icon

Jak řešíte pravidelné darování krve přes aplikaci Záchranka

27. kvě 2026

Ahoj, chtěla bych začít pravidelně darovat krev a viděla jsem že aplikace Záchranka má přehled odběrových míst a termínů. Zatím jsem byla jen jednou a nevím jak si to nastavit dlouhodobě, jestli chodit na stejné místo nebo to střídat. Máte někdo tip, jak si to zorganizovat, aby to dávalo smysl? Díky moc.

zuzkasim
•
27. kvě 2026

Určitě je fajn chodit na jedno místo. Mám v rodině zkušenost, že na jednom místě člověk krev několikrát daroval, na jiném místě obdržel vyjádření, že jeho krev nechtějí. Nic se u toho člověka nezměnilo, jen na tom prvním místě ji umí zpracovat, na tom druhém ne, takže jim za jeho nevyhovuje. Proto bych volila stále stejné místo.

kopmina
•
28. kvě 2026

Ahoj, za mě je nejlepší vybrat si jedno odběrové místo, kam to máš rozumně blízko a kde ti to bude vyhovovat. Člověk si tam zvykne na personál, systém i termíny a pak už je to takové pohodovější. Já bych to zbytečně nestřídala, pokud k tomu není důvod 🙂

kayty
•
29. kvě 2026

Za mlada jsem chodila u nás doma do nemocnice. Momentálně chodím do Fakultky v Olomouci a už strašlivě dlouho jako bezpříspěvkový dárce. Zvolila bych místo, které je nejblíž a tam bych chodila.
V dotazníku máme, jestli jsme darovali krev, plazmu ... někde jinde a kde.