Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

zizalkakate
30. pro 2006

janesm
tak to jsem zase ja🙂Mam i nekolik kamaradek co chodily do Heliosu, reknu aby i ony sem neco pisly....Uvidis, reknou ti to stejny, zmena je zivot.Na druhou stranu , je pravda, ze pokud to ma vyjit je jedno jestli v Heliosu nebo na Obilnaku nebo jinde, ale jde o pristup a v neposledni rade i penize. ☹

janesm
autor
31. pro 2006

zizalkaakate díky díky zlatíčko za všechny příspěvky!!!! Vidím že jsi mě našla všude... 🙂
Napiš mě prosím podrobnosti jak to codí na Obilnáku a co Ti řekly když viděly výpis z Heliosu.
Měj se krásně,držím pěstičky!!!

zizalkakate
1. led 2007

janesm
Takze, poprve jsem mela jednani jen s lekarem na odd.6, jako vstupni pohovor,pokec o vsem, pak domluva na krev atd.Nektera vysetreni si chteli udelat znovu.Takze celkem 2-3 x jsem byl na tom odd. 6, a pak uz jen odd. 16.Jak uz jsi na 16 jde to vsechno moc rychle, chodim tam sice jen od cervna letosniho roku /2006/, ale porad se neco deje.Uz v srpnu jsem byla na laparoskopii a hysteroskopii, pak hned 2x IUI a ted IVF s dlouhym protokolem. Nejvetsi sance po laparce a hysteroskopii je tak 3-4 mesice.Deloha je pekne pripravena🙂) 2 kamaradky otehotnely hned ten 1 mesic po tom zakroku🙂) Bohuzel ne ja☹ Takze aby ta sance vetsi jeste byla proto jsem sla ted hned na IVF, vyjde mi to akorat na ty 4 mesice.Na ten vypis z Heliosu nic nerekli.Jen me trochu zarazilo v Heliosu mi delali PCT , jedna se o vysetreni na protilatky proti spermiim. Delali ti to taky? Bohuzel ty protilatky mam.Na obilnaku to zatim nereseli.
Taky drzim pesticky, urcite nam to jednou vyjde!!! 😉

janesm
autor
1. led 2007

Ahojki zizalkakate 🙂 🙂
díky moc za příspěvky začínám vážně uvažovat o přestupu ale uvidím až po 11.1.kdy jdu na pohovor do Heliosu.PCT mě dělaly ale to už je dávnoooo.Mám to v pořádku ale myslím že ve tvém případě při IVF to vůbec nevadí spermie nepříjdou s těmi protilátkami do styku.Proč Ti dělaly tu laparku a Hysteroskopii ta se dělá jak??Myslíš že by mě to dělaly znova,když mě laparku dělaly v Heliosu??Takže nyní jsi na prvním IVF a začínš se stimulací??? Jak je to s placením na Obilnáku??? Ty injekce stojí kolik a kdo je píchá??? Máš i Decapeptyl???Jsi v začátku cyklu,jak dlouho budeš mít sz´tymulaci a kdy by jsi měla jít na odběr vajíček??
Nezlob se že mám tolik otázek ale momentálně jsi jediná která mě pomůže v rozhodování...Jsi z Brna???
Díky,díky!!!
Přeji všechno krásné,hodně štěstíčka,zdravíčka,lásky a pohodový rok 2007. 🙂

janesm
autor
1. led 2007

zizalkakate
chtěla jsem se ještě zeptat jak je to na Obilnáku z Neschopenkou při IVF odkdy máš na ni nárok???Měla jsem pocit že by měla být od začátku stimulace,podle toho jak jsem se cítila.Díky,Pa

zizalkakate
2. led 2007

janesm
Ano jsem z Brna.Prave prodelavam 2 IVF, prvni v Heliosu a ted na Obilnaku🙂
Poprve jsem mela neschopenku od odberu vajicek az do testu a ted jsem sla k obvodni, protoze jsem nechtela aby to v praci zase prasklo,ze jsem na IVF, takze jsem to zabalila pred svatkama, dost brzy🙂) Dnes jsem 7DC, rano opet krev a UZ a jdu tam zase ve ctvrtek rano, coz bude 9 DC. Trochu si me hlidaji kvuli romu hyperstimulaku. Laparku by ti asi znovu nedelali, ale dulezitejsi je hysteroskopie.Je to jako by ti to tam vycistili🙂....odstrani se sliznice atd.Pak se zacne tvorit zcela nova a u toho je vetsi sance na otehotneni, kamaradce se hned 1 mesic po zakroku podarilo otehotnet na IUI a to mela za sebou 2 x nevydarene IVF! Ted neberu decapeptyl, ale misto toho syneral, je to lepsi, jen si strikas do nosu, usetris jedny injekce.MAm pocit ze zkousi na me jine leky, protoze to poprve nevyslo...... Dnes jsem platila 15 tisic zalohu. Prodlouzena kultivace tady stoji 3 tisice, AH 3500,ICSI 1-3 - za kazdy 2 litry nebo 4-6 jednotna cena 8000.Zamrazeni 1-5 embryi 2000, no a stimulacni protokol coz asi zahrnuji leky 5000. Jinak co beru k tomu je ten synarel,prednison a za to nic neplatis, jo a dalsi vyhoda, utrogestan - na Obilnaku mi ho davaji zadarmo, a toho se spotrebuje celkem dost.
Tobe taky hodne zdaru a stesti, hlavni je neztracet nadeji!

janesm
autor
2. led 2007

zizalkakate
ahoj jsi zlatá nemohla jsem se dočkat až si přečtu novinky.Doufám že Ti nevadí že z tebe stále tahám ivnformace.. 😒 Moc mě to pomáhá při rozhodování.Ty jsi tu hysteroskopii prodělala??? Co to obnáší??? Je to horší než laparka a na Obilnáku to doporučují před IVF??
Ta záloha 15000,- se musí skládat vždy??? To není jako v Heliosu že platíš za jednotlivé úkony??Chodíš tam vždy ke stejnému lékaři nebo natrafíš pokaždé na někoho jiného?? No tak to je fajn s tím Utrogestanem ona jedna krabička stojí 50,- když je to na recept. A máš pravdu že je ho potřeba hodně.
Jaký máš teda ten protokol který DC začínáš se stimulací a kdy by jsi měla jít na odběr vajíček???Synarel a prednison se neplatí??
A na tu neschopenku máš na Obilnáku od kdy nárok nevíš?? Ono je lepší být doma v klídku i po dobu stimulace protože je to celkem náročné.
Ve které části Brna bydlíš a kilok je Ti let??? Já bydlím ve Starém Lískovci a letos mě bude 31,z toho už mám depku!!!
Měj se moc a moc krásně,držím Ti pěstičky aby Vám to kneečně vyšlo!!! Díky moc za nové informace,pa,pa 🙂 🙂

zizalkakate
3. led 2007

janesm
Ahoj, skoda, ze na sebe nekdy nenatrefime 😖 Jsem puvodem z Bystrce,ale ted asi 7 let bydim v Komarove. V dobnu mi bude 32, takze jsme na tom stejne🙂.Kdyz jsem presla na Obilnak, zacli resit kde muze byt problem roc nemuzu otehotnet.Takze veskere vysetreni krve, spermiogram a pak cekas na vysledky. Pak mi hned doporucila hysterospii a laparku.Vedela jsem ze to tak delaji, tak jsem sla do toho, ale mozna TO BYLO taky tim, ze se uz jeden pokus nezadaril. S placenim je to jinak nez v Heliosu. Tam platis rovnou ukony atd, tady zaplati kazdy 10 az 15 tisic zalohu a až projdes vsim, bude vyuctovani, bud ti vrati love nebo doplatis.Je pravda, ze muzes natrefin na nekoho jineho, tech lekaru na 16 je tam asi 5, ale po case je poznas vsechny.
Ja za krabicku Utrogestanu doplacela 150 Kc, na recept, asi spatna lekarna☹
NO a ja mam dlouhy protokol, jako pri prvnim pokusu. Je to tim jaky mas cyklus, jak to mas s vajcnikama atd. Oni ti sami doporuci jestli dlouhy nebo kratky.Je rozdil v tom, ze s lebou zacinas pri kratkym protokolu 2 DC a pri dlouhym uz 21 DC predchoziho cyklu. Se stimulaci jsem zacala 2DC. A co jsem slysela, neschopenku ti vystavi od 7 DC, ale urcite zalezi na domluve, jak se citis, vubec s tim nedelaji problem. Po laparce jsem byla asi 5 dni v nemocnici a pak 14 dni doma.
Jsem rada, ze jsem tentokrat od zacatku doma, je fakt, ze mam klidecek, a hlavne se snad nenachladim. Pri prvni pokusu jsem chodila až do odberu vajicek do prace a posledni 2 dny byla hruza, a to neberu to, ze jsem nic nedopla.Hele kdyby jsi o tom chtela neco vic jako co se tice lekaru atd. napis na mi interni postu a muzeme se domluvit i nekde na kavicce ve meste🙂)

larunnka
3. led 2007

Ahoj holky! Taky mám po prvním IVF v Heliosu a taky neúspěšném ☹ , ale leden - únor nás čeká další pokus, tak už zase brouzdám na netu a hltám informace jako poprvé. Já jsem taky přemýšlela, že změním sanatorium, ale když jsem se podívala na úspěšnost jiných carů, tak je to zhruba na stejno a druhé IVF budu podstupovat znovu tam, kdyby se to nepovedlo ani na podruhé, tak budu volit jinou cestu: někam jinam, ale to si zatím vůbec připouštět nechci.
Přeji vám oběma, at to vyjde 🙂 a všechny otěhotníme tento rok, mějte se krásně at vše dobře dopadne 😀

janesm
autor
4. led 2007

Ahoj zizalkakate,díky jsi moc hodná že mě podáváš informace.Budu ráda kdyby jsme se sešly a probraly vše osobně.11.1 jdu do Heliosu a uvidím co mě řeknou a doporučí no a pak se rozhodnu.Zatím nevím je to všechno červstvé ale čas ukáže.
Tobě přeji aby to dobře dopadlo a brzy jsi měla bříško,myslím že si to už zasloužíš!!!!Budu ráda když dáš vědět jak to vše probíhá,kolikátý jsi DC a jak se postupuje.Díky a držím pěstičky!!! 🙂

janesm
autor
4. led 2007

Ahoj larunnka 🙂 😉
moc mě to mrzí že Vám to nevyšlo,jsme na tom stejně!!!! ☹ Kdy jsi měla první IVF a jak to probíhalo,kolik Vás to stálo ap.??? A jak máš naplánovaný další pokus???
Říká se že ten první výjde málokdy že je většinou zkušební,ten druhý upravý stimulaci.
Přeji hodně štěstíčka a držím pěstičky!!!! 🙂

larunnka
4. led 2007

Ahoj Janesm!!! 🙂 😀
Ano, také jsem slyšela, že první pokus je spíše otázkou náhody, ale i přesto jsem na něj spoléhala 😢. U mě transfér proběhl 26. září, celý cyklus nás vyšel na necelých 40 000 Kč, platili jsme ICSI, léky k stimulaci, prodlouženou kultivaci a PGD, embryjka jsme měli vyšetřeny kompletně, při punkci mě jich odebrali 18 a po vyšetření PGD bylo k transferu vhodné pouze jedno 😖 ,u nás máme problém s neplodností já i můj manžel....manžel má chemoterapii v dětství- snížený počet spermiía já mám chromozomální vadu, která se navenek nijak neprojeví, zjistila jsem ji až po roce snahy o miminko, tato moje vada způsobuje to, že z 25% budeme mít dítě zcela zdravé, nebo z 25% ho nedonosím, nebo z 25% bude jak já: zdravé na venek: špatná genetika, nebo z 25% donosím, ale bude postižené, jedná se o onemocnění, při kterém se děti dožívají jednoho roku........proto jsme museli postoupit tolik procedur a PGD zjistí pouze 25% zcela zdravých, ty co jsou jako já už vykazuje jako nevhodná k transferu, ale ted je nová vyš. metoda: PGR, která pozná i ty, co jsou jako já, takže naděje je 50%....což jde. Jdeme tam díky tomu 17. ledna, kdy přiletí lékař z Austrálie a budeme mít s ním pohovor a na samotný transfér po stimulaci to vychází zhruba na březen.

Byla jsem u kartářky, nevím jestli na to věříte, ale bez toho aniž bych jí něco řekla, tak mi vyhádala, že na přelomu březen-duben otěhotním 😀 , tak se snad nemýlila.
Holky mějte se krásně a brzičko //

zizalkakate
5. led 2007

janesm
Vcera jsem zase byla na Obilnaku - krev a UZ, ted jdu opet zitra, coz je sobota a to uz budu 11DC, MUDr. mi rekl, ze at pocitam v pondeli nebo utery s odberem vajicek no a to by vychazelo na transfer na vikend🙂) Pak uz tech nejhorsich 12 dni cekani na vysledek.Folikuly - na levem vajecniku porad neni nic videt, schovava se pod strevama a na prevem jich je nekolik 10-11 mm asi 14 kousku, takze opet celkem dost. Cim vim, tim jsou mene kvalitni a pak ten hyperstimulak.Doufam, ze vse probehne OK, protoze se segra 20.1. vdava a nerada bych zustala upoutana na luzku 😀 Mej se a brzy pisni 😵

larunnka
5. led 2007

Ahoj zizalkakate!
Neboj, vše bude ok a malý se tam uhnízdí a uvědomí si o jaké pohodlí by přišlo, kdyby se nechytlo a bude se u maminky drřet jako klíšťátko, vim to. 😀 .
Čím jsi se stimulovala?

zizalkakate
5. led 2007

No to doufam, ze uz si to konecne rozmysli a zustane TAM! Bricho uz mam zase jako v 9 mesici, po te stimulaci🙂 Poprve jsem mela puregon pen a ted gonal F.Ted mam davku 225 jednotek, uvidime zitra po odberu krve.

larunnka
5. led 2007

Neboj, určitě tam zůstane, já jsem měla taky Puregon pen a píchala jsem si 125 j. po celou dobu stimulace a vše bylo o.k. , tak si ho budu píchat znovu. Dej vědět jak vypadá dál, všechny informace mě zajímají, protože se to týká právě i mě a rozumím bolesti, která je při neúspěchu

zizalkakate
5. led 2007

larunnka
Jsem rada, ze bydlim ve meste kde si muzu vybrat i prestupovat , vybirat mezi sanatorii, hodne na Obilnaku nebo i v Heliosu jsem potkavala zensky, ktery dojizdely ze sirokeho okoli. Musi i toto byt financne narocne, kor, kdyz uz se neco deje a musime chodit pomalu kazdy druhy den na nejake vysetreni, krev atd.Ja sednu na tramvaj a za 20 minut jsem tam🙂Toto je silena vyhoda.Na konci ledna budu vedet jak to tentokrat vsechno dopadlo, no a ty to budes vedet o par mesicu pozdeji. Moc se tesim!!!ROK 2007 urcite bude pro van vsechny "plodnejsi".Tyto diskuse jsou moc fajn, alespon clovek vi, ze v to neni sam, i kdyz me to nekdy desi kolik "toho" je, ale na druhou stranu vidis, ze to chce cas a vyjde to nakonec vsem.Nekomu na prvni pokus jine na x-ty🙂)PA

larunnka
5. led 2007

Zizalkakate, já jsem z Třebíče a to naštěstí není zase až tak daleko, ale dojíždění samozdřejmě je. Ale já spoléhám na to že to bude třeba odměna za miminko. Určitě se nám to podaří všem.

janesm
autor
5. led 2007

Ahoj larunka 😉
netušila jsem že jsou u Vás takové problémy ale naštěstí máte dost velkou naději!!!! A těch peněz.... to aby byl člověk milionář...Chodíte k doktoru Texlovi??? Já chodím k doktorce Osladilové připadne mě víc pohodová než on mám z něj pocit že je pořád za pochodu a nemáš možnost s ním vše probrat.
Neuvažuješ o tom přejít jinam??? Já abych pravdu řekla jinam než do Heliosu nebo na Obilňák bych nešla.
Moc a moc držím pěstičky a doufám že měla kartářka pravdu,také o tom uvažuji abych měla trochu jasno i když tomu zas tak moc nevěřím. 🙂 🙂 Pa,pa

janesm
autor
5. led 2007

Ahojik Zizalkakate 🙂 😉
tak to už bude pěkně ubíhat!!!! Jak Ti řeknou kdy na odběr tak to už potom letí a doufám že k Vám doletí čáp nebo vrána!!! 🙂 🙂 moc si to zasloužíš!!
Jak se provádí ta Hysteroskopie???
Moc moc držím pěstičky a piš!!!! Pa,pa 🙂

larunnka
5. led 2007

Ahoj Janesm! 😀
Máme problémy a veliký, ale je pravda, že pořád nějaká naděje existuje a to je tonejdůležitější a opravdu tomu ted moc věřím, že to vyjde.
Chodíme k Texlovi a jsem s ním moc spokojená, ono to spíš vypadá, že má rozběháno, myslím si, že nás do tajů IVF zasvětil dokonale.Mám v něj plnou důvěru, odebíral mi i oocyty a vše proběhlo v pořádku. Zatím sanatorium měnit nechci a uvidíme jak to dopadne ted. Předtím jsme jezdili do Repromedy a tak byl přístup katastrofální a o cenách nemluvím, PGD tak vycházelo na 40 000 a v Heliosu na 15000, to mluví za vše.
Já jsem kartářce nedávala taky velkou naději, ale po té co se mi to vyplnuje jí věřím, záleží taky komu se člověk svěří, ale holky, my i bez kartářek se letos miminka dočkáme 😀 😅 😀

zizalkakate
6. led 2007

Nazdarek holky, ja taky chodila k Texlovi, ale vetsinou jsem kapla na Osladilovou, ta byla opravu v pohode.Pokazde kdyz jsem byla u Texla, behem jednani se mnou mel asi 10 telefonatu a porad byl v jednom kole.Je pravda, ze je Helios levnejsi nez Repromeda. Ta tu jsem neslysela nic hezkyho, a to PGD, do toho tlaci kazdou!!!! Aniz by k tomu byl duvud. Oni jsou na to zamereni, vyzkum a tak. Jsou tam i lekari z Heliosu, kteri se odtrchli🙂)Jeste jsem slysela pozitivni a cenove dostupny v Unice.Vadilo mi na Heliosu i to, ze mas narok az 6 krat za rok mit plne hrazeno IUI, ale tam jsem za 1-3 pokus platila za kazdy 800 Kc + leky.Na Obilnaku mam uz 2 IUI za sebou a ani jednou sem nic neplatila ani za leky (utrogestan, pregnyl).Taky za spermiogram jsem tam platila 1000 a na Obilnaku nic.Ja si na Obilnak nemuzu vubec stezovat, jediny co je horsi, je nekdy to cekani, ale jinak pohoda.

larunnka
7. led 2007

Ahoj holky! Já jsem teda za spermiogram v Heliosu neplatila ani korunu, ono se to prej odvíjí kolikrát ho máš dělaný před tím, my jsme bohužel nucení PGD podstoupit, protože nechci být neštastná, že se mi narodí dítě, které bude postižené a jak jsem říkala, v Repromedě chtěli o 25 000 víc, což je síla.
Na Unicu jsem slyšela hodně chváli ( přes IVF, o IUI jsem se moc nezajímala: to mě bohužel nepomůže ), co vím, tak jsem mluvila s dvouma párama, kteří nemohli otěhotnět v sanatoriu a jak odjeli to Unici, tak otěhotněli hned, Unica ještě nabízí, pokud se Ti nepovede IVF na třikrát, tak čtvrté IVF máš zadarmo, takže máš pokusy vlastně čtyři: naděje na otěhotnění vysoká.
Za Utrogestan jsem doplácela myslím 50 Kč.Pregnyl jsem neužívala, tak to říct nemůžu.
Holkymějte se krásně a užijte si víkend! 😀

ice.tinka
7. led 2007

Ahojinky ....Janesm tak jsem tě tu našla 😀 😵 Už je ti lépe???Já mám pocit že se té depky snad nezbavím nejhorší je to ráno a pak večer všechno mi to připomíná 😖 😖 😢

Když tak čtu o tom doktorovi texlovi tak jsem časem jak jsem brouzdala po internetu poslední měsíce četla na něj jen tý nejhorší články a to byla fakt hruza !!!!Osobně ho neznám ale opravdu hrozné věci na něj píší ženy co je vyšetřoval!!!!Tak nevím snad jen pozor na něj!!!!! 🙄 😠

Zatím papa

larunnka
8. led 2007

Já nevím, já posuzuji podle mé zkušenosti a nemuhu zatím říct půl slova. Podle mě hodně lidí doktory v této oblasti odsoudí po neúspěch. Pochybuji, že když je ředitel sanatoria, tak by vědomě svým pacientkám ubíral procenta naděje, mě se jedná o těhotenství a at je vše o.k. a to že přijme během konsultace tel. mě nevadí, já ho beru jako profesionála.

janesm
autor
8. led 2007

zizalkakate tak jak se daří,jak se cítíš a kdy máš jít na ten odběr vajíček nebo ho máš za sebou??? Jak to probíhá?? Držím pěstičky!!! 🙂 🙂

janesm
autor
8. led 2007

larunka já proti tomo doktorovi nic nemám jen mě vadí že je stále v poklusu.. Zkrátka doktorka má lepší přístup!!! Záleží asi na tom jak moc jsme citlivé... Jak se rozhodneme jakkoliv hlavně at máme úspěch!!!!

janesm
autor
8. led 2007

ice.tinka ahojki... 😉
tak já jsem relativně vpohodě ale bolí to stále!!! Chce to čas a věřit že bude lépe!!!! Uvidíš vše přebolí ale opravdu to chce čas!!! Pomohlo mě jít do práce ale hrozně mě to tam štve..Měla jsem stejné pocity jako Ty,slzičky a slzičky a měla jsem pocit že je všechno ztracené!!! Projdi si a zjisti co nejvíce aby jsi zprávně zvolila to jiné centrum.Moc držím pěstičky´,jsem s tebou!!! 😉
Co jsi zajímavého na Texla četla???

ice.tinka
8. led 2007

Janesm:
Mám pořád pocit že mi ty nevolnosti ,bolesti a to opatrování o sebe a později o bříško hrozně chybí :(!!!Kdy nejdřív mužeš na další IVF??Asi zešílím K tomu mám opravdu moc hodného přítele a tim je to ještě těžší moc jsme se těšili a dávali do toho moc a ted jsme z toho oba jak se řekne v pr...!! ☹ No jinak snažím se být objektivní abych neublížila doktorovi a taky přemýšlím jestli nemám vztek na něj že se to nepodařilo ...ale ne je hodně věcí které opravdu zanedbal ještě jsem se nesetkala z někým kdo by stimuloval 5 dni!!!A bez vyšetření přitom mi od operace muže být už cokoliv že...vajíčka vytáhl aniž by se před tím zajímal jestli jsou ok...no a potom to taky jinak nemohlo dopadnout jak jsem již psala chtěli jsme do toho dát všechno AH,PK,ICSI+léky které jsme byli ochotni připlatit no ale nějak mu to do toho časového useku který z několika týdnu změnil na necelé dva(od stimul po ET)nevešlo tak mě odflákl ...NO a já uzlíček nervu a vzteku a všeho dohromady jsem jeho výsledek!!!!!Připadám si jako pokusný králik ...No nic 😖

Co se týče toho doktora Texla helios myslím?!!!bylo toho dost v nějakých diskuzích to už bych nenašla jedno jsem objevila tak tady je odkaz§!!!!!!

Opravdu ho osobně neznám tak nevím jen mi to jméno nějak utkvělo v paměti tak jsem k tomu něco písla Tak tady to máte zatím papa

http://www.rodina.cz/clanek3579.htm

larunnka
8. led 2007

Ahoj Janesm! Jo jo, máš pravdu, určitě záleží na tom kdo jak koho bere, možná to dělá taky to, že jsem zdravotní sestra a někdy ten poklus chápu, protože, to určitě dělá i to, že on zodpovídá za pacientky po operaci a do toho má ještě ambulanty, já dělám na JIPce a když se nám doktor vzdálí z oddělení, tak lidi někdy lituju, na uchu má telefon a k tomu musí řešit ještě komplikace jiných pacientů, je pravdou, že toto je odlišné oddělení, ale.....
Ale opravdu zéleží hlavně na tom, at otěhotníme a pak nám bude fuk, jestli je to Texl nebo Osladilová.