Zajímalo by mě, které pomůcky, metody, praktiky či cokoliv vám pomohlo či ušetřilo práci s dětmi, prostě něco, na co nedáte dopustit?
    Za sebe bych napsala tyto tři věci:

    1. šátek (nosítko) - u naší mladší úžasná pomůcky v začátcích, kdy hodně plakala, měla jsem aspoň volné ruce a mohla si ohřát oběd. Ale také to mělo vliv na náš kontakt a moc ráda vzpomínám na nošení, když vidím maminky s maličkými miminky v šátku. Doteď ji občas vemu do Manducy, i když už má skoro 2,5. U staršího jsme použili nosítko až později a nelíbilo se mu tam hned.

    2. BLW - za mě naprosto úžasná metoda, která ušetří čas, přečetla jsem i fajn knihu Vím, co mi chutná a pomohla mi, dávalo mi to smysl a taky mi přijdou mladší děti jako opičky, chtějí dělat vše, co starší, takže i pro ni velká motivace. U staršího jsem mixovala a do roku měl více méně svoji stravu.

    3. Vozík - hodně jsme využili a stále využíváme na kolo, brusle, běh i do terénu, byl s námi i několikrát v zahraničí, sice větší investice, ale hodně využívaný, stále v perfektním stavu a prodává se dobře. Obě děti v něm jezdili od asi tří měsíců a moc spokojené. Občas slyším názory, že to není bezpečné, ale naopak, je to pevná konstrukce a je to bezpečnější než sedačka.