dana91
    8. kvě 2017    Čtené 1070x

    Jak oblékat děti (letos) na jaře

    Už naše babičky říkaly, že jaro je zrádné. Venku konečně svítí sluníčko a my si tohle nejkrásnější roční období chceme i s našimi ratolestmi užít venkovními aktivitami. Ale jak říkaly už naše babičky, jaro je zrádné. Sluneční střídají přeháňky a teplota kolísá klidně od 5 do 25 stupňů. Co tedy dětem obléknout, aby se cítily pohodlně a navíc byly trendy?

    Vrstvení je základ i v jarním období

    Hlavně kvůli zmiňovaným prudkým změnám teplot je na jaře víc než kdy jindy potřeba vrstvit. Když tričko, mikina a bunda nestačí, poslouží ještě trička s dlouhými rukávy, vesty a svetříky. Do města stačí klasické bavlněné oblečení, ale na outdoorové a sportovní vyžití budou lepší ty funkční. Dnes je seženete v každém módním řetězci i ve sportovních obchodech.

    Prodyšné a nepromokavé materiály

    Po odložení nejteplejší zimní bundy přicházejí na řadu slabší prodyšnější varianty. I ty by ale měly být nepromokavé, opět neuděláme chybu s funkčními materiály, softshellem apod. Do města ji malým parádnicím ale určitě nenuťme, tam klidně můžou obléknout kabátek podobného střihu, jako má jejich maminka.

    Praktické Čepice, čepičky i kapuce

    Ani na jaře by děti neměly chodit ven bez čepice. Během teplejších dnů alespoň ráno a večer. Kromě zimy ochrání jejich hlavičku i před slunečním zářením a lehkým deštíkem. Praktické jsou také bundy s kapucí, jiné bychom dětem ani pořizovat neměly.

    Univerzální denim

    Džíny a další kousky z denimu jsou nesmrtelné a měly by mít místo i v dětském šatníku. Ať už kvůli pohodlí, snadné kobminovatelnosti nebo univerzálnímu využití. Ve prospěch denimových kousků mluví i to, že dětskému oblečení by měla dominovat bavlna, ideálně v bio kvalitě.

    Tohle jaro se nosí volány, výšivky, retro i tropické vzory

    Sladká růžová trička s volány můžou letos na jaře obléknout maminky i dcery, tak proč se nesladit? Stejně tak se malým slečnám budou líbit výšivky, nejen ty romantické květinové. Kluci i holky se pak vyřádí na retro doplňcích, například na slunečních brýlích, kloboučcích nebo vestičkách, které jsou navíc praktické. Všem budou slušet i tropické vzory, holčičkám barevně laděné spíš do červena, klukům do modra a zelena.

    Co radí maminky k oblékání miminka najdete v diskuzi Oblékání 3 měsíčního miminka na jaře. Další tipy čtěte i ve fóru Jak oblékat miminko? Na spaní, doma, ven.

    Víte, jak naučit dítě se oblékat?

    mia1974
    2. kvě 2017    Čtené 2508x

    Oblečení pro těhotné nejsou jen lacláče a obří šaty

    Zatímco dříve oblečení pro těhotné symbolizovaly hlavně lacláčové kalhoty a volné šaty typu sport, dnešní nabídka je o poznání pestřejší. Bohužel, v běžných řetězcích obchodů s oblečením na těhotenskou módu až na výjimky nenarazíte a je třeba hledat.

    Úpletové šaty zvolila také těhotná herečka a blogerka Nikol Štíbrová.

    Zdroj: Instagram

    Těhotenské kalhoty jsou základ

    Zhruba od třetího měsíce budete pozorovat, se nevejdete do svých běžných kalhot, od pátého měsíce je třeba volit už speciální těhotenské oblečení, abyste se zbytečně netísnila. Pochopitelně si můžete vystavět celý těhotenský šatník, otázka ale je, zda na to chcete věnovat tolik peněz. Naštěstí je dnešní móda značně variabilní a nediktuje striktně štíhlé střihy, takže užijete i široká trika, mikiny a svetry, pod které se schová i bříško v devátém měsíci. U kalhot, byť by byly pružné ale neváhejte a pořiďte si těhotenské, uvidíte, že jde o neporovnatelné pohodlí.

    V „háemku“ pořídíte nejlépe

    Poměrně slušnou nabídku těhotenského oblečení  má značka H&M. U ní můžete zakoupit jedna hned několik typů džín s širokým pasem pro těhotné, ale i jiné druhy kalhot, široké, úzké, či leginy. Na výběr jsou také trička, mikiny, svetry, kraťasy a sukně. Vše poměrně kvalitní a moderní. Pokud se budete k oblečení dobře chovat, můžete je ještě po porodu prodat další nastávající mamince a část ceny se vám vrátí. Například džíny zde stojí kolem tisíce korun.

    Šaty hrají prim

    Naprosto ideální oblečením pro těhotenství zůstávají šaty. V těch vás nebude zaručeně nic tísnit, pohyb v nich je nejjednodušší a hlavně budete v nich vypadat žensky a svůdně pokročilému těhotenství navzdory. Zcela klíčový je střih a materiál šatů. Těhotné postavě rozhodně neprospívá, pokud ze sebe kvůli volnému střihu a nepoddajné látce uděláte obří krabici.

    Co naopak velmi sluší, a to každému, jsou šaty přestřižené pod prsy, které měkce splývají dolů. V chladnějších měsících pak oceníte šaty z úpletového materiálu, které postavu nenásilně obepnou a budou působit elegantně. Na léto si pak zcela jistě pořiďte hippie šaty v maxi délce. V případě chladnějších dnů přes ně přehoďte džínovou či koženou bundičku.

    Co v zimě?

    Mnoha maminkám, které jsou v posledním trimestru v zimě, se nechce kupovat drahé těhotenské zimní oblečení. Bohužel, běžná bunda nebo kabát už prostě nejde zapnout. Řešením je buď kabát, který je bohatě střihově řešen do áčka a který můžete klidně nosit, i když nejste v očekávání, anebo speciální bundy pro těhotné, které lze využít později i na nošení miminka. Místo těhotenského bříška se vám totiž pod bundu vejde miminko v nosítku, nebo v šátku.

    Krásnou těhotenskou módu si můžete pořídit i z druhé ruky. Prohlédněte si pozorně nabídku bazaru na Modrém koníkovi, najdete zde totiž snad vše! 

    lullaby87
    9. dub 2017    Čtené 78x

    ONE LOVELY SATURDAY

    Znáte ty dny, kdy se ráno vzbudíte a víte, že vás prostě čeká úžasný den? A vůbec vám v tu chvíli nevadí, že je šest hodin a děti se dožadují snídaně. Že musíte vylézt z teplého pelíšku, i když jste toho moc nenaspali a vplout do menšího ranního kolotoče, který vždy spolehlivě začne větou:

    "Maminko, chci mlíčko."

    Naplním bříška, obleču děti, dám pusu manželovi a v 9 zavírám dveře bytu. Radostně jedu směr Praha, kde se potkávám s nejlepší kamarádkou a vyrážíme do dalšího, náhodně vybraného podniku na brunch.Daly jsme si totiž takový slib a každý měsíc zkoušíme novou restauraci, jídlo, prostředí... Je to krásná tradice a popravdě skoro jediný den, kdy se vidíme- ty měsíce utíkají a utíkají, jsme pracovně zahlceny a obě jsme rády, že si najdeme alespoň nějaký čas, který strávíme spolu.

    Obyčejně se nám brunch protáhne na několik hodin, pak odcházíme do dalšího podniku na oběd a třeba jak dnes, nakonec na nákupy. Prostě úplně holčičí den, kdy vypouštím z hlavy všechny problémy, starosti, povinnosti a bavím se! (I když je pravda, že v průběhu dne několikrát volám domů, jaká je situace a jestli můj manžel stále žije- a děti posléze také 😀 ). A to schledání, když se vrátím? 

    Umačkala bych je všechny láskou!

    Než jsem vyrážela, stála jsem asi hodinu před skříní a vybírala outfit. A také zjistila, že prostě nic nemám. V průběhu 3 let jsem totiž vyházela tak 3/4 šatníku. Njn, tělo i vkus se holt po 2 dětech a dosažení určitého věku mění (čili crop top už u mě nenajdete...).

    Jaký jste měli víkend vy? Je něco, na co se v týdnu těšíte? Já si třeba jdu pro nový pas a KONEČNĚ kupuji letenky do NY!!!!

    www.recipefor30s.cz

    https://www.facebook.com/recipefor30s/

    https://www.instagram.com/recipefor30s

    byclairecz
    Zpráva byla změněna    12. únor 2017    

    • Šicí stroj mám 3 dny. Teorii jsem vobčíhla. Střih si vytvořila....a praxe je už jen můj "boj".
    •A zde je můj úplně první vohoz (čepice+tepláčky) pro Adámka 😊😅 ( do jara ty mouchy vychytám, tak přísahám....😜

    #siti #obleceni #detska_moda #moda #homemade #byclaire