icon

Menstruace přes antikoncepci. Je to normální?

adrien17
8. lis 2019

Dobrý den, mám takový dotaz.. Je mi 16.Necelé 2 měsíce beru HA (bonadea) s tím, že jsem brala 2 plata v kuse, kvůli dovolené, tudíž až za zhruba 7 dní bych měla mít 7 dní pauzu a pak začít brát třetí plato. Menstruace mi začala už teď i když ještě dobiram to druhe.. Je to normální? Popř, co s tím? Menstruace už trvá 4 dny a není úplně slabá. Špinění to není. Předem děkuji za odpověď.

vitezove
•
8. lis 2019

Já tuhle HA neznám - je to normálně klasická? 21 tabletek a všechny stejné? Pokud ano, tak jednou se mi tohle také stalo. Je to prostě hormonální nerovnováhou. Buď musíš počkat, až se to upraví - a ono se to časem upraví, ale klidně to může pár dní i týdnů trvat. Nebo skoč na gyndu, mě minule píchli nějakou injekce a krvácení přestalo.

eloise02
•
8. lis 2019

Já Bonadeu užívám a tohle se mi nikdy nestalo. Jedná se o nízko hormonální antikoncepci. Menstruaci mám při ní velmi slabou, doktorka mi říkala, že u této HA ji možná nebudu mít vůbec, obvykle to dostanu až někdy 3-4 den pauzy a trvá to tak den, max dva. To co se ti děje normální asi úplně není, zeptala bych se lékaře.

vitezove
•
8. lis 2019

Jo tak jestli je nízkohormonální, tak já jsem brala taky jednou takovou. A to jsem s ní krvácela měsíc a pak jsem jí vyhodila a už nikdy nevzala. Prostě mi tu ms neudržela.

amazonkajanik
•
8. lis 2019

@adrien17 beres ji necelé dva měsíce a už jsi dala tělu takovou bombu,žes neudělala pauzu, než si na to zvykne. I když jsou nizkohormonalni, je to zásah z venci. To, že nesouhlasím s HA,je podružné

merope
•
8. lis 2019

Brala jsem utrogestan a bylo tak nějak normální, že přišla MS i přes braní utrogestanu, pokud jsem nebyla těhotná. Takže pokud bereš 2 plata za sebou, vůbec by mě něco jako menstruace v průběhu braní toho druhého, neudivilo.

kurecikobliha
•
9. lis 2019

@adrien17 Je to normální, tělo si ještě nezvyklo a ta nepauza ho trochu rozhodila. Stává se to i u jiných HA, nebo aspoň mně se to stávalo, než mi dokonale sedla, krvácení přicházelo jak si chtělo, když jsem vynechala sedmidenní pauzu. Po třech měsících to už bylo v pohodě. Holt hormony. 🙂

hermij
•
13. lis 2019

Konzultovala jsi to nevysazení s dr? Raději bych aspoň brnkla na gyndu pro ujištění, jak máš dál pokračovat...
https://www.zenydivky.cz/ocima-odbornice-antiko...

kyspanek
•
22. čer 2021

Holky, kdo by potřeboval, mám Ayreen 2mg krom 9 tablet kompletní krabičku teď novou, napište zprávu, kdo má zájem