Zkoušel někdo KET a kojil při tom? Jde to?
Holky mate nekdo zkusenost s kojenim a zaroven s KET?? Jde to dohromady nebo jste museli odstavit??
Mám za sebou Ket v únoru, na kontrole na podzim jsme se s Dr domluvili,že co nejmíň kojit.Od začátku ledna nekojim.Ket byl 23.2.Zatim vše vypadá o.k.A v listopadu nás bude víc. 🙂 Kojila jsem 19m,odstavení nesla dcera těžko, ale zvladly jsme to.Drzim palce.
Holky, přidám se k vám, jestli můžu 😉 Dcerka má 16 měsíců (je z ivf). Na KET jsme chtěli hned po jejich prvních narozeninách, ale v CARu nám řekli, že nesmím minimálně 3 měsíce kojit. Tak zatím ještě kojim, i když jen před spaním (dopoledne, odpoledne, večer 😀). Nemám tu sílu zatím ji odstavit, ale dala jsem si "termín" do května, kdy bude mít rok a půl. To si myslím, že je dostačující věk pro ukončení kojení. A v září bysme se vydali na KET 🙂
Nám ket při kojení nevyšel. 😢 tak teď řešíme co dál.
@andela01 promin vubec jsem si nevsimla ze jsi reagovala..No s tim kojenim to bude taky u nas tezky..ja bych chtela kojit co nejdyl, ale nemuzu moc dlouho cekat, bude mi 34 letos a v zime bude malymu rok..takze asi to zkusim pristi rok na podzim, to bude malymu rok a pul..ale je to jeste daleko..jeste se to bude menit vsechno...A taky mame vojtiska z IVF..je to nase vytouzeny miminecko..🙂
@monula82 v pohodě 😉 tak my měly už rok a půl a pořád kojime 😀 už jsem dobrala i homeo na ukončení laktace, ale má to na mě opačný efekt 😀 hodně jsme už omezily, ale aspoň večer se ještě pricucne 😉 V září chceme zkusit ten KET a to mi bude už 37 a půl. Naše je to taky vymodlený a vytoužený mimčo po 15 ti letech snažení, zkoušení, doufání a na třetí ivf
@monula82 ahj, omlouvám se za pozdější odpověď.
Je to v přirozeném cyklu, kolem 13 dne ti ultrazvukem změří endometrium, případně z krve zjistí hladinu potřebných hormonů a podle toho řeší kdy vloží zmraženou blastocystu. Užíváš pouze progesterony, estrogeny ne. Emryo se vkládá většinou 19 dne cyklu. V Heliosu to dokonce považují za dobrý způsob otěhotnění, přirozený cyklus. Je možné, že nám to nevyšlo protože se emryo přestalo vyvíjet, bylo pomalejší. Ale to se nedovíme, že jo. :(
více se dovíš třeba v diskuzi, tady: http://www.sanatoriumhelios.cz/diskuze

@monula82 Ahoj, my to řešili na podzim, syn (z IVF) měl rok, tak jsme chtěli na KET - ale kojila jsem ve dne i v noci a neměla jsem měsíčky. Šli jsme do CARu znovu v lednu, kdy přišel první cyklus, ale pořád jsem kojila v noci - doktor nám řekl, že při kojení KET kvůli hormonům neudělá, že musím odstavit....tak jsme v únoru odstavili a včera byli na KETu. Měla jsme Pregnyl a beru Utrogestan, tak nevím, jestli něco z toho kojení vadí. Ale syn byl kojený 16 a půl měsíce, což si myslím, že je dost dlouho, a sourozeneček dostal přednost 🙂