icon

Polyp po embryotransferu. Co dělat dál?

nikinik_1
18. led 2026

Ahoj, mam takovy dotaz 🙂 docházíme do ivf centra, kde jsme spokojeni. Paní doktorku bereme jako kapacitu, ale.. podstoupila jsem LPS -> odebrání vejcovodu, byl hnusnej a uz nepoužitelný. Byl to muj jediný vejcovod, o jeden jsem prisla z důvodu mimodelozniho těhotenství. Během laparky mi dělali také hysteroskopii, protoze jsem mela nález (polyp) v deloze. Ten se mi udělal behem hormonalni stimulace. Stimulaci a odber jsem chtela podstoupit pred laparkou. A teď problem. Pan operater říkal, ze polyp byl tak maličký, ze by nejspíš odešel s MS. Čekalo se na histologie, která dorazila do ivf centra. Šla jsem tam 4 tydny po operaci a pani doktorka mi udelala ultrazvuk a rikala, ze tam kousek polypu zůstal a ze musim zase na hysteroskopii. Mela pred sebou papír s výsledkem histologie. Ten jsem si fotila k sobe na telefon pro praktika. Koukám do papíru a u odebraneho vzorku z polypu bylo uvedeno, ze bylo odebrano dostatečné množství a ze nalez neodpovídá polypu. Nechala jsem si to prověřit skrze známou, která pracuje v laborce a histologii se zabývá a ta mi sdělila, ze behem stimulace se to děje a ze to nejspíš byla sliznice a nechapala, proc me žene na dalsi hysteroskopii. Rozhodla jsem se tedy, ze na ni nepůjdu. Ten malej zbytek pry tedy neni v místě zavedení a zahnizdeni embrya. Paní doktorce oponovat nechci. Přeci jen jsem laik 🙂 nesetkala se některá z Vas s něčím podobným?

reeeza
Autor odpověď smazal
reeeza
18. led 2026

@nikinik_1 Chápu že se ti nechce a příjde ti to zbytečné a zřejmě máš i pravdu a lékařka se mýlí...

Jenže. Představ si situaci, že tefy na hysteroskopii už nepůjdeš. Budeš mít transferované embryjko...a transfer nevýjde, embryo se neuchytí a odejde s ms.

Musíš se zeptat sama sebe, jestli to v tobě v takovém případě nebude hlodat a nebudeš si to vyčítat 🤷‍♀️ Nebudeš přemýšlet stylem že kdyby jsi šla na tu hysteroskopii, mohlo to vyjít.

Kdyžtak ten zákrok prostě odmítni. Ještě ale nechápu jednu věc. Co myslíš tím, že polyp není v místě uhnízdění embrya? Pokud je v děloze, embryo se může uhnízdit kdekoliv..

nikinik_1
autor
18. led 2026
@reeeza

@nikinik_1 Chápu že se ti nechce a příjde ti to zbytečné a zřejmě máš i pravdu a lékařka se mýlí...

Jenže. Představ si situaci, že tefy na hysteroskopii už nepůjdeš. Budeš mít transferované embryjko...a transfer nevýjde, embryo se neuchytí a odejde s ms.

Musíš se zeptat sama sebe, jestli to v tobě v takovém případě nebude hlodat a nebudeš si to vyčítat 🤷‍♀️ Nebudeš přemýšlet stylem že kdyby jsi šla na tu hysteroskopii, mohlo to vyjít.

Kdyžtak ten zákrok prostě odmítni. Ještě ale nechápu jednu věc. Co myslíš tím, že polyp není v místě uhnízdění embrya? Pokud je v děloze, embryo se může uhnízdit kdekoliv..

@reeeza ahoj, dekuji za odpověď🙂
Je to v místě, kam se pry embryo nezávádí a kde se neuchycuje. Paní doktorka mi to popisovala behem utz.
Samozřejmě, ze me to hlodalo, nebudu říkat, ze ne.. ale asi to nechám osudu. Spíš mě znejistila celá ta situace 😬