Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Turecko - jaké výlety jste podnikly když jste byly na dovči v Turecku? Určitě nechceme ležet jen u moře/bazénu. Toho bude mít chlap plné zuby po 2 dnech. Budu ráda když napíšete oblast kde jste byly ubytované a jaký výlet jste odtud podnikly. Jsou v Turecku takové ty promenády po kterých se dá procházet podél moře? Hlavně nechci abych byla jak v Egyptě v uzavřeném areálu.

    Jak prosím řešíte na dovči v zahraničí potravinové alergie/intolerance? V Chorvatsku vím, že mají naštěstí v hotelech i restauracích u jídelního lístku seznam alergenů. Ale na Krétě v hotelu třeba neměli. Letos váháme nad Tureckem,Malorkou či Kanárama. Nevíte zda tam mají u jídel alergeny? Popřípadě jak to mají různé jiné země? Mám intoleranci laktózy. Potřebuju vědět složení i u blbého pečiva na snídani 🤦‍♀️

    Máte někdo doma toto interaktivní kůzle? Zvažujeme ještě králíka Bany či Betsy. Jak jsou vaše děti s tím spokojené? Vyhrají si? Nebo se na to po týdnu už jen práší v poličce?

    (2 fotky)

    Je jedno kdo si odečítá děti z daní? Jestli otec či matka? Kvůli mojí RD si je odečítal otec, teď nastupuju do práce, tak nevím, zda si třeba aspoň jedno dítě hodit na sebe. Samozřejmě bych měla o ten odečet vyšší mzdu, ale to je asi jedno, když žijeme ve spol.domácnosti a stejně vše platíme spolu. Je tu někdo účetní?

    Mám pocit, že v poslední době na nás matky všude útočí jak mají děti jíst výživně a pestře, tuna zeleniny, ovoce. Koukám na různé matky na instagramu a říkám si tyjo ty děti to mají tak rozmanité, X věcí na talíři a fakt to asi i sní. A pak vidím svoje děti, které nechtějí vajíčka (ani natvrdo, ani volské oko), masa jí malinko, polívku jí jen vývar na ostatní se moc netváří, nejradši jí vlastně suchou rýži a suché těstoviny. Nejí avokádo, jí jen banány, jablka. Ze zeleniny jí pouze okurek (proboha jí vám děti zeleninu????). Sýr sní jen v toustu či na pizze, nejí žádnou pomazánku, na rohlíku snesou jen šunku. Jogurty pouze vanilkové. Nechtějí ani monte, paulu, termix, mě jebne. A tak si říkám jak mají vlastně hroznou výživu z té suché rýže. Ráno sní občas aspoň ovesnou kaši. Ale já už fakt nevím čím je krmit. Vlastně se u nás střídají na snídaně či večeře jen tousty, chleba se šunkou, jogurt, rohlík s marmeládou či nutelou. Jsem z toho neštastná. Děti 3,5 a 6 let. Máte to někdo podobně?

    Prosím poraďte, dcera 3r, měla teď kašel, průjem 2 dny, má pupínky okolo zadku i předku (plenky už nemá, má je pouze na kakání), opruzená, nezabral bepanthen, ani teď imazol. Objevil se 1 jediný pupinek na noze, a 3 okolo pusy. Jinak nic. Fakt nevím co by to mohlo být.

    Máte zkušenosti s něčím co vám vybělilo zuby? Vidím reklamy na ty černé pásky co se třeba nalepují na zuby, teď zas nějaký fialový gel, který vás zbaví tuho žlutého odstínu zubů. Tak by mě zajímalo, jestli to někdo zkoušel. U zubaře se bohužel musí udělat otisky a pak X nocí spát s násadou na zubech naplněnou bělícím gelem. Otisky nezvládnu, netahuje mě to šíleně, a spát s takovou násadou na celých zubech bych taky nezvládla.

    bakaci
    Zpráva byla změněna    13. říj 2023    

    Jak jste spokojené s tímto repráčkem a pohádkama? Zvažuju pro děti k vánocům. Každá figurka obsahuje jen jednu pohádku nebo víc dílů pohádek? A jak dlouho trvá ta pohádka na figurce?

    Holky jak se píše do životopisu že jste jako byly na rodičovské? Příští měsíc mi končí po 5 letech rodičovská a nevím jestli poslední zaměstaní mám uvést že bylo do teď (teprve budeme ukončovat smlouvu) nebo jako mám úvest že skončilo v datum kdy jsem nastoupila před 5 lety na mateřskou? Nejste tu některá personální? Píše se v průvodním dopisu/mailu něco o tom, že jste jako byly na rodičovské?

    Potřebují vaše děti doopravdy v klasické školce pláštěnku? Školky vždy požadují ať má dítě ve skřínce. Prvnímu jsem tedy koupila, nakonec jsem ji stejně vzala časem domů. Za 2 roky ji ve školce nikdy nepotřebovala. Tak zvažuju že druhému dítěti tam ani kupovat nebudu. Když venku zrovna prští tak stejně ven nejdou. A pokud je chytne déšť na procházce tak má softshelku či jinou bundu, která stejně za tu chvíli nepromokne. Neodpovídejte prosím vy co máte děti v lesní školce, tam je to jiné.

    Jak jste prosím naučily děti říkat "R"? Samozřejmě později budu učit i "Ř,Z" ale teď je chci hlavně to R. Na logopeda se u nás čeká skoro rok. Vím že se to má učit přes "td" tdnka, svetd a tak dále. Kolikrát denně a kolik minut jste to s dětmi procvičovaly? A po jaké době se to naučily? Znáte ještě jiné tipy jak to naučit? Někdo mi říkal i o nějakém přejíždění prsty po jazyku který je schovaný za předními zuby, ale vůbec nevím princip.

    bakaci
    Zpráva byla změněna    12. črc 2023    

    Blok s kakáním do nočníku - už nevím jak to dál řešit, malá 3r a 3m je už asi 4m odplenkovaná, ale na kakání vyžaduje pořád plenku. Má nějaké trauma z hovínek nebo já nevím, jednou asi ve 2r se pokadila do vany připadalo jí to tak nechutné že se z toho hovínka poblila. Zkoušeli jsme před 2 měsíci i plenku prostě nedat, když už se jí hodně chtělo tak uplakaná běhala od nočníku k záchodu, ale jen seděla, že to nejde, přitom se jí moc chtělo. Prostě to sama držela. A to jsem jí dala i švestkovou přednidávku ať jí to líp jde, jsem netušila že kakání jde tak zadržet 😖 . Nakonec plenku dostala a hned se vykakala. V září má nastoupit do školky, já nastoupím do práce, nemůžu si dovolit vzdát se práce protože malá nebude moct kvůli kakání nastoupit do školky. Fakt už nevím jak na to, pohádky u nočníku taky nepomáhají, položit plenku do nočníku taky ne. Mám pocit, že bude kadit do plenky tak do 5 let😨. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nějaké rady?

    Kde se zastavujete cestou do Chorvatska? Jedem z Moravy, Rakousko, Slovinsko. Přemýšlíme jestli si zajet k Bledu. Co je po cestě zajímavého kde by se dalo sjet? Ať se děti trochu protáhnou.

    bakaci
    Zpráva byla změněna    6. čer 2023    

    Čím vydrhnout nerez pánev? Koupila jsem Fabini, po vypálení se opravdu chová jak neprilnava takže super. Ale při mytí můžu na tom pripáleném oleji ruce nechat 🥴, dělám to drsnou stranou houbičky, ale ty okraje nejdou ani tím. Drátěnka se na to používat nemá. Nemáte nějaký tip čím to lehčeji čistit? K neprilnavym teflonovým apod.panvim se vzhledem k jejich škodlivosti vracet nechci.

    (3 fotky)

    Nemáte zkušenosti s pasterizací bílků? Vím, že se mají zahřívat nad parou do určité teploty (teploměr mám). Jednou jsem to zkoušela ale tím, že člověk ty bílky trochu míchá nad parou tak samozřejmě po krajích mísy se ty bílky normálně usmažily. Dál jsem pak ani nepokračovala, nedovedu si představit jak by se mi ušlehal sníh když by tam byly kousky smaženého bílku 😨. Jak zabránit tomu aby se to připékalo? Co dělám špatně?

    Kde kupujete legíny na doma? Měla jsem teď pár let z H&M ale už jsou diravé, byly úžasně pohodlné, vyšší pas, ale na HM teď sehnat legíny se nedá, furt vyprodáno (jsou tam jen XL, XXL), nechápu že nejsou schopni naskladnit blbé legíny. Prosím žádné Lelosi! Nebudu doma celý den chodit v polyesteru 🙄 Chci klasické bavlněné.

    Nevěřila bych jaká věda jsou kynuté knedlíky :D. Jestli má někdo radu tak sem s ní. Po naplnění jsem je nechala na stole ještě chvíli kynout, byly krásné, ale jakmile jsem většinu vzala abych je přenesla do hrnce tak se takhle zvraštěly, nevím co se stalo a jak se tomu vyhnout :( Pak jsem vařila část na pařáčku a část klasicky ve vodě. Pařák - šoupla jsem tam vždy 3 knedle, po uvaření byly přilepené k sobě (zkusím příště napravit větším hrncem ať se nedotýkají) ale přilepily se i k pařáku takže zespod byly potrhané, to nevím jak řešit :(. Zeshora jinak byly pěkné. Ty vařené ve vodě, byly v pohodě, akorát ne tak krásně nadýchyné. Dělala jsem z polohrubé mouky.

    (3 fotky)

    Prosím o radu,když se dcera narodila 15.5. a bude mít 3 roky, tak je nástup do práce 1.5. nebo toho 16.5. protože tehdy mi teprve vyprší 3 roky? Počítám spíš s tím, že mě zpět nevezme, ale chci aspoň odstupné. Stačí se za šéfem stavit osobně a probrat to nebo musí být nějaká psaná forma "že bych měla nastoupit". Ať se mi třeba nesnaží potom zapřít, že jsem s ním nemluvila, aby nemusel vyplatit odstupné.

    Zvažuju jako dárek MIKROFON, dcera (čerstvě 5 let) si ho přeje. Ale vůbec nevím co ty dětské mikrofony vlastně dělají...To hraje melodii, dítě zpívá a ten zpět z toho mikrofonu fakt nějak vychází jo? Škrčí to třeba hodně?

    Vy co máte domečky NOVOSTAVBY, kolik stupňů jste teď měli doma? BEZ ZATOPENÍ prosím. A neodpovídejte prosím vy co máte rekuperaci. Včera jsme s pritelem měli diskuzi. On tvrdil že je běžné že v domech to teď klesá na 20 či 19 stupňů. Já zas tvrdím že novostavby, která jsou přece teď skvěle zateplené, běžně už mají trojskla, tak tak vychladnout nemůžou. Já říkala že těch 19-20 leda staré domy, ale v novostavbách tipuju že se stále drží 22-24.

    Prosím o tipy co do letadla (2h letu, 4,5letá a 2letá). Zatím mám lízátka (běžně nekupuju, ale za ten klid mi to v letadle stojí 😂), křupky, kreslící magnetickou tabulku, sešitek se samolepkama, dětský časopis. Zvažuju ještě knížku. Předpokládám že omalovánky s pastelkama asi ne že???Pastelky jsou ostré, to asi nemůžu na palubu.? Mobil s pohádkou můžu mít zapnutý pokud bude v "režimu letadlo"?
    A na pití můžou děti mít Jupíka nebo vyjímky s množstvím pití platí jen pro kojence?

    bakaci
    Zpráva byla změněna    1. črc 2022    

    Ach jo, mažu sebe, chlapa i děti oranžovým Badgerem (non toxic, se zinkem) ale doprčic zas jsme všichni spálení! Jako byli jsme u bazénu v tu nejhorší dobu 11:30-14h (chyba vím). Ale v 13h jsme se všichni zas přemazàvali, a prd platné. Vždyť opalovak má snad chránit vždy a né že v tu nejhorší hodinu nechrání ne? Kolik ho používáte? Já nevím jestli mažu málo nebo co. To samé min.rok, jiná značka ale taky s minerálním filtrem a taky spálení. Je lepší třeba Wooden spoon? Prosím o doporučení opalováku jen ty kteří mají sklony ke spálení. Doporučení lidí kteří se nespálí skoro nikdy je mi prd platné 😁

    bakaci
    Zpráva byla změněna    21. kvě 2022    

    DORT - nevíte jak se přesunuje dort? Když ho budu vyrábět na tom otočném tácu tak jak ho pak přesunu ne nějaký podnos? Nebo to cukrářky vyrábí už přímo na tom zlatém papírovém podnosu??? Kdybych ho přesunovala tak se mi celý rozsype ne? Jo a vždycky mám v obvodovém pudinkovomáslovem krému hrudky, nevíte jak to?

    Jakým způsobem se žádá zaměstnavatel o prodloužení rodičovské dovolené? Končí mi v květnu a chci do září. Je k tomu nějaký formulář co mi má podepsat, nebo jste normálně psali mailem? Předpokládám že nestačí když mi po telefonu řekne "ok, v pohodě". Kdyby mě pak náhodou chtěl vyšplouchnout tak nemám žádný důkaz že mi to povolil.

    Jak čistíte tenisky, které mají i síťku aby se po vyschnutí na nich neobjevili tyhle hnědé fleky? Používám žluč.mýdlo a nechávám schnout na sluníčku. Nevím už co dělám špatně 🥴. Špínu dole omluvte, teprve budu čistit, ale fleky na jazyku jsou tam od minulého čištění 😔

    Dřevěné pískoviště - schováváte přes zimu? Do čeho uskladňujete písek? Jak dlouho vám vydrželo pokud jste neschovávali/schovávali? Muž tvrdí že to zhnije do 3let pokud to neschovám na zimu. Bylo by to pro moje děti na chatu a i pro děti hostů (máme i pronájem přes sezónu). Nicméně mi vrtá hlavou i to, že tím že chata není "hostů" tak jim bude jedno pořádek a nebudou moc dbát na to aby děti písek netahaly do chaty na teplakách, ponožkách a tak🤷. Nevím zda si tím nepridelám i plno práce.

    Odstav - dnes začínám u 23m, protože řeknu upřímně, je mi to už hodně na obtíž. Nemůžu si dojít na záchod protože mlátí hlavou do dveří že chce mléko, nemůžu se v klidu najíst protože u toho kojím, chci se s ní koukat na pohádku bez toho aby mi u toho 30min cumlala prso atd. Říct "není nebo bolí" u nas nezabere, na noc jinam taky nejde. Jen teda do jiného pokoje. Takže zkusím přelepit prsa, pak teda asi se dá ještě namazat něčím co jí nebude chutnat že? Čím?? Je nutný odstav ihned úplně, nebo se dává ještě večer u uspávání? V poledne i večer usínala výhradně u kojení.

    Objednavate na děti někdo z Gate? Jak tam sedí velikosti? A co kvalita? Já do nedávna ani netušila že prodávají i dětské.

    Takže o hodinu později... kvásek jakž takž, nicméně těsto se lepidlo jak 💩 na podrážku. Letělo do koše. Do háje kde byla chyba? Taky se vám tak těsto na pizzu lepí? Jo a hnětete těsto na pizzu jak klasické kynuté těsto na buchty?

    bakaci
    Zpráva byla změněna    8. bře 2022    

    Je toto prosím vzejity kvásek? Jsem zvyklá na čerstvé droždí, poprvé jsem teď dala lžičku sušeného a 180ml vody (těsto na pizzu). Tak vůbec nevím jak to má vypadat.