pr_clanek
1. čer 2020
2777 

S teploměry a náplastmi od Prďolků zvládnou děti i rodiče teplotu hravě!

Zvýšené teplotě či horečce u dětí se prakticky nedá vyhnout. Jsou malátné, unavené a podrážděné a změřit jim aktuální teplotu může být někdy opravdu problém. Hlavně u kojenců a batolat je použití teploměru často obtížné. Děti měření nerozumí a mít teploměr v ústech, v podpaží či zavedený rektálně je pro ně nepříjemné. Ideálním řešením tedy může být teploměr nálepkový.

Nálepkový teploměr FeverMates 

Australská značka FeverMates je celosvětově známá právě svými nálepkovými teploměry. Mají milý vzhled zvířátek a dětem tak při zvýšené teplotě dělá společnost lev, koník, žabka nebo slon. Teploměr je možné nalepit například na čelo, mezi lopatky či na hrudník. Rodič pak během následujících až 48 hodin může sledovat, zda teplota dítěte klesá či naopak stoupá. Výše teploty se graficky znázorňuje v černých polích s velkými číslicemi.

Teploměr splňuje veškeré požadavky pro použití na citlivé dětské pokožce a je hypoalergenní. Ideální přilnutí na kůži zajišťuje lepidlo chirurgické kvality, rodič se tak nemusí bát ani koupání dítěte. 

Teploměr je možné zakoupit v balení po 8 kusech, kdy každý druh zvířátka je obsažen v jedné krabičce hned dvakrát. 

Chladivé náplasti 

Když už zvýšená teplota u dítěte nastane, mnoho rodičů sahá k chladivým zábalům. Ty působí však efektivně pouze po krátkou dobu. Praktickou alternativou zábalů jsou chladivé gelové náplasti Cooling Patches FeverMates. Stačí je nalepit na nohy nebo ruce a vydrží ochlazovat tělo až po dobu 8 hodin bez zahřívání materiálu a nutnosti vyměnit náplast za novou.

Pomocník po očkování

Mnoho dětí trpí po očkování zvýšenou teplotou nebo otokem v oblasti vpichu jehly. Chladivé náplasti Cooling Patches je možné aplikovat preventivně ihned po očkování a snížit tak možnost nežádoucích účinků u dítěte. 

Pro menší děti může být rozměr náplasti příliš velký. Náplast lze v takovém případě velmi jednoduše rozstřihnout na menší kousky a použít pouze její část. 

Nezbytnost do každé lékárničky

Chladivé náplasti Cooling Patches nevyužijí pouze děti, ale najdou si uplatnění i u dospělých. Mohou pomoci zvládnout bolest hlavy, chladit lehčí úrazy či místa s otokem po štípnutí bodavým hmyzem. 

Krabička obsahuje 6 kusů chladivých náplastí, balených po dvou v samostatných uzavřených sáčcích. 

FeverMates jako parťák na dovolenou nebo na výlet

Obrázkové teploměry a chladící náplasti FeverMates jsou ideálním společníkem také na cesty. Díky svým kompaktním rozměrům se vejdou téměř do každé lékárničky, kosmetické taštičky, kabelky či dokonce peněženky.  Můžete je tak mít pro své děti, a nejen pro ně, připravené prakticky neustále.

Teploměry je možné zakoupit také v cenově zvýhodněné sadě společně s chladivými náplastmi Cooling Patches a ušetřit tak.

No jo, nalepovací teploměr. Zní to dobře. Ale jak měří? Je ta změřená hodnota relevantní? Nepopírám,že to je lákavé. Ale to byly některé ušní teploměry také a pak se ukázalo, že měří špatně.

1. čer 2020

Něco podobného na mě měla máma, když jsem byla malá. Byl to teploměr na čelo. Podle mě super jako orientační věc, třeba na noc, jestli teplota klesá... Pokud bude měřit tak spolehlivě, jako ten, co měla máma.

1. čer 2020

Koupila jsem ty samolepkove teplomery, slysela jsem na ne chvalu. Nooo, neni to spatne na tu noc, kdyz mam dilema, zda nechat spat nebo radeji zmerit. Ale hned rano uz samolepka nefungovala, takze vydrzela cca 15 hodin. A kdyz jsem to male odlepila (coz slo blbe), tak ji tam zustala podrazdena kuze a drobne pupinky jeste dalsi dva mesice.

1. čer 2020

U nás teploměry vůbec neprošly, malý to strhával ať jsem zkusila nalepit kamkoliv..
Tak zkusil při nemoci manžel a teda žádná sláva, starý rtuťový teploměr byl nejlepší, digitální už je horší a toto byl u nás ještě větší propadák 🤷🏻‍♀️

3. čer 2020

@antilopkax ještě je prodávají. My máme doma. 🙂

4. čer 2020

@sister05 Taky bych řekla, že to bude spíše je orientační teplota. Co měřilo opravdu přesně byl nalepovací teploměr traxit, dopadl dobře i v porovnávacích testech teploměrů. Měli jsem ho doma syn měl syndrom periodických teplot, tak jsem měřili často a plno teploměrů měřilo špatně. https://www.lekarna.cz/detsky-permanentni-teplo...

4. čer 2020

@sister05 Koukám, že tady ho mají i skladem, většinou není vůbec k sehnání. https://www.exatherm.cz/Traxlt-detsky-lekarsky-... Brala jsem tehdy více kusů od paní, která koupila balení 100 teploměrů.

4. čer 2020
4. čer 2020

Milé maminky, nálepkové teploměry australské značky FeverMates mají skutečně základní význam v orientačním měření. Výrobcem je garantovaná přesnost 0,5 stupně Celsia. Když jsme si udělali průzkum mezi maminkami, které ho používají, nejčastěji jej lepí dětem tehdy, kdy mají obavu, že by dětem mohla teplota začít stoupat. Například na začátku/konci onemocnění či po očkování. Mají tak dobrý přehled, zda se teplota zvyšuje, či nikoliv. Pokud děti teploměr strhávají, dá se umístit také mezi lopatky. Děkujeme za Vaše poznatky, PrďolkovéCZ 👶

4. čer 2020

Začni psát komentář...

Odešli