liduskabalanova
    9. bře 2020    Čtené 249x

    Velké úklidové testování s produkty Seventh Generation

    Úvodem bych chtěla moc poděkovat za možnost testování těchto produktů a začít malým zamyšlením.

    Každý z nás by měl být (a snad i je) zodpovědný k sobě samému, ke svému okolí, k lidem, kteří nějakým způsobem ovlivňují náš život. Myslím, že bychom si měli uvědomit, že všechno, co děláme, negativně nebo naopak pozitivně ovlivňuje naše okolí. A týká se  to i naší přírody, naší země, našeho prostředí, ve kterém žijeme. A je jen na nás, jaké si ho uděláme, protože si myslím, že jsou i maličkosti, kterými dokážeme každý den přispívat ke zlepšení našeho prostředí, naší ulice, lesa, parku, cesty, silnice. Nemělo by nám to být lhostejné, nejen k nám, ale i k našim dětem, protože čím lépe se o naší nádhernou zemi budeme starat, o to lepší ji přenecháme našim dětem a jejich dětem a tak všechno dál 🙂

    A jak už jsem psala výš, nemusí jít o žádné velké, globální kroky, ale maličkosti, které jsme schopni dělat každý den, ať už je to třídění, kompostování, nevyhazování odpadků v lese, nebo naopak jejich sbírání, o to, že si na nákup vezmeme naše sáčky místo toho, abychom stále dokola kupovali nové, snaha o bezobalovou domácnost, snaha o to, co nejméně používat chemické přípravky, šetřit vodou a zajímat se co můžeme udělat lépe. Vlastně ani nejde o to, jak moc dobře to děláme, ale o to, že se snažíme. Protože každý bod se počítá 🙂 

    Tak a teď už se vrhneme na recenzi, tak co myslíte, jak v naší domácnosti s 2 dětmi, z toho jedno školičkou povinné a druhé roční všehozkoumálek, se 2 psíky, velkou zahradou na samotě u lesa tyto přípravky uspěly? Měli jsme možnost testovat celkem 4 produkty - sprej na koupelnu, WC čistič, prací gel a prostředek na nádobí.

    Tak pojďme na to.

    Na začátek bych chtěla říct, že se snažíme ve všech směrech jít takovou zlatou, střední cestou, určitě nejsme nějací extrémisti, ať už jde o cokoliv. 

    Přípravky Seventh Generation

    -NEJSOU TESTOVANÉ NA ZVÍŘATECH

    -JSOU UDRŽITELNÉ S PŘÍRODOU

    -Z 96-100 % RECYKLOVANÉ A ZNOVU RECYKLOVATELNÉ

    -Z  VĚTŠINY POUŽITY PŘÍRODNÍ LÁTKY

    -BIOLOGICKY SNADNO ROZLOŽITELNÉ

    Sprej na koupelnu Free & Clear

    Takže začínáme rovnou tím největším favoritem našeho testování. U spreje musím vypíchnout, že má úžasně silný rozprašovač, který se dostane i do hůře přístupných míst a pokud ho necháme chvíli působit, nemá problém vyčistit i větší nebo zaschlé znečištění. Všechno se blýská, nemusí se nic leštit, opravdu mě mile překvapilo, že po zaschnutí nedělá žádné šmouhy a je hezky suchý. Protože je z řady Free and Clean, je tedy bez parfemace, i přesto příjemně, velmi lehce voní. Lze používat i na jiné povrchy, vše je přehledně uvedeno na zadní straně obalu. Sprej na koupelnu u mě tedy vítězí opravdu na plné čáře a přiznám se, že si brousím zuby na Univerzální čistící sprej, protože pokud bude také takhle dobrý, určitě u něj již zůstanu.

    Přípravek na mytí nádobí Fresh Citrus & Ginger Scent

    Tak tenhle produkt si u nás doma určitě místečko také vybojoval. Nejen, že krásně voní po citrusech a zázvoru (miluju citron a zázvor 🙂 ) a do toho ještě příjemně nasládle voní, ale stačí nanést kapičku na houbičku a krásně pění, voda se nemastí, ani po umytí nádobí po 4 členné rodince. Dokonce ikdyž jsem nestihla nádobí utřít a uklidit, po uschnutí na odkapávači nebyly žádné šmouhy, nádobí bylo krásně lesklé, odmaštěné a čisté. U ostatních maminek jsem četla, že se jim vysušovaly ruce, já tedy musím naopak říct, že mi ruce přípravek vůbec nevysušoval, narozdíl od běžných prostředků na mytí nádobí. Takže za nás zase velká spokojenost... 

    A pro hrdé majitelky myček dodám, že v nabídce má firma i kapsle do myčky 🙂 .

    Prací gel Free & Clear pro citlivou pokožku

    Prací gel má velmi příjemnou, jemnou, skoro až žádnou vůni, gelovou konzistenci, dobře se dávkuje, vše najdete na zadní straně obalu s velmi jednoduchým návodem. Je vyrobený pro citlivou pokožku miminek a musím říct, že dcera je citlivka na každou změnu pracího prostředku, né každý jí sedne, má citlivou pokožku a žádná reakce nenastala. Zvládnul i zaschlou přesnídávku, kdy na oblečení zůstaly jen mírně zabarvené flíčky (ale s takovými skvrnami si obtížně poradí i běžný prací prášek) a to mluvím o praní bez předpírky a odmáčení. S běžnými skvrnami si poradil na jedničku. Po vyprání opravdu prádlo vůbec nevoní, takže je na každém, čemu dává přednost. Já jsem tedy moc ráda, když prádlo po vyprání voní a během procesu si užívám provoněnou celou koupelnu pracím prostředkem, takže u nás zatím tento nevede, ale určitě se neprovinil ničím zásadním 🙂 KAŽDOPÁDNĚ pro milovníky vůní firma Seventh Generation dělá ještě prací gel s vůní čerstvých pomerančů a rozkvetlých květů, takže pro mě další adept, který bych chtěla určitě vyzkoušet a příště přidám do nákupního košíku.

    WC čistič Pine & Sage

    Na WC čistič jsem byla zvědavá asi ze všeho nejvíc. Toaleta - pro mě věčné téma tvrdé vody a usazování vodního kamene, každodenního mytí a vůně. Co si budeme povídat, záchod je prostě vizitka :D WC čistič má jemnou vůni po borovici a šalvěji, mnou né úplně oblíbené vůně, ale musím říct, že v kombinaci mi vůbec nevadily a naopak toaletu příjemně, nevtíravě provoněly. Má gelovou konzistenci, jediné, co bych mu vytkla je jeho bezbarvost. Trošku jsem tápala, jestli jsem všude nanesla přiměřené množství, ale už při druhé aplikaci jsem byla opatrnější a hlídala si víc, kam jsem produkt nanesla. Musím říct, že jeho čistící vlastnosti jsou skvělé. Záchod byl po celou dobu používání čistý, voňavý a dokonce i s tvrdou vodou si poradil. 

    Tak a jsme u konce

    Musím říct, že mě přírodní přípravky Seventh Generation velmi mile překvapily. Mají krásnou, příjemnou, jemně nasládlou vůni po přírodních složkách (citrusech, zázvoru, borovici, pomerančích, levanduli), ale i svými účinky se dokáží vyrovnat a dokonce i překonat běžné domácí prostředky. A když navíc přidám, že svými recyklovanými a z většiny znovu recyklovatelnými obaly nezatěžují planetu a naše prostředí, tvoří úžasnou kombinaci běžných domácích prostředků, které stojí za to 🙂 ! Myslím, že ani cena není něco, co by nás mělo odradit. Je sice o malinko vyšší, než u některých běžně dostupných prostředků, ale určitě není nijak zvlášť vysoká a když srovnám pro a proti, určitě se vyplatí.

    Na úplný konec bych chtěla přípravky ohodnotit známkou 9/10.

    Ten 1 bodíček z plného počtu bodů utekl proto, že v některých přípravcích nalezneme syntetické látky, např.u pracího gelu se jedná konkrétně o Methylisothiazolinone a Benzisothiazolinone - jsou běžně používané syntetické konzervanty, které mají negativní vliv na lidské zdraví. Jsou označovány jako kontaktní alergeny a jsou cytotoxické (toxické přímo pro buňky, způsobují jejich smrt nebo zánět skrze poškození DNA). Těchto látek najdete v přípravcích < 5%, přesto si myslím, že je škoda je do takhle vyšperkovaných přípravků přidávat a kazit si tím jedničku za přírodní produkty. Pokud ale běžně používáte chemické prostředky a jste s přírodními přípravky v začátcích nebo stejně jako my, jdete zlatou střední cestou, určitě je to skvělé řešení do Vaší domácnosti a nešlápnete vedle.

    Děkuju, pokud jste dočetli až sem a doufám, že recenze byla vyčerpávající, pokud máte nějaké otázky, sem s nimi, ráda doplním.

    #recenze   #test_seventhgeneration #zkusenosti_seventhgeneration

    oplatecka
    8. bře 2020    Čtené 254x

    Seventh Generation - produkty s ekologickým nádechem

    V dnešní době se najde zřejmě málokdo, komu by budoucnost naší planety byla ukradená. Někdo třídí odpad a recykluje, jiný kompostuje, další nakupuje v bezobalových prodejnách a zakládá si na bio potravinách. Jednou z možností, jak přispět k ochraně přírody, je používat ekologické prostředky pro domácnost. Značka Seventh Generation se na výrobu těchto prostředků zaměřuje. 

    Otestovat bylo možno čtyři produkty. Velikým plusem je, že lahve dvou ze čtyř výrobků jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelného plastu, zbylé dvě do stovky nemají daleko. Žádný z přípravků Seventh Generation také nebyl testován na zvířatech

    PŘÍPRAVEK NA MYTÍ NÁDOBÍ Fresh Citrus & Ginger Scent

    Jsem jedna z mála, které nemají doma myčku. Nádobí tedy myju ručně několikrát denně, což je, přiznejme si, dost velká otrava. Neustále tedy hledám přípravek na nádobí, který by šetrně umyl nádobí, rychle ho odmastil, jemně voněl, nezatěžoval tolik přírodu, a také pečoval o mé ruce.

    Přípravek na mytí nádobí Seventh Generation se mi zdál ze začátku jako to pravé ořechové. Příjemně mě překvapila nádherná vůně citrusů a zázvoru. Na umytí stačí malá kapka, odmašťuje taky velmi dobře. Už jsem si skoro pískala, ale po několika dnech mám bohužel po jeho použití dost vysušené ruce. Navíc obsahuje ⚠ phenoxyethanol, což je lehce olejovitá kapalina, která může způsobit alergické reakce, jako vyrážky nebo ekzémy, a dráždit oči.

    Tento přípravek se tedy nestane stálým arzenálem v mé kuchyni. 

    PRACÍ GEL Free & Clear

    Prací gely se svou tekutou konzistencí jsou pro mě uživatelsky mnohem příjemnější než prášky na praní. Tento gel je skoro bez vůně, což mi velmi vyhovuje, protože nemám ráda, když prádlo voní až tak moc, že přebije parfém. Musím říct, že pere fakt skvěle. Odstraňuje skvrny už při 30 °C, což je i teplota, kterou výrobce doporučuje použít při praní.

    Byl by to prostě ideální prášek, ekologický, šetrný, kdyby však neobsahoval některé nebezpečné látky, např.

    ⚠ methylisothiazolinone, což je syntetická látka s konzervačními a biocidními účinky, zabraňující růstu bakterií. Řadí se k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy, způsobuje alergické reakce.

    nebo

    ⚠ benzisothiazolinone (BIT), což je syntetická, bílá až žlutá pevná látka. Je uváděná jako silné dráždidlo očí, kůže, dýchacích cest, vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgánové systémy.

    SPREJ NA KOUPELNU Free & Clear

    Musím říct, že tenhle přípravek se Seventh Generation opravdu povedl. Je bez vůně a aplikuje se klasicky pomocí rozprašovače. 

    Odstraňuje vodní kámen, který je díky tvrdé vodě velmi častým návštěvníkem v mé koupelně. Umyvadlo, vana i vodovodní baterie se krásně lesknou i bez drhnutí. Stačí minuta, jemné setření a lesk je na světě.

    WC ČISTIČ Pine & Sage

    I když toaletu myju opravdu každý den, stále bojuju s vodním kamenem a usazeninami, sem tam se objeví rez. Na vině je tvrdá voda, s tou se bojuje opravdu těžko. 

    Velmi příjemně mě překvapilo, jak si tento prostředek poradil s kamenem a usazeninami. Toaletu jsem nemusela nijak vehementně drhnout a přesto byla čistá. Vůně je pro mě hodně nezvyklá, dodnes nedokážu říct, jestli mi voní, nebo ne. Menší nevýhodou je bezbarvé složení, které dělá problém při nanášení do záchodové mísy. Člověk prostě nevidí, jestli přípravek nalil po celé ploše.

    Přípravky Seventh Generation bych zřejmě doporučila těm, kteří chtějí podniknout první kroky k tomu, aby se jejich domácnost pomalu přibližovala přírodě. Těm, kteří už se v ekologické domácnosti pohybují delší dobu, bych doporučila hledat dále.

    Děkuji za možnost testování.

    #zkusenosti_seventhgeneration

    lulufafo13
    8. bře 2020    Čtené 172x

    Testování přípravků Seventh generation

    Tohle testování, když jsem viděla, mě zaujalo hlavně proto, že tu byl prací gel Free a Clear Baby, naší malé i manželovi se udělaly na těle flíčky po pracích kapslích, které jsme zkusili poprvé a naposled. Hodně se snažíme používat ocet, jedlou sodu, citron na různé čištění, mytí, ale používáme i běžné přípravky co jsou k dostání kdekoliv. Taky naše kamarádka dělá své certifikované mýdla a krémy, které jsou super a sami je používáme. Tak jsem si řekla, že bych tohle tohle testování ráda zkusila a štěstí se usmálo. Testovala jsem všechny přípravky poctivě a musím říct, že jsem s nimi zatím spokojená, nejméně však asi s prostředkem na nánobí.

    Prací gel - Free & Clear Baby

    1. přípravek příjemně voní
    2. opravdu prádlo vypral
    3. nebylo převoněné po vyprání spíš nijak nevonělo (to není ale špatně pro nás)
    4. pro někoho může být cena vyšší
    5. zatím žádné flíčky na těle u nikoho z nás se neprojevily

    Přípravek na mytí nádobí - Lavender - citrus

    1. voněl

    2. neobsahuje barviva

    3. odmastil

    4. vadilo mi že tolik nepění a více jsem měla ruce suché než jak u našeho běžného               mycího přípravku

    5. stačí trošička přípravku na umytí i zaneseného nádobí

    WC čistič - Pine & Sage

    1. hezky  po nanesení do wc mísy voní (nedráždivě)
    2. byl bezbarvý, což není chyba
    3. vyčistil potřebnou plochu
    4. používám asi zatím nejvíce

    Čistič koupelen

    1. hezky voní
    2. má rozprašovač
    3. koupelna po použití se fakt blýskala
    4. odstraní vodní kámen

    Asi zatím nejvíce oblíbený a používaný prostředek z tohoto testování je WC čistič, potom Čistič koupelen a prací gel. Nejméně u nás obstál přípravek na mytí nádobí, to asi zůstaneme u našeho jaru. Spokojená s přípravky zatím jsem a můžu říct, že alespoň u čističe koupelen a wc čističe zůstaneme. Určitě prostředky doporučuji a líbí se mu i to že nejsou testovány na zvířatech.

    sobist
    8. bře 2020    Čtené 883x

    Máma vs. domácnost: Seventh Generation

    Jen těžko se dnes vyhýbá diskuzím o ekologii, bio potravinách nebo praktikování zero waste. Chtě nechtě tahle vlna zasáhla i mě a se mnou i celou domácnost.  Když se ohlédnu zpět, vidím, kolik chemikálií jsem bez rozmyslu používala – a nebudu lhát, stále používám. Troufám si ale říct, že dnes tak činím už s větší rozvahou a hlavně odhodláním lecco změnit.

    Úplně nejlepším řešením by bylo přejít na sodu, sůl a ocet, a na praní nejspíš mýdlové vločky, ale přiznám se, že pro mě je to také řešení velmi extrémní. Nedokážu to. Potřebuji mezikroky a tak se testování značky Seventh Generation zdálo jako vhodná příležitost zase něco málo změnit. 

    Jak to dopadlo? Rozhodně nad očekávání.

    Od testování jsem si mnoho neslibovala. Na trhu je mnoho druhů více či méně ekologické drogerie a vybrat si je obtížné, neboť co vyhovuje jednomu, nemusí sedět druhému. Už na začátku testování mi ale bylo jasné, že přišlo nakopnutí správným směrem.

    Jako první tady máme:

    Přípravek na mytí nádobí Fresh Citrus & Ginger Scent

    Nádobí obstaráváme hezky po staru ručně, takže mít na dosah pěnivého pomocníka je základ.  S přípravkem byla jsem byla spokojená, mytí nádobí probíhalo takřka standardně, jen silnější nánosy mastnoty (miska od oleje, talíř od kostí z polévky) jsem musela mýt na dvakrát. Se vším ostatním si poradil dobře  a v tomto ohledu bych asi nepoznala, že používám nový produkt.

    Co se konzistence týče, prostředek na nádobí je tekutější, ale ne vodový, na houbičce hezky pění. Na první přičichnutí mi jeho vůně přišla silná a nezvyklá, nelíbila se mi, ale následně jsem byla velmi mile překvapena (a pobavena) jak příjemně mi po dřině u dřezu voní ruce. V rámci očichávání takřka bonbónového odéru mě ale zarazilo, jak suché ruce najednou mám.

    Jako druhý je:

    Prací gel Free & Clear 

    Největší překvapení byl určitě prací gel, a bylo to překvapení velmi příjemné. Vzala jsem to poctivě, bez aviváže a jakýchkoliv jiných produktů na skvrny. Ručníky, utěrky, dětské prádlo, naše běžné oblečení - to byly první čtyři vzorky. Prádlo se mi rozhodně zdá měkčí, skvrny zmizely a to dokonce i takové, u kterých jsem předpokládala, že s nimi bude problém, ale nejvíc mě zarazilo jedno: syn má asi dvoje tepláky, které když uschnou (a je jedno jestli na vzduchu nebo rychleji na topení) tak kolem horní gumičky stejně smrdí zatuchlinou. Už jsem se s tím smířila, je to drobnost, ale najednou byl zápach pryč. Takže jsou dvě možnosti –  je to náhoda :o) a nebo je v mém dosavadním pracím prostředku/aviváži něco, co se dostatečně nevypláchne.

    Gel sám o sobě velmi slabě voní „čistotou“, z prádla není cítit vůbec nic. Dávkování je pohodlné a jediný problém, který s přípravkem mám, je jeho vyšší cena, ale o tom níž. 

    Do třetice:

    Sprej na koupelnu Free & Clear 

    Ohohó, tak tady se něco nepovedlo. Vůně by měla být podle označení „Free & Clear“ stejná, jako u pracího gelu, ale můj nos říká něco jiného. Už při první aplikaci mě ten smrad zarazil a vůbec se mi do čištění koupelny nechtělo, ale přesvědčila jsem sama sebe o tom, že na první čichnutí mi z produktů Seventh Generation nevonělo nic a určitě se to poddá. Při druhém úklidu mi došlo, že mi vůně spreje připomíná doby, kdy jsem si barvila vlasy.  A já nechci strávit, i kdyby deset minut, v prostoru, který páchne jako barva na vlasy, byť ne tak agresivně.

    Plusové body za příjemný tvar lahve, střička je taky super – do dálky se produkt hezky rozptýlí, z blízka jej díky poměrně velkému tlaku lze nastříkat/směrovat i do obtížněji dostupných míst. Čistí dobře. Zkrátka a dobře v oblasti funkčnosti nemám co vytknout.

    A poslední:

    WC čistič Pine & Sage 

    Zní to vtipně, ale záchod myju fakt ráda. Jak jsem už psala v krátkém příspěvku, je to pro mě hodně radosti za málo vynaložené snahy. S výrobkem jsem byla velmi spokojená. Umyje co má a k tomu překvapivě dlouho z mísy voní. Ani tuhle vůni jsem si ale na první přičichnutí neoblíbila, vlastně ani na druhé. Nezvyklá kombinace vonných složek mi dala zabrat (cítím cosi mezi bylinkami a lékárnou), jenže se mi opravdu líbil „vonný výkon“ po mytí, takže jsem vytrvala a dnes je ze mě spokojená toaletářka. :o)

    Je jasné, že produkty jsou dražší – rozhodně jsou tedy cenově jinde, než jsem zvyklá ze své domácnosti. Zatímco prášek mě na jedno praní vyjde na 4,12Kč, tento testovaný pak na 7,95Kč (ceny jsou samozřejmě přibližné: záleží za jakou cenu je produkt koupen). A podobně je to i u ostatních produktů. V rámci šetřivosti totiž nakupuju v akcích, takže se u pracího gelu, WC čističe i prostředku na nádobí dostávám na poloviční rozdíl ceny za lahev. Levnější ovšem v mém případě rozhodně neznamená ekologičtější.

    Upřímně, nedělám si produktech Seventh Generation iluze. Stačí nakouknout k ostatním testerkám, některé z nich vypichují ze složení látky, které se nezdají tak docela nevinné a přátelské. Jsem ale přesvědčena, že jde o lepší volbu, než jsou klasické mycí a prací prostředky.

    Produkty Seventh Generation bych tedy doporučila těm, kteří chtějí být víc ekologičtí, ale zároveň chtějí vidět výsledky a nestrávit úklidem víc času, než je nutné. Sama minimálně na nějaký čas zůstanu u pracího gelu, u ostatních výrobků se rozhodnu, až dojdou. Odhadem: WC gel ano, prostředek na nádobí spíš ne. Čistič koupelen s díky vynechám, v tom mám jasno už teď. :o)

    #test_seventhgeneration #recenze #zkusenosti_seventhgeneration

    sabinovotna
    8. bře 2020    Čtené 216x

    TESTOVÁNÍ přípravků od SeventhGeneration EKO

    Hned předem tohoto článku bych chtěla poděkovat za vybrání do testování, kde se člověk utvrdil v tom, zdali kupovat komerční neEko výrobky, a nebo si připlatit i finančně za EKO výrobky, které by měly té kvalitě odpovídat ☺️

    DOSTALI jsme k testování 4 produkty a to na :
    • Toaletu/WC
    • koupelnu a její povrchy
    • prostředek na mytí nádobí
    • prací prostředek

    WC ČISTIT SEVENTHGENERATION

    Začnu tím, co mě nadchlo a zaujalo nejvíc z testovaných produktů, po vypláchnutí toalety přípravkem, kde vůně byla opravdu citrusová (což je skvělé oproti napr. Savu) toaleta čistá a balení se krásně používá.

    ČISTIČ NA KOUPELNU A JEJÍ POVRCHY

    Mně osobně vyhovuje maximálně, krásně provoní vyčistí, a není testováno na zvířatech (jako žádný z těchto přípravků). Já používala univerzálně i na plochy toalety, linky apod. Pak jsem v dm drogerii sehnala přípravek od Seventhgeneration přímo na kuchyně. Jediné, co mě u tohoto přípravku vadí, je upozornění, že by se neměl používat na dřevěný nábytek nebo skříňky. Což si myslím, že každá rodina má pod umyvadlem skříňku ze dřeva nebo dřevotřísky, takže jsme používala opravdu jen na plochy vany a umyvadla (samozřejmě s tom ze firma uvádí na výrobku nejlépe nejdříve vyzkoušet na malém prostoru což mě taky zarazilo).

    MYCÍ PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ

    Velmi mile překvapil svou pěnou, kterou při mytí udělá, srovnávala jsem s Jarem, a skvělé, nádobí umyje a krásně voní. Jediná nevýhoda totoho prostředků, kterou jsem během tohoto testování zjistila je, že neskutečně vysušuje ruce, až moc, že jsem člověk který na to netrpí mám pokožku vždy ba naopak normální až mastnou, a toto mě totálně ruce zdemolovalo.

    PRACÍ PROSTŘEDEK SEVENTHGENERATION

    Po přečtení všech složek pracího gelu, i když to má být určené pro děti, jsem raději na dětském prádle nevyzkoušela (už po přečtení článku testerek které byly v testování prášku rychlejší). Prala jsem v tom naše prádlo pro dospělé a reakce nebyly žádné (naštěstí) prádlo extrémně nevonělo (ale já mám ráda opravdu provoněné oblečení), ale vypralo opravdu zašpiněné oblečenu (třeba manželovo pracovní, či tréninkové z fotbalu).

    Složení prášku varuje před alergickými projevy po vyprání (svědění kůže např.), takže pro mého syna jsem upřímně raději ani nevyzkoušela. Je to sice testováno bez pocitů ublížení zvířatům, ale asi to nebude 100% EKO, jak by zákazník předpokládal.

    Zave testování z mého pohledu matky, zůstanu u dvou testovaných produktů a to ČISTIČ TOALETY a ČISTIČ KOUPELEN ☺️ Tyto přípravky jsme opravdu vyzkoušeli a spokojenost. Hlavně vůní, i dezinfekčností a čistotou.

    U dalších dvou produktů zůstaneme u stálých neeko výrobků, kde ale nemám suché (až přesušené) dlaně a prádlo můžeme nosit bez poškození (vyrážky) pokožky ☺️

    #zkusenosti_seventhgeneration

    raniha
    8. bře 2020    Čtené 603x

    Recenze na testování eko přípravků od Seventh Generation

    Na úvod bych ráda řekla, že nejsem žádný eko fanatik. Naše domácnost není ani “no toxic”. Tak proč zrovna já testuji eko produkty? Je to necelý půlrok zpátky, co jsme s manželem začali víc myslet ekologicky. Nikdy jsme nepatřili k těm, co by jim byla příroda lhostejná, ale zároveň jsme to s tím nepřeháněli. Před půlrokem přišla větší osvěta a my jsme si uvědomili pár věcí, které bychom mohli změnit, sice člověk ze začátku přijde o svoje pohodlí, ale později to dělá již zcela automaticky. Také ctím pravidlo, že lepší udělat něco, než nic. Nelze také všechno změnit hned, ale postupně se snažíme víc a víc. Další věc, která nás vedla k částečné ekologické domácnosti bylo to, že jsme se přestěhovali do svého domečku, kde máme čističku. Ta aby dobře fungovala, tak potřebuje přípravky, které nám nebudou zabíjet důležité bakterie.

    Na přípravcích od Seventh Generation mě jako první zaujal jejich obal. Ano, takto má podle mě vypadat správný výrobek. Od jednoduchých piktogramů, který vám říkají na co daný výrobek je, až po informaci, jak je daný přípravek ekologický.

    Samozřejmostí je i to, že nebyl testovaný na zvířatech a je vyroben z přírodních materiálů a ne ropy. To by ale podle mě měl splňovat každý ekologický přípravek.
    Jednotlivé dané složky co přípravky obsahují, jsou ukryty pod zadní etiketou. Bohužel se v tomto pohybuji krátce a nevím, co jaká složka znamená a jestli je opravdu tak eko, jak se tváří. Budu jim ale věřit, že ty dané procenta co uvádí, doopravdy splňují.

    Měla jsem možnost testovat prací prášek, prostředek na mytí nádobí, wc čistič a čistič koupelen. A jak dané výrobky obstály z mé eko ne-eko stránky? Dokázali nahradit ne-eko výrobky? Na testování jsme měli pouze týden, pro mě osobně to bylo málo, ale i tak jsem se snažila přípravkům připravit tvrdé podmínky pro řádnou zatěžkávací zkoušku.

    Prací gel (Free & Clear Baby)
    Tento přípravek obsahuje 97 % složek rostlinného původu (5-15 %: aniontové povrchově aktivní látky, neiontové povrchově aktivní látky <5%: enzymy, mýdlo, benzisothiazolinone, methylisothiazolinone). Může se používat od 30 °C a neměl by se používat na hedvábí a vlnu.

    + vypere skvrny nebo se je snaží alespoň odstranit
    + vypere běžně nošené prádlo na 30 °C

    - je dražší
    - vůně

    Tady jsem otestovala přípravek na bodýčku naši nejmenší, které po ochutnání mrkve mělo pár skvrnek. Ty jsem nijak předtím nenamáčela, nezapírala a nesnažila se je odstranit. Naopak jsem je nechala zaschnout do druhého dne. V tomto testu mě přípravek mile překvapil. Sice skvrny neodstranil, ale poradil si s nimi nad moje očekávání. Běžné skvrny jako jsou třeba od bláta, přípravku nedělal nejmenší problém a vše řádně odstranil. Obě dvě děti neměly po použití pracího gelu žádné kožní problémy.

    Co mi nevyhovuje, je jeho vůně, tedy spíš nevůně. Možná se to od ekologických přípravků žádá a věřím, že to i spousty lidem vyhovuje, ale mě bohužel ne. Pro mě se rovná čisté prádlo - voňavé prádlo. Také cena je poměrně dražší, za 20 dávek 190 Kč.

    Pro mě tento přípravek není ani zklamání a ani žádný zázrak. Tady si troufnu říct, že existují jiné eko prací gely, které jsou na stejné úrovni, stojí míň a i voní. Já si zůstávám u svého ne-eko pracího gelu, který nám všem vyhovuje a to i bakteriím v čističce.

    Přípravek na mytí nádobí (Lavender - citrus)
    Přípravek na nádobí je biologicky rozložitelný (91 % složek je rostlinného původu) a neobsahuje barviva, syntetické vůně a ani optické rozjasňovače.

    + vůně
    + odmašťuje
    + nezanechává skvrny na skle

    - nepění
    - vysušuje pokožku

    Přípravek jsem připravila dle návodu, tedy na 5 litru 1 čajovou lžičku přípravku. Pro testování jsem si vybrala zapékací skleněnou nádobu, samozřejmě řádně znečištěnou. Opět se konalo překvapení a výrobek si s ní poradil a k tomu sklo po něm zůstalo krásně vyleštěné. Nemusela jsem použít žádnou přehnanou sílu, sice to chtělo nechat chvilku odmočit, ale troufnu si říct, že je srovnatelný s Jarem. Bohužel co mě zarazilo bylo to, že pěna po pár minutách zmizela. Také mám citlivou pokožku na rukou a nesnesu jen tak ňáký přípravek na nádobí. Tady jsem to podcenila a nevzala si rukavice, úplně je nesnáším, a reakce se dostavila. Později jsem si přečetla varování - Způsobuje vážné podráždění očí. Dráždí kůži. Při styku s kůží: Jemně omyjte velkým množstvím mýdla a vody. Tohle je celkem k zamyšlení, protože bych řekla, že řada lidí myje nádobí jen tak v ruce bez rukavic a jiných podobných pomůcek. Tento přípravek mě vůbec nepřesvědčil a zůstanu u svého osvědčeného přípravku z dm.

    WC čistič (Pine & Sage)
    Přípravek je biologicky rozložitelný a obsahuje 97 % složek rostlinného původu. Neobsahuje barviva, syntetické parfémy ani chlor.

    + vůně
    + odstraní vodní kámen a usazeniny
    - bezbarvý

    U nás doma bojujeme s dost tvrdou vodou. Nebyli jsme na to zvyklý a stále nás to po pár měsících udivuje, co je taková voda schopna napáchat za poměrně krátkou dobu. Právě záchod to odnesl nejvíc. Jak jsem již psala v úvodu, kvůli čističce jsme hledali ekologický výrobek, který by si ale zároveň poradil i s tímto problémem. Vyzkoušeli jsme celkem tři výrobky a to neúspěšně, od SG je to čtvrtý výrobek a konečně jsme našli vítěze.

    Když udělám shrnutí všech těch přípravků co jsme již vyzkoušeli, tak tento výrobek je první, co voní. Pro někoho to může být silná možná i otravná vůně, ale věřte po tom, co jsme měli před tím, si tu vůni doslova užívám. Žádný z předchozích přípravků si neuměl poradit s vodním kamenem a usazeninami a to ani když jsme porušili dávkování. Přípravek od SG si hravě poradil, dokonce jsem nemusela vynaložit ani žádnou “hrubou” sílu. Jediný co bych mu vytkla, je jeho průhledná barva. Poprvé jsem vůbec nevěděla, jestli jsem nanesla přípravek rovnoměrně všude. Podruhé jsem si již dávala větší pozor, ale stejně jsem si nebyla jistá. Myslím si, že díky tomu se dost přípravku vyplácá zcela zbytečně.
    Přípravek mě natolik přesvědčil, že nechci už jiný vidět. Všem vřele doporučuji.

    Čistič koupelen 
    Tento přípravek obsahuje 96 % složek rostlinného původu (<5 % neiontové povrchově aktivní látky, potassium sorbate; Aqua; Citric acid; Caprylyl/decyl glucoside; Sodium hydroxide; Potassium sorbate).

    + odstraní i odolné nečistoty
    + vodní kámen před ním neuteče
    + rozprašovač
    + vůně

    Kdybych měla vybrat jeden z výrobků, který mi vážně vyrazil dech, tak je to přesně tento čistič koupelen. Je pro mě hodně důležité, aby koupelna byla čistá, proto mi nedělá problém ji umývat klidně každý den. Tento čistič ne jen že ji perfektně uklidí, ale stačí jen našplíchat a setřít, takže ušetří i čas. Jako plus také beru to, že koupelnu provoní. Dokázal si poradit i s usazeninami a odolnými nečistoty, stačilo ho nechat jen minutku působit a opět jen setřít. Také nemáte rádi zaschlé kapky na vodovodní baterii? Já je úplně nesnáším. Opět stačilo šplíchnout a utřít, žádné leštění. A co bylo ještě víc super, baterie vydržela bez skvrn i pár dní. Šla jsem ji znovu umýt až po pěti dnech. Jediný co se mi stalo, nechtěně jsem s ním zasáhla granitový dřez a byla z toho menší pohroma. Takže na ten vážně tento přípravek nepoužívejte.

    Tento výrobek má ještě svého bráchu a to univerzální čistič, ten sice v testování nebyl, ale po tom, co předvedl čistič koupelen, musím mít nutně i ten univerzální, doufám že bude fungovat stejně suprově.

    #recenze  #test_seventhgeneration #zkusenosti_seventhgeneration

    luidisek
    8. bře 2020    Čtené 294x

    EKO BIO LESANSKÁ domácnost testuje Seventh Generation

    V minulém týdnu jsme měli možnost v naší z většiny NON TOXIC domácnosti testovat výrobky Seventh Generation - výrobce ekodrogerie, tedy prostředků pro domácnost a osobní péči, které pomáhají chránit lidské zdraví a zároveň i prostředí, ve kterém žijeme. Ale opravdu je to tak?

    Oceňuji, že výrobky NEJSOU TESTOVÁNY NA ZVÍŘATECH a lahve jsou vyrobeny z recyklovatelných plastů. 

    Začnu PROSTŘEDKEM NA NÁDOBÍ. Nádobí ručně myju jen zřídka, využívám myčku nádobí. Ale pro účely testování jsem párkrát nádobí ručně myla. Přípravek má vůni citrusů a zázvoru, není to takový ten štiplavý zázvor, ale moc příjemně nasládlý. moc hezky pění i na mé silikonové houbičce.  Mínusem je, že teda dost vysušuje ruce a velkým mínusem jsou zdraví škodlivé konzervanty: Úspěšně jsem jej povýšila na čistič na podlahy. Stačí kapka a navíc používám mop.

    PHENOXYETHANOL - Může způsobit alergické reakce (vyrážky, ekzémy) a dráždit oči. Má negativní účinky na nervový systém a mozek. Při rozkladu phenoxyethanolu vzniká fenol, který může deaktivovat mechanismus imunitního systému. Škodlivý může být zejména pro kojence a kojící matky. Dospělý zdravý jedinec však nemusí zaznamenat jakoukoliv reakci, zda bude použita koncentrace phenoxyethanolu pod 1 %
    POTASSIUM SORBATE - Draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.

    Další testovaný byl PRACÍ GEL. Gel pere velmi dobře, vůni jsem z něj necítila. Nenechte se ovšem zmást roztomilým miminkem na obalu výrobku. Dle složení je nevhodný pro jakoukoliv kůži natož pro tu citlivou miminkovskou! 

    BENZISOTHIAZOLINONE - Látka je spojována s ekotoxikologickým efektem, je uváděná jako silný iritant očí, kůže, dýchacích cest, vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgánové systémy.
    METHYLISOTHIAZOLINONE - patří k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy v populaci. Laboratorní studie mozkových buněk u savců ukazují, že methylisothiazolinone je neurotoxický a může takový být i pro vyvíjející se plod. Dále způsobuje alergické reakce (kůže, oči, plíce), je extrémně dráždivý k pokožce a může způsobit infarkt myokardu.

    Tohle opravdu do ekologické drogerie nepatří a tedy prací gel hodnotím velmi špatně, jelikož se neliší od ostatních chemických koktejlů typu Persil, Ariel aj. Možná by neškodilo inspirovat se u konkurence vyrábějící skutečně ekologické prací prostředky?

    WC GEL. S čistící schopností WC gelu jsem byla moc spokojená. Vůně je moc příjemná a dlouho jsem přemýšlela, co mi připomíná. Nakonec jsem na to přišla! Je to stejná vůně jako sprej do tlamy mého psa, aby mu z ní tolik netáhlo 😀

    Co se týče konzervantů, obsahuje pouze POTASSIUM SORBATE, čili vesměs je OK.

    ČISTIČ KOUPELNY. Aplikace je jako u klasických čističů, tedy v rozprašovači. Ovšem má takový štiplavý nádech. Ale čistí dobře. 

    Suma sumárum bych výrobky Seventh Generation doporučila jako zlatou střední cestu mezi klasickými chemickými přípravky a skutečně ekologickou drogerií. Kromě tedy pracího gelu, ten jako eko nedoporučuji! Nebo jako jednodušší variantu pro ty, kteří být eko opravdu chtějí, ale nebaví je se patlat se sodou a octem 🙂

    Ovšem mohlo by to být i lepší...

    #test_seventhgeneration #recenze #zkusenosti_seventhgeneration

    Mytí nádobí je nutnost. Mě úplně nevadí, ale že bych si takhle někdy řekla: „Jé, půjdu si ukrátit dlouhou chvíli mytím nádobí.“ to tedy ne. No, i když.. 😎
    Seventh Generation myje dobře. Určitě má rezervy, takže misku od oleje umývám na dvakrát, ale talíře od oběda zvládne na první dobrou. Co musím vychválit je vůně! Ruce mi totiž po umytí nádobí ještě dlouho velmi příjemně voní. Škoda jen, že je od začátku testování mám i nezvykle vysušené.

    A co naše koupelna? Pff. Jestli si myslíte, že sprej na čištění koupelny změnil můj pohled na věc a dneska se tetelím blahem, když otírám kachličky a pečlivými krouživými pohyby myju vanu, jste na omylu. Pořád to nesnáším.
    Přípravek dost divně voní. Na první nádech rádoby čistě, ale pak mi to došlo! Takhle to vždycky páchlo, když jsem si svého času barvila vlasy.
    Tak aspoň, že má hezky důrazný rozprašovač, takže lze tekutinu hezky stříknout kamkoliv, i na hůř dostupná místa.

    #test_seventhgeneration

    "Od pondělí dlouhá doba.."
    "Testuju to, zas a znova!"
    "Co ti na tom takhle trvá?!"
    Nenacházím správná slova.
    Zkrátka nevím, pořád žasnu,
    taky mám dost entusiasmu.

    V pondělí přišel balíček, který jsme museli hned rozbalit. Synovo nadšení vystřídalo mírné zklamání, moje nadšení zůstalo nadšené.
    Kocour chtěl hlavně klid na spaní. 🙂

    Nejvíc jsem se těšila na prací gel. Praní je totiž činnost záslužná, u které se ale nikdy moc nenadřu. Zatím jsem s ním překvapivě hodně spokojená a mimické svaly se nespokojeně kroutí jen nad cenou za dávku, která je prostě vyšší, než jsem zvyklá (ona cena je u těchto výrobků obecně "někde jinde", než jsem zvyklá).

    Druhý v pořadí byl čisticí gel na WC. Tady je to podobné - každý má rád čistý záchod a když je to malá místnost, tak je to opět hodně radosti za málo vynaložené námahy. Gel čistí, ale na jeho specifickou vůni jsem si musela chvíli zvykat.

    #test_seventhgeneration

    #test_seventhgeneration

    Tak tentokrát jsem tady vyzkoušela mycí prostředek na nádobí 🍽🥣🍴🥄 Vůně samozřejmě příjemná opět jako u čističe na toaletu ☺️ Jsem překvapena i tím že krásně pění kdybych měla srovnávat s jinými značkami tak se dá přirovnat “pěnitostí” k Jaru ☺️ A jedna negativní věc která mě teda opravdu zaskočila že mám po něm neuvěřitelně suché ruce 😞🖐🏼✋🏼až úplně vysušené což se mi u běžných přípravku tedy nestalo nikdy 🤷🏼‍♀️ a myčku nemám myji nádobí denně několikrát ručně 👌🏼

    Testovani se ujala nase nejmladsi 👸 Tak schvalne, co myslite - zvladl odstranit praci gel skvrny od prvniho prikrmu nebo jeho sily na to nestaci?
    #test_seventhgeneration

    sabinovotna
    Zpráva byla změněna    27. únor 2020    

    #test_seventhgeneration

    Tak my už jsme otestovali přípravek na čištění toalety 🚽🧻

    Kde musím podotknout teda oproti ostatním přípravků (Klasickym DOMESTOS, BREF) úžasnou vůni necítím z toho savo, necítím z toho žádné jakoby chemikálie ale cítím opravdu citrusy 🍋 Což mě velice překvapilo samozřejmě přemýšlim taky hlavně o kvalite toho aby byla toaleta důkladně vyčištěná protože náš malý “dvouleták”👶🏼 už chodí na velký záchod tak především jde o to že když na něco sáhne aby , bylo všechno důkladně čisté a a hygienicky umyté 🧽🦠🧪 a po prvním vlastně už dvakrát umytém záchodě za mě zatím musím říct že super ☺️👌🏼

    Co jsem si zjišťovala tak výrobky této značky seženu u nás v DM drogerii takže za mě u WC čističe stoprocentně zůstaneme ☺️

    Ačkoliv nádobí v ruce myju jen zřídka, protože mám myčku, prostředek na nádobí jsem zkusila. Má takovou opravdu příjemnou vůni, lehce nasládlou. Dobře pění i na mé silikonové houbičce. Zdá se mi, že dost vysušuje ruce, ale to je možná i nezvykem mýt nádobí ručně.
    Ale ke složení, opět ty konzervanty...
    PHENOXYETHANOL - Může způsobit alergické reakce (vyrážky, ekzémy) a dráždit oči. Má negativní účinky na nervový systém a mozek. Při rozkladu phenoxyethanolu vzniká fenol, který může deaktivovat mechanismus imunitního systému. Škodlivý může být zejména pro kojence a kojící matky. Dospělý zdravý jedinec však nemusí zaznamenat jakoukoliv reakci, zda bude použita koncentrace phenoxyethanolu pod 1 %
    POTASSIUM SORBATE - Draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.
    Nestačilo by to jen s tím sorbátem jakožto konzervantem bez negativních účinků na zdraví? 😉
    #test_seventhgeneration

    Praci gel pere sice paradne, ale hodne me mrzi pouziti zdravi skodlivych konzervantu v ekologicky setrne drogerii ☹
    BENZISOTHIAZOLINONE - Látka je spojována s ekotoxikologickým efektem, je uváděná jako silný iritant očí, kůže, dýchacích cest, vykazuje toxickou aktivitu pro nereprodukční orgánové systémy
    METHYLISOTHIAZOLINONE - patří k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy v populaci. Laboratorní studie mozkových buněk u savců ukazují, že methylisothiazolinone je neurotoxický a může takový být i pro vyvíjející se plod. Dále způsobuje alergické reakce (kůže, oči, plíce), je extrémně dráždivý k pokožce a může způsobit infarkt myokardu

    #test_seventhgeneration

    #test_seventhgeneration testujeme - pereme, čistime wc... zatim spokojenost, že produkty jemně - přijemně voni👍

    (2 fotky)

    #test_seventhgeneration balíček na testovaní přípravků seventhgeneration dnes dorazil, tak jdem na to 🙂 😉 diky koniku 🙂

    Copak nam to dneska privezli? 📯 Nevim, jestli jsem tady jediny uchyl, ale kdyz vybiram pripravky na uklid, tak si musim k nim vzdycky cuchnout 🙈 taky to tak mate? Reknete ze ano, at v tom nejsem sama 🙏
    Nemuzu si pomoc, ale pripravek na koupelny mi neco tak strasne pripomina a vubec si nemuzu vzpomenout co, uz jsem si k nemu byla cuhnout asi sestkrat a stale nevim. Zatim nic moc pocity z prvniho cichnuti u prasku na pradlo, za me az moc "ciste" a prilis jemne. Uvidime, jak bude vonet pradlo po vyprani.
    #test_seventhgeneration

    (2 fotky)
    luidisek
    Zpráva byla změněna    24. únor 2020    

    A je to doma! S nadsenim rozbalujeme balicek s produkty Seventh Generation. Velkym, jako opravdu maxi plusem je to, ze produkty nejsou testovany na zviratech a obal produktu je 100% vyroben z recyklovanych plastu 🙂
    #test_seventhgeneration

    (2 fotky)
    sabinovotna
    Zpráva byla změněna    24. únor 2020    

    #test_seventhgeneration

    Tak balíček dorazil 👍🏼☺️ u nás doma radost veliká samozřejmě maminka spíš z prostředků Noisek spíš z krabice a výplňe 😃😄 Tak my jsme připraveni a těšíme se na testování 🛁🚽🧽🧺

    (2 fotky)

    Prací gel Free & Clear značky Seventh Generation, který budete mít brzy možnost otestovat, je vhodný pro citlivou pokožku vašich dětí. Kromě toho, že není testovaný na zvířatech a vyperete s ním bílé i barevné prádlo, obsahuje složky rostlinného původu. Kolik procent je rostlinného původu?

    a) 95 %
    b) 96 %
    c) 97 %

    Nápovědu najdete na stránkách Seventh Generation https://i.modrykonik.cz/seventhgeneration_cz. Každá správná odpověď získá 5 srdíček 🙂 Zapojte se do testování https://i.modrykonik.cz/Zkušenosti_SeventhGener...

    #test_seventhgeneration

    konik_testuje
    10. únor 2020    Čtené 4234x

    Vaše zkušenosti s čisticími prostředky Seventh Generation

    Testování skončilo. Výsledné recenze najdete pod Vaše zkušenosti s čisticími prostředky Seventh Generation


    Pod značkou Seventh Generation najdete prostředky na mytí nádobí, praní prádla a čištění domácnosti. Vybrat si můžete z přípravků bez parfemace, ale i s příjemnou vůní. U každého výrobku najdete přesný seznam všech složek, které obsahuje. Seventh Generation se drží toho, že produkty vyrobené z obnovitelných rostlinných ingrediencí jsou udržitelnější variantou než ingredience vyrobené z ropy. Rostlinné – zelené – produkty mohou poskytnout efektivitu, kterou hledáte.

    Společnost Seventh Generation byla založena v roce 1988 skupinou ambiciózních podnikatelů z Vermontu, kteří chtěli nabídnout Americe produkty, které budou příznivější pro zdraví a životní prostředí, aniž by slevovaly z kvality. Název Seventh Generation je inspirovaný filozofií Irokézů, původních obyvatel Ameriky, která jednoduše a přesvědčivě říká: „při veškerém uvažování musíme zohledňovat dopad našich rozhodnutí na příštích sedm generací“. Seventh Generation se snaží vracet planetě víc, než si od ní bere: od zaměření na rostlinné ingredience po používání většího množství recyklovaných materiálů.V roce 2007 společnost jako jedna z prvních získala certifikaci B Corporation.

    Co testujeme

    Během testování Seventh Generation budete mít možnost vyzkoušet od každého něco. Jeden přípravek na mytí nádobí, druhý na praní, třetí a čtvrtý pro čistotu a svěžest vaší koupelny i wc.

    1. Přípravek na mytí nádobí Fresh Citrus & Ginger Scent 

    2. Prací gel Free & Clear

    3. Sprej na koupelnu Free & Clear

    4. WC čistič Pine & Sage

    Žádný z přípravků Seventh Generation není testovaný na zvířatech, což dokládá i certifikace Leaping Bunny. Certifikát EU Ecolabel zaručuje, že přípravky splňují přísné environmentální standardy po celou dobu svého užívacího cyklu. Seventh Generation je rovněž držitelem certifikátu B Corporation, který je udělován firmám, které jsou dlouhodobě udržitelné, přátelské k životnímu prostředí a jsou všeobecně prospěšné lidem i planetě. Obaly přípravků jsou recyklované i 100% recyklovatelné

    Prací gel Free & Clear

    Gel na praní Free & Clear je bez barviv, parfemace a optických rozjasňovačů. Je vhodný pro citlivou pokožku vás i vašich dětí. Láhev je vyrobena z 99 % z recyklovaného plastu. Tento výrobek je vhodný na praní při nízké teplotě (30°C). Používejte programy s nízkou teplotou, doporučené dávkování a nejvyšší možnou kapacitu pračky, aby se snížila spotřeba energie a vody, čímž se minimalizuje vliv na životní prostředí. Nepoužívejte na hedvábí a vlnu. 

    • vhodný pro citlivou pokožku
    • biologicky snadno rozložitelný
    • 97 % složek je rostlinného původu
    • žádná syntetická barviva ani optické rozjasňovače
    • vhodný pro bílé i barevné prádlo
    • netestovaný na zvířatech

    WC čistič Pine & Sage

    Čistič na toalety s vůní borovice a šalvěje obsahuje 100% esenciální oleje, rostlinné extrakty a naopak neobsahuje barviva. Láhev je vyrobena z 97 % z recyklovaného plastu. 

    • biologicky snadno rozložitelný
    • 97 % složek je rostlinného původu
    • netestovaný na zvířatech
    • recyklovatelná láhev

    Sprej na koupelnu Free & Clear

    Čisticí sprej na koupelnu odstraňuje vodní kámen. Je bez parfemace, barviv a těkavých organických látek. Láhev je vyrobena ze 100% recyklovaného plastu. Jako všechny ostatní produkty není testovaný na zvířatech. 

    • vhodný pro citlivou pokožku
    • na čištění koupelny
    • 96 % složek je rostlinného původu
    • biologicky snadno rozložitelný

    Přípravek na mytí nádobí Fresh Citrus & Ginger Scent

    Přípravek na nádobí provoní vaši kuchyň svěží vůní citrusů, která pochází pouze ze 100% esenciálních olejů a rostlinných extraktů. Výrobek je zcela bez barviv.

    • biologicky snadno rozložitelný
    • 91 % složek je rostlinného původu
    • netestovaný na zvířatech
    • 100% recyklovaná & 100% recyklovatelná láhev

    Více o značce Seventh Generation a jejich produktech. 

    Koho hledáme

    Hledáme 10 maminek, které chtějí používat produkty šetrné k pokožce dětí a zároveň i planetě. Do své domácnosti chtějí přinést zdravější a udržitelnější produkty, které budou zároveň stejně účinné jako ty tradiční. Zajímají se o udržitelnost, kupují bio potraviny a hlavně chtějí pro svou rodinu to nejlepší. Pokud umíš hezky fotit i psát, neváhej se zapojit!

    Jak se zapojit

    Jestli chceš vyzkoušet zelené přípravky značky Seventh Generation, zkus štěstí a přihlas se napsáním komentáře pod tento článek. V komentáři uveď, proč bys chtěla testovat výše uvedené produkty. Čas máš do neděle 16.2.2020. Poté vybereme 10 z vás, kterým se ozveme interní poštou.

    #test_seventhgeneration

    konik_testuje
    Zpráva byla změněna    3. únor 2020    

    Jakému čisticímu prostředku byste daly přednost - tomu, co obsahuje obnovitelné rostlinné ingredience nebo tomu, který obsahuje ingredience z ropy? Pojďme si udělat průzkum, jak moc myslíte na životní prostředí. Co všechno pro něj děláte?

    A) Třídím odpad
    B) Omezuji používání plastů (nakupuji bez obalu, nepoužívám igelitky apod.)
    C) Kompostuji
    D) Kupuji potraviny v bio kvalitě
    E) Používám zelené čisticí prostředky

    Za každou odpověď posíláme 3 ❤️❤️❤️ 🙂 Chystáme pro vás testování, které potěší všechny maminky, které mají na starost úklid domácnosti a praní prádla.

    #test_seventhgeneration