icon
1 / 1
avatar

Proč by to byl blbej nápad. Momentálně je to celkem dost oblíbený a žádaný 🤷🏻‍♀️

Odpověz
19. led 2022
avatar

Mame bambus, 4 roky, je super. Nejsem moc poradna hospodyne, takze dostava dost zabrat a porad dobry. Klasickej masiv maji rodice a do toho bych nesla, tam musi byt clovek hrozne moc disciplinovany v olejovani, uklizeni, suseni jinak fakt trpi, zvlast u drezu atd.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Nedala bych si ,ač se mi a líbí a měla jsem ji . Teď mám umělý kámen a miluju ho .

Odpověz
19. led 2022
avatar

Jo. Nás od toho všichni zrazovali a všichni, co ji z masivu mají a ptala jsem se na zkušenosti, mi řekli, že by do ní znovu nešli.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Mám masiv a super. Mám ji naimpregnovanou,takže vodu vše zvládá.

Odpověz
19. led 2022
avatar

O masiv musis dost pecovat a dost do toho vrazet dal. Nejen ze je draha jak prase, ale kazdych par let brouseni, lakovani, apod.. ja bych do masivu nesla

Odpověz
19. led 2022
avatar

Máme. Praktičnost je věc jedna a estetičnost druhá. Já bych do ní i přes nevýhody šla znovu, protože se mi prostě líbí. Z těch nevýhod:
- pracovní deska nemá úplně ráda vodu, je třeba utírat do sucha
- je potřeba olejovat (stačí normálně rostlinným olejem, co používám na vaření - rada od tesaře)
- snadno se poškrábe (s tím se člověk fakt musí smířit a nepropadat depresi), ale dá se časem přebrousit a vypadá zase jako nová

Odpověz
19. led 2022
avatar

Nedala bych si...moje mama ma a je otrokem desky

Odpověz
19. led 2022
avatar

Nemáme sice desku v kuchyni, ale jídelní stůl z masivu. A po 5ti letech vypadá hrozně... je dost poškrábaný, ačkoli tam "jen" jíme. Přebroušení a opětovné nalakování to spraví, ale chce to tu práci že. Každopádně to vypadá moc hezky, jiný bych nebrala. Ale do kuchyně bych ho určitě nechtěla. Jsem nešika, furt mi něco padá, tak by to velmi brzy nebyla pěkná deska 😂

Odpověz
19. led 2022
avatar

Mam masiv desku uz 7 let a zboznuju ji, ta kuchyn je s ni proste krasna. Peci uplne flakam a porad vypada hezky, ale ja asi nejsem typ, co by resil kazdy skrabanecek.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Máme něco podobného jako je na fotce z ikeii. Je tam vrstva dřeva a docela dobře se to udržuje, ale předpokládám, že 20 let to nevydrží.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Masiv vydrží všechno. Rozhodně bych nelakovala, jen třeba napustila nějakým vhodným olejem.
@anetka9

Odpověz
19. led 2022
avatar

@konidana no podle komentaru vyse asi uplne vse ne:D

Odpověz
19. led 2022
avatar

Máme a sere mě několikrát denně.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Mám, podle mě nic hezčího nevymyslíš. Já na ní vařím, nepotřebuji ji mít stoprocentně dokonalou, takže jí nijak neotročím a pár flíčků, které za těch víc než deset let utrpěla, mě netrápí. Zatím jsme ji nepřebrušovali, i když je to v plánu, jen ji jednou za čas potřu olejem. V příští kuchyni ji rozhodně budu mít zas.

Odpověz
19. led 2022
avatar

@anetka9 kdybych ti sem dala fotku naší pracovní desky (standart lamino) tak asi protočíš oči jak je za pár let pořezaná a flekatá, o odloupnutých hranách ani nemluvím. Dřevo by vypadalo mnohem líp. Ale chce to nějaké kvalitní tvrdší dřevo.

Odpověz
19. led 2022
avatar

@anetka9 Hele, pořád se masiv vyplatí víc než třeba to lamino. Lamino už kolikrát po roce nevypadá dobře a s ním už nic neuděláš (maximálně ho můžeš vyhodit a koupit novou desku), dřevo přebrousíš a je zas jak nový. Jasně, nejde to dělat do nekonečna, ale tímhle stylem vydrží hodně dlouho

Odpověz
19. led 2022
avatar

Máme masiv dub už 9 let a jsme spokojení. Předtím jsme měli masiv břízu, lamino, mdf v lesku a rádi jsme se zase vrátili k masivu. Nevím o tom, že bych byla otrokem desky, spíš naopak 🤔 Jo, kdyby byly prachy, tak jdu do kamene…ale ten by se mi tam zase nehodil barevně 🤷🏻‍♀️

Odpověz
19. led 2022
avatar

Asi takhle - řeším teď podobnou věc. Ty navíc také dost pečeš.
Od dřeva odstupuji - po ověřování informací (cca 1 rok), půjdeme do kamene. A navíc ve mně cuká, že do jednoho, kdo se tomu věnuje, doporučují raději umělý kámen.
Max žulu.

Na stranu druhou - fajn, bude se na tom líp zpracovávat těsto ,-)

P.S.
Ale jasně, záleží na každém, jak je pedant na úklid a estetično. Po pár letech užívání masiv prostě je v používané kuchyni hnusný - pokud tedy není kuchyň účelově stylizovaná do 19. století včetně skříněk ,-)

Odpověz
19. led 2022
avatar

My bydlíme v novostavbě 3,5 roku, stůl masivní - používání je znát a to se o něj fakt starám, používáme ubrousky, takže se na něj necáká apod.
V kuchyni mám lamino, vybrala jsem dražší Egger, má hranatou desku, kvalitní provedení a je hodně realistické (reliéf prkna) a to je pořád jak nové a nemusím se bát na něj položit něco mokrého.

Odpověz
19. led 2022
avatar

mam leta,, olejovanoy, nadherna, otrokem rozhodne nejsem, kdykoliv zas. mam ji i v koupelne a na ni stojici umyvadlo. Olej a drevo, snese vse

Odpověz
19. led 2022
avatar

Takhle vypadá to moje v té nejvytíženější části mezi sporákem a troubou. Nikdy nebroušená, občas přeolejovaná, nikdy nevytíraná do sucha nebo tak něco. Plus manžel profikuchař, zvyklý z práce zadělávat přímo na ní, pokládat na ni horké věci a podobně. Plus děti, které vaří s námi a občas krájí nebo vykrajují přímo nám ní. Je to na ní znát, každému se líbí něco jiného, ale nechápu, co by na ní mělo být hnusnégo.

Odpověz
19. led 2022
avatar
Autor komentář smazal
avatar

@jolana24
@konidana no s laminem určitě, ale pravda, že to jsem ani nevzala v úvahu..:D když se zakladatelka ptala na masiv, tak jsem se přehoupla do jiných cenových...my jsme si vybrali kompaktní desku a odolnost by měla mít velikou a je to prakticky bezúdržbové

Odpověz
19. led 2022
avatar
viridie
autor

Holky, díky všem za podněty a zkušenosti.😊Kuchyň bhde modrá s bílou a to dubové dřevo mi tam prostě pasuje nejlépe.Nejsem pintlich a jsem i smířená s tim,že deska bude nést známky použití,kličová je pro mne však voda, pàč do plochy bude vsazen i dřez.Zítra mam schůzku s truhlářem a budu to řešit i s ním.

Odpověz
19. led 2022
avatar

Máme 3 roky a jsem spokojená - nezměnila bych

Odpověz
19. led 2022
avatar

@viridie nebála bych toho.jsem se synem v lázních, jak přijedu, napíši, co používáme na masiv. Po roce a půl co jsme to natreli, vrstva hned nepropusti vodu. Je to přírodní, takže odstín zůstane původni. Nepokladam na desku teda horké hrnce atd.

Odpověz
20. led 2022
avatar

@viridie Kolem dřezu je to v pohodě vepředu, tam tu vodu vidíš a po domytí nádobí uděláš houbičkou nebo hadříkem jeden pohyb navíc, drobné cákance nevadí vůbec, ty oschnout. Ale pozor vzadu, my tam měli stojan na kartáče a houbičky a to teda dobrý nápad nebyl, tam nám to zčernalo 😢 Od té doby si na to myslím a olejuju to tam pravidelně.

Odpověz
20. led 2022