Jak zvládnout IVF stimulaci a sport?
Ahoj holky, tak mě čeká IVF stimulace, nikdy jsem to zatím nepodstoupila, takže nevím, co čekat - a blbec jsem se nezeptala. Dostala jsem Diphereline a Pergoveris. Jde mi o to, že po týdnu injekcí jdu na Jizerskou 50 a jestli mám šanci to zvládnout (jen 25 km) nebo jestli jsou vedlejší účinky hrozný 🤯 v práci to budu mít zrovna na potvoru taky extra náročný.. 🫣
No já upřímně nevím. Každá jsme jiná. Na každou ty hormony působí jinak. Já třeba neměla vůbec žádný vedlejší příznaky krom opravdu plného " nafouklého " podbřišku.
Znám ale holčiny, co měly bolesti, zvracely, byly úplně mimo a rozhozené atp..
Každá klinika ti ale doporučí pohyb ( chůzi) , ale s opatrností. Uvědom si, že budeš mít vaječníky ztěžklé a obalené vajíčky. Při námaze, blbém pohybu, hrozí jejich torze. To fakt nechceš.
Asi bych si v době IVF ujasnila priority. Na Jizerskou můžeš každý rok. Ale IVF je časově omezené. Pro mě osobně to byla velká událost, při které jsem se hýčkala, zvolnila jsem a relaxovala...
@reeeza Děkuji za odpověď, takhle jsem o tom nepřemýšlela. V prvním těhotenství jsem celý první trimestr proběžkovala, hrozně mi to pomáhalo. Ale je to taky jiná situace. Poradím se tedy s doktorem.
U IVF ze začátku dobrý. Ale pak asi týden, dva před odběry jsem nemohla bolestí břicha ani chodit. Bylo to strašný. Navíc mi hrozil OHSS. Po odběru jsem 3 dny měla problém vůbec vstát a musel se o mě starat manžel. Umýval mi vlasy, doprovázel mě první den po zákroku na WC.
A pak si pamatuji, že když jsem polykala Estrofem (nebo tak nějak 🤔), tak jsem věděla, že po 20 minutách se mi udělá tak blbě jako kdybych byla zfetovaná a trvalo to asi 15 minutě než jsem se dala do kupy.
Až na tohle jinak jsem se příliš neomezovala, ale taky nepřetěžovala. 😃
@anonym_autor Prvni dny v pohode. Pak uz jsem byla dost nafoukla, citila jsem se jak v 9. mesici 😀 A u 4. IVF jsem mela asi lehci hyperstimulacni syndrom, to uz jsem si pripadala jako dost invalida. Ale rekla bych, ze po tydnu injekci by to mohlo byt jeste v pohode 🙂

No já upřímně nevím. Každá jsme jiná. Na každou ty hormony působí jinak. Já třeba neměla vůbec žádný vedlejší příznaky krom opravdu plného " nafouklého " podbřišku.
Znám ale holčiny, co měly bolesti, zvracely, byly úplně mimo a rozhozené atp..
Každá klinika ti ale doporučí pohyb ( chůzi) , ale s opatrností. Uvědom si, že budeš mít vaječníky ztěžklé a obalené vajíčky. Při námaze, blbém pohybu, hrozí jejich torze. To fakt nechceš.
Asi bych si v době IVF ujasnila priority. Na Jizerskou můžeš každý rok. Ale IVF je časově omezené. Pro mě osobně to byla velká událost, při které jsem se hýčkala, zvolnila jsem a relaxovala...