Darované vajíčko. Prosím, jaké máte zkušenosti?
Ahojky, byla by tu prosím nějaká duše ochotná podělit se se mnou o svoje zkušenosti s darovaným vajíčkem? Jak dlouho na něj čekala, jak probíhá příprava, kolik to cca stojí.. mám zkušenosti s ivf s vlastním vajíčkem. Jednou se zadařilo, máme synka. Po 4 letech jsem chtěla další dítě ale vajíčka za tu dobu velmi špatná a téměř žádná. FSH 22, za měsíc mi bude 38 let. Moc děkuji!!!
Ja mam zkusenost z pohledu darkyne, a co mi vysvetlovali tak zadne "do foroty do mrazaku" neodebiraji. Vzdy kdyz se jde darovat, je to uz pro konkretni prijemkyni - i kdyz nema pozadavky na vzhled, tak tam musi byt nejaka shoda po zdravotni strance (napr krevni skupina, Rh faktor). Dalsi vec je, ze prijemkyne zaplati CARu naklady na ten odber a kompenzaci pro darkyni, takze logicky neodebiraji vajicka, pokud pro ne uz nemaji platici prijemkyni. Me kdyz registrovali jako darkyni, udelali vsechna vystreni, genetiku apod, a pak rekli ze az se najde prijemkyne, tak me budou kontaktovat a zacneme stimulaci. Takze je to spis tak, ze maji nejaky registr darkyn a z neho vam pak vyberou a ta vajicka se "vypestuji" cilene pro vas. Samozrejme nevim jak to chodi ve vsech CAR, mam zkusenost jen s jednim, ale tam to bylo takto.
@kelerub Vas pripad opravdu vypada jinak, je to rychlovka. To jste opravdu az toho 9.1. poprve rekli, ze budete chtit vyuzit darovana vajicka, a 19.1. uz je pro vas meli? Napada me, ze treba meli uz tu darkyni na stimulaci pro jinou prijemkyni a ta jim vypadla (rozmyslela se, zdravotni duvody, otehotnela v mezicase...), tak je nabidli vam, aby ten odber mohli zrealizovat... Nebo jim mohla zustat "prebytecna" vajicka z jineho odberu - ted kdyz o tom premyslim tak mam pocit, ze jsem podepisovala nejaky papir, ze kdyz jich odeberou vic nez kolik bude pouzito pro tu konkretni prijemkyni, souhlasim s jejich zamrazenim a dalsim pouzitim dle jejich uvazeni... A nebo to opravdu v kazdem CAR delaji jinak 🙂
@rozitta ahoj, mam za sebou a super, poprve to vyslo na prvni pokus a ted podruhe bohuzel dalsi pokusy a nic ale jdeme do toho znovu. Cyklus se bude ladit, prece jen cerstve embryo je nej, takze az se vybere darkyne zastavi ti cyklus ona zacne stimulovat a pak uz se jen doladi podle odberu pichne se pregnyl a je to. Kdyztak napis co presne te zajima.
Tiez mi vraveli v CAR ked som sa informovala ohladom darovaných vajíčok,ze stimuluju(pripravujú)ako darkyňu,tak aj prijimatelku.Zalezi od centra,niekde ich maju dost a niekde sa caka..Mam info,ze v Jihlave je nejake centrum a maju k dispozícii darkyne,ak by Vam bolo niekomu treba ..
@eviks
Dobrý den, díky moc za předešlé příspěvky a nějaké informace. Chtěla bych se zeptat, jak se to pohybuje cenově.. například oproti normálnímu IVF? Ještě to u nás není finální verze, ale možná k tomu dospějeme, tak ať víme, nač se připravit.. díky za odpověď
@helena1991 ahojky, odměna dárkyni je 25 tisíc a celkem to je přes 50tisíc. Když to jde přes pojišťovnu.
@helena1991 a ještě my jsme měli od dárkyně krásný počet vajíček - 10. Ale jejich zamražení je dalších 10tis. k těm 50.000. každý.KET pokud ET nevyjde je cca 8tis.
@rozitta
Super, díky moc za odpověď.. myslelai jsem, že to je ještě dražší.. za normální IVF nám říkali 70 tis. Takže záleží, ale teoreticky to může stát cca podobně..
@helena1991 70 tis za normální ivf?? Kde? 😃 Do třiceti max, spíš 25..
@helena1991 60 plus nejake doplatky za leky co jsem musela brat a to je tedy cyklus s pojistovnou..
@rozitta
No jsme v Heliosu. Ale bylo to počítané s různými věcmi navíc.. Ty jsi byla kde, prosím?