Chése khake, číský kejk, čouskjek ❤️
    Dneska si spolu uděláme cheesecake. Je výborný, povede se vždycky a za to dám ruku do ohně, zkouším ho už 15 let 😊
    Budete potřebovat:
    - Otevírací dortovou formu 22 - 25 cm
    - Nějaký tác, rovný talíř

    - 2 balení sušenek (věnečky jsou u nás top)
    - 70 gramů másla
    - 3 lžíce mléka
    - 1 lžíci moučkového cukru

    - 1 mascarpone případně 1 pomazánkové máslo
    - 2 tučné tvarohy ve vaničce
    - 1 šlehačku
    - 200 gramů moučkového cukru
    - 1 menší citron (nebo půlku většího, že jo)
    - 1 balení želatinových plátků

    - 1 dortové želé
    - půl kila mražených jahod
    - trochu cukru

    Sušenky rozdrtíme (postup v mixéru se neosvědčil, je to pak moc jemné a máslo tam nedrží), smícháme se lžící cukru, mlékem a máslem. Na talíř dáme zavřenou (!) dortovou formu a urovnáme sušenky na dno.

    Vymačkáme šťávu z citronu, dáme do hrnce a přidáme po jednom všechny plátky želatiny.

    Vyšleháme mascarpone s cukrem do hladka, pak zašleháme tvarohy. Nakonec vylijeme šlehačku a šleháme už jenom na půl výkonu, než se všechno spojí.

    Želatina v hrnci už je rozmňaglá, takže hrnec pomalu zahřejeme, až se želatina rozpustí, pak do hrnce zamícháme trochu tvarohové hmoty, a pak všechno dohromady. Nalijeme na sušenkovou vrstvu. Dáme do ledničky chladit.

    Jahody rozmixujeme, dáme do hrnce a osladíme podle chuti. Pokud pracujeme s dortovým želé, pak postupujeme podle návodu, tedy smícháme s trochou cukru a celou hmotu provaříme, podobně se chová i agar. Můžeme použít i plátky, ty se ale vařit nesmí.

    Ne úplně horkou hmotu nalijeme na bílou hmotu, přikryjeme dortovým dnem, ať mu není líto, že se neúčastní a necháme přes noc v ledničce.
    Ráno objedeme ráfek nožem, pomalu otevřeme formu a jíme.

    Jde použít všechno ovoce i karamel, čokoláda, ale ty jahody u nás vedou úplně bez konkurence. Můžete dort ozdobit i nechat tak.

    My už ten včerejší máme skoro snězený, takže se těším na vaše zítřejší fotky 😊