icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

petina1811
10. kvě 2018

@ivivka jo utogestan je klasika ten určíte kolik jsi mela sliznici pred et nebo tobě ji asi neměři kdyz jsi mela čerstvý?

ivivka
10. kvě 2018

@petina1811 neříkal, nevim

petina1811
10. kvě 2018

Holky poraďte nějaký dobrý způsob jak to umět vypustit z hlavy ze se nedaří a nemyslet na to nějak

ivivka
10. kvě 2018

@petina1811 jela bych na dovolenou, kdybych mohla

iwettka
10. kvě 2018

Holky nevíte na kolik vyjde ISCI+Macs ceník stále není na stránkách....

@petina1811 jde dost těžko, na tohle se podle mě nemyslet nedá.
sportovat, najít si nový koníček, koupit zvíře....

ivivka
10. kvě 2018

@iwettka 9+6tis, myslim

iwettka
10. kvě 2018

@ivivka děkuju, snad bude co oplodňovat 🙏....už abych to měla za sebou, ty injkce to je peklo ☹

mirda79
10. kvě 2018

@petina1811 Ahojky. Vypustit z hlavy,to asi umí málokterá,ty myšlenky jsou pořád. Ale,jak tu čtu,že už máš v hlavě,že se nepodaří následující Ket,tak to je blbý. To by jsi měla z té hlavy dostat pryč a naopak si říkat, "tak a teď se to podaří 😉". Co třeba zajít k psychologovi a vymluvit se tam. Jeden čas sem k němu chodila. Být tebou, tak se k primáři Texlovi určitě objednám na nějakou konzultaci,to by ti taky mělo pomoc. Slyšet jeho názor

petina1811
10. kvě 2018

@mirda79 ahojky Já jsme nikdy u psychologa nebyla tak si to vůbec nedokážu představit 😕 to vis ze v koutu duše doufám že se ted ket povede ale na druhou stranu si zase říkám. Ze teď jsme mela vysetrene a nepovedlo tak to nevysetrene mam asi menší šanci než to vysetrene ale zázraky se ději tak snad i u nás 😇 ja nevím jeslti se mam objednat na konzultaci ještě teď před ketem nebo az kdybych musela resit 4 ivf co myslis?

petina1811
10. kvě 2018

@iwettka a jak jsi na tom teď s folikulama kolik jich mas atd. Neboj to už vydržíš a bude vse ok

iwettka
10. kvě 2018

@petina1811 pícham terpv druhý den,mám trochu fobii z jehel, než to do sebe píchnu....děsně se klepu 😔
na kontrolu mám jít v pondělí tady v Budějicích ke svému doktorovi a pak se uvidí.

petina1811
10. kvě 2018

@iwettka aha tak ti držím palečky ať se povede kolikaty pokus to je u vás ?

iwettka
10. kvě 2018

@petina1811 moc děkuju 🙂 je to druhé IVF, první v Heliosu ale zarověň poslední na pojišťovnu, víc toho nestihneme....
napadlo mě, zkoušela jsi cvičit mojžíšovou? Ještě holkám z bývalého CARu dost pomohly lázně 🙂 kdo ví třeba by jsi si tam odpočinula a dala se do kupy jak fyzicky tak psychicky 👍

petina1811
10. kvě 2018

@iwettka ja vůbec nevím co si myslet o te Mojžíšové metodě cvičení věřim tomu ze tem co se přirozene nedaří a začnou ji cvičit ze jim pomůže ale ja nemam vejcovody takže na jinak než přes umele proste neotehotnim a nejsem si jista ze mojzisova metoda pomáhá v uchycení embrya možná pletu fat nevím. Ale za pokus nic nedam kouknu jestli se tady u nás nejede cvičí a lazne to je na delší dobu ja vím že by se nemělo v tomhle spechat ale ja už se o to snažím od roku 2016 a před tim jeste 2 roky přirozeného snažení nevím jestli bych mela nárok na lazne. A hlavně příteli je bude v září 39 tak už bych to fakt chtěla. Nevím jestli mi rozumys ale nechci už ni protahovat bud se povede nebo ne musím stim smirit ze nebudou deti

mirda79
10. kvě 2018

@petina1811 Pokud by tě to mělo uklidnit,tak bych se objednala ještě před Ketem,třeba na ten samý den,co půjdeš na UTZ,aby jste tam nemuseli jezdit víckrát. Jak ti píše @ivettka,jet do lázní,není taky špatné. Ale jen ti chci napsat,že já sem byla ve Františkových,před svým posledním 6 Ketem na bývalé klinice a pak po měsíci sem šla na Ket a u mě se stejně nezadarilo. Samozrejme jsme každá jiná. Člověk si odpocine fyzicky, psychicky a ty procedury jsou super.

iwettka
10. kvě 2018

@petina1811 prý to pomáhá, mobilizace páteře pomáhá uchycení. Vyzkoušené to nemám, ale třeba by to mohlo pomoct. V tomhle všem je děsná potvora i hlava...co si budeme povídat.... je toho na tebe moc, pokud máš čas, zkus to, nárok určitě máš...

petina1811
10. kvě 2018

@mirda79 ja jsemuž z toho všeho zmatena teď přemýšlím o mobilizaci kostrce o cvičení mojzisovy atd a zase když se objednám v době utz k primáři co mu mám jako říct on me stejne řekne že počkáme jak dopadne ket a pak se uvidí ja už jsme fakt že všeho hotova nevím jak a co dál. Omlouvám se ze vás tu všechny bombarduji otázkama ale fat nevím si už rady co ještě udělat do ketu aby se povedlo

tynka75
10. kvě 2018

@petina1811 tak zkus ty knížky, to tě vtáhne do děje....teda aspon mě. Dál zkus kamošky, babský pokec je nejlepší, nebo výlety, je krásně, tak něco naplánovat, užívat slunce, vody, vůní jara...nebo ten koníček nějaký...hlava dělá hodně...třeba je to právě v hlavě :( nevím co bych jinak poradila, ale moc vám to přeju!

tynka75
10. kvě 2018

@ivivka promin našla jsem až teď že se ptáš jaký jsme měli problém. První se vyšetřili manželovi spermie, byla zjistěna deformace hlaviček 1,7%, na otěhotnění je min. 4%, takže mu nasadili na 2 měsíce wobenzym, stálo to na měsíc asi 2500 tisíce, ale po té kůře se mu to zlepšilo na 3,7%. V heliosu řekli, že je nutné vyšetřit i mě a udělali horm. profil. Kde zjistili poruchu imunity a to protilátky proti spermiím....od té chvíle jsem věděla, že nás umělé nemine, prt je to jediný způsob jak to obejít. Nikdy by to přirozeně nešlo...Jinak jsme byli zdraví.

ivivka
10. kvě 2018

@tynka75 díky, to je na spermiogramu ta kolonka “defekt hlavičky”?

tynka75
10. kvě 2018

@ivivka myslím že jo, přece je to jen půl roku 🙂

petina1811
10. kvě 2018

Máte někdo zkušenost se cvičením podle Mojžíšové a mobilizaci kostrce pomáhá to k uhnizdeni?

ivivka
10. kvě 2018

@tynka75 tam my máme 100% - Jakoze asi všechny k prdu
Vim, ze trn spermiogram nevyšel nic moc, vysvětloval nám to tehdy primář, ale ze by to bylo extrémně spatne , to jsem nevěděla, normální spermie 1%, to je zvláštní

tynka75
11. kvě 2018

@ivivka normální A a B spermie musí být oboje min. přes 25 %...a nechcete zkusit ten wobenzym? je to pálka, ale fakt se mu to zlepšilo, jak ta deformace, tak i pohyblivost a množství.

ivivka
11. kvě 2018

@tynka75 Ahojky, tak ted uz asi ne, mame 7 embryí v mrazáku 🤔 Doktor mu řekl akorát Vít.B C E, selen a zinek, tak to bral

tynka75
11. kvě 2018

@ivivka tak to je super, to se vám určitě povedou aj dvě 🙂

petina1811
11. kvě 2018

@ivivka to ja už mám jen 1 ale snad to dopadne dobře sice nevysetrene 😕 jinka půjdeme asi do darovanych

ivivka
11. kvě 2018

@petina1811 ale nepujdete, povede se to!

petina1811
11. kvě 2018

@ivivka snad jo doufám v to 😇ja se snad začnu i modlit😀 jen me od toho optimismu trochu odráží ze teď jsem mela vysetrene a nechytlo se tak se bojim toho ze to nevysetrene už vůbec nedopadne ale doufám doufám

Strana