Auto pro rodinu se čtyřmi děti. Jaké máte?
Ahoj, zajímá mě, jaké auto jako šestičlenná rodina máte a jaké jsou jeho výhody a nevýhody? My máme Peugeot 5008 a líbí se mi, jak se dobře řídí i parkuje, že je hodně tiché. Ale přijde mi, že zadní 2 sedačky jsou opravdu jen pro malé děti a ve chvíli, kdy jede v autě 7 lidí, tak v kufru prakticky není místo na nic.
@angelinie Šest lidi se prostě do klasického auta nevejde, to je jasný. My mame tedy deti jen dve, i tak mame 9 mistneho Transportera 🤣 Jako mista hodne, obe deti jsou v protismeru, ja sedim mezi nimi. Cestuje s nami to auto vsude, spime v nem. Ale klasicke rodinne auto to asi neni, no.
To už je na nejakou rodinnou dodávku, líbí se mi třeba Ford Tourneo Custom.
Máme Multivan a jsme opravdu moc spokojení. Pak máme fabii, se kterou jezdí manžel do práce. Musím říct, že s Multivanem jsme naprosto spokojení. Už si ani neumím představit, že bychom měli menší auto. Jezdíme na hory, kluci na ryby a můžou v něm spát, dá se udělat ložná úprava a spí v něm. Ale to je spíš bonus.
@makovice88 máme to stejně 😄 a nemůžu si to vynachválit. Máme děti tedy 3. Nejstarší už jezdí po směru, jinak protisměr. A krásně se vejdeme. Já jsem s mrňaty vzadu a nejstarší uprostřed. Máme tedy Multivan tak ten je 8 místný, ale je to super. A úžasné jsou dveře na obou stranách, hlavně teď kvůli dětem.
Máme 7místnou Alhambru (stejné jako Sharan) a zadní místa jsou plnohodnotná, vezli jsme na dovču dědu 190cm v ,,kufru" a dobrý. Akorát 6. a 7. místem ubyde místo v kufru, řešili jsme na dovolenou rakví na střechu. Máme 5008 jako služební auto a rozhodně je na tom Alhambra lépe s místem. Ta mi přijde srovnatelná s Kodiaqem co do místa.
U nás je to takový kompromis, aby to auto nebylo úplně velká kráva a zároveň jsme se tam dobře poskládali, protože dodávku bych asi řídit nezvládala...takže mě právě zajímalo, jestli je na tom nějaké sedmimístné auto dobře i s prostorem. Díky všem za tipy ✌️
@angelinie Chrysler Pacifica 2023. Super je prostor mezi sedačkami ve druhé řadě, že se pohodlně děcka dostanou na třetí řadu a já je můžu v klidu připoutat bez nutnosti sklopení nebo posouvání sedaček, a snad jediný auto v této třídě, který má i KUFR, kam se vleze kočárek a zavazadla na dovču. A bonus je integrovaný vysavač 🤣🤣🤣 Spotřeba je krapet horší, ale to u všech “amerik”, ale za ten prostor a pohodlí to stojí.
Zrovna jsme ve fázi vybírání.
Nejméně spolehlivé se zdají Toyota ProAce, Peugeot Traveller, Opel zafira lite - je to stejná linka. Nicméně - disponují airbagama i ve 2. a 3. řadě. Crash testy mají pěkné.
Jako kompromis se zdá ford tourneo custom, ale ten má airbagy pro další řady až od r.24
U caravelle si prostě připlatíš nesmyslně za značku a dražší náhradní díly, avšak dají se poměrně snadno sehnat.
Z bezpečnosti je nevýhoda, že mají výš těžiště a snáze se při nehodě převrátí.
Mám sice pět dětí, ale zase jsem sama. Mám VW Caddy maxi a miluju ho.
Mám Toyotu proace city prodlouženou a jezdi se s ni parádně. Deti jsou zatim malé (nejstarší má 8 a ta jezdi ve třetí řadě. Vedle ni je prostor na případné věci. Jako do budoucna určitě půjdeme do proace nebo srovnatelného auta. Bála jsem se jak toto velké zvládnu řídit a je to pohoda. Ma parkovací kameru a automat a jezdi se s ním i parkuje lepe jak s Rapidem. Takže už se o trochu většího ani nebojím. Jediné co je blbé jsou parkovací domy. Tam nějak nepřemýšlí že by člověk jezdil něčím větším než mini autem
Máme od ledna Multivan a nemůžeme si to vynachválit, dřív jsme měli Kodiaqa s přidanýma sedačkama v kufru, ale nebyly plnohodnotný takže dětem byly už malé..ted je to super, všude spousta prostoru, vyházíme sedadla a odvezem skřín..jiné auto už bych nechtěla 🙂 Na parkování máme asistenta tak je to fajn , zajede i do pidimístečka

@angelinie No, to tak je a bude to platit vlastne pro vsechna tahle auta. Pokud chces plnohodnotné sedacky a jeste nejaky kufr, musis do většího, bud nejakou "ameriku" typu chrysler grand Voyager nebo uz neco dodavkoidniho.