1 / 1
    Autor komentář smazal

    Jste moc šikovná!Já odsavala u dcerky do jejich 18 měsíců.

    2. bře 2020

    @crazys Gratuluji 🙂 To je nadherne. ❤️❤️❤️

    2. bře 2020

    Jses dobra❤️

    2. bře 2020

    @mariegroth Šikovná, cíle jsou dobré. Já to takhle dala rok na odsavačce.

    2. bře 2020

    A nedařilo by se, aby se přisál a nakojil sám? U mě se to "zlomilo" někdy kolem 4-5 měsíců a rázem jsme mohla odložit odsávačku. Ale pravdou je, že jsem byla tak utahaná, že jsem řekla, že buď si to zvládne odsát sám nebo na to kojení kašlu, že už to nechám být osudu. A je mu rok a saje jak nejlepší savec. Co začal s příkrmy, tak nutrilon do pusy nevezme (někdy od 6 měsíců). Ale teda klobouk dolů, že to dáváš už půl roku, to už bych asi odpadla vyčerpáním 🙂.

    2. bře 2020

    @merope Nastesti mam elektrickou odsavacku. Ale delam i UM. To az posledni dobou. Ted teda testuji I rucni 🙂. Neni to lehke, uvidim jak dlouho to jeste dam 🙂

    2. bře 2020

    Chodis do prace, nebo proc odsavas?

    2. bře 2020

    Mohu otazku? Proc odsavate mlicko? Dekuju.

    2. bře 2020

    @kaja2016
    @o00o
    Holky, omlouvam se, ale nechce se mi to tady moc vytahovat. Dekuju za pochopeni. Je to bolave misto. 🙂

    2. bře 2020

    @mariegroth Tak ono do toho ani nikomu nic není. Já o tom sice mluvím otevřeně, ale už jsem si takto "odkojila" třetí dítě. A to druhe zvládla kojit bez problémů. První jsem také nekojila a zvládla jsem o tom mluvit až po odkojeni druhého.

    2. bře 2020

    @ilonne Ja chapu, ze se lide zeptaji 🙂 Nikomu to nezazlivam. Treba taky o tom budou jednou mluvit 🙂

    2. bře 2020

    Vím, že je to jen můj názor. Ale podle mě kojení je krmení dítěte mateřským mlékem, jedno jestli rovnou z prsu, nebo ne. Částečné kojení je, když část stravy dítěte je tvořena mateřským mlékem, jedno jestli z prsu, nebo ne. Takže podle mě, pokud dáváte svému dítěti své mateřské mléko, tak kojíte. Bez uvozovek nebo vysvětlivek. Prostě kojíte.

    2. bře 2020

    @mariegroth Jsi skvělá, že to tak zvládáš, řada maminek to vzdá, ale mně přijde fajn aspoň to málo, když třeba některé maminky částečně kojí a částečně přikrmují UM, pro to miminko je to hodně, že dostane něco od maminky.

    A jinak chápu, že některé témata jsou pro nás ženy citlivé. Když jsme přišli ve druhém těhotenství v 11. týdnu o miminko, neuměla jsem o tom mluvit, ale jsem extrovert a postupně jsem se otvírala lidem, které znám a překvapilo mě, kolik žen zažilo také potrat v prvním trimestru, snad každá druhá v mém okolí. Ve třetím těhotenství jsme pak přišli o miminko ve 23.t., to už tajit nešlo, postupně jsem si to téma zpracovala, chodila k psycholožce a dokážu o tom mluvit už s klidem v srdci, protože nám to všem hodně dalo, i když to bylo opravdu hrozně těžké. Jsem ráda, že můžu dodat odvahu ženám, které zažívají totéž, že je to sice peklo, ale že bude líp. Hodně mi tenkrát pomohla i Eva neftys75 tady z MK, se kterou se známe i osobně.

    2. bře 2020

    @mariegroth aha, to ja netusim... klidne do zpravy, pkud budete chtit. Docela by me to zajimalo😘⚘

    2. bře 2020

    @ilonne ja jen položila otazku, protoze me to zajima a nerozumim tomu. A ano nic mi do toho neni, ale ro je na posouzeni autorky a ne vas😏

    2. bře 2020

    @o00o Tak hlavně už ti odpověděla a stejně se to pokoušís z ní vytáhnout.....

    2. bře 2020

    @ilonne taky te to zajima?🤣

    2. bře 2020

    @o00o Mě ne, já si tím prošla a vím jaké to je, když někdo nedokáže zkrotit svoji zvědavost 😉

    2. bře 2020

    Super!🙂Já jedu už skoro 9 mesicu,syn bude mít 10m.Prvnimu synovi jsem odsávala do 13m.Není to jednoduchý,ale člověku to nedá:D Často bych ve volné chvilce dělala něco jiného,než odsávala;)Mám metu do roka.Pak odsávačku asi obřadně rozmlátim palici:D Držte se,stojí to za to;)

    2. bře 2020

    @mariegroth Na ruční se vykašli, teda nevím, jak jsi na tom s karpály a vazy v zápěstí, já vydržela ruční asi den až dva a odvařila jsem si zápěstí tak, že mě ještě pár dní poté bolelo. Bez elektrické se to podle mě ani nedá.

    Ale stejně - prostě nejdřív tak 20 minut kojení, pak 20-30 minut odsávání, pořád sterilizovat, hlídat, kdy co bylo odsáto, ohřívat - mě "běhání kolem mlíka" vždycky tu hodinu trvalo. 8x denně. Možná na to máš nějaké triky 🙂. Já to pak už přestala dávat. A UM jsem dávala skoro pořád, dokud nezačal mít místo mlíka příkrmy. To pro mě bylo taky trošku vysvobození - pustil se do jídla s nadšením a mlíka najednou nebylo potřeba tolik.

    Tak pokud nepřikrmuješ a dítě na to bude nadšené, doporučuji. UM se pak dá dávat do kaší. Jen nechápu, že to moje mládě najednou nechce z flašky ani MM. Ale vůbec má s tekutinami z flašek nějaký problém ☹ a přes den pořád že má žízeň.

    2. bře 2020

    @mariegroth Jasne, chapu!

    2. bře 2020

    @merope Rucni fakt jenom jako doplnek. Elektricke se nevzdam. Ne vzdycky se mi to chce cele tahat.

    A neni to u vas spis savickou a spatnym stupnem?

    2. bře 2020

    @ilonne Tak kazdy ma svou miru intimity. Neni nutne o vsem mluvit s cizimi lidmi. Ale zase pozoruju, ze hodne maminek proziva takove detailiky v peci o dite jako vlastnk selhani a to si myslim, ze neni dobre. Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze jsou daleko horsi veci a velmi caste a je opravdu zbytecne trapit se tim, ze jsem treba nerodila prirozene, nebo se nepodarilo kojit z prsu. Kazdopadne nechci nijak bagatelizovat...

    2. bře 2020

    Holky, taky jsem první týdny odsávala a nosila svoje mléko malému do inkubátoru, elektrickou mi půjčili a moc to pomohlo, ruční mi zdaleka tak nefungovala

    2. bře 2020

    @mariegroth Já už zkoušela savičky, hrnky, nejlíp se mu pije z "panákovky", to i něco dá (a většinu vybryndá).

    A s tím, že se ne vždy chce tahat, to rozumím. Já měla tu elektrickou menší než ruční, tak tam to bylo jasné i takto. Jenom na baterky to moc neutáhlo, takže to jenom výjimečně.

    2. bře 2020