Tak mám hotovo, dopečeno, zabaleno💪

    Vyrážíme na velký výlet 🚗 Cestujeme k mým rodičům a za mou babičkou. Neviděli jsme se už od února, tak se na ně moc těšíme. Poprvé jsem zkoušela müsli Brumíky (na sladko ) a teda mile překvapily, doporučuju jako svačinku do ručičky na cesty autem (netečou, nedrobí 😀 ) 👌

    Tyto jsou dokonce bez lepku, bez přidaného cukru a vhodné pro děti s ABKM.

    #sunarek

    michaelllas
    Zpráva byla změněna    5. únor 2020    

    Tak mám hotovo, dopečeno, zabaleno. Zítra vyrážíme na velký výlet 💪 Čeká nás cestování vlakem a pak máme sraz s mou kamarádkou a jejími dětmi. Neviděla jsem ji už dva roky, tak se už vážně moc těším. Snad nám některé z dětí do zítra neonemocní🙏

    Nooo a protože nevím, jak dlouho se nakonec zdržíme a jak to bude s jídlem...Tak jsem pro děti ještě pro jistotu i něco napekla. Poprvé jsem dnes zkoušela batátové Brumíky (na slano) a teda mile překvapily👌..A ještě mi zbylo těsto na 4 muffiny pro manžela do práce, které jsem vytunila zapečenou šunkou a sýrem 😉

    #sunarek

    michaelllas
    Zpráva byla změněna    6. led 2020    

    Když tvoje dítě momentálně miluje mašinky a věci se šroubovacím uzávěrem, tak uděláš co? No vyrobíš mu mašinku se šroubovacími kolečky😀

    Nejen že se zabaví, ale procvičí jemnou motoriku a koordinaci - oko-ruka😉 A já jsem zas ,,zrecyklovala“ část odpadu👍

    #sunarek

    Výletujeme👶👦👧 ZOO Lešná 🐘🦒🦘

    #sunarek

    michaelllas
    10. říj 2019    Čtené 1393x

    Koulelo se, koulelo červené jablíčko...

    Každá maminka chce pro své děťátko jen to nejlepší. Každá chceme pro své děti zajistit bezpečný domov a šťastný život. Vybíráme pro ně nejlepší školy, školky, oblečení, boty, hračky a v neposlední řadě kvalitní jídlo. I v mém okolí je spousta maminek, které si dají v tomto ohledu opravdu záležet a snaží se dětem kupovat zdravé a hodnotné potraviny. Možná proto se několik z vás na mě obrátilo s dotazem, zda kupované dětské příkrmy jsou opravdu kvalitní a pro děti bezpečné. Pokusím se vám tedy v tomto článku nastínit, čím vším musí projít třeba takové jablíčko, než se z něho stane jablečná kojenecká výživa.

    Ještě než se pustíte do čtení, chtěla bych upozornit, že v článku nepopisuji žádný konkrétní výrobní závod ani produkt. Informace, které vám tu popíšu jsou obecného charakteru a z praxe. Nepouštěla jsem se ani do podrobných detailů, aby byl článek  čtivý. Pokud by vás ale něco zaujalo natolik, že byste chtěly vědět více, můžete mi napsat do komentářů pod článek.

    Kontrola vstupních surovin

    Všechno začíná ještě dávno před zahájením výroby kojeneckých výživ, a to kontrolou dodávaných surovin a na ni pak navazuje řetězec dalších a dalších  kontrolních opatření. V praxi to vypadá tak, že pověřený pracovník při přejímce nejprve prohlédne celkový stav dodaných surovin. Zda nejsou třeba jablíčka potlučená, nahnilá, rozbité přepravní bedýnky (riziko úlomků v surovině).

    Pokud vypadá vše v pořádku, poté pracovník odebere několik vzorků (např. z každé palety několik jablíček z různých míst), které pak putují do podnikové laboratoře a část vzorků se připraví k odeslání do akreditované laboratoře. A co všechno se vlastně při přejímce (ať už u ovoce, masa, zeleniny... ) musí kontrolovat?

    Každá surovina ( i tedy jablíčko) musí mít svou danou specifikaci (v souladu s požadavky výrobce), ve které jsou uvedeny především tyto údaje:

    • popis výrobku a jeho očekávané použití - např. určeno pro výrobu kojeneckých výživ,
    • původ suroviny - země původu, zemědělec, příp. jatka - u masa dokonce musí být uvedeno konkrétní  zvíře, ze kterého maso pochází..
    • složení - v případě vícesložkových surovin např. u jablečno-meruňkového pyré,
    • alergeny - musí být uvedeny jaké alergeny obsahuje či jaké může obsahovat (stopy),
    • analytické (fyzikálně-chemické) požadavky: pH, kyselost, refraktometrická   sušina, atd. dle druhu suroviny,
    • skladovací a přepravní podmínky - např. u masa, mléka, vejce musíme hlídat teploty (za jakých byly suroviny skladovány a převáženy) - přepravci musí dodat záznam; musí také uvést  za jakých teplot má být surovina uchovávána,
    • trvanlivost,
    • balení - v pytlích, v bedýnkách, sudy, sáčky...
    • značení,
    • mikrobiologické a chemické požadavky zdravotní nezávadnosti - zda surovina byla   vyšetřena  (dle druhu) např. na - koliformní bakterie, kvasinky, plísně, Salmonella,     Listeria monocytogenes, rezidua pesticidů, těžké kovy,mykotoxiny, antibiotika...  

    Dodavatel dále musí dodat:

    • potvrzení dodržení jakosti a zdravotní nezávadnosti po celou dobu trvanlivosti suroviny v souladu s platnou potravinářskou legislativou a touto specifikací,
    • potvrzení, že surovina neobsahuje GMO ani žádná její složka nebyla vyrobena z GMO,
    • potvrzení, že při dodání nebude čerpáno víc jak 1/3 doby trvanlivosti,
    • atest prokazující zdravotní nezávadnost dodávané suroviny v rozsahu této specifikace dle požadavku odběratele,
    • certifikáty potvrzující, že surovina odpovídá BIO kvalitě v případě surovin určených pro výrobu BIO kojeneckých výživ,
    • a další případná ujednání.

    Kontrola během výrobním procesu

    Pokud jablíčko projde tímto dlouhým schvalovacím procesem, putuje po důkladném mytí a odstranění nečistot do výroby. Při produkci potravin obecně musí být kladen důraz na hygienu a sanitaci. Během výrobního procesu je tedy přísně kontrolována nejen čistota výrobních linek (pověření pracovníci provádí několikrát denně stěry), prostředí, pomůcek, ale také samotných pracovníků. Musí být dodržovány teploty ve výrobních prostorech. Pozornost je také věnována tomu, aby nedošlo ke kontaminaci cizími předměty - sklo, plast a kovové součástky. Dnes už má ale každá výrobní linka speciální síta,magnety a detektory. Přes tyto prochází vyráběný produkt a tyto případné kontaminanty zachytí a celý produkt vyřadí z linky.

    Dále techničtí pracovníci kontrolují v pravidelných intervalech těsnost uzávěru a jiní odpovědní pracovníci provádí průběžné rozbory, sledují záznamy teplot u tepelného ošetření produktů, aby byla zajištěna jejich zdravotní nezávadnost.

    Kontrola před expedicí

     Teď už máme vyrobenou jablkovou ,,přesnídávku“, tak jak si ji můžete koupit v  obchodech. Ovšem než úplně opustí výrobní závod musí projít:

    • chemickými rozbory - v akreditovaných laboratořích jsou zjišťovány požadované látky dle druhu produktu: obsah sušiny, obsah chloridu sodného, refraktometrická sušina a kyselost, složky deklarované výrobcem (např. vitamíny, bílkoviny, tuky, sacharidy, sodík, minerální látky aj.) dále obsah dusičnanů, mykotoxiny, těžké kovy (olovo, cín, rtuť, kadmium,olovo..), MCPD, PAU, toxiny, alkaloidy, rezidua inhibičních látek, rezidua pesticidů, alergeny...
    • mikrobiologickými rozbory - nejen vstupní suroviny (jablko, maso, mléko), ale také hotové výrobky musí být vyšetřeny na celkový počet mikroorganismů (CPM), kvasinky, plísně, koliformní bakterie, klostridia...
    • senzorickým hodnocením - každý den se schází degustační komise závodu, která hodnotí barvu, konzistenci, chuť a vůni kojenecké výživy. Konzistence musí být uzpůsobena pro kojence a batolata - jemná, řídká až kašovitá, případně s malými kousky. Také musí pečlivě zkontrolovat kojeneckou výžiu celkově včetně obalu (zda nejsou třeba poškrábaná kovová víčka - později by mohlo dojít ke korozi). Hodnotitelé nesmí najít sebemenší odchylku, která by mohla znamenat, že byla použita zdravotně závadná surovina či chybu během technologického procesu (např. nedostatečný tepelný záhřev),
    • termostatickou zkouškou - sleduje se, zda ve výrobcích nedojde po 10 až 20 denní inkubaci při 35 až 37 °C (legislativně dána lhůta 7-10 dní, v praxi výrobci mají většinou nastavenou delší inkubační dobu v některých případech i  20 dní) k většímu zvýšení počtu mikroorganismů. Pokud by byl vadný uzávěr či produkt nedostatečně tepelně upraven, během této inkubační doby by se projevily tzv. bombáže a nevyšel by mikrobiologický rozbor.

    Pouze pokud všechny zmíněné kontroly dopadnou na výbornou, můžou být kojenecké výživy expedovány do tržní sítě.

    .

    Než se z jablíčka stane ovocné pyré určené do ručičky nejmenších dětí do 3 let,musí tedy projít stovkami kontrol (já jsem vám popsala jen zlomek). Tímto článkem jsem snad pomohla najít maminkám odpověď na otázku, zda jsou příkrmy pro děti bezpečné 🙂

    michaelllas
    Zpráva byla změněna    27. zář 2019    

    Vstávání s dítětem ve 3:30 hod. má jednu velkou (a asi jedinou) výhodu 😅 v 7:00 hod. už máme uvařeno, naklizeno a na dopolední svačinku připravenou tuhle dobrotu 😍

    Banánové ,,tiramisu" pro děti:
    caro
    banán
    bílý jogurt (bez syrovátky- prekapany přes noc)
    tvaroh
    oblíbené piškoty, sušenky (já použila #sunarek písmenkové)

    Dnes čekáme milou návštěvu❤ tak s bobeškem právě chystáme dobroty pro malé hosty👶👦👧

    #sunarek
    #sunarek_malinovy_napoj
    #sunarek_bio_krupky
    #sunarek_susenky

    michaelllas
    29. črc 2019    Čtené 1897x

    BIO či (ne)BIO? Pro kojence a malé děti především BABY kvalitu!

    Dnes bych se ráda rozepsala nejen o tom, jak je důležitá kvalitní strava v prvních letech života děťátka, ale také o tom, jak můžeme pro naše děti kvalitní stravu zajistit. Výživa matky v těhotenství a výživa děťátka od narození je velmi důležitá nejenom na zdravý růst a vývoj dítěte, ale i na zdraví člověka v dospělosti. Je prokázáno, že výživa má nemalé souvislosti se vznikem nemocí v pozdějším věku, jako jsou diabetes mellitus, obezita nebo hypertenze.

    Význam výživy kojenců v jednotlivých obdobích

    Světová zdravotnická organizace (WHO) a UNICEF vypracovaly společně v roce 2003 strategii nazvanou Globální strategie výživy kojenců a malých dětí. Cílem této strategie je snížit výskyt podvýživy v rozvojových zemích, ale také ovlivnit rostoucí pandemii obezity ve vyspělých zemích světa. Výživu kojence lze orientačně rozdělit na tři období, která do sebe postupně přecházejí, každé z nich trvá přibližně 4 – 6 měsíců.

    První období je výhradně mléčné, kdy je dítě plně kojeno nebo dostává náhradní mléčnou výživu – počáteční kojenecké mléko. Ideálním a nejpřirozenějším způsobem výživy kojence, zejména v prvních 6 měsících, je kojení. Mateřské mléko svým optimálním složením živin poskytuje vašemu děťátku vše potřebné. Zároveň je lehce stravitelné a obsahuje důležité obranné látky, které chrání dítě před nežádoucími infekcemi a alergiemi. Kojení také utváří a posiluje vzájemný vztah mezi maminkou a děťátkem. Navíc kojení během prvních 4–6 měsíců života redukuje riziko vzniku alergických onemocnění a mělo by být preferováno jako optimální způsob výživy. Ovšem jestli z jakéhokoli důvodu nemůže maminka kojit, nemusí mít obavy. Dnešní kojenecká mléka jsou na špičkové úrovni, která dodají děťátku potřebné živiny po vzoru mateřského mléka. Výhradně mléčné období u prospívajícího kojence by mělo trvat asi 6 měsíců. Množství vypitého mléka by mělo odpovídat 1/6 hmotnosti dítěte, tj. 150–180 ml/kg/den

    Druhé období je přechodné období, během kterého dítě dostává k mateřskému mléku nebo k náhradní mléčné výživě kašovité příkrmy upravené pro tento věk (mixované, rozmačkané vidličkou). Vhodné přikrmování by mělo začít v době, kdy je potřeba energie dítěte vyšší, než může poskytnout výlučné a časté kojení. Příkrm navíc poskytuje dostatek energie, bílkovin a mikronutrientů k naplnění výživové potřeby rostoucího dítěte. Zažívací soustava kojence není do sedmnácti týdnů života zralá na to, aby vstřebávala složitější potravu než mléko. Dostane-li dítě předčasně kravské mléko nebo nemléčný příkrm, zbytečně se aktivuje a zatěžuje imunitní systém v době, kdy ještě není zralý. Reakcí na tuto zátěž může být – po kratší či delší době – spuštění vrozených sklonů k alergii. Naopak pozdní zavedení příkrmu je spojeno s problémy jako odmítání stravy a nedostatečným pokrytím nutričních potřeb dítěte (energie, bílkovin, železa a zinku). Více o zavádění příkrmů se můžete dočíst například zde: https://www.modrykonik.cz/blog/michaelllas/article/zaciname-s-prikrmy-8xror1/

    Ve třetím období smíšené stravy je postupně zařazována do jídelníčku upravená strava dospělých vhodná pro dítě. Jednotlivá období jsou především určována funkční schopností zažívacího traktu dítěte, jeho psychomotorickým vývojem a funkční schopností ledvin.

    Suroviny BIO kvality

    Bioproduktem může být cokoli, co je vyrobeno ekologicky šetrným způsobem, například zelenina, ovoce, obiloviny, luštěniny, olejniny, přadné rostliny, syrové mléko, vejce a živá zvířata. Z bioproduktů se vyrábějí biopotraviny, které musí být řádně označeny patřičným logem. Do biopotravin je omezeno používání přídatných látek (aditiv), emulgátorů, kypřidel či jiných látek s výjimkou seznamu aditiv povolených k bioprodukci. Při výrobě biopotravin je možné použít jen některé z 36 tzv. přídatných a pomocných látek. Jedná se o látky, které jsou v přírodě běžné, nebo jsou zhotoveny z přírodních surovin. Základním pravidlem je, že dané látky smí být při výrobě použity pouze tehdy, pokud bez nich produkt nemůže být zhotoven, nebo nemůže být dosaženo jeho trvanlivosti. Může se například jednat o kyselinu citrónovou, která je pod označením E330. Dále to může být agar - přírodní polysacharid z červených mořských řas, nebo karubin - moučka ze svatojánského chleba apod. Kromě produkce biopotravin přispívá ekologické zemědělství k lepším životním podmínkám chovaných zvířat, k ochraně životního prostředí a ke zvýšení biodiverzity prostředí.

    Co kupované dětské výživy? Jsou kvalitní?

    Výrobky musí vyhovovat přísným legislativním požadavkům na složení a označení. Výrobky musí dále odpovídat zvláštním požadavkům na zdravotní nezávadnost. Nejsou povoleny žádné chemické konzervační látky, umělá aromata nebo umělá barviva. Celý výrobní proces je velmi přísně kontrolován. U výrobce i v prodejní síti jsou výrobky předmětem kontroly příslušných úřadů. Tato kontrola je obsáhlejší než u běžných potravin. U potravin určených pro děti do 3 let je důležité sledovat, zda má produkt věkové označení (na přední či zadní straně obalu výrobku). Pokud toto označení výrobek má, znamená to, že podléhá zákonu o potravinách pro zvláštní výživu a splňuje podmínky ,,BABY kvality“.

    Výroba kojeneckých a dětských a výživ je značně náročná. Používá se pouze vybraná surovina z ekologicky nezatížených oblastí, vypěstovaná velmi šetrným způsobem bez použití průmyslových hnojiv a přípravků na ochranu rostlin atd. Zpracování surovin je rovněž šetrné, takže se v nejvyšší možné míře uchovávají její výživově významné složky. Celý výrobní proces probíhá za přísného dodržování hygienických požadavků. Kojenecká výživa by neměla obsahovat cukr, jedlou sůl ani dráždivé koření. Zpracovávané suroviny, průběh výroby i hotové výrobky jsou soustavně kontrolovány z hlediska jakosti a zdravotní nezávadnosti. Například u některých výrobků z řady Sunar a Sunárek je to až 750 kontrol.

    Kupované výživy jsou ideální především na cestování, výlety a dovolené, nebo také pro počáteční zavádění příkrmů. Pozor na výběr výživ, ať už zeleninových či ovocných – v některých může být přídavek cukru či soli, což není pro výživu dětí a přikrmování vhodné.

    Suroviny pro výrobu kojeneckých a dětských výživ

    Na výrobu kojenecké a dětské výživy se používají zásadně suroviny nejvyšší jakosti. Pro jednotlivé druhy výrobků je důležitý i výběr správných odrůd, čím se zabezpečí požadovaná jakost. V současnosti se vzhledem ke zvýšenému obsahu dusíku v půdách a vysokému obsahu dusičnanů v zelenině, přísně vybírají lokality, ze kterých je povoleno zpracovávat produkci na kojeneckou a dětskou výživu.

    Existuje tedy rozdíl v kvalitě mezi surovinami pro tradiční a bio kojenecké a dětské výživy?

    Co se týče surovin použitých pro výrobu kojeneckých a dětských výživ, ne zde významný rozdíl není. Ať se jedná o tradičně vypěstované suroviny, či z ekologického zemědělství tyto musí splňovat zákonem stanovené přísné podmínky. Uvažovat o rozdílech, co se týče kvality můžeme spíše u surovin a potravin dostupných běžně např. v obchodních řetězcích. Existují různé výsledky studií ohledně případných rozdílů mezi bio - surovinami a tradičními surovinami v nutriční hodnotě a zdravotní nezávadnosti jsou často protichůdné. Pokud jsou zjištěny statisticky průkazné rozdíly (ve prospěch kterékoliv z porovnávaných skupin potravin), jsou tyto rozdíly tak malé, že jejich přímý dopad na lidské zdraví je v naprosté většině případů neměřitelný.

    Je také důležité poznamenat, že potraviny vyráběné pro děti do 3 let musí splňovat daleko přísnější podmínky a jsou ještě pečlivěji kontrolovány než potraviny s nálepkou BIO. Hotový kupovaný dětský příkrm tak nikdy není méně kvalitní než potravina s označením BIO.

    A jakým surovinám pro přípravu domácích pokrmů dáváte přednost vy? Je pro vás rozhodující BIO kvalita?

    http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/optimalni-kojenecka-a-batolecivyziva-45457text>

    http://kddl.lf1.cuni.cz/download/brozura_ped_fruhauf.pdf>

    http://www.sunar.cz

    https://web.vscht.cz/~poustkaj/APKP%20P1%20JP2017%20MASO.pdf

    https://cit.vfu.cz/ivbp/wp-content/uploads/2011/07/Kamenik-skripta-web.pdf

    https://www.svet-potravin.cz/clanek/jak-v-zime-nakupovat-ovoce-a-zeleninu

    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-242

    http://eagri.cz/public/web/mze/zemedelstvi/ekologicke-zemedelstvi/

    http://pro-bio.cz/Dotace-a-legislativa-zemedelcu/

    Kvalita a bezpečnost biopotravin: srovnání způsobů produkce potravin. 2008. 1. vyd. Olomouc: Bioinstitut ve spolupráci s PRO-BIO Ligou a PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců, 24 s. ISBN 978-80-904174-3-4.

    VÁCLAVÍK, Tomáš. 2006. Biopotraviny a jejich prodej v maloobchodě. Praha: Ministerstvo zemědělství České republiky, 20 s. ISBN 80-7084-483-3.

    http://biospotrebitel.cz/chci-znat-bio/kdo-ruci-za-bio

    http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2009_09_729-732.pdf

    Kdo nezaznamenal změnu, tak novou ambasadorkou Sunaru je od tohoto měsíce dal Míša... @michaelllas dneska představila Sunarkovske nové COOL prichute kapsicek... hned jsem je musela zkusit a ještě před DMkem jsem je prázdné vyhazovala... zkratka byly tak dobre, ze měly náhlou smrt! 😂😉😊
    Díky za tip!

    A ještě jednou ať se daří se #sunar i #sunarek

    ♥️

    maanule
    30. čer 2019    Čtené 704x

    VYHODNOCENÍ ČERVNOVÉ SOUTĚŽE SE SUNAREM

    Tramtararaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Je to tady, vyhlášení vítězů červnové soutěže!

    Zdravím vás všechny - maminky, tatínky i děti! 

    Ať už vás víkend zahnal do vody nebo schovat se do lesa, vyhlášení červnové soutěže "Sunárek na cestách" je tady...

    Slíbila jsem dva výherce a tady jsou:

    GRATULUJU TEDY MAMINKÁM: @andrysek111 a @masotri

    Maminky kontaktuju v soukromé zprávě.

    Všem ostatním děkuju za účast v červnové soutěži, která byla mou tečkou v ambasadorském projektu Sunar.

    Určitě zůstaňte dál ve skupině, protože mnoho další informací a soutěží budete moc sdílet s mou nástupkyní... ale o tom více až od zítřka...

    Krásné prázdniny a naplněný a šťastný život po boku vašich dětí přeje

    -maanule-

    Sunárek na cestách - soutěž končí už dnes ve 12:00!

    Ještě se můžeš zapojit - mrkni sem: https://www.modrykonik.cz/blog/maanule/article/cervnova-soutez-se-sunarem-jyskt9/

    Hrajeme o mnoho cen a výherci budou dva! ;)

    #sunar
    #sunarek

    maanule
    Zpráva byla změněna    28. čer 2019    

    💫 Shrnutí part3

    SUNÁREK SUŠENKY & KŘUPKY

    ✅ Jak sladké tak také varianty bez přidaného cukru
    ✅ Bio křupky ve třech chutných verzích (mrkev, hrách, čočka)
    ✅ Sunárkovská ♥️ vanilková/banánová z vybraných cereálií, obohacené o vitamín C
    ✅ Křupky pro první zoubky jahodová srdíčka a jablečné prstýnky - skvěle i na trénink jemně motoriky

    a plno dalších výhod, které toto zpestření jídelníčku nabízí...

    Mimo to je to take zdravější alternativa pro děti za pekne vysvědčení... 😉

    Tak krásné prázdniny!

    #sunar
    #sunarek

    maanule
    Zpráva byla změněna    26. čer 2019    

    💫 Shrnutí part2

    SUNÁREK KAPSIČKY VŠEHO DRUHU

    Nejlepší pomocník (nejen) na cestách, ale i v době, kdy jsou děti nemocné a nechtějí moc papat... kapsička je vždy kladně přijata.

    Sunárek proto nabízí jak ovocné, tak i masové varianty. 🙂

    👍 Sunárek COOL ovoce, 120g - tři příchutě ovocných kombinací složených ze tří druhů ovoce

    👍 Sunárek Hotové jídlo, 120g - čtyři příchutě kapsiček kombinující maso zeleninu a přílohu

    👍 Sunárek Ovocné kašičky s cereáliemi, 120g - pět druhů příchutí, dle mě nejlepší kapsičkový produkt, protože zasytí víc než jen ovoce samotné

    👍 Sunárek Do ručičky 100% ovoce, 100g - šest skvělých příchutí kapsiček složených vždy ze dvou druhů ovoce (již od ukončeného 4. měsíce)

    ❤ ❤ ❤

    #sunar
    #sunarek

    maanule
    24. čer 2019    Čtené 1601x

    ČERVNOVÁ SOUTĚŽ SE SUNAREM

    Krásný den všem!

    Venku začalo léto v pravém slova smyslu. Teploty na 25'C nás vyhánějí ven k vodě nebo na rodinné výlety. Už jste někde byli, nebo plánujete v průběhu měsíce? Určitě neváhejte a vemte s sebou kapsičku, křupky nebo sušenky na výlet. Bude se vám to pro červnovou soutěž hodit. 🙂 

    O CO HRAJEME?

    3x Sunárek Bio křupky (mrkev, hrách, čočka)

    1x Sunárek prstýnky pro první zoubky

    1x Sunárek srdíčka pro první zoubky

    1x Sunárek písmenkové sušenky

    1x Sunárek sušenky s banány

    3x Sunárek kašička v kapsičce

    (viz první foto)

    A co musíš udělat pro to, abys mohla soutěžit?

    PRAVIDLA:

    1) Dej palec tomuto článku

    2) Vlož do komentáře fotku na téma: "Sunárek produkty s námi na výletě/dovolené/na koupališti..." 

    Soutěž potrvá do konce měsíce června (30.6. 12:00), tj fotku můžeš přidat kdykoli v průběhu měsíce.

    KDO VYHRAJE?

    Tentokrát budou výherci dva! 

    Jennoho vybere generátor čísel a druhého vyberu já na základě nejzajímavější/nejpovedenější/nejlepší fotky... 🙂

    Moc se těším na vaše fotky a můžete i připsat, kde jste byli, ať vím, kam během prázdnin zajet! 🙂)

    Tak ať se výlety vydaří!

    Maru & Dominik & Karin a

    maanule
    Zpráva byla změněna    17. čer 2019    

    Sunárek meeting aneb kdo ukořistí nejvíc - Vyhrává! 😂 a zachvilku už to byly pro změnu imaginární peníze... 😉

    #sunar
    #sunarek

    maanule
    Zpráva byla změněna    28. bře 2019    

    Řeknu vám, to byl teda nápad, chtít si dat jinak oblíbené křupky bez cukru po čokoladovem dortiku ze starbucksu...🤨

    V období, kdy jedu striktní LCHF, přijde mi křupkové zhreseni sladké... ale když už nevím jak se nastartovat na psaní DP a sahnu po dortu a pak si okusim jedné křupky, tak mi to přijde, jako být na dietě... 🤪

    V tomto mám #sunar rada, nabízí obojí pro naše děti... sladké pismenkovky, nebo srdíčka a bez cukrové křupky, pro striktnejsi mámy... ;)

    #sunarek #cukrfree