icon

Ambulantní vyšetření průchodnosti vaječníků, bolí?

lucykan
17. zář 2013

Ahoj holky,prosim nema nektera zkusenost s vysetrenim na pruchodost vajecniku?jdu na to za tyden ambulantne do car u apolinare,trva to pry 15min.A slysela jsem,ze to boli,je to pravda?prosim muzete mi napsat jak to probiha a tak?pro mimco udelam vse,ale docela se bojim☹ dekuji

terezkax
18. zář 2013

@lucykan Já na tom (hysterosonografii) byla v Gennetu a vůbec to nebolelo. Hned po vyšetření jsem šla sama domů. Tenkou trubičku zavedli přes čípek do dělohy a pustili dovnitř speciální sonnogel a ultrazvukem zkoukli, jestli se tekutina dostala až do vaječníků tzn. jestli jsou průchodné vejcovody. Za 10-15min bylo hotovo.

verunousek
18. zář 2013

Ahoj, byla na tom má kamarádka a říkala,že to nebolí,že to je bolest jako při měsíčkách.....určitě se to nechá vydržet.....já na tom byla při LPS a to jsem samo necítila nic :D :D :D ..pak písni, jak to je.... 🙂

lucykan
autor
18. zář 2013

ahoj holky,diky moc.Docela jste me uklidnily,snad to bude bezbolestne..dam vedetj jak jsem dopadla,co se deje dal,kdyz to nebude pruchodne?

lucykan
autor
18. zář 2013

a dostala jsi injekci oblbovaci?

terezkax
18. zář 2013

@lucykan Pokud zjistí neprůchodnost, přistoupí se k laparoskopii, kdy se vejcovody "profukují" nebo se tak odstraňují i srůsty. Při laparce se používá celková anestezie, při tom ambulantním vyšetření nic nedávají (fakt to není třeba).

lucykan
autor
19. zář 2013

Tak jo,diky.Snad to bude v pohode🙂

lucykan
autor
24. zář 2013

Ahoj holky,zarazilo me,z tam byl pan doktor,ale super.Delala mi to druha doktorka,co tam byla🙂 vubec to nebolelo🙂 jen ty zrcadla na zacatku nebyly prijemny,jinak v poho.Pruchodnost super, deloha, vajicka taky, tak jsme to s doktorem ''svedli'' na manzela,vypsali papir na pojistovnu a pristi tyden jdu na inseminaci a hned dostanu injekce na rijen a v rijnu na ivf, a pry kdyz otehotnim inseminacim,tak je pichat nezacnu, fakt super jsem moc s pokojena, pry ze kdyz uz cekame 2.roky,tak neni na co cekat🙂 a diky zanpodporu 😉