mariegroth
    Zpráva byla změněna    9. črc 2020    

    Včera jsme se u mě na blogu bavily o nákupech potravin v Americe ( https://www.modrykonik.cz/blog/mariegroth/messa...) a shodou okolností jsem včera nakupovala v Costco (něco jako české Makro, nakupování ve velkém). Možná by vás zajímalo, co jsem tam nakoupila a za kolik. Potřebovala jsem jen pár věcí a fakt to byl rychlo nákup.

    Současný přepočet - 1 dolar je 23.70 KČ. Minimální mzda na většině míst ve Washingtonu je $13.50/hodina.

    KETO nanuk - V USA se do spousty potravin přidává opravdu hodně cukru. Snažím se to omezovat a tento nanuk je “no added sugar”. Cena 12 ks/ $11.99.

    Kuřecí prsa - Trojbalení, celková hmotnost 1.4 kg/$23.95

    Organic vajíčka - 24 ks/$6.39

    Coconut minis - Něco na způsob Bounty, ale mnohem zdravější varianta za $9.89.

    Organic ravioli, špenát - Je to dvojbalení a jedno balení je dostatečné pro dva dospělé. Je to taková moje záchrana, když je manžel pryč a jsem líná si pořádně uvařit. $9.99
    Organic ravioli, kuře - $9.99

    Organic cukr - $7.99

    Kuřecí rychlá večeře - Opět další jídlo na dny, kdy jsem sama. Je to opravdové maso, žádná náhražka. $13.89

    Kinder Bueno - O to mě poprosila švagrová. Když byla u tety v Rakousku, strašně ji chutnalo Kinder a Milka. Dvacet kusů za $14.59

    Káva - $12.69

    Keto Granola - $13.99

    Mr. Clean Magic Eraser - Není věc, kterou by tahle věcička nevyčistila. Velké balení s několika kusy za $9.99

    Spindrift perlivá voda - Konečně jsem tady našla perlivku, která mi chutná. Třicet plechovek za $15.59

    OXO plastové nádoby - Bezkonkurenčně nejlepší nádoby na uchování potravin ve spižírně. Devět různých velikostí za $47.99

    Laura Mercier podkladová báze pod makeup - Tak tohle je třeba u nás v Sephoře za dvakrát tolik. V Costco jsem tuto bázi pořídila za $18.99.

    A jelikož ceny jsou udávané vždy bez sales tax (daň z prodeje), tak v našem okrese si musíte ke všemu připočítat skoro 9%.

    Ve včerejším příspěvku se pár maminek ptalo na kupony. Tak nám zrovna nějaké přišly. Jsou dva druhy kuponů - manufacturer a retailer. Manufacturer jsou vydávané přímo výrobcem. To jsou třeba ty na Pampers. Retailer jsou vydávané obchodem. Manufacturer kupony můžete použít v téměř každém obchodě, ale retailer jsou jen pro specifický obchod.

    Stejně tak se někdo ptal na “lepší polotovary” a hotové věci. Tak to právě kupuju v Costco. V běžných supermarketech to za moc nestojí.