lcn162
22. zář 2019
50 

Naše testování řady Real green clean od Zenitu

Možnost testovat výrobky Real green mě potěšila. Jako matka dvou dětí řeším nejen to, v čem peru, ale také čím uklízím, aby mi mohly děti pomáhat. Také musím zohlednit to, že mám citlivou kůži na rukou a po použití některých přípravků mám vyrážku. Testování navíc přišlo ve správný čas, protože stavíme dům a já začínám pokukovat po prostředcích, které nejsou škodlivé pro domácí čističku odpadních vod. Řada Real green poskytuje všechny prostředky, které doma při úklidu používám. 

Každodenně bojuji se skvrnami, které jsou prostě všude - na oblečení, nábytku i podlaze a to jak od jídla, rozlitého pití, barviček, trávy a hlíny, tak i nehod při odplenkovávání syna. Nyní bydlíme v bytě uprostřed města, prašnost je u nás vysoká a navíc máme tvrdou vodu, po úklidu zůstávají stopy kapek na nábytku. Výrobky na úklid domácnosti to u nás nemají vůbec jednoduché.

Po vybalení balíku jsem konstatovala, že všechny testované výrobky mají pěkný design. Zvířátka na obalu se líbily i dětem. Všechny mají navíc příjemnou vůni. Jen mi trošku vadilo, že láhve jsou si podobné a tak jsem místo aviváže do pračky málem nalila přípravek na podlahy 🙂 

Tablety do myčky jsem otestovala jako první. Schvalně jsem do myčky dala talíř se zaschnutým zbytkem kečupu, neopláchnutou zapékací mísu a jiné „chuťovky“. Výsledek nejlépe zhodnotí asi manželova věta „jak může něco eko bio fungovat lépe než ty chemické driáky“. I já jsem byla moc spokojená, umyté bylo naprosto vše a sklo se krásně lesklo. Po otevření myčky se navíc vyvanula příjemná vůně, což není u všech tablet zvykem.

Prací gel a aviváž

Vůči pracímu gelu jsem byla skeptická. Používám prášek, protože jsem s gelem měla špatné zkušenosti, co se pracích účinků týče. Real green mě v tomto ohledu mile překvapil. Synovo body, na kterém byly den zaschlé skvrny od rajské, na 60° vypral skvěle. Na 40° byly výsledky horší, ale ve srovnání s práškem, který používám, byly výsledky srovnatelné. U pracích gelů mi také vadí jeho nalévání do pračky pomocí víčka. Láhev je po pár použitích „ulepená“.  Po použití aviváže (kterou běžně nepoužívám), bylo prádlo voňavé, po praní pouze s gelem mi prádlo ale nevonělo. 

Tekuté mýdlo, prosředek na nádobí a gel na ruce a nádobí

Mýdlo nepění jako jiná mýdla, ale jeho mycí účinky jsou stejné. Ruce od hlíny a trávy byly umyté bez většího drhnutí. Aplikaci zvládne i dvouleté dítě. Prostředek na nádobí odmastil pánev a umyla jsem s ním i připečený hrnec. I malá kapka na houbičce dostatečně pění. Jen mi vadí, že hrdlo láhve je nalévací, více by mi vyhovovala pumpička nebo dávkovač. Ale protože mám doma dávkovač saponátu, není to pro mě až tak důležité. 

Nedůvěru jsem měla k výrobku 2v1 - gel na ruce a nádobí. Jak může jeden prostředek kvalitně umýt nádobí a zároveň nepodráždit kůži na rukách? Jde to. Ve výsledku příjemný kompromis, který se určitě zabydlí na naši kuchyňské lince. 

 Toalety

Prostředek jsem ve wc nechala působit cca půl hodiny a i bez velkého řádění se štětkou byly všechny usazeniny, vč. vodního kamene pryč. Navíc wc krásně vonělo, což pozitivně okomentoval manžel, dcera i návštěva. 

Podlahy

Doma máme světlou plovoucí podlahu. Vytírání s přípravkem na podlahy Real green clean byla radost, i zaschlé skvrny šly lehce setřít, podlaha se leskla a nebyly na ni žádné šmouhy ani kapky. Jen nepění jako výrobky, na které jsem zvyklá, což ale není na škodu. 

Plochy

Musím říct, že s Real green clean plochy se otisky dětských ručiček různě po nábytku odstraňovaly snadno, stejně tak skvrny z dětského stolu upatlaného od všeho možného. I skleněná dvířka od trouby se krásně leskla. 

Manžel ještě zkoumal další aspekt, a to cenu. Předpokládal, že ekologické výrobky budou dražší než normální. Porovnání ho mile překvapilo, cena pracího gelu a tablet do myčky byla srovnatelná s konkurencí.

Všechny výrobky mě mile překvapily svým účinkem. Po velkém úklidu jsem měla ruce vláčné a žádnou kožní reakci jsme neměli já ani děti. Určitě doporučuji. 

 #test_zenit #recenze

#zkusenosti_zenit

Přesně! To o té podobnosti já zapomněla připsat. To je asi jedine minus 🤣 mám vše v jednom šuplíku protazim( bydlíme opravdu jen týden) a pokazdy jsem musela číst co na co je 🤣

22. zář 2019

Začni psát komentář...

Odešli