nyc09
15. únor 2017
1043 

Naše velká cesta a ne není to o rakovině 😀

Když jsem potkala Amíka věděla jsem jedno, ne to, že bych s ním chtěla mít dítě nebo si ho vzít, ale to, že chci cestovat, hodně, daleko a často. Naštěstí k tomuhle nápadu byl Amík jako dělanej. Vlastně to byla jedna ze základních věcí, který se nám na sobě navzájem líbila. On už tehdy prokázal, že je na dobrodružství stavěnej a to když se rozhodl opustit rodnou brooklynskou hroudu a vrhnul se do pražský divočiny.

Rok po seznámení jsme byli na Novým Zélandě, kde jsme zjistili, že spolu můžem bejt a rozhodli se vydat na cestu manželskou. Po ušetření peněz a zajištení nechutnejch imigračních formalit jsme se rozhodli vydat na několik měsíců do Jižní Ameriky. Po návratu jsme zjistili, že nás to cestování pořád děsně bere a snili jsme. Snili jsme o roční cestě po světě. Našli jsme si práci a byt a pořád snili. Já našla další mnohem lepší práci, ale sen nás neopouštěl.

 Nakonec jsme se rozhodli s tím vším praštit a pustit se do opravdickýho plánování. Cesta se v našich myslích začínala formovat ze snění do reality. Amík dal výpověď. Já se pokusila, ale bylo mi tehdy nabídnuto půl roku neplacenýho volna. Po dospělým rozvažování jsme se rozhodli kejvnout na těch šest měsíců. Byl to kompromis, ale dobrej a navíc jsme si říkali, že kdyby se nám chtělo, tak to můžeme vždycky prodloužit.

Zabalili jsme náš oranžovej byt, dali kocoura na opatrování ke kamarádům, vyhodili náš gauč, přetáhli hromady krámů, tašek a neuvěřitelný množství pitomin k tchánům, naočkovali se strašlivejma bakteriema a konečně zabalili naše dva bágly a jeli jsme. Tak ono to samozřejmě až takhle jednoduše nešlo. Formalit jsme až na očkování moc neměli, ono není nad to vlastnit americkej pas, to těch víz ubude a hlavně jsme se nemuseli bát žádný jazykový bariéry, další výhoda života po boku Amíka.

Kam pojedem jsme si naplánovali docela dobře, věděli jsme akorát země s tím, že si ten zbytek vždycky cestou předem někde zjistíme. Tohle je náš osvědčenej styl cestování, neradi plánujeme a navíc plány jsou plány a realita je vždycky jiná. Plán cesty zněl Nepál a trekování v Himalájích, Thajsko a pobyt u kamarádů, Myanmar a Kambodža, další kus cesty měl být Indonésie a Uganda. Kambodža a Uganda se do naší agendy dostaly, protože Amík pracoval pro neziskovku, která měla místa v obou těhle zemích a oba dva jsme chtěli poznat jaký to je na místě.

26. ledna (to si pamatuju, protože mě na to upozornil facebook) jsme nasedli do letadla směr Praha. Tak žádná cesta by nebyla pořádná bez pořádnýho vykrmení máminou kuchyní a posilnění pravým českým pivem, který se dá sehnat i tady, ale neznělo by to tak poeticky.

Přesně na den před čtyřma lety, na svatýho Valentýna, jsme touhle dobou seděli někde v letadle směrem Kathmandu. Pamatuju si ten šok na letišti v Abu Dhabí, přesně jako z Tisíce a jedný noci, ženy v dlouhejch splývavejch abájách, chlapi v bílejch košilích a my dva s Amíkem v pohorkách, připraveni na zimu a sníh. Naše první seznámení s Nepálci ve frontě na letadlo, který bylo plný námezdních dělníků vracející se z bohatejch perskejch zemí domů do Nepálu.

Nás pár treku a dobrodružství chtivejch Evropanů, Američanů a jinak celý letadlo plný utahanejch většinou mladejch chlapů. kteří vezli domů výdělek a dárky. Tenhle rozdíl světů nás pak doprovázel skoro celej zbytek naší cesty a nejen tý nepálský. Ano, šok to byl už tehdy v Abu Dhabí na letišti, už tehdy byla vidět ta šílená propast mezi západem a východem, mezi superbohatejma státama a Nepálem, jedním z nejchudších států na světě.

Takhle tehdy na letišti přesně před čtyřma lety začala naše velká cesta.

https://www.facebook.com/Mamazavodou/

https://www.mamazavodou.blogspot.com

#manzelstvi

#laska

#blogujeme

#mk_blog_academy

#rodina

#vztahy_rodina

#cestovani

Neustale me prekvapujes 🙂

16. únor 2017

Vy jste dobrodruzi. 🙂 Jste odvážní a skvěle se k sobě hodíte. 🙂
Jen mě napadlo,to jste měli tolik našetřeno,nebo za co jste ten půl rok cestovali?

16. únor 2017

Obdivuju! My jsme peciválové, už z cesty do Anglie jsem měla osypky 😀

16. únor 2017
nyc09
autor

@ajka198 viď, to aby ses nenudila 😀

16. únor 2017
nyc09
autor

@pajinka85 Tak asi i jo, ale zase znám lidi, kteří jsou fakticky dobrodružní...jasně jsme měli našetřeno, vždyť jsme o tom snili dlouho a navíc ty země, ve ktrých jsme byli jsou všechny mnohem levnější.

16. únor 2017
nyc09
autor

@sunnurse No tak nás to děsně baví a dobrodružství je naše 😀

16. únor 2017

@nyc09 to je od tebe pěkné 😀 ale s tříleťákem a třitýdenním miminem se zatím nenudím 😀

16. únor 2017
nyc09
autor

@ajka198 ale prosim te, nikdy nevis kdy na tebe ta nuda vleze 😀

16. únor 2017

A daaaal? Kdy bude pokracovani? Tohle mam prectene za 3 minuty, help me!!!

16. únor 2017
nyc09
autor

@purelove No hele neboj bude, pristi tejden, nemuzu to tady zahltit cestovanim 😀

16. únor 2017

Krásný 😅je fajn,ze jste se nasli těším se na pokračování

16. únor 2017

Čtu a čtu a konec.. já nechci konec..🙂

16. únor 2017

Chci taky pokracovani 😉
My si odcestovali taky dost uz pred prckem, ale nejsilnejsi zazitek mam ze 6tydnu v obytnaku v Australii... To byla prava predsvatebni cesta - prezij nebo zabij, zvlast kdyz jsme se tyden po navratu meli brat 🙂

16. únor 2017

Začni psát komentář...

Odešli