rudolflenka
10. říj 2018
541 

KAMARÁDI OD FISHER-PRICE

Na trhu je dnes velký výběr hraček pro naše nejmenší. Jaká hračka je ale ta správná? Která dokáže moje miminko zaujmout? Která ho bude správně rozvíjet?

Na takové a podobné otázky se jistě ptá hodně z vás. Jako učitelka mateřské školky se dostávám do kontaktu s hračkami vlastně po celý svůj dosavadní život. Tohle zaměstnání má tedy opravdu výhodu – nikdy si nepřestáváte hrát! Proto si troufám tvrdit, že jsem na hračky docela náročná, když mi jich tolik prošlo pod rukama. Jako tvor umělecky zaměřený a tvořivý dávám spíše přednost hračkám z přírodních materiálů a „handmade“, ale nabráním se ani"moderním" hračkám. U prvního dítěte (Matěj, 3,5 roku) jsem hračky moc neřešila. Podědili jsme pytel všelijakých hraček a nákupy jsem poprvé řešila až u druhých narozenin. Jedna hračka mezi těmi všemi ale vždy vynikala. A tou byla „stoletá“ housenka od Fisher-Price.

Schovala jsem ji i pro druhé dítě a byla jsem zklamaná, když jsem po narození dcery zjistila, že nefunguje. Potom jsem na Modrém Koníkovi uviděla možnost otestovat nové hračky od Fisher-Price  a zazářili mi oči. S mluvícím pejskem jsem se setkala u kamarádky, kolotoč nad postýlku nemáme a ten projektor, ten vlastně taky nutně potřebujeme! Jaká tedy byla moje radost, když nám přišel balíček k testování.

Obsahoval tyto hračky:

Motýlův kamarád pro klidné sny – uspávací projektor s okřídleným medvídkem.

Nový kolotoč nad postýlku – Motýlci

a Mluvící pejsek

Prvně bych chtěla začít recenzí uspávacího projektoru - Motýlův kamarád pro klidné sny. Na ten jsem se vlastně těšila ze všeho nejvíce. Syn má k uspávání promítací želvičku, která pomalu dosluhuje, není úplně kvalitní, ale slaví velký úspěch. Jelikož se jako matka dvou dětí často setkávám se situací, kdy musím uspávat dvě děti zaráz, říkala jsem si, že tím „zabiji dvě mouchy, jednou ranou“. Synovi i dcerce (6měsíců) se projekce hvězd a noční světlo měnící barvy moc líbí.

Nový kolotoč nad postýlku – Motýlci

Popravdě, tohoto kolotoče jsem se trochu bála a očekávala jsem od něj nejméně. O to bylo mé překvapení větší, když jsem na konci testování zjistila, že je naším každodenním společníkem.

Kdysi jsem měla možnost vidět starší prototyp tohoto kolotoče, který se ale velmi špatně montoval, nedržel na postýlce a celkově mě vzhledem a funkcemi moc nezaujal. Tento kolotoč je ovšem“vymakaný“. Vzhledově neurazí, ale asi ani nenadchne. Nicméně  jeho praktičnost tkví v tom, že vydrží delší časové období. Kolotoče nad postýlku jsou většinou dobré do té doby, než se dítě naučí převracet ze zádíček na bříško. Trochu jsem se tedy bála, jak ho vlastně s půl roční dcerou otestujeme. A jak to dopadlo? Se synem jsme velmi jednoduše kolotoč smontovali a připevnili na postýlku (- možnost rychlého a snadného přemístění a odepnutí medvídků považuji za největší plus).

Mluvící pejsek

Po rozbalení balíčku jsem byla trošku zklamaná, protože jsem očekávala pejskovu Sestřičku. Syna však pejsek zaujal dřív než jeho malou sestřičku, takže jsem nakonec byla ráda, že máme něco neutrálnějšího. Jak už jsem psala, s pejskem jsem se setkala už u kamarádky, takže pro mě nebyl tím největším překvapením. Slibovala jsem si od něj zabavení dcery, což se stalo, ale jen částečně. Dcerka má půl roku a ještě si sama neumí pejska zmáčknout, takže jí s tím většinou pomáhá bráška nebo rodiče. To ale neznamená, že u nás pejsek nemá úspěch. Právě naopak, pestrobarevný pejskův vzhled, písničky a příjemný pejskův hlas u nás zní každý den! Ačkoliv zvukové hračky moc nemiluji a snažím se jejich počet v domácnosti omezit, tak tato hračka mi opravdu nevadí. Pejsek má dvě hlasitosti a tři úrovně – vhodné pro různá období dětí. Je pravda, že mi ze začátku trvalo, než jsem se v pejskovi zorientovala. Jako pedagog si myslím, že je hračka malinko předimenzovaná a pro děti hůře ovladatelná. Také jsem nepochopila nápisy – ouško, noha, ruka, hudba. Děti, alespoň ty moje číst neumí a ještě nějakou dobu to potrvá, než se to naučí. Celkově bych hračku doporučila spíše pro děti od 8 měsíců až jednoho roku dále. Hračka je těžší a i když jsou části citlivé na dotek, je potřeba, aby dítě již sedělo a mělo volné ruce k uchopení. Neznamená to, ale že radost neudělá i menším dětem. Dcerka na pejska reaguje dobře, líbí se jí svítící srdíčko, zpívání má ráda.

Myslím si, že je otázkou času, kdy si s ním začne opravdu hrát a stane se její oblíbenou hračkou 🙂

Celkově jsem byla s testováním spokojená a jako pedagog a maminka v jedné osobě, mohu hračky od Fisher- Price doporučit. Moc děkujeme za testování! 🙂

Milé maminky, vedle perfektních hraček ale nezapomínejte dětem věnovat čas i vy samotné. To, co matka (či jiná pečující osoba) věnuje dítěti v prvních třech letech života, velice znatelně ovlivní rozvoj jeho osobnosti na celý život.

Zdravé a hravé dětičky vám přeje

maminka Lenka, Markétka a Matěj

 #test_fisherprice2  #recenze

Také máme doma hračky od Fisher-Prince. První byl asi usínáček mořský koník, později psí holčička. Máme i hrnec a šneka na vkládání tvarů. Dceři je 2 a půl roku a nejvíc a na nejdelší dobu to vyhrála ta pejskova sestřička, bereme jí i na cesty, známe všechny její písničky. Jediné mínus vidím ve špatné údržbě. Peru jí v ruce, do pračky se jí neopovažuji dát. Přeci jen za ty dva roky už musela něco vydržet a na odpočinek se ještě nechystá 😆

1. říj 2018

Moc krásný článek 🙂 také jsme testovali a za nad nejkrásnější motýlův kamarád 😍

1. říj 2018

@hancina81
@lucik_1990 díky za odpovědi a srdíčko k vám letí.... 🙂

5. říj 2018

Začni psát komentář...

Odešli