
    Mám 2 holky a ani jednou jsem nedostala odvahu budit to spící krásné mininko, co zrovna nepláče a nic nepotřebuje. Vždycky se samy probudily na jídlo a potíže nebyly. Napily se tak, aby se bříško zaplnilo a spalo se dál.
    Mladší pak měla adenoviry a možná i ABKM, takže přibírání se zastavilo a já musela přidat...ale to píšu jen pro příklad, že už k tomu musí být fakt důvod. Ale pokud bude přibírat, tak je blbost ji budit.

    22. únor 2019

    Za mě budit aspoň do těch 3 kg. Sama jsem zažila, je to drsné, ale zvládla jsem to🙂

    22. únor 2019

    Me se narodila mala velka, a nikdy jswm nwbudila. Zkus nebudit tyden a uvidis jaknto bude s priboranim.

    27. únor 2019

    Ahoj,jak se dařilo? Budila stě nebo to nechala na malé? A jak jste dopadly u doktorky?

    5. bře 2019

    @simcecz ja nakonec ten monitor nepouzivam stale mi pipa, at ho dam jakkoliv, mala pribira ale ja jsem otrok kojim vytrvale co 2 h

    5. bře 2019

    @kkacenkkast to mě mrzí ☹ . Mě vážně fungoval bez problemu....první týdny jsem na tom byla jako vy. První dcerku jsem kojila 14 dní a pak přešla na UM. Druhou jsem kojila cca 4 měsíce,pak jsme začali přikrmovat přes den UM a on 5.mesice se odstavila,protože já na angínu dostala ATB a ji přestalo mlíčko úplně chutnat,úplně ho odmítala. ...vydržte ono se to zlepší 😉 je to náročné,ale zvládnete to spolu s malinkou.

    6. bře 2019

    Mě furt nutili maleho budit nejpozdeji za 4 hodiny a nikdy jsem to nedelala i v porodnici jsem si vymyslela do te tabulky kojeni navic a pribiral krasne 🙂 proste jsem nemela srdce ho budil ale hlidala jsem si aby snedl denni davku (i kdyz jsem ho nebudila vzdycky snedl hodne tak to vychazelo) coz doma bylo horsi protoze jsme nemeli vahu ale i tak jsem ho nebudila a verila ze sni dost 🙂

    11. bře 2019