Druhá stimulace, endometrióza a plánování embryotransferu?
Zdravím dámy, mám dotaz 😁
Na přelomu březen/duben chceme jít do druhé stimulace. Pokud se tentokrát zadaří, tak embryjko půjde ještě na genetiku, která prý trvá 4 týdny.
5.května jsem objednaná na vyšetření, zda nemám endometriózu (protože ta moje bolestivá menstruace se už opravdu nedá vydržet - tak chci mít jistotu). A teď se ptám - kdyby endometrióza byla potvrzená a mě byla doporučena operace, jak dlouho trvá rekonvalescence? Kdy nejdřív lze jít na KET? Myslím, že někde v papírech jsem viděla, že aby byl Ket hrazen musí dojít ke vkladu do 5 měsíců 🤔 ? Nebo v tomto případě se řeší léky bez operace?
Máte některá takovou zkušenost? Zkouším to prostě vymyslet a naplánovat, co nejlíp 🙃
@puglina měla jsem hodně bolestivou menstruaci, že jsem první dny nedokázala ani vstát z postele a vůbec se nemohla pohnout. Nedařilo se mi otěhotnět. Občas, když jsem se zvedla ráno z postele, vyvalilo se ze mě obrovské množství krve, že jsem měla celé nohy a podlahu od krve. Během menstruace mě bolelo břicho, ale i záda a lýtka. A já si celou dobu myslela, že je to úplně normální 🙈🤣
Gynekoložka uviděla na ultrazvuku nějaká ložiska endometriózy a poslala mě na magnetickou rezonanci, kde odhalili rozsáhlejší endometriózu. Poslali mě na laparoskopii, kde původně plánovali tak 30-45 minut. Nakonec z toho byly 4 hodiny 🙈 naživo to bylo ještě horší, než na magnetické rezonanci. Endometrióza v děloze, na vaječníkách, vejcovodech, na zádech kolem močovodů z ledvin a dokonce i ve slepém střevě, které mi taky odstranili 😅
@piggy123 tak to zni dost hrozne 😳 Ja to mam proste uz do zacatku menstruace (od 11let), hrozne bolesti podbrisku tak 2-3 dny. Bez leku bych nemohla fungovat, ikdyz i tak to trva vetsinou tak 1-2hodiny nez zaberou. Na jednu stranu si rikam, ze snad ji mit nebudu, na druhou ze by ses s tim dalo konecne neco delat nez jen se ladovat praskama a jednou do mesice trpet 🤷🏼♀️

Byla jsem na laparoskopické operaci endometriózy a za tři měsíce jsme měli povoleno se začít snažit. Měla jsem dost rozsáhlou endometriózu, tak je třeba možné, že u někoho jiného je rekonvalescence rychlejší a lékaři povolí snažení dříve. Nebo ještě později. Je to individuální.