Průvodce umělým oplodněním: Nárok od pojišťovny a kliniky
Ahojky, chtěla sem se zeptat své děti již mám ale bohužel sem musela podstoupit ze zdravotních důvodů odstranění obou vejcovodu.Přítel vých chtěl miminko a uvažujeme o umělém oplodnění zajímá me co vše zařídit a kam všude zavolat abych si to s přítelem zařídila....taky by me zajimalo zda je pravda to ze mam od pojišťovny nárok na tři uměle oplodnění zdarma děkuji za rady opravdu sem v tom zmatená plus budu rada když doporučuje kliniku protože do gennetu se nám nechce
My to teď řešíme. Hranice se posunovala do 40 let myslím.. do tolika si platíte asi jen leky a injekce..my už teda platíme vsechno🤷♀️ je mi 41..jsme v Reprofitu v Ov
Pojišťovna hradí velkou část, to ano, ale i přesto léčba nebude bez nákladů, my jsme platili za 1 IVF cca 27000Kč (a to bylo před téměř 3 lety). Transfer dalšího embrya byl tenkrát za 9000Kč...
Takže zcela zdarma to bohužel nebude.
Já bych chtěla do Europě do prahy nebo do Teplic
@athena91 osobní zkušenost nemám .. ale kolega celkem informoval… i ten pokus placeny pojišťovnou byl celkem drahy, protože se na nej vazaly další věci který bylo potřeba zaplatit, nebo byly nabídnuty jako vhodné, ze je pak šance většího úspěchu …
Dobrý den, bohužel to, že je to hrazené pojišťovnou neznamená, ze to bude zdarma. Nás léky první prvním pokusu vyšly na 10 tisíc, s ostatními metodami jako je ICSI atd jsme se dostali celkem na 60 tisíc. Je to individuální podle výsledků a diagnózy, ale troufám si říct, ze minimum nákladu je tak kolem 15-20 tisíc.
@denisa_333 20-15 tisíc je ještě v pořádku přítel pracuje v Německu takže tohle by nám nevadilo
@athena91 z osobní zkušenosti doporucuji Gennet na Letne. A z metod využít minimálně ICSI a prodlouženou kultivaci. Potom se hradí ještě za zmrazeni embryí. Na jejich stránkách najdete ceník, tak mrknete. 🍀
Taky se přidávám iVF jsem podstupovala ve 23 letech před 4 lety. A i když jde něco na pojišťovnu, tak se platí nás to stálo 29tis a potom transfer 8tis ještě mám účtenky 🙂. Nebylo tam nic navíc extra. Takový základ .
@athena91
pokud chcete spolecne dite tak bych nejdriv resila svatbu 🙂
@zelenaesmolda svatba je v plánu
Zdravím, s CARem mimo Ostravu sice neporadím, ale přidávám se ke zkušenostem ostatních, nás "základ" (léky, prodloužená kultivace, ICSI) stál u IVF (podstoupila jsem jedno) 25 tis., dále jsme hradili 8 tis. KET (ET nebyl možný kvůli nastupujícímu syndromu, odebrali mi přes 30 vajíček, z toho vyšlo 15 embryí, 11 nejkvalitnějších zamrazeno), pokud by však 1. transfer nevyšel, počítejte další finance pro další KET (pokud budou embrya), jinak celé IVF znovu 🤷
@lenkalubina Lení a mohu se zeptat kolik to vše stojí? J mi 37 a začínáme, vím, že mám ještě na den 3 roky čas, ale víte jak co kdyby jednou ... děkuji moc za odpověď 🙂
@laiila nás to stalo 84.000....bohužel jsem to nejdřív odmítala,kvůli zdrav.problemum a když se celkem vyresily,tak mi bylo už přes 40🤷♀️
@denisa_333 Dobrý den, věděla by jste prosím kolik jste doplácela za tyto dvě metody ICSI a prosloužená kultivace? Děkuji 🙂
@laiila Dobrý den, ICSI 8000 Kč a PK 3500 Kč. Určitě tohle doporucuji jako minimum plus selekce spermii ta byla za 6 000.
@denisa_333 a ještě asi za léky, je to tak 🙂
@laiila Přesně tak, za léky je cca 10 tisíc, celkem nás to vyslo asi na 60, meli jsme opravdu všechny metody…pokud mate nasetreno, sla bych taky do genetiky, monitoringu, embryoglue…Je to hrozne moc penez, ale nám to vyslo napoprvé, teď jsme zatím 19 tt (ťuk ťuk)

@athena91 Objednáte se do CAR. Myslím, ze všechna vysetreni si radi udělají sami. Co já vím, CARu je opravdu hodne, ruzne kvality. Některé bych přirovnala k prackam na penize. Myslim, ze pocet pokusu i vek posledního vkladu se měnil, ale nejsem si jista (jiste někdo bude vedet). A s tou platbou… Ano, na pojišťovnu jde vklad embrya, pouze. CAR si z vás ty penize vytáhne jinak. Myslím, ze pro nemajetnejsi, bez úspor to neni. Ale treba se pletu. Rada bych…