Čilli před transferem? Máte zkušenosti, že pomáhá?
ahoj - prý čilli pomáhá v úspěšnosti při ET nebo KET - máte někdo takové zkušennosti??? děkuju..
lauritka 🙂 🙂 🙂
Jde o to, že u značné části žen - v ČR není podrobně sledováno - po IVF se embryo uchytí, na testu se kolem 8. dne ukáží //, ale již cca 15. - 20. den po ET je HCG minimální. Hovoří se o tzv. biochemickém těhotenství. To může být způsobeno jednak defektem embrya, ale bohužel čím dál častěji i imunitní reakcí matky. A právě tady zabírá chilli.
Dávkování:
u žen s vážným autoimunitním onemocněním, či u těch, kterým špatně dopadlo imunitní vyšetření - protilátky proti plodu - se podává až 200 g Sweet Chilli Sauce for Chicken 24% (tato forma zvolena pro jednoduchost dávkování, minimum alergických reakcí - zkuste si stříhat chilli papričky - a i chuťovou přijatelnost).
Samozřejmě je možné podávat ekvivalent čerstvých papriček či práškového chilli.
U žen bez předchozích biochemických těhotenství, bez spontánních potratů v anamnéze, s negativním imunitním vyšetřením se podává dávka podstatně nižší - cca 1-2 polévkové lžíce 3 x denně.
Ve sledovaných cyklech bylo podáváno od 1. dne cyklu (možno samozřejmě začít již dříve) a podávání bylo ukončeno po potvrzené srdeční akci plodu (některé ženy pokračovaly v užívání dále).
Z vedlejších efektů byl hlášen značný pokles výskytu ranních nevolností, vymizení akné, zlepšení kvality pokožky,nehtů a vlasů.
A perlička na závěr - plešatým partnerům - kteří chilli užívali solidárně se ženami začali růst vlasy.
baby... a to ako dokazete zjest ,ked to stipe?? ze dve lyzicky denne... zeby som to skusila aj pred normalnym otehotnením?
určitě zkus....za to nic nedáš...a ta omáčka na kuře je výborná...to klidně zvládnes na chleba místo másla... 😅
mají ji třeba v Tescu..
ja som to brala vo forme toboliek.... objednala som si to z netu - ten link, co dala vyssie lauritka 😉 tobolky nestipu, len ma z nich zo zaciatku palila zaha... potom som si zvykla....
babulky pozrite na ten link, co som pridala, to su kapsule, len prehltnete, najlepsie medzi jedlom, ja nemozem stiplave tiez 😅
prve dni pali zaha, kym si clovek zvykne.
ili, link - to je internetovy odkaz:
http://www.sanopa.cyberio.sk/Kajenske-korenie.html
ja som brala kajenske korenie..... pozri na odkaz, tam sa to objednava.... 😉
ja som brala jednu denne od zaciatku stimulky, ale moze sa aj skor...potom od transferu kazdy druhy den a po zisteni tehu uz pomaly vysadzat...
katka dakujem 🙂 🙂 ja papam tie papricky ked mam chut a aj sedem naraz 😝 mam po nich stiplavu stolicu 😀 🤐
lauri, vies, ja ked, tak poriadne... nech zaberie 😀 😀 😀 😀
ale potom som to zacala vysadzat.... a ked som mala // som vysadila uplne
Je to dost drahé, já už jedu na UZ v pondělí. Stačí když budu jíst chilli sypané? Do omáčky a ostré, jako např. pepř do polévky atd. Nebo je to blbost? 😒
Dnes jsem dělala játru na oběd, tak jsem toho tam nasypala a do polévky plno peřu a sýrový česnek namačkala, že jsem to nemohla sníst, snad to pomůže 😀 😀 😀
mylsite, ze je uz neskoro zacat ho brat, ked mam v piatok ET? ☹
ale inak ja chilli lubim, takze v kazdej polievke aj jedle u nas ho najdete. 😉 len neviem co to staci.
Tak jsem si dala játru a chilli jsem si ještě nasypala do talíře. Moc sílu nemá, asi musím koupit čerstvý, asi je vyprchaný 🙂

kapunka ano mame, ja som ho jedla pred KET a podarilo sa..akurat nie s uspesnym koncom, 9tt missed, ale to je o inom..