Jaké jsou možnosti umělého oplodnění pro svobodné ženy?
Dobry den, nemá některá z vas zkušenosti s umělým
oplodnenim jako svobodná? Najíst vhodného otce, se mi bohužel nedaří. Jsem stoho vycerpana ale moc bych chtěla maminko. Mam za to ze v ČR to bohuzel neni možné,? Ale nejsem si jistá, kde jinde by toto možné bylo a pro me reálné? Děkuji moc za vase odpovědi
@lti mohla bych vás poprosit jak přesně to tedy probíhá? Aby to bylo možné a kde v ČR je to reálné?
@j.a.n.i otcem myslíte i v rodném liště?
Bude muset jako samoplátce vše zaplatit, ne přes pojišťovnu.
A asi to s někým sehrát. Na coparenting jsou i čistě sperm donoři kteří by třeba i přijeli ze zahraničí. V ČR výběr nic moc 😅
Minimálně v CAR, nemyslím, že by pak někdo kontroloval, že je opravdu i v RL, ale je otázka, kdo do toho půjde, když riskuje, že se ona ocitne v blbé finanční situaci, nechá ho soudně zapsat a on bude platit alimenty.
@j.a.n.i no právě asi tak 😏
Tak jak to obchází lesby, podepíše to kamarád, sperma dárcovské, do RL otec neuveden.
Mně teda ale ten tvůj nápad přijde hloupý, dítě není něco co si koupíš v sámošce... 🤷🏼♀️🙈
Ahojky, napiš mi.
@j.a.n.i Prosím tě, neměl kraviny. Znám spoustu lesbických párů s dětmi, některé z nich se rozešly, a ani v jednom případě nikdo nic nechtěl od otce dítěte. Muset dítě posílat k cizímu člověku, se kterým ho nechceš vychovávat a který o to dítě nestojí, to skutečně není něco, co by rozumné ženské stálo za pár drobných. A proč taky, když soudy v tomto případě reagují flexibilněji než zákon a k povinnosti se o to dítě starat i po rozchodu tlačí partnerku biologické matky (protože jak jde o peníze, které může ušetřit, to i teplé rodiny jsou najednou pro stát rodiny). Samozřejmě, že riziko tam je, bylo by mnohem jednodušší pro všechny, kdyby se tohle nemuselo dít v šedé zóně. Prakticky a reálně fakt plošně lesby o otcovství dárce svých dětí nežalují; na handrkování se o otcovství, alimenty a styky s otci jsou tady ostatně tradiční hetero páry, že jo.
@eviicka Je. Podpisem se zavazuje, že je otcem. Na základě toho podpisu bude v případě, kdy dojde na lámání chleba, určen za otce dítěte a nikdo ho z toho nevyváže.
@tereziezavily díky za doplňující info
@tereziezavily Takze jake melu kraviny? Stat se to může, takze ano riskuje, ze bude musel platit alimenty.
Některé kliniky v čr to dělají ale odkážou vás za hranice...hledejte na netu...

I v CR se to da, kamaradka takto ma syna.