KET - vše kolem něj, jak probíhá atd.

tergal
30. kvě 2017

Ahoj, připravuji se na KET. Vyfasovala jsem náplast estrahexal,které lepim 2x týdne,asi 5dni před transferem mám přidat crinone gel. Zajímá mě,jak vlastně zjistí lékaři,kdy se má jít na transfer rozmrazení embrya? Já teď byla na ultrazvuku,Dr.mi nic neřekla,jestli dobrý nebo špatný,předpokládám,že OK,když mi naplánovala KET na 22den. Mám strach,je tu někdo,kdo se chystá a nebo už KET postoupil a může podat více info? Moc děkuju!

listopadka1
30. kvě 2017

Ahoj, já mám z KET dcerku, měla jsem ale jinou stimulaci než ty. Jinak jestli už je čas se pozná podle toho, jak je narostlá sliznice dělohy, aby se v ní mohlo embryo zahnízdit. Neměj strach, doktoři to mají všechno zmáknutý a určitě ti neudělají transfer, když to nebude mít smysl. Jinak embrya se rozmrazují až v den transferu, takže když nebudeš připravená, může se to posunout. A příště se doktorky na všechno ptej, když si nebudeš jistá, snad to není nějaká megera a nezakousne tě 🙂 Já se ptala na všechno jak dement, ale aspoň jsem věděla, co se děje.

be_ruska
31. kvě 2017

Ahojky taky me ceka KET. Dnes jdu na ultrazvuk tak jsem zvedava co mi řekne 🙂

tergal
autor
3. čer 2017

@listopadka1 ahoj,prosim tě v den transferu taky dělají ještě ultrazvuk? O tom se mi doktorka nezmínila,jen řekli,že kolem půl deváté volají ohledně rozmrazení embrya a pak cca do hodiny je transfer...tak nevím?! Jinak máš pravdu,doma mě napadá tolik otázek a v ordinaci sem jak lekla ryba,vypleskla z info,které na mě doktorka vychrlí,budu se ptát😐

listopadka1
3. čer 2017

@tergal teda, uz si nepamatuju, jestli udelaji uz jeste v den ket, ale rozhodne cely transfer probiha pod uz.

tergal
autor
4. čer 2017

@listopadka1 a byla jsi pak po transferu nejak v klidu,chodila jsi do práce nebo jsi byla na neschopence?

tergal
autor
4. čer 2017

@be_ruska ahoj,tak jak jsi dopadla u lékaře? Kdy jdeš na KET? 😉

be_ruska
4. čer 2017

@tergal ahojky vsechno v poradku. Sliznice byla min.stredu 11 mm 🙂 na KET jdu tuto stredu. Kdy jdes ty?

listopadka1
4. čer 2017

@tergal byla jsem úplně v pohodě, chodila jsem do práce, nijak se neomezovala. Oni ti řeknou, co můžeš a nemůžeš - třeba saunu, bunjee jumping, nějakou brutální ožíračku a tak, ale to bys asi stejně nedělala 😀 Ten transfer je úplně bezbolestnej, neinvazivní, samotnej "zákrok" trval tak deset minut. Spíš je dobrý pak být v klidu, moc to nehrotit a nestresovat se, i když to se lehko řekne. A pokud můžu poradit, nedělej si test dřív, než ti řeknou (mě říkali za 14 dní) - dřív vyjde určitě negativní a budeš z toho akorát nešťastná. Mně se začal ukazovat duch až ten 14 den a byl děsně slabej, ono jak to samotné oplození neproběhne uvnitř těla, tak to hCg stoupá pomaleji.

tergal
autor
23. čer 2017

@be_ruska ahoj,tak jak jsi dopadla? Vse ok?

be_ruska
24. čer 2017

@tergal ahoj. Bohuzel u nas se nezadarilo. A co ty?

tergal
autor
26. čer 2017

@be_ruska Ahoj, to je mi líto :( u nás bohužel též ne :( Nechápu. Řekli tě lékaři, proč se tak stalo? U nás vše probíhalo v pohodě, zavedena blastocyta, slabý obal a přesto :( jsem z toho smutná.

be_ruska
26. čer 2017

@tergal taky to nechapu. Taky sem mela blastocytu a vse bylo v poradku. Na konzultaci jdu 17.7. Tak jsem zvedava co mi reknou.

tergal
autor
28. čer 2017

@be_ruska já jdu 14.7., tak jsem taky zvědavá, jde se mnou i manžel, aby u toho byl a vše slyšel, případně se i zeptal, tak uvidíme. Budeš se chystat na další? My teď jedeme k moři, trochu se odreagovat, tak to necháme až na srpen/září.

be_ruska
28. čer 2017

@tergal jojo taky pujdeme spolu. Dalsi ivf jeste zkusime tak se chci domluvit kdy muzem znova. Slysela jsem ze musi byt mezi stimulacemi 3 mesice pauza takze nam by to vychazelo nekdy koncem srpna. Prave taky ted hledam nejakou dovcu. Akorat nemuzu nic dobryho najít. Chtela bych jet jeste nez nastoupim do prace coz ma byt nekdy v pulce cervence🙂

tergal
autor
28. čer 2017

@be_ruska ano,taky jsem to slyšela,že by měla být tříměsíční pauza,ale uvidíš,co ti řekne lékař. Do jakého centra chodíš? My máme ještě jednoho mrazacka,ale v červenci z důvodu dovci to nevyjde,tak až v ten srpen,září. Snad se ti povede neco najit a uzijes si volna pred nastupem do prace. Mela jsi KET v řízeném cyklu (prasky) nebo přirozený cyklus?

be_ruska
1. črc 2017

@tergal chodim do Repromedy v Brne. A ty? Ja pred ketem zavadela utros a a pichla sem ovitrele na ovulaci. Ty jsi to mela jak?

tergal
autor
3. črc 2017

@be_ruska chodím do Gennetu v Praze. Já měla řízený cyklus (brala jsem Estrahexal - náplasti a utrogestan). Teď bych asi chtěla zkusit ten přirozený bez prášků jen se zaváděním utrogestanu, pže ovulaci mám i sliznice mi roste dobře. Tak uvidíme...

tergal
autor
18. črc 2017

@be_ruska Tak jsme se vrátili z dovči, ta byla naprosto v pohodě, načerpala jsem síly a nezbytnou energii na další pokusy! oběhla jsem doktory, nikdo nedokáže vysvětlit, proč se tak stalo nestalo! Neměli jsme to PGD (vyšetření embryí), to Dr. říkala, že jediné by mohlo mít ještě souvislost!! tak zkusíme ještě poslední pokus KET a uvidíme. Co ty, vybrali jste nějakou dovču? Jsi domluvená s Dr. na další postup?

be_ruska
18. črc 2017

@tergal ahojky. My byli u dr vcera. Vlastne nam taky nedokazala rict proc to nevyslo. Jen rikala ze mam proste strasne malou zasobu vajicek a bohuzel i malo kvalitni. Takze zkusime jinou stimulaci a uvidime. Za necely mesic zacinam stimulovat. Dovcu jsme si nasli az na zari, ale uvidime jak na tom budem. Protoze nam delaji pgs tak transfer by mel byt nekdy v zari. Kdy ty pujdes na ket?

tergal
autor
7. srp 2017

@be_ruska ahoj, odpovídám po delsí době. Byli jsme na KET,nás poslední mrazacek. Otěhotněla jsem,bohuzel samovolný potrat,jak mi bylo řečeno,protože HCG začalo klesat ☹' jsem z toho hodně smutná,Dr.rekla,že příroda si to vyřešila. Teď půjdu na kontrolní hcg,aby byla nula. Ach jo. Ty už asi stimulujes?

be_ruska
7. srp 2017

@tergal jejda tak to je mi moc lito 😢 drz se. Bud silna a nacerpej sily do dalsiho boje. Ano ja uz stimuluji. Tentokrat dlouhy protokol takze delsi stimulace. Snad to k necemu bude.

tergal
autor
8. srp 2017

@be_ruska děkuju. Teď odpočinu,sem psychicky vyčerpaná,prvně se zadařilo a pak takovýhle konec 😢 ale musíme bojovat!! Proč tě teď dali dlouhý protokol? Je lepší než ten krátký? Drž se,určitě to k něčemu bude,musíme věřit a doufat,že to vyjde. 😉

be_ruska
9. srp 2017

@tergal no zkusime jestli tou delsi stimulaci treba budu mit vic tech vajíček. No tak snad. Jj musime verit 🙂

be_ruska
25. srp 2017

@tergal ahoj jak se ti dari? Odpocivas?

fiedlermonika
27. srp 2017

ahoj ja mam za sebou treti ket ted 24.8, nase poslední embryjko předtím jsme davali vždycky dve tak ted budu cekat na TT, jinak beru estrofem, utrogestan a picham fraxiparin

be_ruska
27. srp 2017

@fiedlermonika ahoj. Drzim palce at se povede 🙂 ja jsem ted po opu a cekam na vysledek kolik embryek mi zustalo. Maji mi volat ve stredu.

venda25
28. srp 2017

Ahoj holky, úplně mi vypadlo jak to při KET chodí. Oživíte mi to trošku? Který den se zavádí embryjko?

fiedlermonika
28. srp 2017

@venda25 kolem 20 az 22dne cyklu zalezi jak ti roste sliznice v deloze

fiedlermonika
28. srp 2017

@be_ruska tak at jich je co nejvic my sme nikdy nemeli moc embryjek ale to je kvůli PCO ze se tvori vic cyst nez vajíček

be_ruska
28. srp 2017

@fiedlermonika dekuju. Snad jo.prvni ivf mi zustalo jen jedno embryo. Ted mi jich odebrali 10 a oplodnili 5 tak uvidime kolik dojde do konce.