bertoldina
    3. srp 2022    Čtené 193x

    Bebelo 2 - mléko s dobrým poměrem cena a výkon

    Syn je velký jedlík a umělé mléko patří stále mezi jeho oblíbené jídlo. Spotřeba nijak zvlášť neklesá. Tudíž jsem začala zvažovat, jestli nevyzkoušet nějaké nové mléko, které by mi vyhovovalo složením a bylo cenově příznivé. Testování pro MK mi proto přišlo velmi vhod.

    Velmi příjemně mě překvapilo, že na testování jsme obdrželi 3 krabice, takže test mohl proběhnout opravdu důkladně.

    Syna zajímala chuť, mne složení. V tom jsme byli spokojeni oba. Já zejména kvůli absenci palmového oleje a přítomnosti bifidobakterií. Syn je velký hladovec, takže pro mne bylo důležité i to, zda ho mléko zasytí, což splnilo.

    Mléko je s ohledem na složení (zejména bifidobakterie) za velmi příznivou cenu, což se ale odráží i na balení. Je v sáčcích, nikoliv v krabici. Sáčky mají ovšem praktický tvar, dobře se mi z nich prášek nabíral a také se dobře přesypával do cestovní nádobky, v níž si vozím UM na výlety.

    Jediné, co mne trochu zaskočilo, bylo horší rozpouštění mléka (musela se dát teplejší voda než jsem byla zvyklá) a mastný film na lahvičkách. Ale ani jedno z toho není na úrovni, že by se mléko nedalo doporučit.

    Navíc... to hlavní, spokojený strávník, se konalo, takže já jsem spokojená také🙂. A jako bonus si ještě mladý pán mohl pohrát s vesele vypadající krabicí, které se mu moc líbila.

    #test_bebelo2 #recenze #recenze_bebelo_milk27

    lucie7411
    3. srp 2022    Čtené 110x

    MLÉKO BEBELO 3 V AKCI 😊

    Ahoj holky,

    díky Modrému koníku jsme měli možnost otestovat mléko Bebelo 3.

    Hlavními testery byla dvojčata Valinka a Dominiček 21měsíců.

    Valinka je co se týče mlék velmi vybíravá. U ní jsem měla strach, že bude mléko odmítat. Opak byl pravdou a Valince mléko velmi chutná, za což jsem moc ráda.

    Dominiček není vybíravý, tomu chutná vše. Nebylo to ani jinak s mlékem Bebelo 3.

    Mléko oběma chutnalo a hlavně po něm neměli bolesti bříška. Mléko nedělá hrudky, velmi dobře se rozpouští.

    U mléka Bebelo 3 se mi líbí balení, mléko je rozdělené do dvou sáčků, což je praktické.

    Mléko Bebelo 3 má prima složení, obsahuje Omega-3 a omega-6nenasycene mastné kyseliny, železo, vitamíny, probiotika a nukleotidy, které jsou přirozenou součastí mateřského mléka.

    Mléko Bebelo 3 neobsahuje palmový olej.

    Za nás mléko Bebelo 3 obstálo na plné čáře. U mléka už zůstaneme. 

    Holky mléko je za velmi příznivou cenu v lékarně Dr.Max😊

    Děkujeme za tohle skvělé testování.

    Bohužel se 2 dny snažím neúspěšně přidat fotky k článku a stále to nejde.

    #test_bebelo2 #recenze #recenze_bebelo_milk27

    konik_testuje
    1. srp 2022    Čtené 59x

    Za každým spokojeným dítětem hledej...

    Jak se to říká? Za každým spokojeným mužem hledej ženu. Za každou spokojenou ženou hledej ji samotnou. ;) A za každým spokojeným děťátkem a spokojenou mámou hledej… No přece spokojené bříško! V redakci našeho Modrého koníka jsme si posvítili na batolecí mléko BEBELO MILK 3, které je určeno dětem od ukončeného 12. měsíce. Pojďte se s námi podívat, jak toto mlíčko prošlo fajnovým jazýčkem našeho malého testera Adámka.

    Myslím, že celý ten příběh o tom, proč se náš malý prcek už nekojí a proč hledáme kojenecké mléko, můžeme přeskočit. Každá máma má své důvody, a proto, prosím, nikdy nad ní nekruťte hlavou, nekoulejte očima a nedávejte nevyžádané přednášky. Každý ví, že kojení je pro děťátko to nejlepší z nejlepšího. O tom není pochyb. Ale jelikož nevíte, jaká byla cesta kojení dané maminky, zkrátka to nedělejte. Nepoučujte, nepohoršujte se, nevyčítejte. A to nehledě na to, zda má miminko měsíc nebo rok. Psychika matky je křehká a nikdy nevíte, co může, byť i nevinná poznámka, způsobit. Ale o tom nemá být tato recenze, tak pojďme zpátky k mléku.

    Přecházíte z kojení na náhradní kojeneckou výživu? Tak nezapomínejte, že při kojení můžete dát dítěti mléko na požádání a kdykoli. Náhradní kojenecká výživa je sytější, proto ji podávejte pouze v určitém množství a dodržujte režim krmení podle věku děťátka. Také vždy dodržujte pokyny na krabici mléka. Další věc, kterou byste si měli vysledovat, je stolice děťátka. Pokud kojíte, stolice několikrát denně, ale i jednou za 10 dní, je normální. U náhradního mléka to však již normální není, proto je třeba zpozornět, pokud dítě déle nekaká. Sledujte tedy to, zda bříšku vašeho děťátka dané mléko sedlo. Vždy se před výběrem mléka poraďte se svým pediatrem.

    Neberte to první, co vám přijde pod ruku

    Jak už jsem nastínila v úvodu, plné a spokojené bříško je alfou a omegou. Ten, kdo si zažil problémy s bříškem, ví, o čem mluvím. Právě proto jsem se přechodu na náhradní kojenecké mléko obávala. Slyšela jsem příběhy, jaký kumšt si vyžádalo najít mléko, které děťátku sedne, nebude mu způsobovat bolesti bříška, zácpu ani jiné zažívací potíže.

    Kdyby existovaly nějaké obecné směrnice, podle kterých vybrat mléko, rodičovský svět by byl jednodušší. Z regálů na vás číhá několik různých značek, přičemž všechny slibují to nejlepší. Na co se tedy zaměřit? Chutnají všechna ta mléka stejně? Jsou ty dražší automaticky i kvalitnější a lepší? Džungle, ve které se přestávám orientovat, i když jsem měla pocit, že svět mateřství už zvládám levou zadní. Jako první jsem zvolila značku, kterou nám doporučila pediatrička. Je přece „od fochu“, bude to vědět nejlépe. Nicméně, každé dítě je jiné, a ani ona nemá věšteckou kouli a neumí předpovědět, jak mléčko sedne. A našemu Adámkovi jednoduše doporučené mléko nesedlo. Tak jsme museli hledat dál.

    A podle čeho jsem následně vybírala? To nejdůležitější při výběru mléka je jednoznačně složení. Chci pro svého syna to nejlepší, proto jsem hledala mléko, které se svým složením snaží co nejvíce přiblížit mateřskému mléku a obsahuje i vitamíny a jiné prospěšné látky. A přesně těmto požadavkům mléko BEBELO odpovídá, proto jsme se na toto testování těšili a vrhli se na něj. Pojďme si tedy společně posvítit na jeho složení:

    BEBELO MILK27 3 je určeno dětem od ukončeného 12. měsíce. Nabízí komplexní a vyvážené složení zohledňující specifické nároky dětí v tom věku a maximálně se podobá mateřskému mléku. Obsahuje bakterie mléčného kvašení Bifidobacterium lactis, které jsou podobné bakteriím přirozeně se vyskytujícím v mateřském mléce a v trávicím traktu kojených dětí. Toto mléčko je velmi dobře stravitelné, za což může ideální poměr bílkovin, který je inspirován poměrem bílkovin kaseinu a syrovátky v mateřském mléce. BEBELO MILK 3 obsahuje také zdroj železa a vyvážený poměr vápníku a fosforu pro správný vývoj kostí a zubů. Vitamin D zase přispívá k normální funkci imunitního systému u dětí. Co ovšem neobsahuje, je palmový olej, který je spojován s nepříznivým vlivem na životní prostředí a jeho obsah v kojeneckém mléce může snižovat vstřebávání vápníku a tuků ze střeva.

    Připraveno, ochutnáno, otestováno

    Jak můžete vidět, kojenecká a batolecí mléka BEBELO splňují nejpřísnější požadavky na kvalitní dětskou výživu a obsahují spoustu benefitů pro vaše děťátko. Proto si v dalším kroku přibližme jeho přípravu. Mléko se připravuje klasickým způsobem, který je podrobně popsán na krabici. Pokud jste už mléko dělali, určitě máte svůj grif a zvládnete to levou zadní. Pokud ne, pozorně si přečtěte návod a pusťte se do toho. Vždy se řiďte doporučeným dávkováním. Nezapomeňte zkontrolovat správnou teplotu mléka teploměrem nebo starým dobrým způsobem na vnitřní straně zápěstí.

    Co se týče balení, osobně upřednostňuji plechovou dózu, která mi přijde praktičtější. Kartonová krabice a mléko v sáčcích má za mě pár nevýhod. První je to, že při mé (ne)šikovnosti se musím více soustředit, abych prášek nerozsypala. A to nemluvím o nocích, že? Rovněž se hůře zarovnává odměrka. Druhým je pocit, že prášek není dostatečně chráněný. Na otevřený pytlík používám zavírací sponu, přesto je plechová dóza pro mě po praktické stránce lepší volbou. Samozřejmě, další možností je pořídit si vhodnou dózu a mléko přesypat. Za balení tedy i tak dávám malé minus. Zároveň však uděluji i jedno plus, a to patří tomu, že obsah krabice je rozdělen do 2 sáčků, abyste otevřené mléko měli co nejčerstvější.

    Když si podle dávkování mléčko připravíme, pořádně ho promícháme. Prášek se opravdu dobře rozpouští. Naše část testování je tedy za námi, nyní přebírá štafetu náš Adam. A musím říci, že tohohle testování se chopil opravdu s nadšením a velkou chutí. A to doslova! S úsměvem si vzal láhev a s úsměvem ji vypil do poslední kapky. Moje chuťové pohárky jsou mateřstvím sice poznamenány a mnohdy si „pošmáknu“ i na chuťově nevýrazném příkrmu, ale kojenecká mléka mi jednoduše nechutnají. :D Proto musíte věřit hodnocení, i když neverbálnímu, našeho Adámka. Pokud byste si mysleli, že všechna chutnají stejně, chyba. Měla jsem možnost ochutnat jich několik a každé mělo v sobě jiný náznak chuti, někdy doslova pachuti. A rozeznal to i náš mrňous, protože jednu ze značek mlék, které jsme na naší cestě za tím pravým vyzkoušeli, totálně bojkotoval. Proto si můžete udělat podrobný research, rozebrat složení a řídit se hodnoceními, když vaše miminko zkrátka vybrané mléko nebude chtít, tak jej chtít nebude. A můžete se i na hlavu postavit. 🙂 Testem chuti tedy prošlo mléko BEBELO na jedničku. A na jedničku prošlo i u mě, protože jsem u Adámka nezpozorovala žádné problémy s bříškem ani s trávením. Myslím, že více dodávat není třeba.

    Splnilo testování naše očekávání?

    Do testování jsme se pustili s velkými očekáváními. A musím říct, že byla naplněna. Nebýt tohohle testování, možná bych opět stála před regálem a prodírala se džunglí mlék. Mléko BEBELO by pravděpodobně mé pozornosti uniklo, jelikož ho seženete pouze exkluzivně v síti lékáren Dr.Max. Dobrou zprávou je, že při objednávce nad 999 Kč máte na e-shopu www.drmax.cz dopravu zdarma a po přihlášení je doprava zdarma pro všechny objednávky. Ty dva malé minusy v podobě balení a omezené dostupnosti jsou převálcovány spokojeností synka. Proto, i když testování skončilo, BEBELO u nás určitě nekončí.

    PLUSY:

    • obsah vitamínů a jiných benefitů pro děťátko,
    • velmi dobrá stravitelnost,
    • bakterie mléčného kvašení,
    • složení bez palmového oleje,
    • mléko je rozděleno do 2 sáčků,
    • dobrá rozpustnost a příjemná chuť.

    MINUSY:

    • balení v krabici,
    • dostupnost pouze v síti lékáren Dr.Max a na www.drmax.cz.

    Potravina pro zvláštní výživu určená pro výživu malých dětí starších 12 měsíců. Má být pouze součástí smíšené a vyvážené stravy, nemá se používat jako náhrada mateřského mléka během prvních 6 měsíců. Není vhodná pro děti do 1 roku. Řiďte se radami vašeho dětského lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy, farmacie nebo péče o matku a dítě. Dohlédněte na hygienu prvních zoubků. Pro zdraví dítěte je důležité dodržovat návod k přípravě a uvedená doporučení.

    Důležité upozornění: Světová zdravotnická organizace doporučuje výhradní kojení do 6 měsíců věku dítěte, a pokud je to možné, pokračovat v kojení až do dvou let dítěte. Přechod na kojenecké mléko má i zvýšené finanční a sociální dopady oproti kojení. Vždy mějte na paměti, že rozhodnutí přestat kojit může být nevratné.

    mnoukavka
    25. črc 2022    Čtené 100x

    Jak naše Dominička testovala pokračovací umělé mléko BEBELO 2

    "Kojení od 3 měsíců zcela odmítám, zkrátka piju z lahvičky, protože to prostě umím sama i bez mámy." Tak tohle by nejspíše řekla moje půlroční holčička, mlsounek a svéráz odmalička. Nikdy, už od narození nebyla plně kojená. Okolnosti nejsou podstatné ... Z tohoto důvodu jsme se s Dominičkou přihlásily do testování BEBELA pokračovacího mléka a měly jsme to štěstí, že nás Modrý koník vybral jako testerky.

    Dominička, jak už jsem psala, je velký mlsounek. U žádného umělého mléka jsme nevydržely dlouho, protože zkrátka přestalo chutnat. Takové příkrmy s masíčkem, ty by nám šly, ale to mléko ... Mile nás překvapilo, že nám přišly hned 3 krabice BEBELA. Zpočátku jsem měla obavy, jak to dcerka bude zvládat, jestli nebude mít třeba potíže s bříškem, zda jí bude vyhovovat chuť. Mile mě překvapilo, že jsme začaly testovat bez sebemenších problémů.

    Dcerka má od narození poměrně značný reflux, proto často ublinkává. Po BEBELU se tyto potíže značně zlepšily, což bylo příjemné nejen pro Dominičku, ale pro celou domácnost. Po 4. dni testování nicméně přišly drobné komplikace v podobě zácpy, ne však nic, co bychom pomocí kapiček a švestkové šťávičky nevyřešily.

    Na to, kolik dcerce je, pije strašně málo mléka, proto každý den zařazujeme alespoň bílý jogurt. Potěšilo mě, že z běžných 400ml UM za den, v rámci testování vypila třeba 500-600ml BEBELA denně. BEBELO jí zkrátka zachutnalo. Dle mé chuti je BEBELO mléko bohaté chuti, spíše nasládlejší, byť konzistence je spíše řídká.

    BEBELO je dostupné v síti lékáren Dr. Max, a když je zrovna v letákové nabídce, je k sehnání za skvělých 199,- Kč, což potěší nejednu peněženku maminky na rodičovské dovolené.

    Balení je poměrně ekologické - papírová krabice ukrývá 2 balení sypkého mléka po 300 gramech a jednu plastovou odměrku. Nebylo by však od věci, kdyby se k BEBELU prodávala také například dózička, která poslouží k lepšímu skladování a zabrání rozsypání sypkého obsahu.

    Za nás se BEBELO stane osvědčenou alternativou mateřského mléka, ale určitě se nevyhneme ani námi vyzkoušenému konkurentovi, který Dominičce nezpůsoboval potíže s vyprazdňováním. Ač se maminky všude dočtou, že se mlíčka nemají střídat, my máme od pediatra povoleno, samozřejmě ne každý den, týden, ... Ale dokud nezkusíte, nepoznáte rozdíl.

    Takže milé BEBELO, vítej do naší spižírny ...

    Shrňme si ještě plusy a mínusy :

    + příjemná chuť

    + přijatelná cena a dostupnost

    + ekologické balení

    • naší Dominičce způsobovat zácpu
    • horší skladování rozbaleného obsahu

    #test_bebelo2 #recenze  #recenze_bebelo_milk27

    konik_testuje
    27. čer 2022    Čtené 1570x

    Zkušenosti s kojeneckou a batolecí výživou BEBELO

    Každá maminka, která nemá možnost kojit, se snaží pro svoje děťátko vybrat to nejlepší náhradní kojenecké mléko. A není to výběr jednoduchý. Nejde jen řídit se příznivou cenou anebo složením s certifikáty. Každé dítě je totiž jiné, vyhovuje mu něco jiného, chutná mu něco jiného a taky jinak reaguje jeho bříško. Proto mnoho maminek vyzkouší víc druhů mléka, než narazí na to nej. I proto jsme si pro vás připravili testování kojeneckých mlék značky BEBELO Milk 2 a BEBELO Milk 3.

    Co budeme testovat

    Pro specifické potřeby nejmenších byla vyvinuta řada pokračovacích kojeneckých a batolecích mlék BEBELO27. Nabízí komplexní a vyvážené složení zohledňující specifické nároky kojenců a batolat na výživu. 

    Všechna mléka BEBELO obsahují omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny. Jsou to tuky, ze kterých jsou některé, jako například kyselina linolová (LA, omega-6) a kyselina alfa-linolenová (ALA, omega-3), esenciální, což znamená, že lidský organismus si je nedokáže sám vytvořit, a proto je nezbytné je přijímat z potravy. Jsou potřebné pro normální růst a vývoj dětí (příznivého účinku se dosáhne při příjmu 2 g kyseliny α-linolenové a 10 g kyseliny linolové denně). Kyselina linolová přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi (při příjmu 10 g LA denně). 

    Kyselina arachidonová (ARA, omega-6) a kyselina dokosahexaenová (DHA, omega-3) jsou tzv. semiesenciální kyseliny. Organismus si je dokáže vytvořit sám, pokud z potravy přijímá esenciální kyseliny LA a ALA, ale pouze v malém množství. ARA a DHA jsou vysoce zastoupené v buňkách nervové soustavy a mozku dítěte. V mlékách BEBELO je zachován ideální poměr mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami, který je stanoven v rozmezí 5–6 : 1.

    Mléka BEBELO obsahují také železo důležité pro tvorbu červených krvinek a hemoglobinu. Železo přispívá k normální funkci imunitního systému a rozvoji poznávacích funkcí u dětí.

    Součástí výživy je přirozeně i spektrum vitaminů. Vitaminy A, C a D podporují správnou funkci imunitního systému. Vitaminy D a K přispívají k náležitému růstu kostí. Vitamin C působí jako antioxidant a zvyšuje vstřebávání železa. Vitaminy B1, B2, B6 a B7 zajišťují normální činnost nervové soustavy.

    V mlécích BEBELO jsou přítomna také probiotika - živé mikroorganismy, které při podávání v adekvátním množství doplňují střevní mikroflóru hostitele. Lidský trávicí trakt je přirozeně osídlen bakteriemi různých druhů. Střevní mikroflóra se nejvíce tvoří v prvních třech letech života dítěte. Její složení je závislé na mnoha faktorech, mimo jiné na způsobu porodu, kojení a složení potravy.

    Přirozenou součástí mateřského mléka jsou i nukleotidy, které nechybějí ani v mlécích BEBELO. Jsou stavební jednotkou nukleových kyselin DNA a RNA.

    Mléka BEBELO se vyznačují vyváženým množstvím lehce stravitelné syrovátky a pomaleji stravitelného, zato více sytivého kaseinu. Neobsahují palmový olej, který může v kojeneckém mléku snižovat schopnost střeva vstřebávat vápník a tuky a bývá spojován s nepříznivým vlivem na životní prostředí.

    Mléka BEBELO byla vyvinuta s láskou k dětem. V nejvyšší možné míře splňují ty nejpřísnější požadavky na kvalitní dětskou výživu. Kojenecká a batolecí mléka BEBELO jsou k dostání exkluzivně v lékárnách Dr.Max.

    Koho hledáme

    Jsi maminka děťátka od 6 do 36 měsíců, které je primárně krmené umělou dětskou výživou anebo z větší částí dokrmované? Máš ráda výzvy, ráda fotíš, gramatika je tvoje kámoška a jsi ochotná se s námi na Modrém koníku podělit o své zkušenosti s pokračovací kojeneckou nebo batolecí výživou BEBELO? Tak hledáme právě tebe!

    Jak se zapojit

    Pokud bys ráda otestovala, jak mléko BEBELO chutná tvému drobečkovi, napiš nám do komentáře, jestli už se značkou Bebelo máš zkušenost a jestli bys chtěla testovat BEBELO milk 2 anebo BEBELO milk 3. Můžeš přidat i fotku svého drobečka. Svůj komentář můžeš přidat do 4.7.2022. Vybrané uživatelky budeme následně kontaktovat v soukromé zprávě.

    Těšíme se na vaše komentáře! 🙂

    Upozornění: Kojení je pro kojence nejlepší způsob výživy.

    konik_testuje

    Stává se to většině maminek. Potkáte známé, které vás poprvé vidí s kočárkem a místo zdvořilostních frází na vás vybafnou: „A kojíš?” Stalo se to někdy i vám?

    A. Ano, stává se mi to pravidelně.
    B. Ne, nikdy se mi to nestalo.
    C. Stalo se mi to možná jednou, nezdá se mi, že by to bylo pravidlem.

    Pokud patříte mezi maminky, které na tuto nepopulární otázku odpovídají: „Ne,” zbystřete. Už brzo vám přineseme možnost otestovat pokračovací kojenecká a batolecí mléka BEBELO.

    Upozornění: Kojení je pro kojence nejlepší způsob výživy.

    #test_bebelo2