icon

Auto pro rodinu se čtyřmi děti. Jaké máte?

angelinie
7. dub 2025

Ahoj, zajímá mě, jaké auto jako šestičlenná rodina máte a jaké jsou jeho výhody a nevýhody? My máme Peugeot 5008 a líbí se mi, jak se dobře řídí i parkuje, že je hodně tiché. Ale přijde mi, že zadní 2 sedačky jsou opravdu jen pro malé děti a ve chvíli, kdy jede v autě 7 lidí, tak v kufru prakticky není místo na nic.

j.a.n.i
7. dub 2025

@angelinie No, to tak je a bude to platit vlastne pro vsechna tahle auta. Pokud chces plnohodnotné sedacky a jeste nejaky kufr, musis do většího, bud nejakou "ameriku" typu chrysler grand Voyager nebo uz neco dodavkoidniho.

makovice88
7. dub 2025

@angelinie Šest lidi se prostě do klasického auta nevejde, to je jasný. My mame tedy deti jen dve, i tak mame 9 mistneho Transportera 🤣 Jako mista hodne, obe deti jsou v protismeru, ja sedim mezi nimi. Cestuje s nami to auto vsude, spime v nem. Ale klasicke rodinne auto to asi neni, no.

majaveja
7. dub 2025

To už je na nejakou rodinnou dodávku, líbí se mi třeba Ford Tourneo Custom.

guliii
7. dub 2025

Máme Multivan a jsme opravdu moc spokojení. Pak máme fabii, se kterou jezdí manžel do práce. Musím říct, že s Multivanem jsme naprosto spokojení. Už si ani neumím představit, že bychom měli menší auto. Jezdíme na hory, kluci na ryby a můžou v něm spát, dá se udělat ložná úprava a spí v něm. Ale to je spíš bonus.

guliii
7. dub 2025

@makovice88 máme to stejně 😄 a nemůžu si to vynachválit. Máme děti tedy 3. Nejstarší už jezdí po směru, jinak protisměr. A krásně se vejdeme. Já jsem s mrňaty vzadu a nejstarší uprostřed. Máme tedy Multivan tak ten je 8 místný, ale je to super. A úžasné jsou dveře na obou stranách, hlavně teď kvůli dětem.

dashyyy
7. dub 2025

Máme 7místnou Alhambru (stejné jako Sharan) a zadní místa jsou plnohodnotná, vezli jsme na dovču dědu 190cm v ,,kufru" a dobrý. Akorát 6. a 7. místem ubyde místo v kufru, řešili jsme na dovolenou rakví na střechu. Máme 5008 jako služební auto a rozhodně je na tom Alhambra lépe s místem. Ta mi přijde srovnatelná s Kodiaqem co do místa.

angelinie
autor
7. dub 2025

U nás je to takový kompromis, aby to auto nebylo úplně velká kráva a zároveň jsme se tam dobře poskládali, protože dodávku bych asi řídit nezvládala...takže mě právě zajímalo, jestli je na tom nějaké sedmimístné auto dobře i s prostorem. Díky všem za tipy ✌️

felis
7. dub 2025

@angelinie na dodávku si zvyknes... je to jen o cviku a treninku. Chvili jsem řídila pracovní dodávku, tj. Takovou, co je trimistna a vzadu je nákladní prostor, takže nemas zpětně zrcátko a dalo se.

hawah
7. dub 2025

@angelinie Chrysler Pacifica 2023. Super je prostor mezi sedačkami ve druhé řadě, že se pohodlně děcka dostanou na třetí řadu a já je můžu v klidu připoutat bez nutnosti sklopení nebo posouvání sedaček, a snad jediný auto v této třídě, který má i KUFR, kam se vleze kočárek a zavazadla na dovču. A bonus je integrovaný vysavač 🤣🤣🤣 Spotřeba je krapet horší, ale to u všech “amerik”, ale za ten prostor a pohodlí to stojí.

kakba
7. dub 2025

@angelinie na dodávku si zvykneš rychle a nebudeš pak chtít sednout do malýho auta. Já si kupuju pouze velká auta, mám Multivana, manžel do něj vyrobil kuchyň a postel a cestujeme v něm. Když sednu do jeho combíka, připadám si jako v rakvi. Doslova.

amazienka
7. dub 2025

Zrovna jsme ve fázi vybírání.
Nejméně spolehlivé se zdají Toyota ProAce, Peugeot Traveller, Opel zafira lite - je to stejná linka. Nicméně - disponují airbagama i ve 2. a 3. řadě. Crash testy mají pěkné.
Jako kompromis se zdá ford tourneo custom, ale ten má airbagy pro další řady až od r.24
U caravelle si prostě připlatíš nesmyslně za značku a dražší náhradní díly, avšak dají se poměrně snadno sehnat.
Z bezpečnosti je nevýhoda, že mají výš těžiště a snáze se při nehodě převrátí.

marimanta
7. dub 2025

Mám sice pět dětí, ale zase jsem sama. Mám VW Caddy maxi a miluju ho.

domza
7. dub 2025

Mám Toyotu proace city prodlouženou a jezdi se s ni parádně. Deti jsou zatim malé (nejstarší má 8 a ta jezdi ve třetí řadě. Vedle ni je prostor na případné věci. Jako do budoucna určitě půjdeme do proace nebo srovnatelného auta. Bála jsem se jak toto velké zvládnu řídit a je to pohoda. Ma parkovací kameru a automat a jezdi se s ním i parkuje lepe jak s Rapidem. Takže už se o trochu většího ani nebojím. Jediné co je blbé jsou parkovací domy. Tam nějak nepřemýšlí že by člověk jezdil něčím větším než mini autem

alpakovo
7. dub 2025

@angelinie děti mám tři a když se narodil nejmladší, pořídila jsem si transportér a sem spokojená, manžel má malé auto, takže když jedu sama,nebo vím že velké nezaparkuju,beru si jeho 🤭😁

luucia
8. dub 2025

Máme od ledna Multivan a nemůžeme si to vynachválit, dřív jsme měli Kodiaqa s přidanýma sedačkama v kufru, ale nebyly plnohodnotný takže dětem byly už malé..ted je to super, všude spousta prostoru, vyházíme sedadla a odvezem skřín..jiné auto už bych nechtěla 🙂 Na parkování máme asistenta tak je to fajn , zajede i do pidimístečka