Je nepárný počet embryí po IVF problém?
Zdravím,
chci se zeptat, je tu někdo s informacemi (ptali jste se svého lékaře, či embryoložky) a uměli mi říct. Prišli mi výsledky rýhování. Myslela jsem, že musí být vždy párny počet, ale máme i nepárny počet buněk. Značí to něco zlé? Manžel mě celkem polekal, nemělo by být jen párny počet?
(D3) Třetí den po oplození
2.5.2023
Počet vyhovujících embryí
12 a to následovně
1x11, 3x9, 4x8, 3x7, 1x6
Počet nevyhovujících embryí
0
Celkový počet embryí
12
Všude jsem jen dohledala, informace, že třetí den by měli být aspoň 6-8 buněčná embrya.
OPU bylo v sobotu 29.4.2023 (16 oocytů – z toho 12 v pořádku i oplodněny), oplodněné. Spermie Fresh ; Oocyty Fresh ; Oplození ICSI, Prodloužená kultivace, MACS.
OPU - 29.4.2023 ve 8:20
Odber Spermatu - 29.4.2023 ve 8:30 - MACS
takže z toho tipuji, že k oplodnení došlo asi až kolem oběda?
Správu o oplodnění a následnom vývine dostávame vždy v 11:00 hod
Snažili jsme se o miminko 4 roky. Posledné 2 jsem měla v merku i ovulaci (na základě bazální teploty). Byla jsem zdravá. V tomto roku za sebou nepodarené 2x IUI. Manžel má horší spermiogram – špatná morfologii – jen 0,5 % je OK, ale doktorka řekla, že se to kompenzuje nadpriemerným počtem. Cyklus pred IVF mi našli cystu, kterou vyléčili nasazením hormonální antikoncepce. Brala jsem ji 3 týdny. Po její vysazení (5 dní) jsme začali s protokolem IVF 18.4. Stimulace přinesla 16 oocytů z toho úspěšně 12 oplodněných.
Předpokládané datum ET:
04.05.2023 10:30
Budu ráda za všechny postrehy, zkušenosti, cokoli, co si přečtu a nebudu na to tolik myslet. ❤

Tak dnes byl transfer 🙂
z těch 12 přežili krásných 10 a jednu gombičku už mám v sebe 🙂
3 z toho byly expandované blastocysty a jdou hned k mražení .
Ostatné blastocysty se nechají do zítra aby byli taky expandované a šup do mrazáku.
Snad je využiju až za rok a půl ❤
@honziksima krasna urada a hodne moznosti na transfer👍
@honziksima Ahojky můžu se zeptat já jsem byla 5.kvetna na transferu jak se cítíš ???
@jeniferoliver Príznaky nejak nepociťuji žádné. Bolest prsou a v podbříšku mám z estrogemu a progesteronu. Jinak nic. Overtille, který jsem měla před OPU mi vyprchal už včera a dnes snehobílý test. Tak snad se dušik objeví co nejrychleji.
@honziksima potom napiš jak jsi na tom já chci zkusit zítra test ale bojím se je to hodně brzo. Tak držím ti palce ať se podaří.
@jeniferoliver no ja testovala dříve práve ať vím kdy vyprší ovetrille který jsem měla před OPU. ešte tretí den po tranferu jsem měla ducha , včera už nic. A transfer si měla 3denní nebo s prodlouženou kultivací?
@honziksima s prodlužovánou kultivaci. Tak skusime no jsem nervózní je to už 3x nevidareny
@jeniferoliver Dnes ráno se mi tam objevilo něco mezi ryskou a dušíkem. fotkou se ešte nedalo zachytit, ale manžel to tam prý vidí něco taky. Tak budu testovat dále a snad pozítří tam bude vidět něco co už by se dalo zachytit i fotkou. Požívám 10tkové testy od Dr. Max
@honziksima ☘️ Držím všechny palečky co mám! ☘️
@kreatura Děkujeme

@honziksima přeji moc moc já budu zítra testovat
@honziksima super přeji ti to ať sílí
@honziksima jeeej to mám radost gratuluji ať sílí ať se mimčo drží. 💝💝 Dneska jsem taky testla, a zítra koupit Digi test 💝💓💝💓💝💓💓💝🤍🤍🤍
@honziksima dnes taky 12 den
Gratuluji ti máš krásnou čárku moc přeji ať se miminko drží
@jeniferoliver
ty máš taky krásny testík sílící 🙂
Ja byla predevčírem a dnes i na krvi
v pondělí jsem měla hCG 129 a dnes, středa už 411 hCG
takže ztrojnásobení .. tak snad bude vše OK
@honziksima jeeeee krásný ,, mě to čeká v pátek. ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Ahojky 🙂
mě právě volali z CARu a gratulovali. O 12 dní jdu na UTZ, to budu 6tt+3 tak se možná poštěstí a bude srdíčko
Sumarizace HCG:
pondělí 11 DPT - 16 DPO -**hCG 129**
středa 13 DPT - 18 DPO - **hCG 411**
čtvrtek 14 DPT - 19 DPO - **hCG 776,3**
Gombička asi na začátku přispala a teď se to snaží dohnat 🙂
@honziksima Jujky gratulace velká mě to čeká zítra. Jeeeeeeeee to je dobra zpráva ❤️❤️❤️❤️❤️♥️❤️♥️❤️💚❤️💚💚❤️💚❤️💚❤️💋❤️💋💚❤️♥️💓♥️💜💗🤎💗💗💜💙💜💙💜🤎🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@jeniferoliver určite budeš mít taky dobrou zprávu 🙂
Souhrn po IVF ET - 5denní kultivace
Ahojte,
déle jsem se neozvala, no bo stress... ale včera mě z CARu propustili a už přecházím pod mého gynekologa a vše vyzerá v pořádku.
Rozepíšu tady průběh pro té, které jsou stresuľe jak já, ať se nebojí.
DPO - dny po ovulaci - u embryotransferu den oplození vajíčka
DPT - dny po embryotransferu 5 denní blastocysty
Začalo to IVF a fresh embryotransferom po 5denní kultivace.
U odběru jsem měla dve injekce Overtille a z ní jsem měla poslední pozitivní test 9 DPO - 4 DPT (uvádí se 10 až 12 dní kým to vyprší z těla a nebude falešně pozitivní test.
11 DPO - 6 DPT První pozitivní test (mikro duch :D )
testy pomalu sílili, 10 DPT - 15 DPO digi Clearblue vyšel 1-2 týden pozitivní
Chodila jsem i jako samoplátce na krev abych měla vše pod kontrolou.
11 DPT - 16 DPO -**hCG 129**
13 DPT - 18 DPO - **hCG 411**
14 DPT - 19 DPO - **hCG 776,3**
20 DPT - 25 DPO -**hCG 4 991**
22 DPT - 27 DPO - **hCG 5 740**
ten 20 DPT jsem po ranním orgasmu zašpinila ale čistou ružovou krev tak jsem se polekala a vydupala si kontrolu v CARu. Nejdřív mi vzali jen krev, ale já chtěla i UTZ a tak jsem to nejak obkecala a 21 DPT mě vzali. Vidět byl jen gestační váček se žloutkovým váčkem bez embryonálního pólu. Byla jsem 5tt +5. takže jsem se lekla že není vidět ani náznak embryonálního pólu. Proto jsem šla znovu na krev obden 22 DPO, a to mě už dorazilo, jelikož se to obden zvedlo jen o 15 %, takže už jsem byla smířená s mrtvým těhotenstvím (což je těhotenství kde je jen gestační vaček se žloutkovým ale embryo se nevyvine, zamlklé těhotenství je pak když se vyvine jen gestační váček prázdny) :(
Včera 26 DPT - 31 DPO jsem byla na Ultrazvuku. Neměli tam v Caru dobrý ultrazvuk. Kolik bije srdíčko neví ale bije. Taky obraz nic moc, ešte se emrbyjko schovávalo celkem mezi žloutkovým váčkem a stěnou gestačního váčku, ale vyjelo jí, že veľkostne odpovídám 6tt+3 co přesně vychází i podle tabulek.
Takže nezoufat!! hCG je opravdu u každé ženy jiná. Já budu asi tá, která bude mít max hodnoty jen několik desítek tisíc.. jiné mají několik sta tisíc.
hCG porovnávaní růstu se oplatí tak do hodnoty asi 3 000 mIU/ml (někde uvádějí IU/I je to to samé). Tady je i kalkulačka jestli máte obden hodnoty. "Kalkulačka růstu hCG":https://www.babymed.com/tools/hcg-calculator . Doporučuje se porovnávat hodnoty ze stejné laborky.
**Jak se hodnota hCG zvyšuje**
hCG Rychlost zdvojení hodnoty
pod 1 200 IU/I mezi 30 až 72 hodin
1 200 - 6 000 IU/I mezi 72 až 96 hodin
nad 6 000 IU/I 96 hodín a více
Pak prípadne co jsem se ešte naučila z nových studií.
Gestační váček na UTZ
V případě, jestli jste měli ultrazvuk, kde byl jen gestační váček tak do 7 až 13 dní by se měl objevit nejpozději embryonální pól. V případě gestačního váčku a žloutkového váčku by se měl embryonální pól objevit nejpozději do 7 až 10 dní od tohto ultrazvuku.
Srdeční aktivita se musí projet u Embryonálního pólu nejpozději do jeho velkosti 7 mm.
čerpala jsem odsud ale toto doporučuji vyšilovat jako já, protože já su příklad, že to není potřeba. "Znaky neprosperujícího těhotenství":
Dost mi pomohlo toto video (stačí si dát titulky preklad do češtiny) "Ultrazvuky těhotenství":
https://www.youtube.com/watch?v=kWHAzsYec6oVšem držím palce a věřme, že je vše, jak má být. Příroda je stvořena neuvěřitelně a jak naše tělo, tak i to vajíčko a spermia ví. A ono se to povede! ve správny čas
Nezbyl někomu prosím puregon?

@honziksima v klidu,normalni vyvoj.Ctvrty den se vyvoj lame a zacina se prosazovat hlavne geneticka informace ze spermie a vyvoj se zrychluje,takze zitra bys mela mit idelani vyvoj uz morula,coz se ani bunky nepocitaji…Dulezity je stav v patem dnu a pak se vybiraji ty nejlepsi pro vklad a mrazeni (naslapnuto mas dobre,ale fakt je dulezity az posledni den kultivace)..
Jen doatz na oplodneni,ano oplodnuje se v poledne a posuzuje se kolem 7-8 rano,aspon kam jsem chodila..
Jsou to nervy, ale ted uz se ovlivnit nic neda a jen doufat 🍀