michaelllas
    25. lis 2020    Čtené 290x

    Štěstí přeje připraveným...

    Nejhorší představa je pro mě ta, že by se někdy mé děti dostaly do situace, kdy by byl ohrožen jejich život. Určitě se všechny shodneme na tom, že nejlepší je umět takovým situcím předcházet, ale bohužel, ne vždy můžeme nastalé okolnosti ovlivnit. Být v tu chvíli připravená a umět takovou situaci řešit, je pro mě k nezaplacení. 

    Díky online kurzu ,,První pomoc dítěti", který jsem absolvovala u MUDr. Knězkové, jsem získala pocit jistoty, že dokážu svým dětem pomoci. I když pevně doufám, že celý kurz mi bude nakonec úplně k ničemu a první pomoc nebudu muset nikdy v životě nikomu dát. 😉

    Jak kurz probíhá?

    Kurz je postavený tak, aby byl pro nás maximálně praktický a užitečný nám, maminkám. Celý kurz je situovaný tak, abychom zvládly první pomoc samy doma s dítětem. Kurz je rozdělen do samostatných modulů, které si pak můžete kdykoliv znovu přehrát:

    Ukázka z části ,,První pomoc dítěti" -  celkem 14 videolekcí. V této části se dozvíte nejen důležité kontakty, které je dobré mít uložené v telefonu. Ale především to,  jak postupovat při úrazech, otravách a ,,nehodách", které se u dětí nejčastěji stávají. Včetně resuscitace dětí...

    Ukázka z části ,,O miminku " -  celkem 12 videolekcí.  V této části se nastávající i   zkušené maminky dozví spoustu užitečných informací. Paní doktorka se zde věnuje například výběru pediatra a porodnice, motorickému vývoji dětí, monitoru dechu a SIDS, očkování, febrilním křečím, teplotám i resuscitaci kojenců...

    Celý kurz je podaný srozumitelně, jednoduše, bez zbytečného povídání. Zároveň jsem se v něm dozvěděla mnoho zajímavých informací.  Pro mě, jako mámu bez zdravotnického vzdělání, byly všechny rady a postupy pochopitelné.

    Po absolvování kurzu vám zůstane přístup do členské sekce trvale, takže se budete moct k lekcím kdykoliv vrátit. Na webu www.comamdelat.com, kde kurz probíhá, jsou také pravidelně zveřejňovány novinky.

    Tímto moc děkuji paní doktorce Knězkové  a #konik_testuje  za možnost tento kurz absolvovat. Velmi ráda  tento kurz doporučím i ostatním rodičům.

    #test_comamdelat #recenze #muj_tip #tip #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    88petule
    Zpráva byla změněna    13. srp 2020    

    Máme tu nějaké gurmány, kteří také tolik milují ovoce v koláčích, dortech, muffinách apod.? 👍😍
    Já se i s dětmi hlásím dobrovolně. 😋

    A pokud máte i Vy doma malé mlsouny, kteří už zvládnou kousky ovoce a pokud už nevíte, co vymýšlet neustále ke snídani a svačinkám, mám pro Vás dnes #tip na nedrobivé muffinky nejen pro malé děti. 😋

    📖 Recept na nedrobivé broskvové muffinky :
    ____________________________________
    1 a 1/4 hrnečku rýžové mouky
    max 3/4 hrnečku moučkového třtinového cukru
    70 g rozpuštěného kokosového oleje
    90 g #nestle kapsičky s broskvovou příchutí
    lžíce bílého jogurtu nebo tvarohu
    2 vajíčka
    max 1/2 balíčku kypřícího prášku
    ____________________________________
    Těsto naplňte do muffinových košíčků (těsto by mělo být hustší) a navrch dejte kousky nakrájených broskví (bez slupky). Pečte na 170°C cca 20 – 25 minut (zkuste špejlí, zda jsou hotové).
    Přeji dobré chutnání. ♥

    A ještě nezapomeňte, že #leto_s_ambasadorkami je V PLNÉM PROUDU! 😎 Spoustu dalších ovocných receptů najdete v mém letním článku :
    https://www.modrykonik.cz/blog/88petule/article/leto-s-ambasadorkami-letni-ovocne-pe-jmo8ey/

    A JEN DNES SE SOUŤEŽÍ s Káťou @tratatundra a PEPCO pod tímto odkazem :
    https://www.modrykonik.cz/blog/tratatundra/article/leto-s-ambasadorkami-soutez-pepco-l25gh5/

    Ještě jednou děkujeme za Vaši přízeň! ♥ Jste báječní! ♥

    tratatundra
    Zpráva byla změněna    28. únor 2020    

    Mám pro vás #tip na puzzle pro nejmenší (kategorie 2+) značky TREFL Baby. V PEPCO jsou v nabídce sady několika obrázků o 3-5 dilcích. Krom Binga i Prasátko Peppa, dopravní prostředky anebo zvířátka. Za mě palec nahoru 👍
    #pepco

    tratatundra
    Zpráva byla změněna    5. pro 2019    

    Pro všechny, co potřebují zabavit větší děti tady mám super #tip . Tenhle parádní DIY domeček zvládnou už školkovníci. A výsledek je krásný a ta radost z vytvoření veledíla ohromná. Vylepšit ho můžete, jako my, vložením světýlek dovnitř a efekt je dokonalý.

    Seženete v PEPCO za 49,-

    #pepco

    (3 fotky)

    Teprve před nedávnem jsem objevila Rádio Junior http://www.radiojunior.cz/ Kdo ještě neznáte, doporučuju všema deseti! #tip

    ladyhacek
    7. srp 2017    Čtené 2415x

    Nedávejte plenu přes kočárek

    Plena přes kočárek na slunci může zvýšit teplotu uvnitř až o 15 stupňů během krátkého času. Zvyšuje se tak riziko přehřátí a riziko syndromu náhlého úmrtí dítěte.

    http://pruvodcematerstvim.webnode.cz/ruzne/prikryvat-kocarek-plenou-muze-byt-nebezpecne/

    Nenechávejte dítě v autě

    Tahle zpráve se šíří světem a stejně se najdou tací co to dělají ☹

    A já bych Vám ráda sdělila něco jiného.

    • Auto není jediné nebezpečí číhající na malá miminka.

    NEDÁVEJTE PROSÍM PLENU PŘES KOČÁR:

    Tuhle a jinou zprávu jsem viděla už několikrát - zdá se mi , že v dnešní době internetu ví každá maminka vše, ale NE.

    I v těch vedrech co byli jsem pár kočárků viděla ☹ 

    Proč je tolik maminek na různých fórech, baví se s jinými maminkami a stejně pořád potkáváme ty co sice nosí, ale špatně. Ty co tráví s dětmi čas, ale jsou duchem nepřítomní a proč stále potkávám ty kočárky s plenami?

    Zkoušeli jste kolik je v kočárku stupňů? My máme chůvičku (v dnešní době nebude asi jediná) co má i senzor na teplotu v místnosti. Syn když byl malý spinkal nejčastěji v kočárku. Dala jsem ho na zahradu a šla třeba vařit, uklízet ...                                             dala jsem tam chůvičku, abych ho slyšela a bylo tam o 10°C více než byla venkovní teplota. A to bez plenky .

    Jak by bylo Vám?

    Představte si, že jste ve 40°C vedrech v malém stanu (pro dva lidi takové ,,iglů´´) A ani si nemůžete oteřít ,,dveře´´ Jak by se Vám dýchalo?

    Prosím řekněte to svým kamarádkám mamikám, ať to řeknou dál 🙂 

    Nebuďme lhostejní ke svému okolí.