1 / 1

    No jako, gravimilk je to nejhorší, co jsem kdy ochutnala 🙈 Normálně jsem to vylila, nebyla jsem schopná to vypít. Ještěže to byl jen vzorek a nekoupila jsem si ho 😃

    24. dub 2019

    Čokoláda ❤️

    24. dub 2019

    Ja si jeden koupila a fakt to nedala, přišlo mi to hnusne, tak jsem darovala kamarádce 🙂

    24. dub 2019

    Já zásadně malinu ❤

    24. dub 2019

    Měla jsem malinový, naivně jsem si myslela, že mi pomůže s kojením. Chuť se celkem dala, ale když jsem si konečně přečetla složení a zjistila, že na 100g je 44g cukru, šel z domu. A hlavně obsahuje maltodextrin a tomu se chci vyhýbat. Za mě předražený cukr, který se vydává za vitamínový zázrak pro matky.

    24. dub 2019
    maanule
    autor

    @pandice díky za tento komentář, připomněla jsi mi, že musím nachystat nějaký přehledný článek o rozdělení cukrů... 😉 ano máš pravdu, že Gravimilk obsahuje 44g /100 cukru, ale k tomu je třeba uvést dvě důležité informace:

    1) v jedné dávce (40g) s dáš 17,7 g cukru a teď je potřeba říct jakého tj za 2)

    2) na základě složení (mrkni tu: https://www.sunar.cz/produkt/sunar-gravimilk-s-... ) je napsáno, že hlavní složkou je sušené plnotučné mléko tj - laktoza a laktozá je v rámci rozdělení cukrů v sekci jednoduché sacharidy...

    Tzn: že na jednu dávku, která obsahuje 17,7 g cukru (jednoduchých sacharidů) není použito 17,7 g bílého cukru (krystalu)... ano cukr tam samozřejmě je (je uveden jako třetí položka), ale chtěla jsem jen vysvětlit, aby to nebylo matoucí, pro maminky, které toto nerozeznají... Takže číslo 17,7g je tvořeno laktozou, glukozou a cukrem. Přičemž laktoza tj Mléčný cukr (přirozeně se vyskytujicí) je tam zastoupen nejvíce.

    každopádně ještě jednou díky za koment... určitě se problematice cukru budu věnovat... 👍

    24. dub 2019

    Chutná mi vanilka a malina, ale přiznávám, že si míchám do mléka.

    24. dub 2019

    @maanule díky za upřesnění.
    Ještě by to chtělo zmínit maltodextrin, což je vlastně taky cukr, takže v té gramáži je nejspíš zahrnut, problém je spíš k čemu slouží a co dělá.
    Řadí se mezi oligosacharidy, používá se jako levné plnidlo, zahušťovadlo nebo konzervant - zbytečně si platíš za něco, co vlastně nepotřebuješ. Maltodextrin nemá žádnou výživovou hodnotu.
    Má vliv na rychlý nárůst cukru v krvi (rychlý nárůst = rovná se rychlý pokles = hypoglykémie = únava, chutě, hlad = nic dobrého pro tělo).
    Může mít vliv na Cronovu chorobu a také potlačit růst probiotik a celkově ovlivnit střeva.
    Taky může rozjíždět cukrovku právě díky tomu, jak zvýší cukr v krvi, vyplaví se inzulín, cukr rychle klesne a člověk ho musí doplnit jinde, do hry se přidají tuky a může být pěkně veselo. Takže třeba v těhotenství, kdy se každá trochu bojíme těhotenské cukrovky to není zrovna cesta.
    Celkově, když se podíváš na složení vitamínů, je tam to co v mléku, stačí ho tedy pít a přidat kyselinu listovou a vitamin D, což se dá v mnohem jednodušší a prostší formě, než je tento koktejl.

    24. dub 2019

    Mam doma cokoladu a vanilku. Chutove dobry, ale kvuli dceri drzim bezmlecnou dietu a tim padem tohle pit nesmim :(

    24. dub 2019

    Skvěle chutná? No, omlouvám se, ale do skvělé chuti má opravdu daleko. Pila jsem s prvním synem, stálo mě to přemáhání a nakonec letěl do koše! Zajímalo by mě jestli je tu opravdu někdo komu tohle chutná?

    25. dub 2019

    Me chutna 😀 Ale jen malina. A nikdy bych si to nedala do vody, to je blee. Davam zasadne jen do mleka a tepleho. Asi jsem magor. 😅

    25. dub 2019

    Ja si v těhotenství obcas udelala koktejl s bananem, mlekem, ledem a lzici vanilkoveho, takto mi to chutnalo:D byvalo mi dost zle od konce prvniho trimestru a tohle jsem mela treba namisto obedu🙂 asi to nebyla vhodna strava, ale jinak vsechno krome coly, zazvoroveho caje a zmrzliny litalo, takze me to zachranilo:X cokoladu a malinu jsem zkousela, ale to mi nechutnalo🙂

    25. dub 2019

    @vanea Studene s ledem( v mliku samozrejme) jsem to taky pila kdyz mi bylo v tehotenstvi zle. Jedine co jsem v zaludku udrzela. A aspon nejake ac nepatrne živiny to dalo. Takze ja jsem za nej rada.

    25. dub 2019

    Mě chutná nejvíc malina, ale ta v obchodech snad vymizela.Vanilku maji všude a už mi leze krkem.. Čokoláda mi moc nechutná.. Ale malinu jediné na netu u nás ji fakt nikde nemají. DM, Dr. Max už nemá vůbec nic ani Rossmann malinu nemaji.

    25. dub 2019
    maanule
    autor

    @pandice na co je maltodextrin? pro jistotu jsem kontaktovala ještě Sunar, abych si potvrdila domněnky... ano, maltodextrin patří mezi sacharidy a do výrobků tedy mléka se přidává jako zdroj energie (sacharidy jsou zdrojem energie), není nutné přidávat tolik cukru a laktózy, které by zvýšily sladkost výrobku.. Dále přispívá k plnější chuti a lepší konzistenci mléka, mléko působí při konzumaci plněji a nevytváří pocit „vodového mléka“ . U takového „vodového“ mléka by mohla být tendence spotřebitelek zvyšovat si dávku mléčného prášku, což by následně mohlo vést k vyššímu energetickému příjmu... to my jako maminky samozřejmě nechceme, tak i na to tam maltodextrin je.. ;)

    30. dub 2019

    @maanule díky, jsem ráda, že to Sunar potvrdil - levné zahušťovadlo. Nemá žádnou výživovou hodnotu, takže jen zvedne hladinu cukru v krvi, která pak zase prudce klesne, to není zrovna efektivní přísun energie.
    Pokud je v jedné dávce Gravimilk 22,5 gramů sacharidů (z toho 17,7 gramů cukru) a mléko ho v jedné sklenici (250 ml jako doporučené dávkování u Gravimilk) obsahuje 12,5 gramů, je tedy 10 gramů maltodextrinu (ten se hravě schová za to označení glukóza), i kdyby to byla jen polovina (tedy 5 gramů), pořád je to sakra dost na to o jakou látku jde a co to s tělem dělá.
    Chápu, že musíš tenhle výrobek jako absadorka obhajovat a díky, že to řešíš i s výrobcem. Ale tohle je prostě špatně, obzvlášť pro těhotné a kojící, může to spíš uškodit. Jasně, každého věc, každý máme svůj rozum a děláme svá rozhodnutí, ale je dobré znát obě strany mince.

    30. dub 2019
    maanule
    autor

    @pandice díky za názor, ale v tomto bych věřila výrobcům... a sice, ze složení je poskládáno v seznamu za sebou dle procentualniho množství v celkovém obsahu... takže ano glukózy a pak cukru je tam nejvíce hned po susenem mleku... ale maltodextrin je až ke konci... ano určitě tam bude, ale nemyslím, ze tolik kolik pises vyse... 😉

    30. dub 2019

    @maanule je fakt, že přesné množství se ani jedna nedozvíme. Mně stačí, že tam je. Je i v dalších věcech, které běžně jíme, takže se to může za den hezky nasčítat, ani člověk neví jak, už proto bych s ním byla opatrná a zbytečně si ho do jídelníčku nepřidávala. Ale jak už jsem psala výše, každého věc ..

    30. dub 2019