Pilulka po - vaše zkušenosti?

mysicka_lb
17. čer 2016

Milé maminky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s "pilulkou po" (Postinor, Escapelle). Zajímá mě, jaké nežádoucí účinky jste pocitovaly, zda vám rozhodila cyklus a to hlavní - zda skutečně pomohla a neotěhotněly jste🙂.

aguaverde
17. čer 2016

myslím, že tady na koníku je spousta dětí i po pilulce Po 😕 😅 zkušenost nemám naštěstí, ale viděla sem tu již někde na toto téma diskuzi

mysicka_lb
autor
17. čer 2016

@aguaverde Já jsem ho právě nenašla, ale asi jen neumím hledat.

aguaverde
17. čer 2016

@mysicka_lb zkusím pohledat až budu mít chvilku....vím že sem někde četla .... třeba se holky ozvou 😉

aguaverde
17. čer 2016

tady je třeba jeden článek od uživatelky co má mimi po pilulce po https://www.modrykonik.cz/blog/blecha94/article/jak-jsem-k-pupku-prisla-n4spgb/

mysicka_lb
autor
17. čer 2016

@aguaverde O té zrovna vím, ale děkuji.

aguaverde
17. čer 2016

@mysicka_lb aha 🙂 já jich četla kurňa víc těch příběhů, ale taky teď nemužu dohledat :-/ tak snad se ozvou

xvink
17. čer 2016

Já si jí jednou brala. Nežádoucí účinky jsem žádné nepocítila. Jak moc mi to rozhodilo cyklus vůbec netuším, protože jsem do toho brala i HA (povedlo se mi po týdenním přerušení naprosto zapomenout začít brát nové balení, takže proto přišel na řadu Postinor). Neotěhotněla jsem. Ale s těmahle pilulkama je to tak, že pokud v době, kdy jí spolkneš, už těhotná jsi, nic s tím neudělá. Jen zabrání spojení vajíčka a spermie, pokud k němu ještě nedošlo. Takže záleží, v jaké fázi cyklu právě jsi. Pokud v době "nehody" byla zrovna ovulace, ke splynutí už nejspíš došlo a pilulka k ničemu nebude.

mysicka_lb
autor
17. čer 2016

@xvink Já myslela, že pak brání i uhnízdění oplozeného vajíčka? Tak to alespoň píšou.

xvink
17. čer 2016

@mysicka_lb Aha, tak to nevím. Mně to tenkrát takhle vysvětloval doktor. Ale je to už asi 10 let, tak třeba jí vylepšili.

maminkaadela
30. lis 2018

Ahoj, z toho co píšeš jsem měla pouze Postinor a po pravdě moc dobře mi to neudělalo. Ale slyšela jsem o EllaOne a to ti prý cyklus nerozhodí vůbec. Zatím s tím zkušenosti nemám, ale pokud to bude potřeba, jdu do toho.