luidisek
8. bře 2020
294 

EKO BIO LESANSKÁ domácnost testuje Seventh Generation

V minulém týdnu jsme měli možnost v naší z většiny NON TOXIC domácnosti testovat výrobky Seventh Generation - výrobce ekodrogerie, tedy prostředků pro domácnost a osobní péči, které pomáhají chránit lidské zdraví a zároveň i prostředí, ve kterém žijeme. Ale opravdu je to tak?

Oceňuji, že výrobky NEJSOU TESTOVÁNY NA ZVÍŘATECH a lahve jsou vyrobeny z recyklovatelných plastů. 

Začnu PROSTŘEDKEM NA NÁDOBÍ. Nádobí ručně myju jen zřídka, využívám myčku nádobí. Ale pro účely testování jsem párkrát nádobí ručně myla. Přípravek má vůni citrusů a zázvoru, není to takový ten štiplavý zázvor, ale moc příjemně nasládlý. moc hezky pění i na mé silikonové houbičce.  Mínusem je, že teda dost vysušuje ruce a velkým mínusem jsou zdraví škodlivé konzervanty: Úspěšně jsem jej povýšila na čistič na podlahy. Stačí kapka a navíc používám mop.

PHENOXYETHANOL - Může způsobit alergické reakce (vyrážky, ekzémy) a dráždit oči. Má negativní účinky na nervový systém a mozek. Při rozkladu phenoxyethanolu vzniká fenol, který může deaktivovat mechanismus imunitního systému. Škodlivý může být zejména pro kojence a kojící matky. Dospělý zdravý jedinec však nemusí zaznamenat jakoukoliv reakci, zda bude použita koncentrace phenoxyethanolu pod 1 %
POTASSIUM SORBATE - Draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.

Další testovaný byl PRACÍ GEL. Gel pere velmi dobře, vůni jsem z něj necítila. Nenechte se ovšem zmást roztomilým miminkem na obalu výrobku. Dle složení je nevhodný pro jakoukoliv kůži natož pro tu citlivou miminkovskou! 

BENZISOTHIAZOLINONE - Látka je spojována s ekotoxikologickým efektem, je uváděná jako silný iritant očí, kůže, dýchacích cest, vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgánové systémy.
METHYLISOTHIAZOLINONE - patří k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy v populaci. Laboratorní studie mozkových buněk u savců ukazují, že methylisothiazolinone je neurotoxický a může takový být i pro vyvíjející se plod. Dále způsobuje alergické reakce (kůže, oči, plíce), je extrémně dráždivý k pokožce a může způsobit infarkt myokardu.

Tohle opravdu do ekologické drogerie nepatří a tedy prací gel hodnotím velmi špatně, jelikož se neliší od ostatních chemických koktejlů typu Persil, Ariel aj. Možná by neškodilo inspirovat se u konkurence vyrábějící skutečně ekologické prací prostředky?

WC GEL. S čistící schopností WC gelu jsem byla moc spokojená. Vůně je moc příjemná a dlouho jsem přemýšlela, co mi připomíná. Nakonec jsem na to přišla! Je to stejná vůně jako sprej do tlamy mého psa, aby mu z ní tolik netáhlo 😀

Co se týče konzervantů, obsahuje pouze POTASSIUM SORBATE, čili vesměs je OK.

ČISTIČ KOUPELNY. Aplikace je jako u klasických čističů, tedy v rozprašovači. Ovšem má takový štiplavý nádech. Ale čistí dobře. 

Suma sumárum bych výrobky Seventh Generation doporučila jako zlatou střední cestu mezi klasickými chemickými přípravky a skutečně ekologickou drogerií. Kromě tedy pracího gelu, ten jako eko nedoporučuji! Nebo jako jednodušší variantu pro ty, kteří být eko opravdu chtějí, ale nebaví je se patlat se sodou a octem 🙂

Ovšem mohlo by to být i lepší...

#test_seventhgeneration #recenze #zkusenosti_seventhgeneration

Tak to zase tak bio eko nebude ze😐

8. bře 2020

@lstoppen praveze neni no...

8. bře 2020

A pak se ptáš, proč se sem z takové dálky vozí zrovna toto? 🤦‍♀️ Za ty prachy seženeš čistá složení v lahvi. Vnímám jejich vstup na náš trh hodně rozporuplně, velké haló, bublina ... kecy.

8. bře 2020

@luidisek dekuji za clanek😊

8. bře 2020

Jsem ráda, ani jsem se nehlásila. Stačil jen název do NT skupiny a doma jsem to ani mít nechtěla. Sdilim ;).

8. bře 2020

Super recenze, nelezla si jako jediná firmě do zadku a napsala pravdu 👍👍👍

9. bře 2020

Děkuji za skutečnou recenzi

10. bře 2020

SG nema s NT nic spolecneho. Obyc chemka tvarici se lepe nez ty bezne komercni. Ale kdo chce hleda vhodne informace a dle toho nakupuje. Diky za objektivni recenzi a sdilim. 👍

10. bře 2020

Začni psát komentář...

Odešli